КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 56 078
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Мече аз се лекувах,но през 2-те години през които се лекувах развитие в положителна посока при детето нямаше.
А при моя син се появиха повече лунички след прием  на Карцинозин.

# 541
  • Пловдив
Уф...как мислите...дали често появяваща се хрема може да е свързана с алегрия към нещо  Rolling Eyes Нали и очите ни тормозят от време на време...
Та това не е томно хрема,а запушване на носа.Става обикнавенно вечер,след като заспи и така с часове го дразни,сърби носа,не може да спи,а и няма много какво да издуха.Тази дилема продължава винаги до към 4ч. това посред нощ./снощи пак/.
Ако се появи през деня/онзи ден/ отново е до 16ч.Айде ся някой да ми обясни за какво иде реч  Thinking

# 542
  • Пловдив
Мече имала ли си случай на дете Hyoscyamos?-можеш ли да напишеш нещо кратко за него,особено когато детето има и по-малко братче/сестричка.

Във връзка с лечението на майката-както казах лекувах се 2 години , Мече аз на теб не съм казала,защото те нямаше тогава в темата-но преди 2 месеца ходих на ехограф за щитовидната жлеза,която преди 3 години беше страшно голяма,бяха ми казали че до живот ще пия Л-тироксин,и е необратим процеса.Е сега на прегледа жлезата си беше с нормални размери-лекаря се чудеше и ме питаше какво съм пила,е не му казах че ХЛ. Simple Smile
Е не че не съм си помислила-ами ако ми е подтиснат проблема с жлезата,накъде може да е вкарана болестта?

Преди 2 години Тарентулата в потенция 10 М която детето пи доста пъти или го подтисна,или се доказа незнам,но му повлия.Но ако наистина е била неговото лекарство към онзи момент,се чудя дали сега е възможно пак да е Тарентула някъде отдолу под купчината симптоми?
Мече преди време беше писала че и твоето едното дете е Тарентула,ако не се бъркам.Промени ли му се конституцията после и ако може да питам ако се е променила,каква е сега?

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 22:31 от budiko

# 543
Здравейте, малкия ми син е с жълто зелена хрема, и ни изписаха Хепар Сулфур 9, док/ не е хомеопат/ каза че това е "антибиотика" в хомеопатията, но от всичко което прочетох незнам дали ще ни помогне?
Ако може да споделите мнение???
Благодаря

# 544
Детето ми е пило тарентула, но никога не е било тарентула, всъщност е било за медорин още от раждането си, (както се оказа малко по-късно) независимо от "повърхностните" симптоми на тарентула. Тя беше изключителен пример за това колко е важна миазмичната теория. Случаите, изискващи хиосциамус, може да нямат видимо нищо общо помежду си.

В хомеопатията антибиотици няма. Всяко едно лекарство, когато е подходящо за човека, болен от дадена болест, ще свърши своята работа, за да излекува човека.

# 545
  • Обетованата земя
 Аз вече съм на мнение, че конституцията на човек е вродена, т.е. се ражда с нея и тя не се променя, просто до 7та година е трудно да се определи.
 Мисля си за това антидотиране, възможно ли е изобщо лекарство да се антидотира след 2-3 седмици примерно. Нали лекарството не действа, то просто дава тласък на ЖС и тя се търкулва в определена посока да кажем, то си е свършило работата при самото пиене, после каквото и да душиш и ядеш, как ще я спреш тая ЖС, определено си мисля, че единственото, което може да промени посоката на това търкулване е друго х.л., как едно Саво ще го направи?  Thinking
 А наскоро ме замислиха, да питам и тук, ако човек е пушил трева, и след това му се появяват панически атаки с години, има ли смисъл да пие потенциран Канабис, или това е пак вид чистене, което не е правилно?

# 546
  • Пловдив
Детето ми е пило тарентула, но никога не е било тарентула, всъщност е било за медорин още от раждането си, (както се оказа малко по-късно) независимо от "повърхностните" симптоми на тарентула. Тя беше изключителен пример за това колко е важна миазмичната теория. Случаите, изискващи хиосциамус, може да нямат видимо нищо общо помежду си.

В хомеопатията антибиотици няма. Всяко едно лекарство, когато е подходящо за човека, болен от дадена болест, ще свърши своята работа, за да излекува човека.
Ами аз също си мисля,че към онзи момент хомеопата се подведе по някой симптоми,които може да са били резултат от доказването на Арсеникума няколко месеца преди това.
Твоето дете след като пи Медорина,открои ли се коя му е конституцията?или тя е медорин?

На моя син Ани му беше предписвала и Медорин,но не го пи ,отказа се после.
А за хиосциамуса питам,защото няколко различи хомеопати са го споменавали,включително този който му предписа Тарентулата,беше казала че по-нататък може да пие хиосциамус.Значи от нейна гледна точка са имали нещо общо двете ХЛ.А при моя син ревността е много силна,обича да говори глупости.

Мече аз и преди съм те питала,но пак да те питам-ако Тарентулата в потенция 10М ,пита доста пъти за няколко месеца го е смачкала детето,подтиснала,доказала ,незнам кое точно,но след нея имаше промяна към лошо-може ли след 2 години нещата да се поправят?
ако е било симилиум,ако ебил симиле има ли разлика в вредата която му е нанесло въс високата потенция,т.е. кой вариант е по-лошия симиле във висока повторен прекалено,или симиле във висока повторен прекалено?

# 547

Ами аз също си мисля,че към онзи момент хомеопата се подведе по някой симптоми,които може да са били резултат от доказването на Арсеникума няколко месеца преди това.
Твоето дете след като пи Медорина,открои ли се коя му е конституцията?или тя е медорин?

На моя син Ани му беше предписвала и Медорин,но не го пи ,отказа се после.
А за хиосциамуса питам,защото няколко различи хомеопати са го споменавали,включително този който му предписа Тарентулата,беше казала че по-нататък може да пие хиосциамус.Значи от нейна гледна точка са имали нещо общо двете ХЛ.А при моя син ревността е много силна,обича да говори глупости.

Мече аз и преди съм те питала,но пак да те питам-ако Тарентулата в потенция 10М ,пита доста пъти за няколко месеца го е смачкала детето,подтиснала,доказала ,незнам кое точно,но след нея имаше промяна към лошо-може ли след 2 години нещата да се поправят?
ако е било симилиум,ако ебил симиле има ли разлика в вредата която му е нанесло въс високата потенция,т.е. кой вариант е по-лошия симиле във висока повторен прекалено,или симиле във висока повторен прекалено?

Да напомним отново. Преди няколко поста писах какво е конституция, върнете се да я прочетете.
Всичко може! Особено при дете, чиято жизнена сила още не е мачкана с години. Симилимум във висока потенция за конкретния човек (щото за конкретния човек и 1М може да е ниска) носи повече вреди, отколкото симиле в несъобразена потенция

# 548
Аз вече съм на мнение, че конституцията на човек е вродена, т.е. се ражда с нея и тя не се променя, просто до 7та година е трудно да се определи.
 Мисля си за това антидотиране, възможно ли е изобщо лекарство да се антидотира след 2-3 седмици примерно. Нали лекарството не действа, то просто дава тласък на ЖС и тя се търкулва в определена посока да кажем, то си е свършило работата при самото пиене, после каквото и да душиш и ядеш, как ще я спреш тая ЖС, определено си мисля, че единственото, което може да промени посоката на това търкулване е друго х.л., как едно Саво ще го направи?  Thinking
 А наскоро ме замислиха, да питам и тук, ако човек е пушил трева, и след това му се появяват панически атаки с години, има ли смисъл да пие потенциран Канабис, или това е пак вид чистене, което не е правилно?

Ако конституцията никога не се променя, ще си умираме рано-рано. Защото животът не търпи стаза....
Мога веднага да ти отговоря как ще я спреш тази жизнена сила. Лекуваш жена със стафизагрия. На жената лекарството е предписано за системно унижение от страна на мъжа. Жената "проявява" характер, като се опълчва на насилника след прием на х. л-во. Съответно мъжът, който до момента я е унижавал и поплясквал, я пребива от бой с купища заплахи. Кажи ми накъде ще иде тази "събудена" жизнена сила, особено ако са налице фактори като "няма къде да отида с детето"? Ей това е примерен антидот, и то какъв...

# 549
  • Обетованата земя
 В този случай звучи логично да, защото антидота е много по-силен от събуждането на ЖС. Но как една мента или кафе може да направи същото?  newsm78
 Много интересни примери даваш.  Peace
За конституцията не разбрах много защо, аз също съм се променяла много през живота си, имала съм различни етапи, но като цяло съм една и съща в основните неща.

# 550
A възможно ли ако конституцията не е определена правилно и въпреки приема на неправилни хл, все пак да се е стигнало до изместване на проблемите към периферията? И на какво се дължи тогава?
От както спрях да давам каквито и да е хл малката не е направила нито един бронхит или спазъм вече четвърти месец. За сметка на това си имаше картини от страна на гърло, сливици, кожа. Направи прекрасно остро състояние с три дена 39 градуса температура и лек обрив без никакви други симптоми. Като за разлика от боледуванията с висока температура, когато съм давала хл, сега нито бълнуваше, нито беше като парцал. Общо взето само термометърът констатираше градусите. Дори лекарката й каза да не й давам абсолютно нищо, включително и антипиретици.
И капакът на всичко това е, че има кариес. А това е нещо немислимо за нея. Ще стане много дълго да обяснявам защо, но шансът да развие кариес клони към нула. А точно това се случи и то като остър процес Thinking.
А, и от както спрях да давам хл , изчезна манията й за мента, за която последните месеци не веднъж споделях. В хладилника ментовият сладолед си стои от един месец. Мотаят се и разни ментови шоколадчета и изобщо не се сеща за тях. А имаше един период, когато след всяко хранене искаше лукче за десерт.

# 551
Възможно е симиле да реши проблемите или поне да ги смекчи, казвала съм го, особено при малките. Всяко лекарство влияе в една или друга степен. А симилето, въпреки че е далечно подобие, все пак съдържа симптоми, характерни за конкретния пациент. На този принцип работят боаронци - нима детето, приемащо хепар сулфур, има картина на хепар в момента...по-скоро няма. Има нива на болест, мисля, че ги има и в интернет пространството на български, май бяха по Шанкаран. Ако човекът е в началните нива на болест, дори симиле може да помогне. Защото жизнената сила не е така потисната с годините като при възрастен, а при малките законите на Херинг за посоката на излекуването са много по-ясно видими. И понеже ЖС е относително здрава, веднъж побутната, дори със симиле, задейства оздравителния процес в правилна посока. Като разбира се има изключения - симилето да потисне, вместо да активира положително. Ако е на по-горните, да не ги изреждам сега по числа, симиле няма да свърши работа. Ако основните болестни процеси текат на по-дълбоко ниво, симилето може да "посъбуди" човека, но няма да го активира дотам, че да се реши проблемът, примерно дискова херния със симиле няма да бъде излекувана.
Влошаванията при твоето дете, според мен, се дължат на това, че понеже детето е приемало и симилета, хем жизнената сила е посъбудена, хем детето доказва лекарствата, защото симилимум не се доказва.
Хранителните предпочитания, вкусове и т.н. могат да се променят дори когато човек е в една и съща конституция - тогава се казва, че човекът "има отношение към" (например натриум муриатикум има отношение към морето, което ще рече, че или се подобрява, или се влошава,тоест има отношение, а не е безразличен да го кажем)

# 552
  • Бургас
На мен ми стана интересно това за кариеса. Защо е немислимо за някой да направи кариес? Не се заяждам наистина ми е любопитно.

# 553
Мече, но защо докато приемаше хл имаше явни процеси на разпад, а в момента , в който ги спрях всичко тръгна нагоре?
Да разбирам, че ЖС е била правилно тласната, но последващото пиене на хл е дошло в повече?

tweetys, после ще пиша за кариеса Peace.

# 554
  • Пловдив
Симилимум във висока потенция за конкретния човек (щото за конкретния човек и 1М може да е ниска) носи повече вреди, отколкото симиле в несъобразена потенция
Пишеш обаче че симилиум не се доказва,а каква вреда нанася във прекалено висока за конкретния човек потенция,и повторен доста пъти ?подтискане ли ще е,вкарване на болестта на по-дълбоко?

моя пример е :от бронхит/пневмония и гневно и недоволно дете-след Тарентулата -стана по-укротено,без гневни изблици дете,но с тикове и бронхоспазми.

Последната година  стана много чувствителен на всичко-една лъжица сироп за кашлица д аму дам и се влошава.След антибиотик,и АЦЦ прахчета направи  бронхоспазъм-з амен беше алергична реакция от тях,защото пише в листовките им че може да има.Лекаря се чуди откъде се е появил.
Април месец след 3 приема на Беладона незнам доказа ли я,вилно влошаване ли беше ,но се мяташе цяла нощ,халюцинираше,бълнуваше.Опитах се да я антидотирам тогава,и май успях ,успокои се след това което му дадох.

Общи условия

Активация на акаунт