Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 066
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Ехо и от мен Simple Smile

За кървенето от носа - на мен ми се случва постоянно. Нормално е. Както и запушеният нос. Доста досадно..

Moni_Pr : добре дошла сред нас и лека бременност!

За избор на екип : Няма смисъл да се спори. Всеки си има свои виждания. Факт е, че в България сме научени за съжаление да си плащаме за добро отношение(говоря масово). Факт е, че като отида на обикновен лекар с направление ще чакам в пъти повече, отколкото ако съм с направление и още ред други ситуации. Факт е, че нямаме доверие в нашите лекари и болници. Много, много тъжно !! Но пък и е факт, че и те едва преживяват  с тези мизерни заплати, при положение че им тежи огромна отговорност на плещите. Много лекари са се научили да са тарикати. Много лекари вече са обезкуражени и не дават всичко от себе си за мизерните 600лв. Малко са останали амбицираните лекари, които се интересуват от чисто човешкото и парите не ги притесняват.
Ако недай си боже се случи нещо малко по-сериозно на мен или близак изпадам в ужас и потрес при кого да отидем, на кого да се доверим. Страх голям.

Затова аз избрах да се доверя на определен лекар, който да ме следи и да ме изражда и честно казано не ми пука колко ще ми струва, защото за мен здравето най-важното нещо и нищо не може да го замени.

MAMA_SANCHO : Уау страхотна количка !
Съжалявам за мъжа ти. Не може ли наистина да пробва да се разбере по мъжки с шефа му? Нещо да се измисли. Той изобщо има ли право така да му намали заплатата?  #Cussing out

# 511
mishelina12-и аз съм влюбена в новата колекция на next и тази пачка дето си я харесала само я гледам и се облизвам. Купувай я, много са им хубави нещата и за момченца и момиченца.Аз мисля да взема ето това, но не за изписването, а за после http://www.next.co.uk/g56274s9
За изписването още не мога да избера, приемам го като абитуриентски бал  Laughing Laughing..накрая сигурно ще взема нещо което да им е по мярка и да им е удобничко, с някоя закачлива шапка примерно..

Иначе в момента в mothercare има 50% off, но най-евтинки си остават asda-george= там има и изкарана колекция за недоносени, дано да не потрябва на никой, все пак.
Хубава разпродажба "всичко до 10 паунда" има и в pumpkinpatch http://www.pumpkinpatch.co.uk/baby-sale/
Хайде приятно пазаруване  smile3508
elpet ако имаш някоя изпитана хубавка рецепта-свиркай! В нета наистина има много рецепти, но като гледам как в пюре за петмесечно бебе по рецепта има две лъжици захар и някак не смея да се доверя. Моя нос през нощта не функционира въобще. Капвам си от морската вода с ментол на куикс, оправям се временно, колкото да заспя и така..
Е тази братовчедка защо аджеба е пила един месец обезболяващи, та чак си е отбила детето! Добре, че ми споделяте вашия различен опит..то по нейните думи секциото и кърменето са несъвместими..Разказвайте ми още, моля ви  Hug
Mrs Raven е това за АБ и цикъла аз пък не го схващам.Ако някой ми каже връзката ще го черпя  Laughing

# 512
VeryMe, за готвенето бих казала, че можеш да замениш маслото със зехтин. Аз захраних дъщеря ми с купени пюрета и в един момент когато реших, че мога да й сготвя се оказа, че не иска да яде готвено, но съм упорита и продължавам да й предлагам прясно сготвени манджички (дори и в момента готвя, дано този път да яде  Praynig). Мога да кажа, че да готвиш излиза доста по-евтино, макар, че моя мерак е уж да съм добра майка  Mr. Green, та не ми излиза евтино, защото готвя, хвърлям и пак й давам купено   Confused

# 513
  • Бургас
В зависимост от интензивността на кърменето, след лохиите може и с месеци да няма цикъл. При мен с първото дете ми дойде на седмия месец, а с второто след отбиването - в единайстия. Но и аз не разбрах защо заради цикъл е бил изписан антибиотик  newsm78

# 514
Аз захар не бих дала преди годинката....А маслото е супер важно и необходимо и не бива да се изключва от менюто. Но до 8 месец съм сигурна че мазно не се добавя никакво. В БГ, примерно първо въвеждаме месо около 9 месец, а във ФР дават първо бяла риба и шунка пак по същото време. Теории много. За мен най-добрата стратегия са чисти продукти, приготвени на пара и намачкани с вилица. Колко примери имам за деца привикнали на миксирано и на 4, още им се пюрира всичко ooooh!
Verry-me, уверявам те че ако всичко мине както трябва, една родилка след секцио може точно същите неща, както и след нормалното. Само ставането и по-трудно и придвижването. А на теб, евала за мерака да си кърмиш близнаците. Както казах, когато има желание, няма невъзможни неща.
А това за болка при кърмене след секцио за пръв път го чувам.. Принципно след раждането (кавото и да било то), кърменето предизвиква маточни контакции с цел по-бързото възвръщане на нормалните размери на матката, които могат да се определят като придърпване. За това се и казва, че на кърмещите жени по-бързо им се прибира коремът

# 515
Very Me.За левкоцитити те докато открият от каде са,те взеха че сами си спаднаха до 15.Другата седмица ще пусна пак,дано са поспаднали още.Иначе гастроентеролошката ми гледа ватрешните органи и каза че всичко е ОК,но смята че имам вазпалена лигавица на стомаха и ми изписа едно лекарство на билкова основа.Ти не се тревожи за болките след секцио,не е толкова страшно.Моята кума,я боля по сериозно пармите два дни,а кърмата и доиде след четвъртия ден.На изписването вече и нямаше нищо,само леко придърпване

# 516
Зехтин може да се дава още от началните месеци. Аз съм захранила от 4 месец, но маслото е млечен продукт и не е хубаво да се въвежда преди 6 навършени месеца  Peace след 6 месеца се въвежда глутена, сиренето и маслото чрез попара. А след годинка кисело и прясно мляко  Peace И все пак всяка майка сама решава кое, ще е най-добре за детето. Моето например не яде нищо на пара не го харесва, иначе и аз знам , че е полезно.
А за кърменето след секцио подкрепям bebe2

# 517
bebe2  Hug Как да не искам мила, дори се свързах с една консултантка по кърмене на близнаци и недоносени. Тя ми обясни колко важно е за мънинките бебета, преждевременно родени, да бъдат хранени с майчина кърма.Ако имам късметец може да се родят и след 37-ма седмица, но на мен някак ми свикна ухото с това, че ще са малки и почнах да търся начини по които да облекча това предизвикателство. Разбрах, че дори кърмата на преждевременно родилите жени е с по-различен състав. Само дано да ми помогне Бог да имам мляко..
Значи казвате, краве масълце след осми месец може. Много обичам да готвя и за мен ще е кеф да храня децата с домашна храна. А впрочем пускам една статия със сравнителни характеристики на пюретата по бг-пазара, ето : http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/

Rali4etooo бравос, имала си някоя лека инфекцийка, сега си в нормата за бременни. Супер  Sunglasses

# 518
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
И на мен вечер ми се запушва носа и не знам дали е нормално.
Да ви се похваля купих си стерилизатор на Чико сестра ми ползваше такъв и каза,че е хубав Simple Smile
На всички пожелавам лек ден   bouquet

# 519
Забравих за готвенето да споделя... По принцип е хубаво да има малко мазнина (някаква), така по-лесно се усвояват хранителните вещества (нещо подобно си спомням). В готовите пюрета също има, рапично олио мисля (не съм убедена, че помня вярно...). Аз слагам зехтин, отначало само по няколко капки, сега малко повече. Масло главно на попара, кус-кус и подобни и в моя случай чак към 9 месец започнах. И аз готвех само на пара в началото, различни зеленчуци, първо пасирах, после само намачквах. Плодовете направо ги пасирах, без топлинна обработка, което не знам за малки бебета дали е ок, но тогава не съм се замисляла. Сол почти не слагах, захар също, поне до първата година. И сега не слагам особено, но пък вече сме открили шоколадовите яйца, което прецаква усилията ми да избягвам захарта... Захраних късно, чак в 7ми месец, заради дерматита. Никакъв проблем не беше, даже си мисля, че за детето е по-добре, наистина беше готова и започна да се храни без никакви мъки и усилие, буквално за няколко дни свикна.

# 520
VeryMe, чети за кърменето, колкото повече информация имаш натрупана в пасив, толкова по-сигурна ще се чувстваш. Няма физиологическа причина да нямаш кърма. Женското тяло така е създадено, че процесът е инстинктивен: има бебе, има кърма. Ако не стига, балансирано хранене и изобилие от вода ще направят още. И за пореден път, колкото по-често бебето суче, толкова повече мляко ще има. А за това че е безценна и за бебето няма по-добро от нея, спор няма. Четох че кърмата на всяка майка е адаптирана според нуждите на нейното бебе откъм съдържание. За това и някои отричат дойките

# 521
  • Варна
Здравейте мацки и честита първа пролет!

За захранването - аз започнах на 6 месеца със зеленчукови пюрета, към 9 месец с месо и риба и чак след годинката с плодови пюрета. Педиатърката ми го обясни много логично и спечели доверието ми. Каза, че плодовите пюрета се въвеждат чак след като са въведени другите храни и стомахчето е свикнало на друго освен кърма, тъй като 1. плодовите киселини могат да доведат до дразнене на все още крехкото стомахче, дори да се стигне до гастрити в бъдеще и 2. тъй като са по-вкусни от зеленчуковите мога да имам проблеми със захранването с останалите пюрета. Като грешка отчитам, че започнах с купени пюрета и понеже ми се падна изключително злоядо дете (не преувеличавам, хора, голяма мъка е и до ден днешен) после ми отказа домашните и то категорично. Този път започвам с домашно. Захар от където мога спестявам. Научих сина ми да яде макарони със сирене, без захар, въпреки, че за себе си слагам. В пюрета никога не съм слагала. Достатъчно е, че понякога яде шоколад и доста често обикновени бисквити. И това пак го отложих колкото можах. Масло около годинката започнах да слагам, но той почти не е ял, нищо приготвено от мен.  ooooh!

За цикъла - аз имах лохии около 20 дни и месец и половина след раждането ми дойде цикъла съвсем редовно и стана напълно безболезнен и лек в сравнение с преди това. Кърмила съм 3 години, като първата беше по доста пъти на денонощие. На 2 мои приятелки им дойде след година, пак кърмеха много. До организъм е. Тук е момента да ви кажа, че все още е изключително разпространен един голям тъпизъм, че докато кърми една жена, няма как да забременее. Не се шегувам, много хора все още вярват в това. Не забравяйте, че дори да нямате цикъл, овулацията предхожда цикъла и трябва да се пазите.

За прибирането на корема при кърмене не знам дали е общовалидно, но при мен през първите седмици ме болеше много корема когато започвах да кърмя, досущ като менструални болки. Показвам ви една снимка и от резултата:  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Първата е в 5 сутринта отивам да раждам и си правихме снимки за спомен с корема като за финал, а втората снимка е само 13 дни след като родих.  Embarassed

Скрит текст:

VeryMe, адмирации за желанието за кърмене. Ще се справиш, сигурна съм.  Peace

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 12:58 от Lady April

# 522
VeryMe страхотна е рокличката. Аз ще се почудя още малко мисля, че няма къде да избягат. Аз захраних с дом. пюрета слагала съм масло още от началото лекар ми е казвал че маслото не е като прясното мляко и че е много полезно, така си похапваше моето дете а сега не иска да види нищо сготвено   #Crazy

# 523
  • Варна
После пък, като слезе кърмата и се надуеш, трябва по-кротко с водата и топли компреки на гърдите и така

Може ли повече инфо за топлите компреси. С какво се правят?

За хремата: аз бях настинала и не можех направо да дишам от хрема. На втората нощ си сложих тампони с ракия в ушите и край, мина ми буквално за една нощ! Може да пробвате. Ако не помогне, със сигурност няма да навреди.

Уау, Лейди Ейприл, дай Боже всекиму толкова бързо възстановяване на фигурата. Praynig

# 524
Ми то няма нищо там... Mr. Green  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт