бучки,моля за спешна помощ!

• 3 108
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,моля ви за бърз отговор,защтото сме много притеснени.На баба ми която е на 68 години и откриха 2 бучки в едната гърда и една в другата които са по 1,5см,ходихме на 3 лекари,първия каза че трябва да се направи химеотерапия след това операция и после пак химеотерапия.Втория се занимава с ирисовадиагностика и каза че можело и с билки да се излекува,като тумора бил с расейки,но страното е че единия ден каза 2-3 стадии,а на другия ден 4 стадии и направо косите ми се изправиха.И третия лекар каза да се направи операция и да се дадат за изследване и тогава ще се реши за химеотерапия.Моля ви обяснете ми,че вече направо се побъркахме,аз мисля че ако беше 4 стадии щеше да има оплаквания,а тя няма никакви даже и бучките не беше забелязала,а на профилактичен като отиде.Никои не пусна други изследвания единствено кръвна картина която е нормална няма отклонения.Извинявам се че толкоз писах,но наистина се притесняваме и незнаем какво да мислим вече.

# 1
От едни бучки и директно химиотерапия? Това сериозно ли е? Може би нещо не сте разбрали. Щом кръвната картина е ок, мисля, че излишно се притеснявате. Трябва да се направи биопсия, да се изследват тези бучки, и ако е злокачествен тумор, тогава вече ще ви кажат какво ще предприемете. Но може и просто да са кисти. Не всяка бучка е рак. Просто направете необходимите изследвания при читав лекар. Peace

# 2
  • Sofia
правиха ли ехография или мамография

# 3
Първо мамография и след това каквото е казал 3 я лекар.Така се процедира.След като се махнат бучките се изследва материята и се преценява дали е за последваща терапия PeaceУспех!

# 4
На майка ми така й бяха намерили някви бучки, и директно й бяха казали за операция. Даже и дата имаше. Но тя ходи при друг лекар, правиха й мамография, и стана ясно че просто това са си бучки, в гърдата, просто така й е устроена. Нищо й нямаше.

# 5
Не се прави току-така химиотерапия. Първо се прави биопсия. След излизане на хистологията се преценява вече какво лечение е нужно.  Не е нужно да е непременно карцином. На тази възраст често се получават изменения на фиброзната тъкан.

# 6
Ами значи тя ходи първо на мамография и след това на ехограф и не са кисти.Единия от лекарите каза че се прави операция прашта се за изследване и тогава казват,но много се притеснихме като отидохме на ирисовата диагностика,а и понеже на едната гърда зърното и се е вдлъбнало,но няма никакви оплаквания.Просто исках да знам горе долу какво ни очаква и ако е 3-4 стадии има ли лечение

# 7
Ирисовата диагностика я забравете. Отидете или в специализирано отделение по мамология, или в Раковата болница.

# 8
Да, забравете ирисовата, не ви върши работа. В нашата болница има много добри специалисти. Аз бих препоръчала например д-р Гаранина, изключителен човек и лекар. (говоря за Онкологията в Дървеница). Пак ти казвам, не би могло само от мамография да се определи какво ще е лечението.

# 9
ами да ходихме при 2 лекари в онкодиспансера в Пловдив и единия каза операция,а другия химеотерапия и след това операция не знам на какво основание.Страх ме е,защото ако има расеики след операцията могат ли да се разраснат бързо?И двете бучки в едната гърда които са да не са се разпространили и в другата гърда като метастазии

# 10
Доколкото знам, лечението трябва да се определи на комисия, а не просто от един лекар самостоятелно.

# 11
а преди лечението прави ли се операция,защото тя мисли да се довери на 3 лекар който каза операция пък тогава ще се види какво ще се прави.Но и другото нещо тя иска след 1 месец да се направи операцията,да не стане късно?

# 12
Първо се прави операция ако лекарят прецени, че все пак това е рак. Ако е взел биопсия и се е доказало е най-добре. След операцията бучките се изследват, определя се вида им и се предприема лечение. Много рядко бучка в гърдата е разсейка, обикновено е първичното огнище. Ракът на гърдата дава разсейки предимно в бял дроб. Но къде и какви разсейки има, това може да се види само на скенер.
В никакъв случай не се назначава лечение, без да се знае с какво си имате работа.
Май третият лекар е най-прав.

Да не те плаша, но за един месец човек дори може да си отиде.....Действайте веднага.

# 13
Благодаря много,желая на всички ви здраве и Бог да е с вас.Ще си поговоря с нея,защото другия месец имам сватба и не иска преди нея макар че вече никой няма желание за сватба,но както и да е.Вярвам че Бог ще е с нас и всичко ще е наред.Като гледам май ще се доверим на 3 лекар,а между другото казва се Иванов завеждащ отделение в ВМИ-Пловдив

# 14
Първо се прави биопсия.
Това е верният път.

Общи условия

Активация на акаунт