Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 988
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
kristina_nk, аз бях страстен пушач 8-9 години. Никога не съм ги спирала. Пушех по 1 кутия на ден и то бяло виктори, които са си силнички  Whistling . Започнахме да работим за бебе и реших да ги намалявам постепенно, но аз просто не мога така. Ако имам цигари-пуша. Това е. След това реших, че като забременея, тогава ще ги намалявам, но най-вероятно ще продължа да си пуша. Да, обаче през октомври се разболях от някакъв грип с магарешка кашлица. Не можех и да си пмисля за цигари през това време, в което бях болна, дори не се сещах. Просто едва дишах  Thinking . След 2 седмици оздравях и, минавайки покрай едно павилионче, от което си купувах цигари, се спрях по навик. Осъзнах, че не ми се пуши изобщо, а просто ми е навик или хоби. Не си купих. От тогава не пуша. Не съм имала никотинов глад, не съм напълняла, не съм имала никакви проблеми или болежки. Убедих се, че наистина е до психическа нагласа, това с никотиновия глад а рекламен трик да си продават разни никотинови лепенки, дъвки, лекарства и не знам си още какво. Имам и друг пример: Леля ми, която е страстен пушач от 35 години. Пушеше синъо виктори (тежката артилерия), по 2 кутии на ден. Един ден просто решила да не си купи цигари и да види какво ще стане. От тогава, вече 4 години, не се и сеща за цигари, даже не понася някой да дими около нея. Проблемът при теб не е, че ти се пуши, а че просто мислиш, че ще ти се пуши или, че нещо ще ти стане ако не пушиш  #Crazy . От друга страна, ако наистина не можеш съвсем да издържаш, съм чувала, че по 1-2 цигари на ден не било проблем, но не знам... нямам познати родилки - пушачки.

# 301
И един въпрос да отправя: Какво е мнението ви относно ваксините? Аз съм доста стресирана от темата и за сега съм по-склонна да търся начини да ги откажа.  newsm78 Вие какво мислите по въпроса? Майките с дечица, ваксинирали ли сте си децата? Забелязвали ли сте странна промяна у децата си след ваксина?

Не искам да започваме някакъв спор, защото тази тема предизвиква доста конфликти, просто искам да сондирам мненията ви, "за" или "против" и защо?

# 302
Благодаря на всички за отговорите.
Wickedly, опитах да откажа цигарите преди 2 години, не пуших 2 месеца и половина, обаче всичко беше само на инат. Нито за миг през това време не спря да ми се пуши, чудех се само как да се бутна по-наблизо до пушачите  Embarassed След това дойде време за сесията в университета и просто сметнах, че няма да стане номера - аз трябваше да уча за важни изпити, а единствено цигарите ми бяха в главата и просто отново пропуших. Сега, когато забременях също опитах, не бях палила цигара известно време, обаче направо ме побъркваше мисълта - нито имах апетит, нито спях добре, нервна, кисела, не се стои покрай мен... Ако можете да си представите дори сънувах няколко пъти как пуша  Rolling Eyes

Та в крайна сметка знам, че на инат мога да ги спра, характера ми е силен, обаче мисля, че ще навреди повече на бебо, отколкото да паля по някоя и друга цигара от време на време  Confused
Ако ми се беше появило гадене, може би нямаше да ми се пуши, обаче аз и сега се чувствам добре и нямам никакви стомахни неразположения.

При 3 от моите познати е било така, те са си пушачки и в момента, през първите 3 месеца не са пушили, защото им се е гадело, обаче след това... дори пушеха повече от мен сега. Слава богу, децата им са добре. Обаче има и другия случай - братовчетка ми изобщо не спря да пуши през бременността - горе долу по половин кутия на ден (+-) и племенницата ми е с астма.
Та затова много ме е страх, дано всичко да е наред. Ограничавам се максимално - вчера не съм палила, днес 1 запалих...

matsutka А за кутията цигари - аз като нямам в мен и мисълта ме повърква  Joy Дори когато не пушех онези 2 месеца и половина разнасях 1 кутия с мен  Joy

п.с. Wickedly за ваксините - не съм им фен. Определено един ден няма да си тъпча децата с противогрипни ваксини... обаче за задължителните ваксини не съм запозната, можеш ли да ги откажеш и дали не е опасно

# 303
  • ул. "Мечтание"
Преди малко забравих да пиша.

На 29 март от 10:30 часа ще има бебеносеща среща във Варна.  Peace Ако се интересувате, пишете ми на ЛС за повече подробности.

Ще има възможност да тествате различни модели и марки слингове, да обмените опит със съмишленици, да научите нещо ново.

Децата са добре дошли!  Hug

# 304
Wickedly и при мен имаше съшия проблем тази седмица в градината  Joy, само че не с ММ, а с моите родители и роднини. Естествено всичко трябва да става както на мен ми харесва и започнах да си раздавам заповеди кое къде ще е, то не бяха дръвчета, че нам си колко вида цветя, но проблема почна като аз само нареждах на всички около мен, а аз почти нищо не правех, което си е неестествено за всички, защото аз обичам да си върша работата сама Grinning колкото и силно да искам да засея или пък изкопая някоя дупка за дръвчетата, то немога, защото сякаш нещо ми подпира в корема и немога нито да клекна нито да се наведа за по-дълго време. Но иначе се шегуваха за моя сметка всички и беше доста весело на село.
относно цигарите аз също си пафках до скоро и ММ беше твърде недоволен, но след нова година не бях запалвала и просто така реших да видя до кога ще издържа. и ето - вече са почти 3 месеца Laughing е с изключение на една цигара която запалих  Embarassed просто от любопитство да видя дали все ощ ми се пуши така силно, но установих че даже ми е гадно от нея. всичко си е до навика на човек и психическата нагласа - кажеш ли че неможеш да издържиш без цигара нито ден и така става, но ако психически се настроиш си е друга работа.
аз също ти завиждам за дворчето Нощни отрасла съм на село, а и всяка седмица си ходя де, но едва издържа 5 дни в апартамента искам си къща с дворче и това е.
Янче, аз също съм първа бременност, но ми е интересно да следя за какво си пишат мамите, които вече си имат дечица, нищо излишно не са написали. просто направи както други съфорумки са написали и пропускай тези редове които не те касаят.

и един въпрос към всичи които са минали началните изследвания - в сряда съм на преглед и ще ми вземат кръв (за Rh, кръвна група, биохимичните), урина, цитонамазка, ултразвука който е за синдрома на Даун и незнам колко пари да си взема. само в началото доки ми спомена, че ултразвука ще е 30лв + 55лв за биохимичните, но за цитонамазката и там кръвна група, Rh както и урината незнам горе долу каква сума да наглася?

# 305
  • have faith and be patient ..
Момичета , сори ама за пушенето по време на бременност ,мнението ми е категорично -НЕ ! Аз също съм бивша пушачка , мисля че и друг път съм споделяла - пушех от 6-7 клас , редовно всеки ден и всяка вечер ,по кутия /две в зависимост . Не можех да си представя да не държа цигара , тъй че знам за какво говорите . Напълно подкрепям предното мнение за измисления никотинов глад  -  всичко е в главите ни , колкото и да ви се пуши ,помнете ,че  това е просто навик , ЛОШ навик . Пушете си , но докато сте бременни и кърмите евентуално , как може да лапате цигара изобщо  Naughty Хора , не знам какво сърца имате  Sad
http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_7413.html
http://www.bebeimama.com/%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D … %D1%8A%D0%BB.html
http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-312/losho-le-e-za-bebeto-ak … e-bremenna/a-1500

П.П. Искрено се надявам някой да се стресне МАЛКО от многобройните статии из нета ,които съм сигурна ,че съзнателно избягвате  Peace

sis88 кръвната ти група , пълната кръвна картина , урината и кръвни изследвания за спин и още 2-3 болести са по здравна каса   мисля ,че и цитото (не знам защото аз си носих прясна цитонамазка ) , а по -късно и микробиологията Hug

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 13:07 от С. Алекс

# 306
  • ГО
Ваксините, ох, ваксините...не мога да взема категорично решение Sad
И За съм и Против.
Много ми се ще да не се налага да вземам подобно решение.
Ех, защо животът не е по-лесен...

# 307
Здравейте , да помоля за пореден път да бъда добавена , или ако има проблем , просто кажете Simple Smile  Hug Hug

# 308
Здравейте момичета, днес е деня който си избрах за месеца и като за първи път от доста години, не ми харесва времето, много намръщено  Naughty, поне тук в София де.

Добре дошла, мама жаба  welcome, много се радвам на хора, като теб, които се решават да имат повече от едно или две дечица   bouquet
Рапунцел, честито ти пишле  smile3521

В събота бях на преглед при д-р Начев и отново ми увеличи дозата  smile3518, този път на 125. Погледна резултатите и ми каза, че не са добри, ама не са и притесняващи и да не се притеснявам. Каза, че няма какво да се лигавим и задължително увеличава дозата. Целия преглед, ако мога така да го нарека, продължи точно 5 минути.

Да ви кажа, че и за първи път, от както съм бременна, някой чужд човек му обръща внимание, точно като за бременна. Жената от регистратурата ме попита дали ми е удобно на диванчето, ако не ми е може да ми даде някакво кресло, на което ще ми е по-удобно. Много ми стана мило от вниманието  Blush

Относно количките, може ли мамите, които споделят какви колички са карали с предните си дечица (и не само те де) да слагат и линкове, за да ги виждаме и да се замисляме, ние с първа бременност и да ни е за улеснение  Praynig Малко нахално от моя страна, ама така ще сте ни многоооо полезни, не само за това де, по-принцип сте ни много полезни Simple Smile ИЛи поне на мен, толкова полезни съвети сте ми дали лично на мен, особено с кърменето, едно голямо БЛАГОДАРЯ на Еспа, за това  Hug   bouquet Моя мъж иска количкас помпащи се гуми, ама май ще го откажа от това. Още повече след като със сестра ми си говорехме и тя каза, че племенника е бил с така количка и тя си е скъсала нервите. Спомни си и колко пъти са ги лепили и сменяли тези гуми и колко често са и се пукали гумите  #Cussing out

За пушачите, аз и друг път съм казвала, че съм пушач, и от както съм бременна не съм пушила, с изключение на две-три цигари от нерви, които бях, януари. От тогава не съм пушила, не ми се пуши, преди ми се гадеше от дима, сега като се събера с приятели пушачи и седя на дима, няма къде да ходя, ама идва хубаво време и като се виждам с тях, ще е навън, та съвсем няма да ме притеснява. Аз имам една съученичка ( която ми беше приятелка, но вече не я смятам за такава, след няколко поредни разочарования от нея) която пушеше и с двете си бременности по една кутия на ден  #Cussing out  #2gunfire Много й се карах, ама тя си знаеше нейното!  След това и на кърменето, поне на първото, за второто не съм сигурна, защото не съм я виждала тогава и не съм я питала за това, пак пушеше  #Cussing out Ето такива родители ме дразнят адски много  #Cussing out На всичко отгоре сега пуши сред децата си, като малкото е на три и се карам пак, ама тъпото си тъпо!  Naughty Имам една приятелка, което пък с първото не помня дали е пушила, ама с второто пушеше последните месеци по три цигари и по-малко наден. Но по време на кърменето, колкото и кратко да беше за нея, не палеше и цигара. И аз си мислех, преди да забременея, че ще ми е трудно да се въздържам, ама ето на, чак се учудвам на себе си  hahaha
Не искам да осъждам никой, всеки има глава на раменете си, но трябва да се замисляме и за тези душици, които носим. Аз дори след като родя се надявам да не ги и почвам повече, надявам се да откажа и мама от тях  Crazy

На мен съботата ми беше ужасна, моя мъж се разсърди за нещо и цял уикенд не ми проговори, освен с да, не, не знам  smile3511 Най-мразя така да ми се държи, защото нищо не споделя с мен, а чак след няколко дена ще ми каже защо се е сърдил и ще ме накара по този начин, аз да се разсърдя  Crossing Arms Голяма е гад, гаден водолей  Mr. Green Сега се е запалил по уредби, микрофони и иска да си купи, на лизинг естествено и аз го срязах, та мисля че за това е сърдит. Като малко дете е, иска всичко, което пожелае да го има, без да се замисля че сега трябва да има други приоритети  #Cussing out

ох, спирам да се оплаквам, че пак много изписах  Embarassed Простете ми  smile3525

# 309
kristina_nk, аз питам точно за отношението ви към задължителните ваксини. По принцип можеш да ги откаже като се подписва някакво т.нар. "Информирано съгласие" , но тъпото е, че има огромна дискриминация след това, а именно, детето ти няма право да кандидатства в държавна ясла или детска градина. За да кандидатства, трябва да са му поставени всички задължителни ваксини, включени в имунизационния календар. За справка в напредналите държави като Англия, Белгия, Италия и т.н., имаш право да откажеш ваксините, без това да създава допълнителни проблеми и главоболия за децата и родителите на по-късен етап, т.е. няма го момента с дискриминацията  Whistling

loralee, пиши лично съобщение на Нощни очи и тя ще те добави, най-вероятно не е видяла друг път, когато си писала.

# 310
Относно пушенето , аз ги отказах преди няколко години , и се гордея с това , защото бях много страстен пушач и не мислех, че ще успея Simple Smile)
Имам две познати, едната си пушеше през цялата бременност по около кутия на ден , и като и направиш забележка и скача веднага с думите " Да не е твое дете ? "  Sick #Crazy #Crazy newsm78
Другата пушеше и марихуана, и цигари ( поне тях ги намали ) ...
Все пак си мисля  ако намалиш цигарите до минимум не би трябвало да е проблем  ( 1-2-3 ) .
Относно количките , още не смея да гледам  Joy

# 311
Относно пушенето , аз ги отказах преди няколко години , и се гордея с това , защото бях много страстен пушач и не мислех, че ще успея Simple Smile)
Имам две познати, едната си пушеше през цялата бременност по около кутия на ден , и като и направиш забележка и скача веднага с думите " Да не е твое дете ? "  Sick #Crazy #Crazy newsm78
Другата пушеше и марихуана, и цигари ( поне тях ги намали ) ...
Все пак си мисля  ако намалиш цигарите до минимум не би трябвало да е проблем  ( 1-2-3 ) .
Относно количките , още не смея да гледам  Joy

И на мен тази "приятелка" така ми отговаряше, като си бременна прави каквото искаш, мен ме остави намира  Thinking  ooooh!  Shocked
А за тази с марихуаната направо ме удари в земята, абе какви са тия хора бе????  newsm78

Аз искам да питам нещо, вие пиете ли алкохол? вчера се отпуснах и изпих три чаши бира, е не халби, чаша нормална. И се почуствах малко гузна, ама ми се пишеше много, аз по принцип обичам много бира. Като съм била малка не съм говорила добре, освен мама, тати, баба, кака и бебешки приказки, но "Икам, биррра" съм казвала многооо добре и съм била шута на фамилията  hahaha  Joy И сега като се видим с родата и всички се сещат за тази случка  newsm62 Аз като цяло съм била много лъчезарно, много контактно и много приказливо дете и малко лигаво де, щото съм второто  Blush  Crazy Аз като цяло съм изказала най-големите бисери в родата, и такъв говор съм имала, че са се спуквали от смях с мен  hahaha После ходех на логопед, защото разменях буквите в думата.

# 312
Цветелина Костадинова ако не е проблем да споделиш какви ти бяха стойностите на ТСХ, че се наложило да повишите дозата   bouquet

# 313
Едвам Ви изчетох, нали почивните дни не влизам и е голяма мъка наваксването Simple Smile
За количка нямам идея каква - искам хем да е с една дръжка, да се върти коша в двете посоки, да е с големи думи (4тири), да е лека що годе и да не е 1000 лева... Сложна работа, ама има време ще обикаляме...
Мен ме мъчи само главоболие, много рядко ме стяга ниско корема... Та освен, че имам малко коремче - още не се чувствам много бременна в ежедневието Simple Smile
Лора, аз пия основно бира и ми е голяма краста особено сега като стане топличко... Пила съм 5-6 пъти до сега по една малка бира горе долу... не повече и мисля да си позволявам. Не всеки ден, но често - док каза, че една чаша бира/вино на ден не е проблем Simple Smile

# 314
  • ГО
http://prodavalnik.com/namalena-nova-neo-nato-synchro-sport-blue-cam-i40266091
Това е една хубава количка за мен.
Цената не коментирам.

Моята беше такава:
http://sladurite.com/product/3262/bebe-confort-bebeshka-kolichka … el-grey-2011.html
като на последната снимка.

С първото дете имах едно Грако, дадено ми беше, ама много исках да си имам моя, нова. След около 3 месеца си купих едно Бертони, първото, което ми попадна пред очите. Едно оранжево, слънчево, чудно Simple Smile
Първо, че най-легналото положение не беше напълно легнало, второ дръжката, ох, като я завъртах, количката ставаше неуправляема. Гумите й се изтъркаха за норматив, моят мъж много се дразнеше, скърцаше, абе... Бях я дала на една приятелка и на първата седмица ми я върна, че не й била удобна, абе танк си е. Беше много тежка и след 3-4 месеца я смених с лятна. Лятната ми харесваше много. Имаше напълно легнало положение и беше много лека. На втората седмица започна да й пада едното колело. Като вдигнех количката, например да сляза по стълби и то падаше.  Mr. Green Забравих да кажа, че и лятната беше Бертони.

По принцип моят мъж е много пестелив и от начало не искаше да купуваме нова количка за второто ни дете, при положение, че си имам от първото. Успях да го убедя и за миг не съжали после, че сме купили нова.

За цигарите, както казах, с първата бременност припалвах до края  Blush
Преди втората ги спрях и до сега не съм запалвала.
Никого не упреквам, знам как се чувствате и знам колко е трудно да ги спреш от раз.

Общи условия

Активация на акаунт