Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 992
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Италия
Момичета, един бърз въпрос. понеже живея в чужбина и съм осигурявана тук, изследванията са ми безплатни, Имам намерение скоро да се върна в България, но незная дали там ще ми признаят тези осигуровки. Къде мога да проверя какви са цените на изследванията по седмици, в случай на неосигурено лице? Благодаря.  Hug

# 166
.: Borislavka :. , аз не съм осигурена ,засега плащам по 10 лв на всеки преглед ЖК , отделно кръвните ми изследвания ми струваха към 40 лева (пакет регистриране на бременност) Simple Smile
Цените на изследванията можеш да провериш в интернет страниците на частните лаборатории, има ги обявени Simple Smile

# 167
здравейте момичета,
да се добавя и аз към темичката  Grinning в 12г.с. седмица съм и съм с термин за 30.09.2014, от Русе съм.
matsutka не се притеснявай за яденето, мой братовчед беше само на кроасани и пържени картофи с кебапчета като малък, а като влезе в побертета всичко си хапва. Е вярно е, че до тогава нервите на всички ни бяха опънати, защото като дойдеше на гости се чудиш какво да му сложиш да яде освен тези картофки и кебапчета, но всичко с времето си.
Цветелина К. аз тъкмо когато разбрах, че може би съм бременна взех, че се разболях и то с ужасна хрема + зачервено гърло, но нали още в началото ме е страх да пия даже и парацетамол, взех че си купих едни хомеопатични таблетки за смукане, които са за хремата и също така си слагах прополис вечер на единият кътник когато си лягах, а сутрин го махах. естествено чай в изобилие с мед и лимон. Само за три дни се чувствах като нова - нито помен от хремата.

А да попитам между другото още в 9г.с. докторката ми каза че май ще е момче, а миналата седмица отново изказа съмнение,че ще е момче. Не е ли твърде рано за да ми каже такава новина?

# 168
  • София
sis88, ама хич не ме успокояваш  Mr. Green До пубертета??????? Абсурд да чакам толкова  Naughty Здравето му е по-важно.  Peace
Да ти кажа и аз все се чудя да вярвам ли за пола или не!? Преди една седмица доки каза момиче. каза, че не вижда пишле, показа ми къде да гледам, еми няма го. Мен ме вълнува кога точно се появява пустото пишле. Зашщото може да чакам момче, а предния път просто още да не се е било развило.  Rolling Eyes

# 169
Еей Тигърче много се радвам, че вече си вкъщи. А времето е идеално за леки разходки!
eli_t -  newsm65
Borislavka - не можеш ли да си извадиш европейска здравна карта или нещо подобно, за да се признаят тези осигуровки. Иначе за неосигурени според мен цените са според зависи от лечебното заведение. Повечето имат ценоразписи на сайтовете си. А тук има описание какво се полага по каса http://www.puls.bg/health/childbirth/news_9726.html
sis88 - лека бременност
Matsutka - в 12.2 седмица на феталната казаха, че ако имаше нещо да расте щеше да се вижда вече (макар да си запази правото на грешка докторката, аз и ММ и цялата фамилия си "знаем" още от преди, че ще е мадама)

# 170
Agness, приятна разходка в Банско. Много добре сте го намислили с мъжа ти  Wink

Елч, Резултатите ти ми изглеждат анправо супер, а ти се беше настоила за лоши  Naughty . Малко ме шашна със стойностите на хормоните. Случайно да знаеш някакви референтни и какво определят тези хормони? Имат ли връзка с хашимотото, т.е. стойностите на тези два хормона ли показват наличие на хашимото?  newsm78 . Питам, защото моите са PAPP-A - 0.39; Free-bCG-0.56  Thinking иначе рискът за Даун ми беше 1:16000, а останалите- 1:100000. АГ-то погледна резултатите, но нищо не каза за тия хормони. Аз резултата си го взех on-line, така че, не съм правила консултация с генетик. Стискам палци за амниоцентезата, ама да знаеш, вече съм 100% сигурна, че резултатът ще е добър  Hug

Lovebug, аз пък точно взех да се вкарвам в релси със заспиването. Сега вече издържам до към 23:00-23:30  Naughty

flapper, не се притесняай, нормални са си тези болежки.

tigar4e, така се зарадвах за теб  Hug . Чудесно, че си отново на свобода  Grinning . Почивай си и си бременей спокойно до септември, пък работата ще почака   bouquet

sis88, добре дошла при нас и леко бременеене  preggo

# 171
маци, и аз знам, че от 13 г.с. нататък са видими външните полови органи

# 172
  • София
Знам, че полът не е най-важното, ама си ме гложди.  Mr. Green Имам си братовчед уролог и мисля преди следващия преглед да го посетя да погледаме бебчето. Предния път падна голям смях, щото нали първа бременност и от единия преглед до другия минаваше цяяяяяяял месец и едвам издържах. Обаждах му се и хоп при него в кабинета да гледаме. Та може и да не издържа до следващия преглед  Mr. Green
До сега четох инфо кога се формират половите органи, всъщност доста рано, но видимо е след 13г.с., както казвате.

# 173
  • ул. "Мечтание"
Един доста кадърен ехографист може да види пола и преди 13-та г.с. Тъй като разположението на органите и формата на таза при мочетата и момичетата са различни (ако я открия, ще пусна статията, където го бях чела това). Но това си е виш пилотаж.  Peace

# 174
благодаря ви момичета за топлото посрещане Embarassed
и мен не ме вълнува пола,само да е живо здраво, но все пак ми е първа бременност, а и отначало имаше съмнение, че не съм бременна, а е "кухо яйце" и изведнъж в девета седмица вече има пулс, вижда се, че съм си бременна и изведнъж ми изтърсва "ами мисля че ще е момче". Аз дотогава берях страх дали съм бременна или не, а тя направо ме шокира като ми каза даже и пола. но явно щом пишета, че в 13г.с. се разбира най-рано, то другата седмица като отида ще се види. На моя приятелка едва в 21 седмица и потвърдиха и то когата ходи на 4Д.

# 175
  • София
Привет, бремендурки!  Laughing Heart Eyes

Вчерашната ми радост бе помрачена следобяд, защото ММ получи бъбречна криза.  Cry Размина се с малкото зло и изпишка камъчето още вечерта, но все пак беше доста неприятно- аз на работа, през половин час на телефона, при него докато подейства обезболяващото, докато му излязат изследванията...  Tired

Ловбъг, ами Аг-то ми на женската консултация ми прави тези измервания всеки път- обиколка а корема, дължина на фундуса, обиколка на глезените /през лятото/, килограми, кръвно. Аз също вкъщи си имам кантар, но и там си ме мери.
Меги, в 16-та седмица съм, за първи път ме измери миналия месец, когато бях в 12-та и официално ме регистрира.

За обиколката на корема изобщо не ми се приказва- в момента ми е толкова, колкото болшинството от жените не достигат и в 9-тия месец....  Cry

Нощни, на мен ми прави впечатление, че пола на бебето е най- малкото нещо, което интересува докторите- въртят трансдюсера да измерят хубаво дължината на бедрото и диаметъра на главичката, да огледат плацентата и пр. Нищо де, ще почакам- и с предишната бременност разбрах чак в 20г.с. пола.

Елч, радвам се на обнадеждаващите резултати!  Hug Praynig

# 176
 Wickedly, не, тези стойности не показват хашимото, но според генетичката са ниски (това го отбляза днес и д-р Марков) и понеже аз не съм имала никакви проблеми с бременността досега тя предположи, че организмът ми не може да привикне още към лекарствата за хашимотото и затова са толкова ниски. но някак не схванах връзката, знам ли.

# 177
Юле, дано скоро се оправи!

# 178
  • ул. "Мечтание"
Юле, хубаво е, че се е разминало с малкото зло. Дано не се повтаря!  Praynig

# 179
Група, аз взе още съм със зачервено гърло и пръскам биопарокса. След днешният вятър се уредих и с лека температура Sad( Дано всичко е наред и се оправя по-бързо...Аз още не съм усетила девойката,егати безчувственото същество ще дойда. Относно спането, установих, че като лягам по-късно спя една идея по-добре. Макар че, то спане ли е като не е по-корем...Задължително към 6ч се будя. Може да си спретнем сутрешен чат  Mr. Green

Елч страхотни новини Hug
Ади браво, трябва да си търсим правата. Само дано не го отдадат на хормоните, видиш ли като си бременна и да й се размине.
Тигърче чудесни новини и от теб Simple Smile   Hug
На всички нови попълнения добре дошли и леко бременеене   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт