КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 55 792
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
mamaden,  тъй като при вашия хомеопат сме били с най-високи потенции, при вас случвало ли се е да даде по-ниска потенция от тази, която обикновено понася детето? Например, за остри състояния само първия път даде 15 и след това даваше само 200.
Моите наблюдения са , че всички гравитират около 200/ 30 за остри състояния.

Когато е с ларингитен пристъп, обикновено приема ХЛ 1М, еднократно. Последният път с уж ухапаното(наистина не разбрах точно, какво беше), беше друга потенция, и друго ХЛ-во Wink.

# 61
А слизате ли на чувствително по-ниски? Т. е. както 1М ви е основната, да пиете например 15 в друга ситуация и друго хл?

# 62
  • Пловдив
мамаден  може ли да те питам-твоя син още като бяхте при Филева 2011 ларингити ли ти правеше тогава?ларингитни спазми със задушаване правеше ли тогава?имам някакви спомени,защото тогава все ви четях и твоите и на мистик постовете
в последствие като разреди разболяванията пак ли прави ларингити?
това беше идеята на моето питане-промени ли вида на боледувания,освен че по-рядко се разболява?

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:37 от budiko

# 63
  • Пловдив
А кои принципи не спазва хомеопатът на Бюти?

Много са, и са основни Peace. Поводът за това мое изказване не е споделеното конкретно лечение, а лични наблюдения. Направихме опит за лечение на детето в рамките на почти година при нея. Загубено време ooooh!. Но тогава, не знаех всичко, което знам сега за класическата хомеопатия Wink.

# 64
  • Пловдив
А слизате ли на чувствително по-ниски? Т. е. както 1М ви е основната, да пиете например 15 в друга ситуация и друго хл?
При този хомеопат, най-ниската която е пил е 200С, но не от това ХЛ, което обикновено приема.
 budiko, точно така, и тогава правеше ужасни спазми, той всъщност само от така боледува Rolling Eyes. Сега освен, че боледува много по-рядко, се оправя много по-бързо. След прием на ХЛ, за два три дни, кашлицата се разрежда, или напълно спира. Имали сме случай в който с ларингит, без ХЛ, сам се справи за няколко дни. Миналият август беше  Peace. Но при него имаше изключително подобрение не само на физично ниво, което за мен е много по-важно Peace.

# 65
Значи все пак повечето гравитират около една потенция, подходяща за съответния пациент. Варират +/- една степен Thinking.

Ларигитите са много критичен момент при хомеопатите. При здраво дете за 2-3 дена ще си мине и без лечение Thinking. Аз подобрение разбирам в рамките на няколко часа, защото ако го оставиш 12 часа с ларингитна кашлица и спазъм не ти мърда. Друг е въпросът , че може да е лек и изобщо да не се разбере, че го има. Но според мен правилно повлияване е за няколко часа да се разреди драстично кашлицата.
Също така много често след ларингита следва и бронхит, но повечето деца се справят сами с него и всъщност оздравителния процес не е това, което си мислим.

Това го пиша принципно, не към теб, mamaden Peace.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:47 от Шайн

# 66
  • Пловдив
В посоката на излекуване когато основен проблем са ларингити-не трябва ли детето да спре да прави ларингити,а само примерно червено гърло,ангина?
И защо след ларингит много често  да има и бронхит?-ларингита не е ли по-горно ниво на болест и да се задържа там?
моя син 2011 когато нещо се сгелпи след едните ХЛ,правеше от хрема за 1 ден бронхит,няма сухи кашлици,няма червено гърло,директно от сопола и хрипове

Ох ,всяко дете си е уникално.Ето основния проблем на моя син са тиковете-като излекуваме причината за тях,и те ще спрат и физически ще се оправи,но чакам този хубав ден............

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:19 от budiko

# 67
  • Пловдив
budiko, конкретно в нашият случай, ларингитите продължаваха по 5-6-7 и повече дни Tired, с непрестанна суха лаеща кашлица( при Филева и по 14 дни #Crazy). Но като пиша непрестанна, през 10 до 15 секунди, нон стоп Shocked. Накрая му се зачервяваха очите, имаше и случай на кръвоизливчета от много кашляне и напъване. За спазмите и повръщанията няма да се повтарям, че вече съм писала ooooh! ooooh!. Бронхит никога не е правил, от друго не е боледувал. Но аз такива малко сополи, не го броя изобщо Simple Smile.
Подобрението на емоционално и умствено ниво, предшестваха с много подобрението на физично ниво Peace.

# 68
  • Пловдив
Ти беше споменавала че не последния хомеопат,а преди него при който бяхте е помогнал на детето много-може ли да питам кой беше той?ако трябва на лични ми отговори.И още с първото лекарство,или след няколко се получи това подобрение на психично ниво?

# 69
  • Пловдив
А как беше...първо подобрение на емоц.ниво,после физично или... newsm78

# 70
В предходни теми често срещам мнения и твърдения, че е по- добре да се лекуваш с алопатично лекарство отколкото да даваш по "боаронска" схема  ХЛ!? На какво се дължат тези твърдения и защо едно лекарства сътворено в колбата на някой фармацефтичен "човеколюбец" е по - малко опасно от това извлечено от минерал, растение и т.н?

# 71
  • Пловдив
Ти беше споменавала че не последния хомеопат,а преди него при който бяхте е помогнал на детето много-може ли да питам кой беше той?ако трябва на лични ми отговори.И още с първото лекарство,или след няколко се получи това подобрение на психично ниво?

Не виждам причина да не го напиша тук, още повече, че съм го споделяла с повечето на лични Wink. Александър беше хомеопатът, който даде това ХЛ, след което имаше невероятна промяна при детето. Не, че има значение... но ХЛ беше, ако не се лъжа 30СН, един единствен прием - една капка.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 16:08 от mamaden

# 72
  • Пловдив
А колко време след приема ти видя промяната?и после той повтаря ли го пак това ХЛ,то конституция ли му беше в онзи момент?
сегашния ви хомеопат давал ли е на детето същото ХЛ после?
извинявай че питам толкова много............. Simple Smile

# 73
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
nikeya , защото алопатичните действат локално (не говорим за антидепресиви и други подобни лекарства, а за антибиотици напр.), а ХЛ могат да действат на по-дълбоко ниво (емоционално, психическо) и ако не са предписани правилно, могат да нанесат там щети.

доколкото четах, Ханеман е работил с до 30СН. по негово време са започнали да правят и по-високи потенции и той е приветствал терапевтичните резулатати.

# 74
  • Пловдив
А колко време след приема ти видя промяната?и после той повтаря ли го пак това ХЛ,то конституция ли му беше в онзи момент?
сегашния ви хомеопат давал ли е на детето същото ХЛ после?
извинявай че питам толкова много............. Simple Smile

Няма проблем  Hug.
Промяната ставаше постепенно в рамките на 3-5 месеца. ХЛ мисля, че не сме повтаряли, не виждам и причина да се прави. То е било най-подобно в момента в който е било дадено, след огромната промяна която настъпи, то вече не е най–подобното ХЛ Wink.
Сегашният хомеопат видя детето съвсем различно Peace. Не, не е давал това ХЛ.

Общи условия

Активация на акаунт