Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
Какво представлява гестационната седмица?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Месеците по време на бременност се изчисляват чрез гестационни седмици, като един лунен месец е равен на четири гестационни седмици. Общият брой на гестационните седмици е 40 или 10 лунарни месеца. Бременността се изчислява в лунарни месеци, като всеки лунен месец е равен на 28 дни. Това означава, че бременността има 280 дни. Таблиците за бременност обикновено се основават на календарни месеци, като всеки месец има по 5 седмици, за да се изравни с лунарните месеци.
-
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
-
Какво представлява гестационната седмица?
-
Какво представлява дулата и какви са ползите от използването на такава по време на раждане?
-
Кое би било по-удобно - допълнителна преносима кошара или бебешки шезлонг?
нито по гръб
Аз от седмица насам освен желязото, качих и утрогестана. Снощи цяла нощ мислих дали именно те не са причината за този проблем, защото когато активно слагах утрогестан до третия месец имах подобни оплаквания, но тогава преждевременното раждане не ми стоеше като страх. Днес ще се наблюдавам изкъсо, защото пустите контракции /безболезнени/ си ги имам. Все пак да считам ли, че ми се е разминало-незнам..
радвам се да чуя, че е минал успешно серклажа! Ти си силно момиче, ей аз съм сигурна, че има кой да бди над теб
Носът ми перманентно е запушен и вече ми идва да дишам през ушите!!!! Но няма да се оплаквам!

Напълно подкрепям.
Защо???