"Селски" номера и пинизи

• 5 177 225
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 840
  • София
Гледам два питона и един смок.Ти мисля по напред ме пита. Laughing

# 12 841
  • София
Докогато почне да се намира сносно платена работа в малките населени места. Достатъчно работа.
Да, но нито един град не е разтегателен.

# 12 842
Ето пак темата за "софиянците". Ирина ти родом от къде си?

# 12 843
  • Варна/Лондон
Бутат се И, защото им е тясно.
Съвсем по последната тема - на мен чистосърдечно прекалено ми идва миграцията към София.
Всеки втори говори наполедък на меко, демек придошъл в последните години. Преди нямаше такова нещо. Докога наистина ще се пълни София?  Crossing Arms
Е, те се поочовечват У София и хукват по света. Не съм  вярвала колко селяндури щъкат по мегаполисите. Ама е така. Хем некадърни, хем без език, но с претренции и..да, първата им работа да се ориентират за помощи. Има значение къде си отраснал и то много.

# 12 844
  • София
Темата за това, че София се препълни по-скоро.
Наистина не е нормално 6-те км. до работата си да ги минавам сутрин за почти час, а вечер - дори и за час и половина.
Не е нормално в класовете да са по 35 деца, както и в групите в ДГ.
Не е ли така?

# 12 845
  • Варна/Лондон
Докогато почне да се намира сносно платена работа в малките населени места. Достатъчно работа.
Работа, хубаво, но от провинцията като чуят 600лв. заплата в София и са доволни, докато за същата позиция примерно хората взимат 1000. подбива се пазара на труда. Докато тези от провинцията осъзнаят, че 600 е нищо за София и много за Кюстендил, работодателя вече ги е изцедил.

# 12 846
  • HH
Наистина не е нормално 6-те км. до работата си да ги минавам сутрин за почти час, а вечер - дори и за час и половина.
Не е ли така?

Ирина, два километра ги минавам за 12-15 мин пеш. Що не се замислиш и ти. Хем ще дишаш чист въздух.

Иди на село или в малък град.  Там едвам събират деца за един клас, а за един час ще идеш и ще се върнеш до областния център Wink Но не искаш, нали? Щото там ще изкарваш по- малко, ако въобще си намериш работа. Но пък що да не помрънкаш, че ти пречи, че другите дишат.

# 12 847
  • София
Не е ли така?

Ирина, два километра ги минавам за 12-15 мин пеш. Що не се замислиш и ти. Хем ще дишаш чист въздух.

Иди на село или в малък град.  Там едвам събират деца за един клас, а за един час ще идеш и ще се върнеш до областния център Wink Но не искаш, нали? Щото там ще изкарваш по- малко, ако въобще си намериш работа. Но пък що да не помрънкаш, че ти пречи, че другите дишат.
Първо, не са 2 , а са шест.
Второ, по средата на пътя оставям и детето на ДГ.
Трето, тук е моят дом, откакто съм се родила. Аз ли трябва да си тръгна, като някои не се усещат, че идват в повече?

# 12 848
  • HH
Ама не си ти тази, която решава кой, къде и как да живее. Схващаш ли.

Като не ти харесва търсиш алтернатива, а не даваш акъл на другите. Била си карала детето на детска. Да не си единствената? Пусни молба до общината, да спират движението сутрин  ooooh!

Допълвам: Представи си само на колко 5 годишни деца е дом София Wink Щото и те само там са живяли.

# 12 849
Идвали в повече? На кой? На псевдософиянците ли?  ooooh!

# 12 850
  • София
Ама не си ти тази, която решава кой, къде и как да живее. Схващаш ли.
А ти схващаш ли, че поне имам право да се дразня? Включително и от това, че не мога да го предотвратя? Едно време си беше екстра. Имаше жителство и нямаше такова нашествие.
Също, не схващаш ли, че един град наистина не може да се разтегне?
Или викаш, на ротационен принцип? Ние да се махнем, за да дойдат други и после и те да се махнат...
Идвали в повече? На кой? На псевдософиянците ли?  ooooh!
ooooh!
Какъв е въпросът?

# 12 851
Ирина, избягваш въпроса ми. Ти от къде си? И не ми казвай от София, кажи ми баба ти и дядо ти от кой села са, че да разбера точно от кой край си.
Катя е права. Представи си сега тези, които ти не харесваш, които са дошли скоро и техните деца са се родили в София. Е, тези деца какви са? Софиянци ли са или и те са "селяни"?

# 12 852
  • HH
Така ли? Ми построяването на нови сгради какво е? Вярно, не е разтягане. Но е създаване на нови жилищни сгради.
А за изникването на блокове между блоковете си се сърди на кореняк съгражданите ти. Те си размениха парцелите, за 2-3 апартамента в нова сграда, които да дават под наем на идващите селяци. Факт. Пак ти казвам, дразни се щом имаш време. А като ти писне да се дразниш, ходи спирай идващите на входа на София.

Тия в Ню Йорк и Лондон дали се дразнят толкова, много ми е чудно.

# 12 853
  • София
Ирина, избягваш въпроса ми. Ти от къде си? И не ми казвай от София, кажи ми баба ти и дядо ти от кой села са, че да разбера точно от кой край си.
Катя е права. Представи си сега тези, които ти не харесваш, които са дошли скоро и техните деца са се родили в София. Е, тези деца какви са? Софиянци ли са или и те са "селяни"?
Не, не избягвам въпроса ти. Съвсем ясно написах откъде съм.
И, когато и да са дошли тук дедите ми, е било преди да бъде пренаселено.
Дали всички, които така скачате, смятате, че това, което става, е нормално?
Ако бяхте потърпевши, друго щяхте да говорите.
Бих искала да чуя някой, който цял живот е живял тук, дали се чувства добре, като вече и кислород не остана?

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 01:35 от *Ирина*

# 12 854
Аз се чувствам отлично  bowuu не знам кое поколение съм, но много прапра.

Общи условия

Активация на акаунт