СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца,те са нашите слънца!

• 87 863
  • 684
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
За мен основното е, преподавателите, в частност - класната, да са достатъчно строги, за да не позволяват своеволия, но в същото време да имат подход към децата и да им вдъхват кураж, я не - да ги "мачкат" Simple Smile
Друго условие ми беше, училището като цяла да е на "ти" с новите технологии и начини на обучение - са предават уроците по атрактивен и забавен начин на децата.
Разбира се - локяцията също у от огромно значение, защото моята работя е на 20 км, а баща им започва във време, в което ще му е невъзможно, да ги кара сутрин.
Също много важно за мен беше охраната да е на ниво, да оставят учебниците си там и да ги вземат в петък и преди ваканции, да имат качествена занималня, условия, за да се хранят с храня от вкъщи... Изискванията са ми много, да видим какво ще излезе Simple Smile

# 586
Момичета, Здравейте. Ние не сме се записали още. В близост има 3 училища. Първото е с добра слава(и директорката и госпожите са наистина на добро ниво) ,но е до 4 клас. Второто е спортно училище, то е до 12 клас ,между 3-те то ми идва по далеч. Последното е зад блока ни на има няма 5 мин от нас и от работата ми, та спокойно сутрин, може да я оставам, а вечер да си я взема.  До 8 клас е, но казват ,че базата му е стара. И затова не съм готова още. Искам да мина още по един път да видя, за какво иде реч и ще взема решение.  Все пак ,после може да я преместя ,но дано не се стига до там.

# 587
Чакайте, шашнахте ме! Не е ли рано още за записване? Моето дете е в предучилищна в градината още. Не се ли подават молби за прием през пролетта?

# 588
  • Пловдив
По принцип - да, но при търсените учителки бързо се попълват класовете Peace

Дани, мен вариант до 4 клас ме устройва перфектно. За съжаление, в училищата, които са ми опция няма такова.
Това, в което записах Дидко е до 8 клас, но базата е разделена на 2 - до 4 клас и от 5 нагоре. Първокласниците пък са се разминавания в междучасието с останалите, та поне първата година няма да имат много допирни точки с "големите".
Столовата също била разделена. Не разбрах само, дали само за първокласниците или в едната част са до 4 клас, а в другата - до 8. Храната била от четирите фирма, която била на някакъв доктор-диетолог и била добра. Моят замисъл е, да носи храна от вкъщи, но не е лошо да има и що-годе качествена алтернатива.
Занималня имат също.
За друго важно, което беше критерий при избора ми не се сещам Whistling

# 589
  • София
Чакайте, шашнахте ме! Не е ли рано още за записване? Моето дете е в предучилищна в градината още. Не се ли подават молби за прием през пролетта?
Според зависи Simple Smile
Тук в Сф. всяко у-ще е само за себе си. След нова година ще се подават молбите. Но някои започват да приемат молби още от началото на януари, други пък взимат чак април месец.
Харесай си у-ща и им виж сайтовете. Предполагам, че ще има инфо какви са били критериите и на коя дата е започнало приемането на молби. На всички места има критерии, но тук-там се промъква и 'поредност на входящия номер', затова е добре да имаш готовност, евентуално, за 'нисък старт' на заветната дата Simple Smile

# 590
  • София
Ние вече избрахме училище и тя е в ПГ в него.

# 591
  • Щастлива мама на 3 слънца
от вторник какта е в пг

# 592
Привет, Ина и на мен ми казаха, че големите и малките се разминават в междучасията. Има и стол за храна. Предпочитам и аз да и слагам домашна храна, но другите деца ,ако ходят на стола...тя сама ли ще се дели да яде. Това по късно ще го мислим.
Хубав ден

# 593
  • София
Йоана ходи целодневно на предучилищна.Има подсигурена храна в стола един обяд и някаква междинна закуска ,кпято един ден е кисело мляко ,другия плод ,на третия сандвич.Гледам винаги да има поне за две закуски храна в чантата .

# 594
Здравейте на всички! Искам да попитам мамите на момиченца дали са имали сходен на нашия проблем.
От близо месец забелязвам по гащичките на Антония жълтеникаво течение и започнах да я наблюдавам. Поддържаме добра хигиена. Всяка вечер се мием и сменяме бельото. Постепенно започна да и създава дискомфорт, получи сърбеж и зачервяване. Снощи ходихме до личната и ни изписа Гентамицин да я мажа, а преди това да правим бани със смарадлика.
Започнахме от снощи и ако не получи подобрение ще ми даде направление за детски гинеколог.
Споделете моля ако сте имали подобни проблеми и как сте ги решили.
Хубав ден на всички  Hug

# 595
  • София
При голямата забелязах леко зацапване това лято. Почнах доста редовно да проверявам и да питам дали я боли понеже се притесних да не е прихванала нещо. Няма оплаквания.
Явно хормоните бавно и славно почват да работят... за мой тих ужас Simple Smile

Но при вас gerinceto явно има нещо, за съжаление.

# 596
  • Щастлива мама на 3 слънца
Да не са гъбички ?

# 597
Аз съм с момченце, но то на тази възраст мисля, че е като при нас с теченията - много малко без зачервяване, парене и сърбеж е нормално и ако има нещо от другите значи трябва да се търси причината.
Иначе като чета ми прилича гъбички, но само изследване на секрет ще покаже какво е. Дано да се повлияе с гентамицина и да не се налага да я водиш допълнително. Ако се наложи си я заведи следвищия път на специалист и направете изследване преди да я мажеш.

# 598
  • София
Момичета, за много години Simple Smile

Пиша най-вече за софийските майки - има нов проект за прием на децата в 1-ви клас. Вчера намерих тема, където се предполага, че ще се нищят правилата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960487.new#new
Ако имате време и желание, идвайте.

ПС. Имам да чета едни спецификации и не мога грам да се съсредоточа. И се ровя насам-натам из форума Simple Smile

# 599
  • София
Надявам се да не го приемат ! С тези критерии Йоана няма да може да продължи в училището, в което е ПГ .

Общи условия

Активация на акаунт