Време е за Икеа! - Тема 20

• 76 842
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Моите горните са о/о 90 см. от Икеа, ама не нашата. Събирахме я на части от разпродажби. Тъкмоя събрахме и направиха и тук Simple Smile)).
И ние обикаляхме - в Айко бяха много специални, не ни направиха оферта, от Мобексперт ни направиха, но за 5000 лв без уреди, другите не ги помня какво казаха. Икейската заедно с уредите ни се върза около 2000-3000 с всички механизми, фурни, индукционни котлони, абсорбери и т.н. + 300 евра за транспорт през цяла Европа Simple Smile

# 151
Пепиа, здравей, радвам се да те срещна тук. Как е младежа-напредва ли с БЕЛ? Кухните на Икеа наистина с страхотни, но аз оценявам  и механизмите им.
Simple Smile))))
Механизмите точно са това, което ни харесва и на нас. Самите чела ми се струват ограничени донякъде. Ние взехме от старите кухни, нямаше как да чакаме. Но наистина сме много доволни. Сложихме шкаф на аспиратора и изглежда съвсем функционален. Иначе щеше да остане грозна тръба, тъй като дупката не е нагоре, а вляво.

# 152
  • Пловдив
Янтра, не дълбочина, а ширина!  Grinning
Аз без горни съм заникъде!  Малкият вече не е толкова малък, ама всичко що е в обсега му се вади и разхвърля, прави палачинки ("ужкимски") с всички възможни съдове, които докопа, и няма сила да го убеди, че не бива да търкаля съдовете ми за готвене по пода, и че така ми отваря двойно повече работа!  Но това е далеч от темата за Икеа, извинете!  Blush
Ширина според както ми дойде. Не винаги е удачно да са симетрични с долните.

# 153
  • ту тук, ту там
Aludra, 90 см, ама едва ли с една вратичка! Предполагам с две по 45 см? Чисто визуално, ако сложа над пералнята вратичка 60 см, тя е като едно квадратче, а следващите вратички са ми 3 по 40см. Чудя се дали е нужно границата между отделните шкафчета ( даже по-скоро между вратичките) да съвпада горе и долу, допустимо ли е да има изместване?
Колко линейни метра ти е кухнята, ако не е тайна?

Аз без горни съм заникъде!  Малкият вече не е толкова малък, ама всичко що е в обсега му се вади и разхвърля, прави палачинки ("ужкимски") с всички възможни съдове, които докопа, и няма сила да го убеди, че не бива да търкаля съдовете ми за готвене по пода, и че така ми отваря двойно повече работа!  Но това е далеч от темата за Икеа, извинете!  Blush

А, това ми беше въпросът!  Мерси! Peace

# 154
  • София
Хайде и аз при вас с полусглобена кухня.

Попрегледах и виждам, че има недоволни от персонала. И аз имам някои забележки, но общо взето досега, с който и да сме разговаряли са били супер любезни и е ставало каквото кажем. Момичетата, които ми помогнаха с планирането също бяха супер любезни, но общо взето аз си поиграх на прогамата, а и преди да реша финално да е ИКЕА направих няколко чертежа, та знаех на кое място точно какво ще стои. Ориентираха ме горе-долу за монтажа, но все още системата Метод им е нова и си личи, защото има детайли, с които не са запознати добре. Запознахме се с тях когато започнахме да сглобяваме.

Горни шкафове нямам навсякъде, но тези, които имам се съобразяват с отдолу.

Супер много ми харесват масивните дървени плотове и ако някой се чуди много горещо ги препоръчвам. В реална среда стоят много по-добре отколкото в магазина. Отделно от това при рязането остават парчета, които след обработка стават чудесни подложки за горещи съдове, а и за други дейности в кухнята.

# 155
  • ту тук, ту там
И аз ще съм с дървен плот, дъб!  Grinning
А освен този случай аз забележки към персонала нямам, но пък и не ми се е налагало да ги ползвам много-много, само за дребни въпросчета относно подредбата на артикулите в магазина май!  Peace
А може и аз да съм в грешка, защото бях си начертала два проекта на ръка, но като цяло очаквах те да донапаснат нещата и да предложат по-добри варианти! Момчето без да се замисли отхвърли варианта ми с фурна в колона и над нея свободностояща микровълнова зад вратичка и този ми вариант изобщо не го разглеждахме! Съмнявам се, че няма никаква възможност за това, трябва да поровя още в брошурата за Metod!

# 156
Aludra, 90 см, ама едва ли с една вратичка! Предполагам с две по 45 см? Чисто визуално, ако сложа над пералнята вратичка 60 см, тя е като едно квадратче, а следващите вратички са ми 3 по 40см. Чудя се дали е нужно границата между отделните шкафчета ( даже по-скоро между вратичките) да съвпада горе и долу, допустимо ли е да има изместване?
Колко линейни метра ти е кухнята, ако не е тайна?

А, това ми беше въпросът!  Мерси! Peace
90 е височината Simple Smile  /на око/
Сега ходих да ги гледам, май все пак си съвпадат ширините.  newsm78  

# 157
elleni, нашите горни и долни шкафове се разминават отвсякъде, но и самите вратички не са еднакви. Горните са ми стъклени. Аз самата така си го исках, да не съобразявам горен и долен ред. Доста е нестандартно и разчупено, но на мен си ми харесва.  Peace
Съжалявам, че нямам снимка да пусна.

# 158
  • София
И моите са абсолютно несиметрични, още повече че отдолу имам и два контейнера - те са над 1 метър, имам два шкафа с абсолютно различни ширини и един тесен за бутилки - няма как да съвпада с горните. Правила съм ги с цел да ми е практично и удобно - никакви стандарти. И аз нямам снимка, но ако те интересува как изглежда едно такова "мазало" ще направя.

# 159
  • ту тук, ту там
Аз и в магазина виждам, че не са ги съобразили и е доста разчупено, но моята кухня е малка, къса, само шкафчета, без открити рафтове, вероятно ще имам две стъклени вратички по изрично желание на половинката, и си мисля, че ще стане струпано и ако не е симетрично ще е съвсем грозничко, знам ли?! Аз сега се мъча да натаманя някакъв чертеж на ръка, може после да пусна да погледнете, ако нямате нищо против, да кажете как ви изглежда!  Blush

# 160
Стъклените им вратички са много красиви.

# 161
  • ту тук, ту там
Да, но при мен ще само две 40-сантиметрови, останалите трябва да скриват съдържанието и няма как! И не знам дали няма да изглеждат малко "изпльоскани" така...

Ето какво си драскам тук:
https://m.flickr.com/#/photos/109657852@N02/14002431113/. (Дано се вижда нещо!)
Горният ляв ъгъл засега ми е празен, чудя се какво да е, може би 40 см вратичка и 20 см решетка (открити рафтчета)?!  60 см? Ама 60/60 ми е един квадрат, който не знам дали ми е на сърце... newsm78
Много ми е нестандартно помещението, височината е само 206 см, така че нямам много възможности!  Blush

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 16:23 от elleni

# 162
  • София
Аз бих ти дала един съвет - не знам как ще го приемеш и как ти е разположението на мивката. Може би знаеш, че  сега тенденциите са плотовете да са изчистени, да няма струпване на много неща върху тях - защо не помислиш и за вариант сушилника ти да е в шкаф над мивката? - според мен е много практично, но пак казвам това е въпрос на предпочитание - аз давам само идея, така и така сега ще чертаеш  Simple Smile

# 163
  • ту тук, ту там
О, много бих искала, но не ми остава никакво място за съхранение! Виж по-горе, редактирах си поста, много ми е малко стайчето!

# 164
  • София
Мога ли и аз да дам още една гледна точка?
Принципно не е хубаво до хладилника да има източник на топлина. Аз бях направила същия чертеж, но в крайна сметка разделихме печката и хладилника с един шкаф с чекмеджета. Помисли си, наистина не е добре за хладилника  Peace

Общи условия

Активация на акаунт