СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца,те са нашите слънца!

• 87 883
  • 684
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз да ви се оплача, какво ни се случи. От няколко седмици, Влади се оплаква че го боли кожата на бузата отвътре, поглеждам дали нещо се вижда ама не. Питам го прехапал ли си се, казва ми че се е прехапал. Пипа се с пръсчета там, карам му се да не пипа за да не замърси и да се получат авти от мръсотията. Мисля си че може и затова да го боли, но не мисля, че може да е по-сериозен проблем.
Но, като се прибирах от работа в петък, поглеждам го и виждам че се е надул от едната страна, като от зъб. Питам го Влади да не си се ударил, не е. Веднага тръгнахме към зъболекар, но нашия има бележка че е в отпуск. Свързах се с друг за следващия ден да отидем, и каза, че има абцес. Опита да отвори за да изтече каквото се е събрало, но той реве и като чуе машинката започва да дърпа на зъболекарката ръката и машинката или си върти главата. Говорихме му, обяснихме, тя е много внимателна и работи с деца, спокойно му обясни за машинките, за зъбчето, какво трябва да направи и той уж разбира, но като чуе машинката и край. Сега пием антибиотик и ще запазвам час в клиника с обща упойка да оправят зъба.
Да ви кажа, чувствам се ужасно, че не се сетих по-рано, че е зъб, че не мога да направя нищо и че трябва да водя детето на упойка. Много ми е притеснено и като го гледам така надут и няма какво друго да направя.
На някое друго дете правили ли са зъбите с такава упойка?

Бързам да кажа, че на нас не са ни правили още нищо с обща упойка, обаче Матея има едни огромни кариеси, които скоро трябва да се оправят.
За съжаление тя има адски страх също от машинките и по никакъв начин не дава да й се докоснат зъбите.
Моята зъболекарка каза, че общата упойка при нас е единствения вариант, но аз умирам от страх и все отлгам.
В твоя случай май няма друг вариант. И не се притеснявай, че не си се сетила. Всички сме първо хора и грешим. Знам, че се чувстваш зле заради детенцето и болката му, случва ми се постоянно, но важното е, че вече се знае какво е и всичко ще се оправи.
Пиши после какво е станало.

# 466
Още като бяха малки кариеси го заведох, обаче започва да реве и като видя, че реве и зъболекаря не започва да прави зъбите и това се повтаряше всели път. С много говороне и обяднение ходихме няколко пъти, той обещава че ще даде зъболекаря да ги оправи и като отидем и дойде нашия ред и започва да реве. През цялото време не съм му давала нищо сладко, знаеше че щом не дава да му се оправи зъбчето, няма и сладко. Даже и с това свикна. Но ето, че вече е станало по сериозно. Сега си пие антибиотика и утре трябва да звънна за час. Ще пиша как се развиват нещата след това. Ако някой е минал нещо подобно нека се включи поне да разбера какво ни чака.

# 467
diana.pd, ние през това точно не сме минали, но бяхме на път. След като имаше 3 кариеса и 1 пулпит, болка, страх и рев, сменихме 3 зъболекари, 4 разкарвания напразно и най-накрая, благодарение на buboleche си намерихме лекарката. При нея влиза, сяда на стола, отваря устата и това е! Явно си я хареса и може би е трябвало да привикне с мисълта някой да му човърка зъбките, а и му дадох 2-3 месеца почивка, да забрави. Първата зъболекарка почти ни изпрати в Пловдив в някаква клиника да оправяме зъбките с упойка! Но то не било пълна упойка, а някакъв газ, не е притеснително. Но при вас трябва на момента да се оправят, не можете да изчаквате. Не се притеснявай и не се обвинявай, никаква вина нямаш! Успех и спокойно, и това ще мине! Иначе как ще побелеем Simple Smile

# 468
съгласна съм, че трябва да се намери точната зъболекарка. Ивчо си намери неговата. Има един път слагане на силанти и два кариеса направени и посъоянно пита кога пак ще ходим Simple Smile. Но досега не е имало болка. Интересно му е и не го боли. Кариесите ги хванахме съвсем в началото. Дано така продължи, защото аз изпитвам ужас от зъболекари...

# 469
Здравейте, аз отдавна не съм писала.
Виждам, че пишете за зъболекари, ние последно сме били на профиактичен преглед преди година. Досега не е имало нищо, но сега ми се виждат кариеси. След броени дни имаме час и ние и ще видим какво ще ни кажат. Изобщо не виждам сина ми как би се оставил, даже с упойка.
Тук при нас на деца колкото нашите слагат или упойка с боцване, или им дават да изпият сиропче.
Синът ми не би дал да го боцнат изобщо, а от сиропа знам, че стават неадекватни като след райски газ и това също ме тревожи.

Не се обвинявайте, не може винаги всичко да предвиждаме.

За училище не мисля, смятам да започне от 7, в нашата детска градина е пълно с 6 годишни, които ще тръгват на 7.
Имаме квартално, в него са децата на всичките ми съседи и мисля, че е с добри отзиви.

Рождени дни стягате ли вече? Тази година ще са полуюбилеи  Flutter

Моля ви кажете ми пак колко са високи момченцата ви, аз все това питам  Blush

Докато вървеше само в горни граници, сега за последната година е порастнал само с 4 см общо и сега е 104.

# 470
Ники е 109 см. Имаме метърче на стената и му пиша възрастта при измерване, ако засека точно по 1 см, на 2-3 месеца се падат. В нашата групичка има ниски деца, които са по-големи с някой и друг месец от Николай, но това не е нещо тревожно или странно. Както има и по-високи. Просто в някакъв етап ще дръпне изведнъж, не се тревожи.

# 471
Леле, печатна грешка 114 см. e.

# 472
  • София
Ние сме се насочили вече към училище .Надяваме се да се вредим или за 10 СОУ или за 55 СОУ .

Аз съм много страхлива от към зъболекарите ,таткото също  Mr. Green ,не знам как ще се справим ,когато дойде момента за първото посещение !

# 473
Днес Ивчо става на цели 5 години!. Незнам кога минаха и чак се плаша колко бързо растат децата ни, но пожелавам на него, а и на всички други деца много здраве, много щастливи игри и мааалко повечко да слушат Simple Smile

# 474
Честит Рожден Ден на голямото момче и весел празник!

# 475
Честито на всички рожденици! Да са здрави, усмихнати, весели и безгрижни!
Ники навършва 5 годинки днес! Макар и болен е много щастлив и усмихнат!  Laughing
Една виртуална почерпка от нас:

# 476
  • София
Сами има един голям кариес, вече е черен. Тъпото е, че дал да изчистят и подготвят зъба и после не дал да сложат пломбата. И така повече от година се влачим.

Ходихме при Кабакчиева - голямо хвалене от зълва ми, а и тук във форума. Тя тогава нещо изоставаше с часовете, някаква се появи - объркала си дена, ама нали се познават - дай да минава. Моят се изнерви от чакането, после лекарката се развика, че не си отваря бързо устата и той съвсем я затвори. Накрая даже не можа да каже колко кариеса точно има, но каза че не била виждала толкова агресивно дете. И след тая случка той съвсем се отказа, даже не иска да влезе в кабинета, какво остава да отвори уста. Много ме е яд, ама де да знам че така ще се случи.

Затова ползваме един мус за зъби, уж помага - http://www.patricia.bg/tut-mus.html
И сме решили с мъжа - ако стане нетърпимо положението, слагат му упойка и оправят всички зъби от един път.

Иначе каката - вчера оправиха един кариес. Днес оправиха една счупена пломба. Това на млечните, постоянните са ок засега.

Училище - при нас в квартала едното има не'къв рейтинг по-висок, ама не ни взеха щото не стигнаха точките. Другото нещо не го хвалят, въпреки, че ако не беше приета в друго, щеше да е там.
И в крайна сметка сме в съседния квартал на училище, уж го хвалят. Като там се намърдахме с точки за многодетно семейство.

Височина на Сами - 108-109, нещо не ще да седи мирен и не мога да взема точна мярка.

# 477
  • София
v_spasova какъв е този мус за зъби и какво точно му е действието?
Матея има страхотен страх от зъболекарските машинки и каквото и да се случва не иска и да чуе за зъболекар. Има огромни кариеси, но си стои така. Притеснявам се за момента, когато нещо ще я заболи, няма да даде да го оправят и ще се наложи пълна упойка, което за мен е ад.
Опитах се да я измеря колко е висока, уж 115 см.
А да Ви питам относно училището, тя е родена през септември 2010г. и съм решила да я пускам в първи клас на 7 г. Кога трябва да подавам документи?
Това с първи клас ми е много мътно...нито знам кога, нито къде, нито какви документи....и аз съм един родител...

# 478
velizarka, със закъснение да ти е живо и здраво момчето!

Ние бяхме на контролен преглед при зъболекар, зъбчетата са здрави и не се налага нищо да се прави.
Но зъболекарката и сестрата така го подхванаха от вратата, че изобщо не остана място за страх от зъболекарския кабинет. Накрая му подариха малка играчка.

Моят син е 114-115 см, но при нас са смесени групи с по-големи деца, има и такива над 6 години.
И като застане до другите, все ми се вижда по-нисичък. Като е слаб и съвсем така ми изглежда.

Припомнете ми моля ви коя ваксина се повтаря сега на 5. Честно казано се притеснявам доста вече с тия ваксини.

# 479
Аз знам на 6 години.... Може и да се различава имунизационния календар.
Ето това намерих, за България:
http://vaksiniistinata.ovo.bg/publ/imunizacionni_kalendari/novij … kalendar/5-1-0-19
Сега пък като го измерих е 113 см. Много е пораснал за отрицателно време. Но колко е отслабнал...... Точно за рождения ден цъфна с ужасно много афти в устата, по бузи, по език, отделно и херпангина, чак по дланите и стъпалата имаше едни червени, не мога да ги определя петна или мехури, леко надигнати. Не яде нищо 5 дни. Добре поне, че пиеше малко вода, иначе ни бяха взели в болницата, обаче не се съгласих. И добре направих - там щеше да е още по-зле. Та така прекарахме рождения ден, но пък за детското парти беше добре, даже торта яде. Но видимо е отслабнал много. Ребрата му се броят буквално, ръчичките едни тънки.....направо се плаша като се съблече! Сега ще се угояваме  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 19:14 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт