Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 039
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Delizabeth, Аз бивам, имам нерзположения, но сега като се замисля колко време без секс мина, а и още има, си отговарям на въпроса, защо снощи вече сънувах интимен сън с българска актриса  Embarassed JoyДа се смея ли, да плача ли.... ooooh! ooooh! ooooh!
споко, аз оная вечер с жена сънувах Shocked, па не съм се отчаяла...

Еееее, ще умра  Joy
Снощи и аз сънувах, тази сутрин се събудих от шутове на малкия ми бунтовник. К'во ли си вика: "К'во сънуваш ма мамоууу?"  hahaha
Определено вече от толкова много сухо предполагам е нормално да сънуваме такива неща. newsm78

# 586
  • Бургас
Здравейте и от мен!

Пивал, много те мислих вчера и се радвам, че манипулацията е минала успешно! Дано вече се закрепиш  Praynig

памперс се сменя преди хранене, а не след - това за мамите с първо бебенце Wink

аз мога да поспоря с това, защото, кърменото бебе ака много по-често от това на АМ и не е рядкост да напълни памперса по време на самото кърмене. Та, ако се смени преди и се наложи и след, ще стане хипер преразход на памперси

И аз това щях да коментирам. Това е един от първите лекарски съвети, които реших да не спазвам, след като се сблъсках с действителността. Последното, от което едно протестиращо гладно бебе има нужда, са разкрасителни процедури - в главата му е само мляко! мляко! мляко! Памперс се сменя при необходимост.
И аз днес съм на лекция за кърменето, но си имам едно наум и не вземам изложената информация за чиста монета. Представят ми я същите капацитети, които преди 12 години ми се караха, че не давам на кърмачето си водичка със захар за енергия и които ми казаха да захранвам още от 40-тия ден. Сега са сменили плочата, но още им се изплъзват някои бисери. Преди две седмици например, на лекцията за захранване, педиатърката препоръча на бебетата да се дават готови пюрета, а не домашни  #Crazy Не защото работи с Hipp, неееееее - това е чиста случайност, а защото майките не можели сами да направят толкова оптимално балансирани менюта. Освен това тя гарантира, че в готовите пюрета няма никакви консерванти  bowuu Да бе, да!
В обобщение за неопитните майчета - лекарите се слушат с филтри на ушите, а бебетата с четири уши.

Ако може и аз да се изкажа за билингвизма, защото по образование имам ценз да преподавам чужд език, а по стечение на обстоятелствата имам много наблюдения върху отрочетата на приятелки и колежки - все плод на международни бракове. Много ми се щеше това да е една страшна заразна болест, която да се предава по въздушно-капков път, но уви... Билингвизмът е естествено явление при деца от смесени бракове, което по никакъв начин не ги ощетява, даже напротив. Има различни варианти - децата да бъдат обстрелвани на различни езици, да ги смесят в детско есперанто и едва на по-късен етап да ги разделят успешно (това не означава, че те имат по-забавено развитие в сравнение с връстниците си, просто се борят с по-сложна задача от обичайното) или другата възможност е единият език да се учи само пасивно (както бебе2 например обяснява - у дома родителите си говорят на френски и детето разбира, но в началото не отговаря на този език). При този вариант при подходящи условия пасивният език изведнъж "бликва". Психолозите твърдят, че при такива деца всички езикови единици се събират в един мозъчен център, което е все едно да стоят в едно чекмедже. Ако възрастен човек, който в чекмеджето с основен език има само майчиния си, започне да учи втори език, то той трябва да прибира информацията за този език в отделно чекмедже и после да направи връзки между съответните понятия в двата езика. Затова тогава е малко по-сложен процесът.
За неестествена намирам амбицията на някои майки да преподават на децата си чужд език още от люлката. Това няма нищо общо с билингвизма. Наистина децата ще научат от малки някоя и друга фраза, но тя ще бъде оцветена с неизменния акцент на майката. Да не говорим, че понякога и граматиката куца и услугата става мечешка.

# 587
Добро утро дами!
Нямам време да се включа-докато ви прочета и станало време да хващам на някъде  Crazy
Моята приятелка в шейново бере ядове с кърмене,цедене и акушерки...постоянно носиме някакви неша,но снощи вече гърдите бяха на камък и врели...каза че от помпата ръчната на авент е много доволна и аз и занесох електрическа на мидела(мисля че беше) дано се пооправят нещата...и въпреки заплащането на избор на екип вниманието и отношението са под всякаква критика.
Майките който са решили да раждат там да не се шашкат-това зависи от водещия доктор. Няма да му споменавам името,защото той отдавна не изражда,но понеже им е познат-той я сряза...
Сега в шейново нещата седят така: от 9 до 11 бебетата са при майките си; от 11и30 дават сведения за бебетата;от 13 до 20ч. бебетата са при майките и после от 21 до 23ч. пак са при майките.
Бебе2-страшен хумор имаш  hahaha
Аз съм +5кг. и се чувствам добре  Embarassed
Пивал радвам се че всичко е минало добре. стискам палци от тук нататък нещата да се нормализират  Praynig Hug

# 588
Бебе2,какво ни остава друго,освен да мечтаем и сънуваме.
Аз си мечтая сега, дано всичко е наред да избутам поне до 32 седмица/иначе няма ремонт на банята/ newsm17, та тогава да махнем тясната душ кабина, която е 80х80 и едва се събира един...та да дръпнем един параван на цялата стена 1,60м..и да се изкъпем двамата с мъжо  Joy Joy Joy Това ми е еротичната мечта на тоз етап hahaha

# 589
  • Варна
И разбира се едно голямо уау, уау, уау! на LadyApril. Сигурно си знаеш, че ние с тенденция за лесно качване и трудно сваляне на килограми, много ви мразим такива дето 13 дена след раждане все едно не сте бременели и по всяка вероятност си изяждате по някой друг сникърс без сигнална червена лампа която иска да каже " Сти'а плющя ма, ами гъзо?!"
Благодаря ти, че деня ми започва със смях.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Не ме мразете, за сметка на това си имам други кусури, като кофти кожа на лицето, така, че никакви сникърси. Ограничавам се яко от сладкото. И може да ви се стори тъпо, но този път съм спряла всякакви стимуланти като шоколад, кафе и кола, с които се наливах първата бременност, за да видя дали пък няма бебчето да е по-малко този път и да ми се размине секциото.  Praynig Praynig Praynig Че аз и без това явно си нося ген за големи бебета, но от опит глава не боли.  Peace

За смяната на памперсите - и аз потвърждавам, че при кърмените бебета (при другите нямам представа) памперс се сменя СЛЕД хранене. Моето бебе винаги, ама винаги, акаше докато го кърмя. Е как да го сложа после да спи с акото и да се обрине.  Naughty

Пивал, радвам се, че си добре.  Peace

# 590
 Идеята за смяната на памперси преди хранене ми звучи глупаво, така като гледам цялата лекция в Токуда е пълна с бисери, изгубиха ме. Аз питах за Тина Киркова, дали дават бебетата до първия час и от кого зависи, тъй като аз ще съм с външен лекар и ако зависи от него ще ми го даде когато аз кажа. Идеята да си плащаш за екип, в моя случай на частен доктор, е да СЛЕДВАТ ТВОЯ ПЛАН за раждане и да СЕ СЪОБРАЗЯВАТ с твоите желания и изисквания, иначе просто няма смисъл.
Количка вече не търся ще бъде или Mamas&Papas Armadillo или Sola.
Кърменето тази книжка, която чета е много полезна, но като се замисля нищо от това, което е написано не е практика в нашите смешни болници, чак почва да ме хваща яд и почвам да си мисля, че може би колкото по-малко знаеш толкова по-добре. Мисълта за това, че знаеш как трябва да се случват нещата, но на практика не е възможно да се приложи е много стресираща. Особено важи за секциото.
Ето в нормалните страни секцио се прави със спинална упойка и ти дават веднага бебето, няма никаква разлика от естественото раждане. Тук това няма да се случи скоро, да не кажа по-силна дума. Не е често. Sad

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 10:18 от sweetpie

# 591
  • Пловдив
Ето в нормалните страни секцио се прави с местна упойка и ти дават веднага бебето, няма никаква разлика от естественото раждане. Тук това няма да се случи скоро, да не кажа по-силна дума. Не е често. Sad

Как с местна упойка?С местна упойка е абсурд да отворят корема на някого,дори в чужбина
Моето секцио е със спинална.Буден си,виждаш бебето веднага,може да го гушнеш.

Армадилото много го харесах и аз.Обаче ми е ниска и дръжката не се регулира на височина

# 592
Местна ли съм написала, моя грешка  Laughing да дават ти го да го видиш, но след това ти го взимат, идеята е първият час да не се отделя от теб, за да може веднага да го сложиш на гърда.

# 593
Местна ли съм написала, моя грешка  Laughing да дават ти го да го видиш, но след това ти го взимат, идеята е първият час да не се отделя от теб, за да може веднага да го сложиш на гърда.
Неоспоримо е че бебето е оптимално да се сложи максимално бързо на гърда, но също така то трябва да бъде непрекъснато в контакт с майката, кожа с кожа и прочее; практически да си седи при нея.
Това  вслучая на секциото или поне доколкото сочи моят опит е невъзможно тъй като те затътрят в реанимация и там си "аут ъф спейс" и си, ама тотално неспособна, да му дадеш това от което има нужда поне още 12-24 часа

# 594
  • София
elpet, още няколко дни ще съм непрекъснато на системи. После трябва да увеличавам  паузата между тях.
надявам се да имаш големи паузи, пожелавам ти го. всички тук ти пращат постоянно положителни мисли, дано всички стигат до теб  Hug

sweetpie съгласна съм че тр да си стои при мама веднага и да не се отделя, но пак казвам, след това пак нещата се подреждат. за секциото уви няма как да скипнеш момента с реанимяцията - даже при мен ми позволиха по-рано да ме раздвиждват, което беше по мое настояване - оперираха ме в 18.30, а ме вдигнаха в 9 на другия ден сутринта. бебче ми го дадоха веднага щом ме качиха в отделението и практически не беше при мен съвсем малко. друг е въпроса кога слезна кърмата ми....

mama cvety девойката защо бере ядове с акушерките и кърменето не схванах много? надаявам се не е нищо сериозно, а просто някоя заядлива лелка...

# 595
Пивал,много се радвам че си добре,дано от тук нататък само хубави новини споделяш!!!
Вери ми, как си мила?

Мамчета ,като легна по корем веднага ми става неприятно, май не ми стига въздуха и се задушавам...На някой случвало ли ви се е?

На въпросите за Селена,никой не ми отговори Sad

mishelina12-и аз съм влюбена в новата колекция на next и тази пачка дето си я харесала само я гледам и се облизвам. Купувай я, много са им хубави нещата и за момченца и момиченца.Аз мисля да взема ето това, но не за изписването, а за после http://www.next.co.uk/g56274s9
За изписването още не мога да избера, приемам го като абитуриентски бал  Laughing Laughing..накрая сигурно ще взема нещо което да им е по мярка и да им е удобничко, с някоя закачлива шапка примерно..

Иначе в момента в mothercare има 50% off, но най-евтинки си остават asda-george= там има и изкарана колекция за недоносени, дано да не потрябва на никой, все пак.
Хубава разпродажба "всичко до 10 паунда" има и в pumpkinpatch http://www.pumpkinpatch.co.uk/baby-sale/
Хайде приятно пазаруване  smile3508

Оле колко много сайтове, не мога да смогна да ги записвам,момичета много ми хареса това:
http://www.pumpkinpatch.co.uk/flatshot/W3BN40002/col/AMC/listing … aby-sale/newborn/
Доставят ли до БГ?

# 596
  • Пловдив
На въпросите за Селена,никой не ми отговори

Какво си питала за Селена ?

# 597
Nina_88, на мен не ми разрешават да спя по корем  newsm78 нито по гръб

# 598
  • Пловдив
Здрасти и от мен,виждам че повечето сте добре,радвам се много,и аз се чувствам добре само дето съм малко притеснена че нямам корем и не съм качила дали е нормално Simple Smile загубила съм апетит ям на сила.
На всички болни и на легло пожелавам бързо оправяне и повече положителни мисли аз така се настройвам и ми е много добре Simple Smile
Лек ден на всички   bouquet

# 599
Ето едно интересно интервю на тема секцио с д-р Виктор Новачков. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1527476

Общи условия

Активация на акаунт