Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 994
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Ооо, без биричка накъде ...! Също смятам, че не е проблем по биричка - 2 на ден, винце също по малко Simple Smile
За количките слава Богу! че си имам от предишното дете, тези цени ме ужасяват, честно ви казвам, не мога да разбера какво толкова може да има в една количка, че да струва над 500, че и много нагоре лева...Много се дразня от изкуствено надути цени, освен количките, смятам, че и на матраците са им ужасно надути цените (че сега съм на тема матрак Simple Smile). Въобще не ми е ясно как може една пяна (дунапрен) или каквото е там да струва 1000 лева и повече ... егати!  #Cussing out

# 316
Цветелина Костадинова ако не е проблем да споделиш какви ти бяха стойностите на ТСХ, че се наложило да повишите дозата   bouquet

Не е проблем разбира се, аз преди една седмица се оплаках на момичетата като мен Simple Smile
ТСХ: 2.430   mIU/l
ФТ4: 18.66   pmol/l
Като цяло не коментира ФТ4, а само ТСХ, но каза да не се притеснявам и сега пак трябва да се следя за сърцебиене Sad

# 317
Не е проблем разбира се, аз преди една седмица се оплаках на момичетата като мен Simple Smile
Като цяло не коментира ФТ4, а само ТСХ, но каза да не се притеснявам и сега пак трябва да се следя за сърцебиене Sad
Питам те, защото и на мен ми предстои среща с него скоро .... дано всичко да е наред, при мен обаче хормона е малко в хипер и не знам ... Praynig

# 318
Питам те, защото и на мен ми предстои среща с него скоро .... дано всичко да е наред, при мен обаче хормона е малко в хипер и не знам ... Praynig

На теб колко са ти стойностите? И каква доза и какво пиеш? На мен той ми я увеличи и спрямо килата, ама аз съм си дудичка  Blush Аз пия л-тироксин от 50, предпочетох да си остана на него и да си правя дозата, иначе пия 125
 Simple Smile

# 319
Първо благодаря на всички   bouquet
Второ - терминът ми е на 27 септември. Не знам още пола, а и не съм сигурна дали искам да го знам  Grinning Иска ми се да е момченце, за да се изравнят силите, но каквото и да е, ще си го обичаме!

# 320
Камъче, моята количка е точно по описаните критерии Wink
Тигърче, треньорът е супер строг. Мога да го давам и на други бъдещи мами за по един час Wink Ти как си? Свикваш ли със седенето вкъщи. Днес в магазина се загледах в един пакет семки, да не остана по-назад, но после се отказах. Как да бягам и семки да ям в същото време Wink
Wickedly, ти малко като бригадир  Laughing В нас ролите са разменени и аз много се дразня, когато мъжът ми започне да говори накрая в множествено число. За ваксините - поставени са всичките задължителни. Не сме имали никакви проблеми след ваксинациите. Единственото, което е и напълно нормално е, че след някои ваксинации е поспивал с 1-2 часа повечко. Смятам, че ако се спазват правилата кога може и кога не да се постави ваксина ( за което е много важно педиатърът ви да е добър и отговорен) рискът не е голям, да не кажа минимален. Извън задължителните - не мисля, че са необходими.
Матсутка, това с инката ме изненада. Дори не знаех, че още я има по магазините. Едно време тя беше едно от нещата, за  които не се спореше вкъщи. Хич не я обичах, а брат ми я обожаваше. За нея говорех само, когато свършеше и трябваше да се купи нова. Веднага надавах вой, че да го уредя бързо с нова кутия. В противен случай рискувах да нападне моите неща Wink
Цветелина, не си ли купуваш Л-тироксин направо от 100? ФТ 4 ти е чудесно и няма какво да го коментирате с доктора. Аз утре евентуално ще се видя с моята докторка. резултатите ми са добри, поне според мен, та хич не бързам към нея. Миналата седмица ходих, но тя беше на семинар и днес ме домързя да отида пак.
Янче, не знам дали си даваш сметка, но на въпросите на момичетата с първа бременност обикновено най-компетентно отговарят тези, които вече имат поне по едно дете. За мен е странно да смяташ, че ние ( защото и аз имам едно дете вече) ще ги игнорираме и няма да ги споменаваме, те все пак съществуват. Никой не те е заставил да четеш за проблемите с тяхното ядене или каквото там те смущава и никой няма да се обиди ако не прочетеш за тях. Целта на тази тема( и на всички, свързани с нея) е не само да си пишем постове от сорта на : " днес бебето ми мръдна", " доки ми пусна изследвания" и т.н. , а да си споделяме и други вълнения. Интересно ми е как си представяш ти темата ако всички, които имаме вече деца се отделим в друга тема. Не знам защо пишеш от името на всички с първа бременност, но оставам с впечатлението, че те не споделят твоето мнение. И аз не понасям спанак, но не укорявам мамите, които си разменят рецепти. Осъзнавам, че за тях това е интересно, а и е полезно, независимо от моите  вкусове.  Не забравяй, че само след няколко месеца ще влизаш тук, за да споделиш какво те тревожи и точно от майките с по-големи деца ще очакваш да ти дадат съвет.
Мама жаба, брат ми е роден на 27.09 Simple Smile Голям бърборан  Crazy                                   

# 321
Леле, един уикенд да отсъства човек....хайде да се включа и аз малко

Аз в събота бях на консултация с генетик. Тя ми спомена за прегледа за спина бифида в 15-та г.с., но утре съм на ЖК и ще си питам докито.

Кафенце пийвам едно сутрин, следобед може второ или количка или мляко с какао. В ББС Знание имаше ориентировъчните количества кофеин и си ги ползвам като ориентир, за да си следя да съм под 200 мг.

А за цигарите - аз се бях зарекла като забременея да ги откажа (пушех по 1,5 кутии на ден). Като видях двете черти и почнах да давам заден и викам "айде засега да ги намаля, пък после ще видим". Ограничих ги до 7-8 на ден за около 2 седмици, но на по-малко не можах. И като видях на бебето сърчицето така си се ядосах сама на себе си, че ги спрях от раз. Даже още си нося недопушената кутия  Grinning. Да съм честна - аз ако можех да изкарам с 1 - 2  цигари на ден сигурно щях и сега да припалвам. Та има няма месец и половина не пуша. Удържах килограмите (че на предното отказване бях на +20), не ми се пуши брутално, но всяка вечер сънувам как пуша. Най-важното е 'лапето да е живо и здраво.  А за марихуаната ... нямам думи

Биричките и аз много ги обичам. Американците и англичаните разрешават 2 юнитс (1 голяма) бира на седмица. След като те разрешават дето са маниаци на безалкохолието значи е ок Simple Smile. Макар че, на мен не ми се пие напоследък (а си имах стабилен навик с биричка поне една на ден).

Нощни - благодаря за инфо-то за активното раждане. ММ е нон стоп с мен по прегледи (независимо колко са важни), иска да ходим на училище за бременни, вживял се е много и си чака детенцето. Та за него присъствието е най-нормалното нещо на света и даже няма нужда от обсъждане. Поне да съм имала на кого да се навикам според него. Ще видим, рано е да се каже. Но ако не си смени мнението не мога да го лиша от това преживяване.

Мама Жаба - пълна къща ще си имаш.

# 322
Меги, ами Начев ми каза да си избера, коя доза ще е по удобна за мен, но ако така до сега ми е било добре, да ми остане така, и аз си предпочетох да си остане така на 50. Пия си две и половина хапченца на ден и не ме притеснява, така или иначе трябва да пия толкова, дали ще пия едно или две, за мен няма значение, а и Начев каза същото, щом така ми е добре, да си продължавам така. А и от фармацевта разбрах, че доза от 100 или от 125 са на различни фирми, та съвсем си предпочетох да си остана на 50 Simple Smile

# 323
Здравейте,
ще си имаме момченце, таткото е доволен и горд. Само да се роди живо и здраво за мен няма значение полът.
Количка имаме от първото детенце -Пег перего уно в зелен цвят и живот и здраве ще си я ползваме. Много съм доволна, защото тежестта и ме устройва, редовно я карах с една ръка и ревливо бебе в другата, много лесно се сгъва с една ръка също, сенника се сваля много надолу към бебето, дръжката се върти при вятър.
Следя темата с интерес но не ми остава време много за писане.

# 324
Сияние, честито момченце! Първото ви детенце какво е?
Цвети, на различни фирми са наистина. И аз така ги чупех преди. Моята докторка смята обаче, че щом го има като готова разфасовка трябва да се мине на нея, защото при чупенето няма как да ти се получат двете половинки абсолютно еднакви. Щом за Начев това не е проблем, няма причина и за теб да е. И на мен  ми беше кофти отначало като ги смених, но вече свикнах.

# 325
  • ГО
За кафето да споделя, че да не остана по-назад  Mr. Green

С първата бременност пиех кафе с мляко. Взимахме домашно мляко и един ден започнах да се обривам, ден след ден не минаваше обрива и като отидох на лекар, първото нещо, което ме попита док. е дали пия прясно мляко. Оказа се, че съм пила мляко от заплодена крава и бях до там със сутрешното кафе с мляко.

Втората бременност си пиех чисто кафе. Лошото е, че не закусвам и не мога да не пия кафе. После започнах да закусвам, ама пак след кафето.

Сега е пак така, първото нещо, което слагам в устата си сутрин е кафето. Не мога да закуся, пък после да пия кафе. Пия по 1-2 кафета на ден. Пия късо и много силно кафе, ама така съм свикнала. Смятам, че като сме бременни не трябва да си променяме изцяло навиците. Не мисля, че вредя по някакъв начин на бебето. Щом аз съм добре и то е добре  Mr. Green

Имам предложение, да се разделим на:
Бременни с първо дете.
Бременни с второ дете.
Бременни с трето дете.
Бременни с четвърто дете.
Бременни с близнаци.
Бременни с тризнаци.
Бременни с момче.
Бременни с момиче.
Бременни с Хашимото.
Бременни след ин витро.
Бременни от София.
Бременни от Варна.
Бременни от Каспичан.
Самотни бременни.
Бременни от неизвестен баща.
Руси бременни.
Чернокоси бременни.
и т.н. и т.н.

# 326
Цвети, и аз съм голям фен на бирата. Откакто съм бременна не съм пила и глътка, но не ми и липсваше през зимата, но сега като се позатопли и вече взех да се сещам за вкуса и  Crazy Предполагам ще пия през лятото, но май ще потърся някоя безалкохолна бира  newsm78 , защото доколкото се познавам, после ще имам угризеня ако пия алкохолна  Thinking . Иначе като цяло май бирата не е проблем, стига да е в нормални граници  beer

Kama4e,  Joy съгласна съм с предложенията ти за нови теми  rotfImbo , само ако е възможно да добавим и "Майки с лунички"  newsm78

# 327
За кафето да споделя, че да не остана по-назад  Mr. Green

С първата бременност пиех кафе с мляко. Взимахме домашно мляко и един ден започнах да се обривам, ден след ден не минаваше обрива и като отидох на лекар, първото нещо, което ме попита док. е дали пия прясно мляко. Оказа се, че съм пила мляко от заплодена крава и бях до там със сутрешното кафе с мляко.

Втората бременност си пиех чисто кафе. Лошото е, че не закусвам и не мога да не пия кафе. После започнах да закусвам, ама пак след кафето.

Сега е пак така, първото нещо, което слагам в устата си сутрин е кафето. Не мога да закуся, пък после да пия кафе. Пия по 1-2 кафета на ден. Пия късо и много силно кафе, ама така съм свикнала. Смятам, че като сме бременни не трябва да си променяме изцяло навиците. Не мисля, че вредя по някакъв начин на бебето. Щом аз съм добре и то е добре  Mr. Green

Имам предложение, да се разделим на:
Бременни с първо дете.
Бременни с второ дете.
Бременни с трето дете.
Бременни с четвърто дете.
Бременни с близнаци.
Бременни с тризнаци.
Бременни с момче.
Бременни с момиче.
Бременни с Хашимото.
Бременни след ин витро.
Бременни от София.
Бременни от Варна.
Бременни от Каспичан.
Самотни бременни.
Бременни от неизвестен баща.
Руси бременни.
Чернокоси бременни.
и т.н. и т.н.

Хахаха, браво, Камаче  hahaha Ама аз съм за няколко групи, не съм само за една. Става ли да фигурирам в няколко групи???  newsm78  hahaha

# 328
Цвети, и аз съм голям фен на бирата. Откакто съм бременна не съм пила и глътка, но не ми и липсваше през зимата, но сега като се позатопли и вече взех да се сещам за вкуса и  Crazy Предполагам ще пия през лятото, но май ще потърся някоя безалкохолна бира  newsm78 , защото доколкото се познавам, после ще имам угризеня ако пия алкохолна  Thinking . Иначе като цяло май бирата не е проблем, стига да е в нормални граници  beer

Ами аз не пия много, ама вчера толкова много ми се пиеше и изпих три чашки  Blush Не пия всеки ден. А тези безалкохолни бири, на какво имат вкус изобщо?  newsm78 Нещо като тези с лимон, грейпфрут ли са или? Аз от алкохола пия само бира и бейлис, и малко вино, ама малко, защото ме боли глава от него, преди само от бялото, сега и от червеното. За твърд алкохол и дума да не става  Naughty
А да ви кажа как ми се яде сладолед, ама с това зачервено гърло, не смея Sad 

# 329
  • София
А привет. Ходих на разходка с малкото, но задуха зверски вятър, вдига много прах и се прибрахме. Поне поигра 2 часа навън, а аз си развявах новата прическа  Crazy Mr. Green
За ваксините съм на същото мнение като kama4e, хем не искам да слагам, хем искам. Алек си има всичките задължителни. Други допълнително не съм слагала, а и съм против  Peace Мисля, че просто не съм чела достатъчно инфо за задължителните и май нямам някакво специално мнение. Естествено, ако нямаше проблем с детската градина, не бих се поколебала и въобще нямаше да ги слагам.  Peace Ама нали държавата ни е уникална в това отношение. "Демокрацията" е на ниво.  ooooh!
Бира пия рядко, но като пия е, защото много ми се пие и се отпускам по 3 чаши  Embarassed Но това е рядко, веднъж в месеца примерно.
Моята първа количка е ето тази http://bebolino.mymall.bg/products/CHICCO-%252d-%D0%9A%D0%BE%D0% … -Wallstreet-.html Единствен недостатък отчитам, че не е бебето към теб. На мен това не ми е било проблем, защото предимствата й са доста, но този недостатък би отказал някоя мама от раз. Има огроооооооооооооомен багажник за покупки. Страшно удобен. Както казах сенника и задното покривало са непромокаеми. Вози много меко, маневрена е, бутала съм я почти постоянно с една ръка и ревящо бебе в другата. Има ПЪЛНО легнало положение и 5 степени на гръбчето, което е адски полезно, когато детето тепърва се учи да седи, или просто е станало на 3-4 месеца и му е писнало да лежи, тогава първата и втората степен са просто идеални. Лично мен многото степени ме провокираха да я купя. Също така удобна жабка с капак до дръжката за бутане, както и поставка за кафе. Предния борд за дететнце има две поставки за чаши (той обичаше там да си слага шишето с вода) Самия борд за детето се маха адски лесно и в същото време е стабилен и здрав. Ето така спи бебе в нея
Скрит текст:
Купих след това лятна количка на Чиполино - ми няма такава каруца. Дори детето не пожела да се вози в нея, продадох я чисто нова на половин цена  Sad Нейното предимство (и тя си имаше такова  Mr. Green ) беше, че местех предния борд отзад и го използвах за прохождане, ето и снимка как стана
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт