"Селски" номера и пинизи

• 5 176 687
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 900
  • София
Аз познавам изключително много кореняк Софиянци,с прапра-който като Ирина говорят и мислят. Ако трябва и аз ще си показвам потеклото.
Съгласна съм,че София е пренаселена,но не ме дразни точно това, а селянията,която идва с прешълците. Съгласна съм,че те подбиват работните заплати.Съгласявайки се на 600лв,и плащайки наем,90% от тях товарят родителите си да помагат,защото ще "просперират в София" и началото е "трудно". За тези,които си живеят тук и нямат кой да им помага от селата,600лв е ниска заплата.
Всички трябва да се съобразяват с тях,но не и те с другите.

И да не е само за спора- оня ден задържам културно вратата на майка с дете. Заведение за бързо хранене,има до вратата маси за хранене и хора по тях. Аз съм преди нея,тя добутна вратата и тя се отвори широко,влиза след мен и не затваря вратата. Аз "тъпата"се върнах да я затворя,заради хората които са по масите.Изгледа ме нагло,че и се пречкам с връщането си. Малкото и зверче започна да блъска по витрините,направиха му забележка,тя само вяло каза не така маме,докато поръча си водеше и разговор,реално ме бавеше,аз нямам цял ден да се наобядвам. И си мекаше стабилно. Последното е важно уточнение,защото масово селянията я виждам в мекащи.

# 12 901
И кво като е мекала стабилно ? Ти мислиш ли, че си идеална? И се пише прИшълци Mr. Green
Явно, че някои хора мислят, че след като са кореняци Софиянци и са идеална... като ви гледам всичките сте с виШе образование и маниери на английска кралица.  Joy

# 12 902
  • София
Не го твърдя.
Постни грешката в правописния.
Твърдя,че имам елементарна култура,която липсва на много.Както на много от дошлите ,злобата им е в повече от нормалното,заради ниската самооценка, която имат и от там просташките им изпълнения с цел само-доказване ,колко са велики.
Много хора се засягат от постовете,явно го приемат твърде лично,включително и ти.

# 12 903
Аз пък твърдя, че част от кореняците са с твърде голямо самочувствие. Все едно София е пъпа на света, разбираш ли, и те са някакъв мега елит  Grinning Вижда се от няколко потребителки писали по горе.

# 12 904
Аз пък твърдя, че част от кореняците са с твърде голямо самочувствие.
А не така , има и такива които като са останали там и са се самозабравили , от опит говоря  ooooh!

# 12 905
Не го твърдя.
Постни грешката в правописния.
Твърдя,че имам елементарна култура,която липсва на много.Както на много от дошлите ,злобата им е в повече от нормалното,заради ниската самооценка, която имат и от там просташките им изпълнения с цел само-доказване ,колко са велики.
Много хора се засягат от постовете,явно го приемат твърде лично,включително и ти.

Чак пък постна грешка не е! Къде е и-то на клавиатурата, къде е е-то Simple Smile. Написала си го така, защото така го произнасяш.
И о да, имаме ниско самочувствие защото не сме родени в София. От кога месторождението определя интелекта на хората?

# 12 906
Та, казвате, спорът за кучетата ви досади в тази стройна, прекрасна, неразводнена тема?  Wink

# 12 907
Кучетата сигурно пак прЕшълците са развъдили Simple Smile.

# 12 908
  • HH
Аз пък твърдя, че част от кореняците са с твърде голямо самочувствие.
А не така , има и такива които като са останали там и са се самозабравили , от опит говоря  ooooh!

Както има и хора от провинцията, които са възпитани по-добре от други, живели цял живот в столицата.

И месторождението, и външният вид, цветът на кожата, сексуалната ориентация, говорът и т.н. са неща, които не зависят пряко от нас и отказът или твърдението, че някой не принадлежи някъде, защото е от гр.Х или нещо друго, не е нищо друго освен дискриминация.

# 12 909
  • out of space
Преди няколко дни изпитах истински шок- пътувам в асансьора с красива стюардеса, звъни й телефона, от устата й прозвучава брутален диалект, направо не беше за вярване  Shocked

# 12 910
А ти говориш като говорителка по националната телевизия?

# 12 911
Катя, не зная дали е дискриминация, но е пълна простотия. Горната дискусия ме притесни относно себеидентификацията ми. От една страна, родена съм на пъпа на София и съм прекарала детството си в кооперацията, построена още от прадядо ми по бащина линия. Така че се явявам 4-то поколение софиянец. От друга страна, майка ми е прЕшълка от едно градче близо до София, така че съм мелез полу-прЕшълец. БряФФФ! Ами сега? Само да успокоя притеснените относно пренаселванео на София- майка ми веднага след като се пенсионира, се върна в родното си градче и там сади домати в дворчето, та пушек се вдига. Така че женицата е освободила място за дишане на притеснените.

# 12 912
kikamora, аз познавам много хора, които са родени на места, на които се говори меко. Някак си докато не кажат сами къде са родени, не би могла да познаеш. И да, говорят по-добре от много от 'говорителките по телевизията'.

# 12 913
  • out of space
А ти говориш като говорителка по националната телевизия?

Няма как да знаеш как говоря  Wink Има си професии, за които това е недопустимо, пълна излагация. Има си специалисти все пак.

Представям си как обяснява на пътниците: затигнйети коланити  Laughing

# 12 914
  • sofia
Чак пък постна грешка не е! Къде е и-то на клавиатурата, къде е е-то Simple Smile. Написала си го така, защото така го произнасяш.
И о да, имаме ниско самочувствие защото не сме родени в София. От кога месторождението определя интелекта на хората?
На БДС е-то и и-то са точно едно до друго. Мисля, че тази информация ще ти е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт