"Селски" номера и пинизи

• 5 176 280
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 930
  • София
Моята мечта е малко спокойно градче някъде в Европа  Mr. Green

# 12 931
Говоря за пришълците  Laughing и мйекащите.
Иначе и на мен - искам къща в село,близко до града ,в който работя  Party и да не е столицата .Има хубава инфраструктура тук,10 минути магистрала,оставяш колата на паркинг и хващаш метрото,трамвая и отиваш на работа.

# 12 932
  • Оптимист по принуда
В английската телевизия водещите са с разнородни диалекти,политиците също,в кол-центровете,изобщо навсякъде хората говорят така,кактоо могат и искат. Да,може да не галят ухото,но диалектите са част от същността на човека,не би трябвало да се измерва нечия интелигентност по това на какъв диалект говори. Наистина най-много се обсъждат 'мекащите',другите да не са по-приятни?

# 12 933
  • където ми харесва
Не го разбирам тоя двоен стандарт- София е най-мразения град, софиянци са най-мразените хора, но голяма част от народа е в София а претенции. Хубаво, няма работа във вашето населено място и търсите реализация тук. Но, първо че ние вина за това нямаме и второ-както ние все пак се съобразяваме с вас, така и вие се съобразявайте с хората, в чийто град живеете. Когато аз ходя някъде из България се съобразявам. Не обиждам местните, че са селяни, не си хвърлям боклуците по улиците им, не им дъня чалгия до 4 сутринта, не ги псувам на лягане и ставане, а се държа културно. И най-важното- тръгвам си от тяхното населено място в един момент, за да се върна в моето.

# 12 934
Първо, градовете не са лична собственост, за да имаме претенции кой живее в тях. Темата стана безумна в това отношение.

Независимо къде си роден и къде живееш, признак на добра култура е да се стремиш да говориш и да пишеш правилно (не визирам никого конкретно, по принцип говоря). Добрата култура изисква да се държиш и възпитано с пишещите в темата.

Хайде да се върнем към предмета на темата, искате ли?

# 12 935
  • HH
Не го разбирам тоя двоен стандарт- София е най-мразения град, софиянци са най-мразените хора, но голяма част от народа е в София а претенции. Хубаво, няма работа във вашето населено място и търсите реализация тук. Но, първо че ние вина за това нямаме и второ-както ние все пак се съобразяваме с вас, така и вие се съобразявайте с хората, в чийто град живеете. Когато аз ходя някъде из България се съобразявам. Не обиждам местните, че са селяни, не си хвърлям боклуците по улиците им, не им дъня чалгия до 4 сутринта, не ги псувам на лягане и ставане, а се държа културно. И най-важното- тръгвам си от тяхното населено място в един момент, за да се върна в моето.

Мдааа, понеже само не-софиянците си хвърлят боклуците и се държат некултурно. Да не говорим, как се свири по улиците, ако някой с номер ПК или Е случайно не разцепи секундата на две като светне зеленото на светофара. И да не забравяме, че само хората дошли от село слушат чалга.

# 12 936
Абсолютно нормално е концентрацията на селянщина и свинщина да бъде най-голяма в София, Пловдив, Варна, Бургас по една безкрайно проста причина- броят глави.

# 12 937
99+  нови отговора на тема селяните в София...аре спрете се вече

# 12 938
  • out of space
В английската телевизия водещите са с разнородни диалекти,политиците също,в кол-центровете,изобщо навсякъде хората говорят така,кактоо могат и искат. Да,може да не галят ухото,но диалектите са част от същността на човека,не би трябвало да се измерва нечия интелигентност по това на какъв диалект говори. Наистина най-много се обсъждат 'мекащите',другите да не са по-приятни?

Айде нЕма нужда! "Язе, репортьорина са ше ви обЯснЯ..." става за Каналето, но не и да ми чете някой така новините  Simple Smile

# 12 939
  • Другата България
На мен ми стана любопитно това, че Сф е най-мразения град и софиянци най-мразените хора някаква статистика ли е, официална, негласна, каква?

# 12 940
  • София
Евала за темата, Касита! Обобщи многогодишен форум в една тема. Почти безпредметно е да съществуват половината подфоруми. Е, неприятно  е , че баш в селската тема се получи това обобщение, но какво да се прави... такива са фактите.
Но нека моля ви не изпускаме темата за ваксинирането и ранното захранване. За Софиянците вече всичко ми се изясни/затвърди от последните постове на "коренячките". И двете  Mr. Green ( е, едната е половин коренячка , но както и да е)

# 12 941
В София не съм била от 15 години и няма да стъпя, така че не се притеснявайте Simple Smile.

# 12 942
  • Ямбол
99+  нови отговора на тема селяните в София...аре спрете се вече
Това "аре" е типично селско подвикване. Често се употребява от пъдари, овчари, говедари и други видни селски бекове.

Аз познавам изключително много кореняк Софиянци,с прапра-който като Ирина говорят и мислят. Ако трябва и аз ще си показвам потеклото.
Съгласна съм,че София е пренаселена,но не ме дразни точно това, а селянията,която идва с прешълците.
 ...
 И си мекаше стабилно. Последното е важно уточнение,защото масово селянията я виждам в мекащи.
Предпочитам да имам лек мек говор, отколкото да се излагам с неграмотно писане. И това не е от мястото, на което си родена, а от липси, просто имаш липси. Ако не те вземат на работа или ти определят ниска заплата, помисли си първо как си си написала документите, преди да обвиниш някой мекащ, че се е съгласил на 600лв. И 600 са ти много за тази неграмотност.

# 12 943
Само две коренячки ли има в Сф. ? Е, стига де. Не бъдете толкова тесногръди.

# 12 944
thewishmaster - никой не ми е задал конкретен въпрос. Ако това е жизнено важно за спора, ще дам и конкретен отговор. Половината от рода ми е кореняк,другата не е.  И сега в коя графа ще ме сложите?
Напънете се и прочетете по-внимателно всички ми постове за този спор и като вземете, и го направите,ще видите,че първо сигналните ви реакции са много грешни.

taffi, аз нямах предвид теб, а Ирина. Дължа ти извинение, ако се е получило недоразумение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт