ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 7

• 71 818
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Резултатът от генетичните изследвания  е
Нормален генотип за

20210G>A (Протромбин)
A4070G (Фактор V R2 )
66A>G ( MTRR )
PAI 5G\5G

Хетерозиготен носител на R506Q
Тази мутация се свързва с неблагоприятни съдови усложнения по време на бременността - спонтанни аборти,заавяне в развитието, прееклампсия.

Хомозиготен генотип T\T  за 677C>T  (MTHFR)
При генотип T\T за 677C>T  може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от  70%.

Следва да се прецени проследяването на бременността и медикаментозна терапия поради повишеният риск от тромбофилия.

Какво значи хетерозиготен носител и хомозиготен генотип?
Тази намалена до 70 % ензимна активност си е направо инвалидност, много страшно ми звучи,но какво ли означава?

# 466
Здравейте ,момичета !
 Аз преди  няколко месеца пусках кариотип в Щерев и цената беше 100 лв на човек....,а генетични за вродени тромбофилии основния панел го пуснах  в Майчин дом при доц.Савов и там цената беше 105 лв,  докато в Геника основния панел е 160 лв . Останалите панели за вродени тромбофилии ги пуснах в Геника понеже нямах друг избор те са по 40 лв всеки един . Дано да съм Ви била полезна с инфото Simple Smile

Желая ви успахи!

# 467
  • Пловдив
naskomimi, ако вече веднъж си правила генетични, не виждам причина да те карат пак, те нали веднъж се правят  Thinking Иначе кариотип в Надежда съм правила миналата година и беше по 150 на човек. Има и генетични за тромбофилии, които се правят само на теб, но там не знам каква е цената.
Ами не, мила, така и не съм направила генетичните или кариотипа, ако има разлика...Д-р Даскалов ми ги предложи заради ВНКХ-то, но аз нямах възможност около скъпите инсеминации и превантивно ми изписа 3х1 неофолик мета и витамин Б12 веднъж месечно.
Така че трябва да си ги направя - да направим и на двамата, де, по препоръка на д-р Персенска. 150 лв. е добре като цена, мислех, че е повече, в Пловдив  беше доста по-голяма сумата. Дано наистина е така.
А иначе вземат ли кръв същата вечер, когато сме на преглед при генетичката? Защото часа ни е за 18:30...да не стане да се разкарваме  пак, само за да дадем кръв?

# 468
naskomimi, ако вече веднъж си правила генетични, не виждам причина да те карат пак, те нали веднъж се правят  Thinking Иначе кариотип в Надежда съм правила миналата година и беше по 150 на човек. Има и генетични за тромбофилии, които се правят само на теб, но там не знам каква е цената.
Ами не, мила, така и не съм направила генетичните или кариотипа, ако има разлика...Д-р Даскалов ми ги предложи заради ВНКХ-то, но аз нямах възможност около скъпите инсеминации и превантивно ми изписа 3х1 неофолик мета и витамин Б12 веднъж месечно.
Така че трябва да си ги направя - да направим и на двамата, де, по препоръка на д-р Персенска. 150 лв. е добре като цена, мислех, че е повече, в Пловдив  беше доста по-голяма сумата. Дано наистина е така.
А иначе вземат ли кръв същата вечер, когато сме на преглед при генетичката? Защото часа ни е за 18:30...да не стане да се разкарваме  пак, само за да дадем кръв?

Ще ви вземат кръв в същия ден, няма да се разкарвате. За генетичните изследвания е без значение кога ще се вземе кръвта. Първо ще направите консултацията с генетичката и после ще дадете кръв. Успех!

# 469
Момичета края на септември съм на имунологични в Плевен при доц .Конова,но тъй като не съм правила и генетични  какво ви е мнението и за генетиката в същата клиника.Чудя се дали като ходя за имунологичните да пусна и генетичните там?За имунология съм чувала ,че са много добри ,а за генетика ?Тук в Пловдив в Геника съм пускала само някои генетични.Та според вас кое е по добре -да си направя и останалите генетични в Геника или да ги направя в Плевен.

# 470
Момичета края на септември съм на имунологични в Плевен при доц .Конова,но тъй като не съм правила и генетични  какво ви е мнението и за генетиката в същата клиника.Чудя се дали като ходя за имунологичните да пусна и генетичните там?За имунология съм чувала ,че са много добри ,а за генетика ?Тук в Пловдив в Геника съм пускала само някои генетични.Та според вас кое е по добре -да си направя и останалите генетични в Геника или да ги направя в Плевен.

Всичко пускай в клиниката на доц. Конова! Тя ще ти назначи нужните панели изследвания, ще те препрати към специалисти и ще ти направят обща терапия - при която е много важно мненията от специалистите да са съгласувани

# 471
момичета, ще пускам контрола на нк и нкт клетки в първия ден на активата си стимулация. това ми препоръчаха имунолозите ми в кл.Надежда. моля ви кажете ми според вас ще бъдат ли показателни тези изследвания в деня на стимулацията? странно ми е да се пускат около стимулацията, притеснявам се да не би да се влияят нкт клетките от това.

# 472
  • Живее на Луната
Не мисля че влияе стимулацията на НК клетките. А пък щом имунолозите са ти казали да пускаш, не виждам от какво се притесняваш...

# 473
Момичета тотално ме объркахте. На мен му писнаха кариопит на двама ни по 150лв и тромбофили само на мен 80лв. Но след като имам загубено дете здраво след аутопсия потвърдено починало от вътрешна инфекция но здраво износено до 7ми месец или 30гс за какво ми пуснаха тези кариопити. И втори въпрос как така имунологичните за НК клетки не важели след 12гс на мен ми ги пускаха всеки месец това са по 300-400лв всеки месец и все по 52 ампули имуновенин до 7ми месец е щяха да са до края все така. Как имунологичните НК клетки нямали значение след 12гс

# 474
  • София
Мислех да не пиша,че ми писна да се повтарям, ама хайде.. НК клетките влияят до 24 г.с на плацентата.

# 475
добре да 24гс но това значи че всеки м. Се изслезват ли. Ясно е че се правят вливки задължитебно. Кажете каквото днаете за генетичните веднъж се изследват а имунорогичните всеки м. ли?

# 476
  • София
По време на бременност на мен преди всяка вливка имаше нова имунология, няколко поста по- назад писах с двете ми успешни бременности до кога вливах съответно и имунологии. Едно вливане има действие до 4 седмици, което значи,че всеки месец се пуска имунология да се види има ли нужда от новото вливане.

# 477
В Пловдив къде се пускат имунологични изследвания? И за НК?

# 478
Момичета здравейте.Предстои ми вливане на имуновенин утре и съм малко притеснена.Понеже приемам и агапурин не знам преди инфузията дали да го взема?И за да звучи съвсем объркано -24 ампули за колко време трябва да изтекат?

# 479
На мен ми казаха,имунолозите,както и доктор Чачева,че НК клетките не могат да ти навредят след като плацентата е изградена.Изгражда се до 18 седмица,на мен последната ми контрола беше в 16 седмица,бяха 13%,но не ми назначиха вливки.

Общи условия

Активация на акаунт