С трепет чакаме я пролетта ... тук е вече Септемврийки, стягайте децата за игра!

• 66 894
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Силви Иво не се е запичал, даже не помня и като бебе да е бил запечен твърде. Той си е съвсем редовен поне един път на ден, а през повечето дни и по два пъти на ден сутрин и вечер. Понякога ака дардонки, а понякога каша и предполагам че е от храната, но до запек не е стигал. Има разни сиропчета разхлабващи и мисля че повечето стават и за бебета, може с тях да пробваш като се запече да даваш. Иначе напъва ли се, коремчето подуто ли е, някакви признаци че не се чувства добре има ли, защото ако няма може просто да и е такъв модела има хора дето са си с такава перисталтика просто. Ако все пак не и е добре така запечена може да питаш педиатъра да те посъветва за някое разхлабващо сиропче.
Пловдивчанки ще взема да ви се разсърдя накрая, от кога все ще идвате към нашия парк и все никой не идва, а аз толкова пъти се замъкнах вече до далечния парк.  Crossing Arms
И да си похваля детето каква цицина си направи вчера, направо нямам думи все едно втора глава му расте. За сега поспадна малко ама стана синя. Ама така става като не внимава, затича се и нещо се спъна и челно се заби в стената на басейнчето в парка. Отново ми провали плановете да ги снимам със сестра му за една хубава снимка за бабите, ама ако имам късмет няма да е нещо контузен другата седмица и ще си ги снимам.
Иначе ние от няколко дена си ходим в парка с колата дето се бута и е голямо забавление защото си обикаля насам натам с нея, а като се сетя че преди няколко месеца неможеше даже да я кара а сега така препуска че трябва да се затичам за да го догоня.

# 91
  • Пловдив
Здравейте, днес идва пролетта.

Писах, писах и всичко се затри Sad. После ще пиша, че като ме види с телефона и се ядосва.

# 92
Рошли, много искам да дойда и до онзи парк, ама без кола няма как да ми се случи. Ние излизаме към 10 към  12 се прибираме. Няма как да стане, трябва да загубя 1 час във вървене. Друг е въпроса, че Ники изобщо няма да стои толкова дълго ни в количка, ни на триколка.

# 93
  • Пловдив
Та така, ето ме пак, този път на спокойствие от рс-то LaughingЙони току-що заспа и аз ще я последвам след малко.Днес си подухва пак, поне при нас е така, направо ме заболя главата докато вземем кухнята.Дано да утихне за следобедното кафе.
Ние за ръка много трудно да вървим, то като цяло не вървим, а тичаме.Тези дне гледам да я уча да ходим за ръчичка, ще видим дали ще свикне.Количката не съм я изкарвала, откакто имаме триколка.Много ми е удобна, но и на нея и харесва, щом се задържа известно време в нея.Единствено като ходя да пазарувам ми е трудно да си събера всички покупки,че няма колемия багажник на количката. Grinning
Рошли, Дария много прилича на Иво като бебе/е все пак са брат и сестра, но е изумителна човешката природа/Евала ,че се оправяш и с две малки деца, аз ако имам още една Йоанка, ще хвана гората сигурно. Crazy
Силви, и ние не сме се запичали от бебешка възраст.Може да и даваш всеки ден кисело мляко, то е много полезно за перисталтиката или пък ябълков сок.
Ние от скоро пропихме плодови сокчета, преди въобще не искаше.
Тета, наистина е много по-добре ,че детето пие в обикновено шише със сламка.Аз още от преди годинката забелязах ,че дъщеря ми се справя и съм много доволна, че е самостоятелна в това отношение.
Фейт и аз онзи ден от матстар и взех едни гуменки, които бяха намалени.По принцип за вкъщи ги взех, но са и много сладурски и май май ще ги носи навън. Simple Smile
Танева, честита награда и аз много се радвам като получа награда.Последно от пуфис имаме спално комплекче и рамка за снимка .Много се радвам ,че ги спечелихме.Аз все се каня да ти похваля баткото, много умно и трудолюбиво трябва да е.
Нуб, догодина Тони ще е по-деен в тържеството, тепърва ще има да ни радват. Peace
Хайде отивам да легна, че тези дни от жегата ли се изморявам много.Хубав ден на всички.

# 94
Тета, благодаря за загрижеността  Hug Наистина последните дни съм много заета, имам си и гости(баща ми) а и времето хубаво... Емма пък много се тръшка и много внимание иска...  Crazy

# 95
  • shumen
Силви,моя се запича понякога,но дам ли пюре от сливи се оправя веднага.Иначе ако по 2-3 пъти на ден,ако не е запечен.
За количката-ние още сме с нея,че не иска да върви много,а ако иска е в посока,която той си избере и сам.За ръчичка не иска да го водя и как ще го науча незнам.
Рошли,аз нашата кола още не съм е изкарвала,но вчера една мама беше изкарала и беше голяма забава.Ако е нашата сигурно няма да е погледне,ама чуждата е по интересна.Днеска пък се бяха залепили за едно детенце с музикално килимче.
Бифиийтър и при нас подухва,ама от снощния дъжд няма и спомен.Дори и вятъра малко поотихна.От утре го дават пак 20 градуса,че и нагоре и ще сме навънка по цял ден почти.
Днеска бяхме на държавната ДК и за сега яде мусаката,но да видим крема е от киви и май аз ще го ям,че моя е скаран с тях.

# 96
Ехо   bouquet  Flutter
времето е прекрасно и го използвам изцяло за малката, докато не я пусна пак на ясла  Heart Eyes Лошото е, че в количката не иска и това е... Само иска да тича и да беснее  Mr. Green За ръка... абсурд, само да тича в нейнаата си посока и да рита "Какаааа" ( топки демек  Mr. Green ) Преди не искаше да излиза, сега не иска вътре, абе човек в характер  Grinning От тея болести е станала вейка и вятърът днес я отнесе  Mr. Green Ще ме сбърка от смях това човече....
Силви , дай на детето круша или пък сок от круша, сушена слива... нещо ей такова. А може и про биотик... де да знам и аз. Нещо да не е яло детенце запичащо...

# 97
Здравейте, аз искам да ви питам спичат ли се понякога вашите деца. Яна мине, не мине и е за по няколко дни спечена. Почвам разбира се още след първия ден, в който не ака да й давам тиква, сок от круша, но понякога успява да се изака чак след 2-3 дни. Вие колко дни ги оставяте да не акат, ако имат такива периоди и какво давате. newsm78

Малкия се спича често, направо сълзи му текат и реве горкото  Tired Общо взето много зависи от стомахчето на детето как преработва храната, дали поема достатъчно течности и какво яде като цяло. Можеш да даваш пюре или плод от круша и сливи, млякото също наистина им действа добре, а също така има и свещички за тази цел, но аз не съм прибягвала до тях все още.

аууу Рошили ... този Иво е направо терминатор  Mr. Green да се оправя бързо за фотосесията  Hug

# 98
  • Пловдив
Момичета честита първа пролет!!!Желая на вас и дечицата ви да сте много здрави и всички болести да са останали в зимата.
А за тези които не са видели щъркели и не е махнал мартениците е поздрав тази рисунка на синът ми към вас.

http://siska24.snimka.bg/children/nashite-deca-7.806653.32826910

http://siska24.snimka.bg/children/nashite-deca-7.806653.32826911

Качвам снимките така,че не мога да ги кача за жалост да са видими.

# 99
  • Пловдив
Забравих да напиша,Ива-Мария някой път прескача един ден да се изходи,но на следващия е два пъти.Но с баткото имах тези проблеми.И понеже много сме патили в това отношение от опит да си кажа мнението.
Кивито е плод който разхлабва и действа много добре на перисталтиката на стомаха.Аз давам много честона Ива-Мария,тя го обожава.Но и изрязвам само парченца без семките,защото те са тези които при малко дете могат да предизвикат алергична реакция.
Другия ми съвет е не слагайте на детето свещички в дупето които ги дават за запек.Слагала съм на Мишо когато беше на 3 годинки,два пати по половин свещичка.И беше ад под небето.Помогнаха му да се изходи,но явно беше много болезнено за детето,защото половин час докато да се изходи,изпадаше в изстерия,пищеше,скачаше,мяташе се,дърпаши си гащите,неискаше да седи на кукото,явно много го болеше,така жално плачеше.
След този случай беше болен от пневмония и от антибиотика се беше запекал,изпадаше в паника цял месец като трябваше да се изака.
Като го записах при хомеопата ми изписа хапченца на BOIRON казват се nux vomica дават се 3 по 5 гранулки.за деня,през един час.Например в 10ч.,в 11ч.,и в 12ч.Още при третия прием Мишо се изакваше при това без болка,плач и никакви проблеми.

# 100
Здравейте момичета!Попитах за Инфлуцида,защото на мен лекарката ми каза да продължавам да го давам 30 дена по тази схема дето го пие сега 10 таблетки на ден,малко множко ми се виждат 30 дена по 10 таблетки,благодаря ви за отговорите,ще продължа да и давам,по 3 таблетки дневно!Ние 2 дена нови премеждия имаме,оня ден нали бяхме на контролен преглед на 2 места,доста отдалечени едно от друго,та Габи изкара цял ден на вън в най голямото слънце и майка и нали е много УМНА не си направи труда да вземе чадъра,защото още слънцето не мисля че е толкова силно и само веднъж я намазах за 5-6 със слънцезащитен крем,вчера сутринта като стана беше страшна картинка,надута,на петна и пъпки лицето от слънцето,но днес е вече доста по добре,за днескашната разходка беше по добре подготвена,с чадър и фактор 50 намазана обилно,но пак днес триколката не се счупи и бяхме доста далеч от вкъщи,та се наложи да се обадим на баща и да дойде да ни прибере,не и върви в последно време на мойта Габи!Тя ако има право на избор с кое ще излезе на вън е или троп-троп както казва тя,демек пеша или колело,за нея количката вече не съществува,аз предпочитам с количката,че като и се доспи е по удобно,ако е на далеко ходенето ни варианта троп-троп отпада,а ние винаги ходим на далеко,сега ще е много нещастна като трябва да сме с количката!Днес като се счупи триколката,много се изплаши милата и много плака,както си седеше в него гумата предната се отчестна направо и тя от високо на ниско,не се удари но много се изплаши и рев!Не ни върви тези дни!

# 101
Е Ева82 добра новина, имаш малко помощ  Hug
И моята в момента е много обсебваща, но днес и купих една разпределителна къщичка и вече цял час си играе с нея  Mr. Green. Така че сега ще си свърша работата и ще си легна рано, рано.
Рошли много е пораснала Дарка , а колко добре си държи главичката само. Наистина много си прилича с батко си. И се извинявам,но вчера изключих да и честитя именния ден. С здраве да си носи името!
Танева благодаря за поздрава.Определено твоят син има голям талант.
Силви аз като имам съмнение за запек правя масаж на коремчето, както и гимнастика на краката . Също така давам круша и гледам да пие много вода.  Нашия род киселото мляко ни запича, но то храната на всеки по различен начин се отразява.
Паца, лошо с това изгаряне, явно има чувствителна кожа детето.  Относно триколката, ще бъдеш ли така любезна да и упоменеш марката, че да си имам едно на ум и да не взимам от този вид.
Лина ще пътувам другата събота на 29-ти.
Ън,е тази твоята дъщеря все накипрена ходи.  Много е  хубава. Моят звяр  нищо не държи на главата си. Не стига че на нейната не държи, ами и от моята сваля нещата.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 20:04 от teta014

# 102
Благодаря ви момичета за споделения опит за запека. Ние в нашия род сме предимно с лениви черва и явно и малката е наследила тази "екстра" и мине не мине е спечена. Записах си някои ваши съвети, включително метода с хомеопатията на Танева.
Иначе нея не я боли коремче, като се спече, няма някакви проблеми. Просто аз помня кога е акала за последно и почвам да се притеснявам като мине ден без акане. Веднага почвам тиквата и крушата, но не винаги помагат. Прекрасна вечер на всички!  bouquet

# 103
  • Бургас
Влизам да се оплача Sad
Звънят ми днес от офиса,така и така да ударя едно рамо за приключването срещу заплащане. Викам си екстра. Майка, да е жива и здрава , нали е шефка все ще свърти една седмица отпуск. Казах и и тя вика ще измислим нещо.Одеве ми звъни и ми вика,че дядо ми бил паднал и си счупил нещо си и ще му сменят стават. Което значи, че аз отпадам. Свекърва ми даже не влиза в сметката. Мъжа ми не може да си вземе баш сега отпуск,щото е сам за цяла бургаска област. И Калинка артиса. Много ме е яд.Хем щях да се разнообразя,хем и пари да взема.
Идването в Пловдив си остава Simple Smile

# 104
Кофти.. аз преди Коледа ходих 3 дни на работа и ми се отрази екстра и душевно и джобно.
Пращай я по влака, аз ще я гледам...тя и без това на Ники кошарата е свободна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт