Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 250
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
 не съм влизала от две седмици и не мога да ви изчета  Shocked Shocked

Мисля, че трябва да се направят две теми : Едната за бъдещи майки, които имат вече  деца и такива на които ще им е първо дете. Мисля че на всички които ни е първа бременност искат като влязат в темата да прочетат неща, които ги вълнуват в момента,а не на кой детето какво яде и т.н. Малко спамите. Не искам да обидя никой, но това е моето мнение!   Naughty

# 286
Иначе по темата. След първата ФМ ми казаха, че в 15г.с трябва да се направи преглед за спина бифида ? Вие ще правите ли такъв преглед?Какво точно се гледа? И още нещо колко често ходите на прегледи, веднъж месечно мисля че е ок? Въпреки, че на мен този месец  ще си ми съберат две ходения. ooooh!

# 287
  • София
ЕЕЕЕ, не мога да ви изчета!
Еспа, и малкият кара балансьорка, опънах го на нея още на 1г и 10м, научи се за няма и 3 излизания и си мисля, че наистина после по-лесно ще се научи да кара с педали без помощни колела. Той дасега се засилва и вдига краката няма проблеми с балансирането. Благородно завиждам за сладоледа.
Мацки за колички си говорите. Моята първата не е с помпащи гуми и съм доволна. Наистина мамите с колички с помпащи гуми постоянно ходят по гумаджийници  Mr. Green
Имам си и поставка отпред за мен за кафе и малка жабка за ключове или нещо друго. Атпред детето също си има поставка с място за 2 чашки. Той много обичаше да си държи водата там, или му сипвам белени семки и си ръфкаше, докато се води. Много голямо удобство са поставките. На сестра ми количката сега няма такива поставки и й е много гадно. Даже е казала на мъжа си да й измайстори нещо, че кафето няма къде да си сложи. Мояга беше Chicco Duo 2.0 Сенникът й се сваля и напред, защото наистина слънцето не пече само отгоре. Самият сенник и задното покривало са непромокаеми. Абе количката си е супер, ама ще видим дали ще я ползвам пак, още не съм решила.
Вчера бяхме с малкия при майка ми цял ден, защото бяхме канени на РД на едно наборче. Та изкарахме при мама до слуедобяд и после на РД. Преди това отидох да се подстрижа най-сетне, че моя гъсталак никой не може да го укроти. Фризьорката се видя в чудо. Ама се справи супер, за първи път съм толкова доволна. Всъщност изцяло ми направи косата така, както аз искам дълги години, но инкой не успява. Все ги е страх да режат. Рядко им идва някой, който да иска рядка коса  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Днес ще ,умъртвяваме кучето. 13 годишната ни голдънка. Много ми е мъчно, но няма как. Не се храни от 1 месец, едвам става да излезне навън, пада по стълбите. Та майка ми днес е решила да й прекрати мъките. Милата, много ми е мъчно. Малкия живя една година с нея, докато правихме ремонт и бяхме при мама. ММ ще ходи при майка ми, за да я закарат до ветеринаря. Това е второто куче, което се налага да умъртвяваме. Винаги сме имали куче.
Та това е от мен. Коремът ми расте стремглаво. Вчера всички ми се чудеха на РД с тоя корем и 2 годишно дете как се справям.  #Crazy Ами трудно ми е, да, спор няма.  Simple Smile Ама пък така си похапнах, ядох супер вредни неща хахахаха, пицааа, пих огромно количество Пепси  Embarassed Еми отпуснах се малко, ама айде бе и аз съм човек  Mr. Green
Янче, недей така да реагираш. Няакой ден дай Боже, силно ти го пожелава, като забременееш с второ дете и попаднеш в темичка и искаш да пишеш с мами за бременносттта си, определено няма да зачеркнеш първото и ще си споделяш и за него. За съжаление не можеш да разбереш още за какво иде реч. Недей да реагираш така остро, защото някак си на мамите с второ, трети, четвърто и пето (знаеш че имаме доста такива), ще им стане супер криво от думите ти. На мен сега дори ми стана доста криво. Съжалявам, но не мисля, че е редно да се делим. Компромисно предлагам, за да не се дразнят мамите с първо, евентуално, ако някои иска да пише за някое от децата си, да го прави в скрит текст.  Peace

# 288
мама жаба, респект! много се кефя, че имаме толкова много многодетни майки в темичката. това ми беше моминската мечта, която явно ще си остане неосъществена, но това не пречи да се радвам за другите Wink

тигърче, аз кафе не съм пила през живота си, но виж случва ми се да пийна по една количка Embarassed

янче, и аз не искам да съм груба, ама какво ти пречи да прескачаш мненията за яденето?
да не говорим, че след няколко месеца може да си на наше място Wink
между другото една от най-големите грешки, които отчитам през първата си бременност беше, че непрестанно четях как се развива бебето, какво се случва с майката и т.н., и не прочетох и ред за след раждането. доста неподготвена се оказах Mr. Green

меги, как се подстрига?
и аз все съм си мислила "лесно им е на тези с редките коси!", все им завиждах за наперените опашлета Laughing, ама преди 2-3 м. като започна да ми капе косата от хашимотото си взех сумите назад Laughing Laughing Laughing

# 289
  • гр.Варна
Здравейте,другарки:))))
Мама жаба, истински възхищение предизвиквате у мен всички Вие,които сте се решили на повече от две деца:)Браво Hug Hug Дано от тук насетне бременоста ти е по-лека.А какви дечица имаш???От къде си?  bouquet
Бену,много те мисля,мила:)Знам,че вдругиден ти е амниото и искрено се надявам да споделиш как е минало. HugВярвам,че всичко ще завърши добре!  bouquet Hug Praynig
eli_t,и аз обожавам спанак и напоследък съм само на "зелено"-коприва,спанак,лапад.Много ми се ядат и плодове:)Чакам да излязат повече и възнамерявам това да ми е основната прехрана:)
Момичета,има ли други с високо кръвно,които приемат Допегит?Каква беше първоначалната доза,която ви изписаха????На мен ми дадаха 3*1табл,но се чувствах зле-спеше ми се,бях като парцал,болеше ме много и глава.На своя глава ги намалих на 2*1 табл.Сякаш съм по-добре,но не напълно.С Кристиан,пак бях на Допегит по време на бремеността,обаче започнах с четвъртинки и половинки 2 пъти на ден,а сега скочихме направо на 3*1 и ми се струва малко в повечко! Rolling Eyes
Гледам,че коментирате количките.И на мен ми харесват много;)-на ABC мисля,че Конкорд се казва,Муум-също и доста други,но мъжът ми каза,че няма да даде пари колкото за една малка кола,за количка.От Кристиан имаме една на фирма КРАФТ(ако на някого му говори нещо),която няма зимен кош,а новороденото се слага в едно столче Rolling Eyes Rolling Eyes Тази колчика за времето си никак не беше евтина.Взехме я на промо за 800 лв,а май предишната й цена беше 960 #Crazy #Crazy Дали да споменавам,че на торият месец гумата се извади от оста,ня която беше закачена и едва намериме части,за да я оправим.От тогава,ММ каза-много пари за количка-не. Имаме една лятна на Пег Перего-страшно съм доволна от нея и се надявам повечето време да изкараме с нея:)ето такава:
http://www.epinions.com/reviews/Peg_Perego_Pliko_Lite_Rubino_Stroller?sb=1
Хубав ден и успешна нова седмица на всички Hug  bouquet

# 290
  • ГО
Добро утро и от мен!

Янче, като майка на 2 деца, бременна с трето, все едно да кажа, че въпросите на мамите бременни с първо са тъпи, скучни и т.н., щото ми е минало през главата и то 2 пъти. Няма такова нещо, всички сме различни и всяка минута ни вълнуват различни неща.
Да, нас ни обединява бременността, но не е задължително само за нея да говорим/пишем.
Така се опознаваме все пак.  Peace

# 291
Тигърче, аз като разбрах, че съм бременна минах на безкофеиново, няма разлика във вкуса, също така дабре помага за ходене в тоалетната  Wink Е, не те събужда, но се свиква. Иначе може би 5-6 пъти се е случвало да пия кафе с кофеин, но гледам да е по-слабо. Тормози ме факта, че не мога да намеря разтворимо безкофеиново, защото по принцип предпочитам нескафе, ама какво да се прави Simple Smile
Янче, аз също чакам първо дете, но нещата, които коментират по-опитните смятам за полезни. Все пак и ние ще се сблъскаме със същите неща след 1-2 годинки. Ако толкова те дразни, просто пропускай и така.

Момичета, кафето не ми е проблем, обаче припалвам по някоя и друга цигара. Знам, че е много лошо и дори ми е гузно, обаче съм заклета пушачка и нз дали ще ми повярвате ама почти постоянно цигарите са ми в главата. Консултирах се с 2 книги, където пишеше, че ако желанието за пушене наистина е голямо, по-добре да се пали от време на време цигара, отколкото този психологически тормоз. Та сега съм си купила кутия Булгартабак 0,1. Нося си я с мен, а когато вече не мога да издържа паля. Моля се бебчето да няма някакви уврежадания.
Има ли някой друг сред вас с моя проблем?

# 292
kristina, имам приятелка, която и по време на двете си бременности пушеше по 1-2 цигари на ден. в началото се опита да ги спре, но беше мноооого зле психически и дори лекарят й каза, че е по-добре така. не одобрявам, но като бивш пушач мога да си представя колко е трудно.

# 293
  • София
kristina_nk, може да съм консултант по хранене, но съм и пушач  Embarassed Embarassed Embarassed Не знам как постигаш това да имаш цигари в себе си и да не палиш. Цигари в мен нямам, щото..........не отговарям  Mr. Green
kama4e, абсолютно подкрепям  Peace
Аз си взимам инка. Много хубаво става с мляко и захар. Ако ще си правя истинско кафе, правя доза наполовина и доста дълго. Пак слагам мляко, макар да не е хубаво да се пие кафе с мляко, ама пусто така ми е по-вкусно. Иначе инката става прекрасна.

# 294
  • ГО
Забелязала съм, че майките са много докачливи на една тема - колички.
Направоооо, големи драми могат да настъпят.
Всеки има различни критерии, за себе си съм избрала задължителните "екстри", които трябва да има количката. Ползвала съм 4 колички, като 3 с първото си дете и с второто само и единствено 1.

Моите критерии са:
-зимен кош/кош за новородено
-летният вариант да се обръща в двете посоки, не посредством дръжката, а целият кош да се върти
-летният вариант да има напълно легнало положение, като това да става чрез спускане на гръбчето, а не на накланяне на целия кош назад
-голям сенник (което не ми попречи да дам една камара пари за чадър)
-система 3 в 1, на рамата да мога да сложа столчето за кола, много пъти се прибираме със спящо бебе в колата, слагам стола на рамата и си се разхождаме докато бебка спи

Това са моите изисквания, нито помпащи гуми, нито единични, двойни и т.н. не са ме вълнували.
Харесвам си количката, смятам живот и здраве да си я ползвам отново.

Искам само да наблегна на едно. Когато избирате количка, ако е с въртяща дръжка, ако количката е с предни въртящи се колелета, то когато се обърне дръжката, количката става неуправляема.  Peace

# 295
  • София
Дааа, винаги ми е било интересно като видя количка с обърнат кош към майката, а въртящите се колелета са отзад.  Shocked #Crazy Винаги съм се чудела как се управлява туй чудо  Shocked
Определено с второто дете си имала ясната представа какво ти е нужно  Mr. Green

# 296
Добър ден и от мен  Hug ,

Толкова бързо мина и този уикенд newsm45 ... Завиждам малко на мамите, които вече не са на работа  Whistling . Ако бях и аз така оставена на близки срещи с дивана, може би щях да съм по цял ден по паркове и градини  Crazy . Сега гледам в обедната почивка да ходя по слънцето, без да сядам много, много по пейки. Тази разходка от 1 час ми се отразява наистина много добре, особено на болежките в кръста, които неизменно се появяват като седя повече от час на стола. Да се похваля, в събота си посадихме лозичка. сорт "Русалка" - бяло десертно грозде без семки  Heart Eyes . Дано да се хване  Praynig . Помрънках малко на ММ и другата седмица ще засадим едно дръвча нар и едно - круша  Flutter (Той не , че е против самите дръвчета, а главно му е неприятен фактът, че аз като казвам "засадихме", имам предвид как той копае дупка и се гъзи, а пък аз седя отстрани и само казвам кое как трябвало да стане  Whistling Та другата седмица се разбрахме, че докато "садим", аз ще бъда само мълчалив свидетел на събитието  Rolling Eyes )

За количките: Следя темата с голям интерес, че аз изобщо си нямам представа  ooooh! . Благодаря на всички, които дават мнения и подробна информация по темата. Много сте ми полезни, момичета  Hug

Qncheto89, на мен за спина бифида никой нищо не ми е казвал и няма да правя такова изследване. Колкото до другото ти изказване, относно майките с по-големи дечица, беше грубо, не на място и абсолютно безпочвено. Аз съм бременна за първи път, също като теб, но за мен мнението на майките с опит ми е много важно. Аз самата много често съм ги подтиквала да говорят за по-големите им дечица, като съм задавала хиляди въпроси, които ме интересуват. Относно възпитанието, храненето, кърменето, говоренето и т.н.... Всички тези въпроси наистина ме интересуват, защото съвсем скоро (септември месец чука на вратата) ще ми дойдат до главата и предпочитам да съм се ограмотила преди това, за да знам какво да очаквам и как да реагирам адекватно в дадена ситуация. Тук е и мястото да благодаря на всички опитни майки, че винаги се отзовавате на моите въпроси и отговорите, които ми давате, ме карат да се чувствам малко по-подготвена и уверена за това, което ми предстои  Hug . Янче, дори и отговор на въпроса, който задаваш за спина бифида, по-вероятно е да получиш от майка, минала по този път, отколкото от мен, която тепърва се сблъсква с нещата и общо взето не знае къде се намира. Не искам да те засегна или обидя по някакъв начин, просто държах да изкажа и моята гледна точка  Hug .

Добре дошли на всички нови мами, леко бременеене на всички!

Хубав ден   bouquet

# 297
Янче , според мен даже е по добре, че групата е смесена. Винаги когато нещо конкретно те интересува можеш да попиташ, мисля , че тук никой не е останал без отговор. Опитът е ценно нещо не го забравяй, представи си колко суха и скучна ще е темата, ако е изписана само с факти и констатации, а и самата тема не е озаглавена, прегледи и консултации, както виждаш заглавието е закачливо и предполага разнообразие от вълнения и питания  smile3525
matsutka , олеее от къде си я взимаш тази ИНКА, толкова я обичах в детството си, сигурно и сега ще ми допадне като вкус / навремето като нямаше такова разнообразие от шоколади, като си я разбиехме със захар и ставаше като течен шоколад ммммм/
kristina_nk , сестра ми и през двете бременности пушеше по 1-2 цигари, слава богу и двамата ми племенника са живи и здрави. И аз съм чувала, че ако жената е страстна пушачка, по добре да не ги отказва нацяло цигарите по време на бременност, заради никотиновия глад, че също се отразявал на бебето. Аз лично преди 2 години ги отказх, ама и никога не съм била страстна пушачка  smile3506
Wickedly , уф милата ми съчувствам ти, че си на работа, напълно те разбирам как се чувстваш в момента. Аз по същия начин докато ходех и все недоспала, все мрън, мрън, виках си оооффф един път да си остана в къщи и сааамо ще спя, ама ей ме на бързо се наспах и сега само се чудя на коя страна да се извъртя, ужас  smile3506 Най добре щеше да е, да може една седмица да работи, една да си почива човек, ама нема хиххи, а  това в рамките на шегата  smile3521

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 11:54 от tigar4e

# 298
  • ул. "Мечтание"
Привет!   bouquet Hug

Имах един малко странен, смахнат и интересен уикенд. Свекърва ми и братовчедка ѝ ни бяха на гости. Вчера правихме дворно парти. Беше приятно като цяло, нищо, че аз проспах половината.  Crazy

Lovebug, въобще не разчитай на филмите да ти създадат ясна представа що е то раждане и мъжки реакции. Там нещата са доста изопачени и обикновено не пресъздават събитията реалистично. И това е нормално, защото зрителя иска "екшън". Ако ти се гледат такива работи - пусни си клипчета на раждания от you tube да речем.  Peace

Принципно това е много лично решение, което е редно да се вземе И от двамата.
Разбира се също е важно каква роля ще му отредите на бащата - пасивна или активна. Ако той бъде само страничен наблюдател е възможно въобще да не се чувства на място, та дори безпомощен и отвратен... Но ако го включите активно, тогава ще е на седмото небе. Simple Smile Като под активно включване визирам да партньорства на майката, да ѝ напомня за различните техники за облекчаване на болката, да ѝ помага да ги прилага, да ѝ помогне да намери фокуса си, удобната поза, да ѝ напомня да пие вода, да се храни, да се движи, да засича контракции дори. Да адвокатства за партньорката си и детето си. Това последното е изключително ценен ресурс когато раждането се случва в българска болница.
Разбира се е хубаво бащата да е подготвен, така както майката се подготвя за раждането, така и той да го прави, да е наясно какво се случва с партньорката му, как расте и се променя бебето в утробта, фазите на раждането и т.н. Това му помага изключително много да се почувства свързан с бебето си и после да мине по-плавно и успешно в ролята на баща.

Кая, приятна почивка. Взимай си болничен, въобще не се притеснявай!  Hug
Дано нямаш повече неприятни болки.  Praynig

Нощни очи - много съжалявам, че не съм от София, за да присъствам на някой тренинг за носене на слинг. Предлагам ти да запишеш филмчета, че да може да се учим от разстояние Simple Smile

Аз не съм в София, във Варна съм.
Понякога идвам в София и го обявявам. Понякога идвам само за консултации, но и лекции и тренинги планирам. Peace Планирам и в други градове да ходя, стига да има интерес!  Peace

Иначе филмчета не случайно не съм записала до сега, защото те не дават добра представа точно какво се случва и как се прави. В идеалния случай комуникацията е хубаво да е tet-a-tete. На второ място евентуално писмено и чрез снимки. Правила съм и скайп видеовръзка и съм изпращала чужди клипове. Но е много по-трудно, ако не е на живо.  Rolling Eyes

RaPuNtSeL, честити сини гащи!  Hug Ако желаеш бих могла да те добавя на първа страница, термина е ориентировъчен, избери си един от предполагаемите.  Wink Така или иначе след 12-та седмица тепърва да се определя термин, освен ако не се смята по последен цикъл или майката не знае точна дата на зачеване, е нерелевантно. Peace
Надявам се нещата при теб да се наредят по възможно най-добрия начин!   bouquet Hug

За количките - предния път имах Peg Perego Pliko P3. Купих си я втора ръка и си я избирах по красота. Simple Smile Но останах супер доволна.  Peace Лека количка (8,5 кг), достатъчно маневрена, харесва ми колана, който държи детето, много е удобен, има широка седалка за дупето на детето, което ми е важно, има задна поставка за возене на второ дете. Вероятно септември ще се върне пак при мен.
Сега съм решила да си купя Jane Slalom. Моя приятелка имаше такава и съм я тествала. С цяла дръжка, триколка, доста стабилна, тежичка е (13 кг), широка и удобна седалка, като цяло широка и удобна за детето. Вози леко, с помпащи гуми (за мен лично това няма особено значение). Като цяло количките Jane ми са слабост, но предния път не можех да си позволя да си купя такава дори втора ръка. Този път вероятно ще мога и ще се поглезя. Но ще си взема втора ръка отново, не само заради парите. Лични принципи...

Оооо, Мама Жаба, много се радвам, че си се престрашила да се представиш и тук!  Hug
Ако желаеш, пиши ми да те добавя на първа страничка - термин, години, от къде си (по желание са и трите).

Тигърче, Инка има сигурно в почти всеки супермаркет. Обичайно стои или на рафтовете където са кафетата или на диетичния щанд.  Peace

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 12:28 от Нощни очи

# 299
  • София
Инката я взимам от Фантастико.  Peace
Нощнииии, ама толкова ти завиждам за дворчето. Партитата на двора са уникално нещо.  Grinning Бях на един детски РД в двор на къща, беше страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт