Юлчета 2008 (тема 148)

• 72 287
  • 314
  •   1
Отговори
# 180
Ками, много добре те разбирам.  Hug Моето дете, ако помните, така и не свикна с градината. Беше на приливи и отливи. Когато нещата много ескалираха, говорехме с госпожите да бъдат малко по нежни с нея и нещата се оправяха. Последния път като ескалираха нещата, тя започна да се оплаква от главоблия и, че й е "лошо". И аз като теб реших, че го използва за да не ходи, но все пак отидохме при педиатърката. Жената каза да не се подминават така нещата, че според нея по-добре да се провери и да е нищо, отколкото да има нещо и да го изпуснем. Имам приятел невролог, но в София и се чух с него по телефона. Заедно решихме да я следя известно време и като дойдем в София да я заведа (планирахме ходене следващата седмица). Спрях я от градина и главоболията спряха, но той каза, че въпреки всичко това не значи, че не ги е имало. Според него в следствие на някакви притеснения са й главоболията по-скоро, а не нейна измислица. Сега тръпна да видя как ще е в училище.  Confused

# 181
  • София
За училище и аз се притеснявам. Преди време я водих на психолог, защото отказваше да яде в градината и се изолираше от децата. Беше на 5, но още тогава психолога ме посъветва внимателно да избера учителката и в 1-ви клас. Трябвало да бъде мила и внимателна. Все едно има възможност да избираш в нашите училища... Ако нещата не са ОК ще си търсим друга госпожа.

# 182
  • София
Имай в предвид, че на обяд поне в училището на Криси ги води госпожата от занималнята. И затова е важно и тя да е подходяща и нея да си я избирате.  ooooh!
Нашите госпожи са страхотни и е невероятен късмет Heart Eyes, не съм ги избирала понеже я записах инцидентно в последния момент като резерва.
Но има опция ако ти е близо да я взимаш на обяд и да обядвате заедно - практикувам го поне 1-2 пъти в месеца /Има деца които хапват в къщи и обратно на занималня от 14.00 часа/ Peace

# 183
Имай в предвид, че на обяд поне в училището на Криси ги води госпожата от занималнята. И затова е важно и тя да е подходяща и нея да си я избирате.  ooooh!
Нашите госпожи са страхотни и е невероятен късмет Heart Eyes, не съм ги избирала понеже я записах инцидентно в последния момент като резерва.
Но има опция ако ти е близо да я взимаш на обяд и да обядвате заедно - практикувам го поне 1-2 пъти в месеца /Има деца които хапват в къщи и обратно на занималня от 14.00 часа/ Peace

Заведението ни е от среща на училището. Със сигурност ще обядва при нас.  Grinning

# 184
Колко хубаво, че темата се е раздвижила Simple Smile
Ками, дано всичко се оправи.
По другите въпроси, не мога да споделя мнение.
За Катето предимно добри неща мога да напиша и ще го направя при възможност.
Васко ни е голяма грижа напоследък.
Не знам дали помните, но беше и е трудно дете. Оказа се, че има причина. И в България и в Англия, изказват съмнения за аутизъм, а нашите са най- големи... Не сме паднали духум или да сме се предали, но ежедневието ни е подтискащо, меко казано, а Катето е най-ощетена, защото за нея време и внимание просто не стига.

# 185
 Гниде, той на колко стана? Забравила съм...Тъй като съм минала по подобен път ако искаш ми пиши да поговорим...

# 186
  • Sofia
Гниде, пиши и споделяй  Hug
Доколкото съм гледала вече има доста алтернативни терапии.

# 187
  От три годишния ми опит във всекидневен, да не кажа ежечасен контакт с около 40 майки на деца в спектъра, няма универсален подход ( имаме затворена група във Фейса) ...При едно дете работи едно нещо, при друго -друго...Обще взето се практикува освен ежедневна работа с психолог и логопед- биохимичен подход ( различни хранителни добавки и аминокиселени), диета без глутен и казеин и влизания в барокамера. Има деца, които за съжаление не се повлияват от нищо...

Гниде, много е труден пътя , моето дете е слава богу само с Диспраксия ( Разстройство на Експресивната Реч ) ,но е много трудно, много...

# 188
  • София
Гнид,  Hug

# 189
  • София
Гниде,   Flowers Bouquet Дано не ви се потвърдят съмненията.

# 190
  • София
Миме, не знаех, че е толкова сериозно положението с Васко, досега си мислех, че е просто с "характер." Дано намерите най-добрия подход скоро! Пиши как вървят нещата!
Симпатюхче, успех и на вас!

# 191
# 192
Благодаря ви, момичета  Hug Олекна ми малко, като го споделих тук.

simpatiuh4e, на 3 години и 4 месеца е. Още като навърши година и половина, усещахме, че има "нещо", което е извън нормите на буйно и неговорещо момче. Мъчително беше да търсим причината къде грешим, а и околните не помогнаха много...

Юле, склонни сме да вярваме, че е комбинация от силен (често направо лош) характер и аутизъм.

Омръзна ми да се оплаквам и да мрънкам, но вие ме изкушавате  Laughing
Мога да пиша с часове, но предпочитам да мисля за друго, за разнообразие, пък и защо да ви натоварвам с подбробности, по-леко няма да стане  Confused

Следващият пост ще е по темата, тоест за Катето, обещавам  Wink

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 01:13 от Гнидка

# 193
  • Sofia
Гниде, никого не натоварваш (карам ти се онлайн  Naughty). Тук всеки е минал през по-голямо или по-малко притеснение за детето си, не мога да си представя по-подходящо място да споделиш. Когато Виктор се роди, получи гърч и го изследваха за всякакви гадости имах желание единствено вас да помоля за емоционална подкрепа. Може да не разбирате медицинската част, но бях сигурна, че точно вие ще разберете каква болка е да се прибереш от родилното без детето си.
Бая си поревах тогава, но от друга страна медицината страшно бързо се развива, днес имплантират сърца, утре сигурно мозъчни клетки ще слагат. След 10 години светът може да е съвсем друг, така че каквото най-добро засега можем да направим, бъдещето какво ще е никой не знае.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 07:18 от NBM

# 194
Гнидка, пиши тук наистина. Може и да бъде полезно на някого. Аз не съм много запозната със състоянието. Там какво могат да направят по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт