"Селски" номера и пинизи

• 5 177 013
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 255
  • София
Моето възпитание не би допуснало дете на 9 години да се вози седнало, а жена на 60 да е права.

# 18 256
В неделя, с дъщеря ми, която е на почти 10 години се прибираме от парка "Заимов" с тролейбус № 2, имаше доста хора, но слязоха на спирката, освободиха се две места и ние двете седнахме. Подчертавам, че видимо нямаше желаещи да седнат. Идва една леля на около 60, която ми се скара под формата на въпрос "Ау, ама вие и двете места ли ще заемете?". Отговарям и положително, а тя продължава да говори на висок тон, че аз трябвало да взема детето си /почти 30 кг. е/ в себе си и и след като отказах да го сторя тя каза, че това в крайна сметка е въпрос на възпитание Simple Smile Един господин възмутено й рече да спре да мърмори и да говори глупости, а тя отвърна, че било пълно с невъзпитани хора в целия тролейбус!  Laughing
Тя искаше всички хора да се почувстват винвни, че си имат места, а тя трябва права да си пише в телефона!
Не си длъжна да й отстъпваш място, но в случая тя е по-възрастна и е редно една от двете ви да й предложи да седне. Разбира се, аз не те поучавам, направила си това, което си счела за правилно.

# 18 257
Понякога имаш желание и е удоволствие да отстъпиш на човека, друг път не. Зависи.

# 18 258
Моето възпитание не би допуснало дете на 9 години да се вози седнало, а жена на 60 да е права.

Змия, тролеите спират рязко и винаги съветвам детето си да седне, защото е опасно. По твоята логика всички по-млади трябваше да станат, защото жената е на 60 години. Почти винаги отстъпвам място на възрастни хора, но подходът на госпожата ме възмути, затова споделих. Моето възпитание намирам за добро. На 42 съм.

# 18 259
Понякога имаш желание и е удоволствие да отстъпиш на човека, друг път не. Зависи.
Факт. Желанието се поражда от съответното отношение.

# 18 260
  • София

Змия, тролеите спират рязко и винаги съветвам детето си да седне, защото е опасно. По твоята логика всички по-млади трябваше да станат, защото жената е на 60 години. Почти винаги отстъпвам място на възрастни хора, но подходът на госпожата ме възмути, затова споделих. Моето възпитание намирам за добро. На 42 съм.

Аз не те упреквам, особено ако лелята е поискала нахално да й се направи място.
Просто казвам как бих постъпила аз. Peace

# 18 261
Windekind, Herz, така е, напълно подкрепям. Рядко ползваме градски транспорт, но когато има прави хора около местата за сядане, винаги питам дали ще ползват съответното място.
Ако бях питала тази госпожа дали иска да седне (тя изобщо не беше там в момента на сядането, казвам го просто хипотетично), сигурно щеше да ми зашлеви шамар, имаше вид на надута и би го приела по-скоро за обида Simple Smile
Змия, като упрек го приех, да. Ако жената беше казала- бих искала да ползвам мястото- защо да не й отстъпя, но тя започва с кавга ...

# 18 262
Сигурно и аз бих отстъпила, на теория .. Обаче, от 2005-та се возя единствено с кола. Когато не се сблъскваш с всякакви субекти ежедневно, не си уморен, не искаш просто да седнеш и да си поговориш спокойно с детето, винаги отстъпваш. Теоретично.

# 18 263
  • София

Змия, като упрек го приех, да. Ако жената беше казала- бих искала да ползвам мястото- защо да не й отстъпя, но тя започва с кавга ...

Явно не съм се изразила добре, което често ми се случва.
Съжалявам Peace

# 18 264
  • Оптимист по принуда
Тя със значка 'аз съм на 60' ли беше, малко като жените дето не са бременни, пък някой се пъне да им отстъпва място.
По принцип винаги ще отстъпя, но каквото повикало, такова се обадило.

# 18 265
Абсолютно. Отстъпвам място в ГТ, но на няколко пъти съм се заинатявала точно защото ми тръгнаха на скандал. Селско, не селско, мразя да ми се крещи  Crossing Arms

# 18 266
Абсолютно. Отстъпвам място в ГТ, но на няколко пъти съм се заинатявала точно защото ми тръгнаха на скандал. Селско, не селско, мразя да ми се крещи  Crossing Arms
И аз съм възпитана да отстъпвам място, но на някои хора отношението им категорично не отговаря на претенциите им за стари и мъдри.

# 18 267
Отивам вчера да взема децата /близнаци са/ от училище. И те ми казват, че са ги поканили сега за рожден ден сега. Празненството се очакваше да започне в следващите 40 минути. На въпроса ми къде, в колко часа - ми показаха 1/4 верно скъсано лепящо листче, написано от възрастен почерк с молив часа и мястото. Ноо, единият не можело да отиде. Питам защо? Не е проблем да ходят отделно, даже ги поощрявам всеки да си има приятели и да се разделят. Но, отговорът ме изуми - родителката била казала, че са платили само за 10 деца и нямало да доплащат за близнака. Не, че не се познават, че не играят заедно.
Казах им, че на такъв рожден ден в последната секунда няма проблем да отидем, все ще се подготвим и с подарък. Случвало се е да не се открием с родителите на рожденника и да научим в последния момент, но това тук не беше така.
Имах чувството, че родителите са купили ваучер за 10 деца и в последния момент гостите са били 9, та поканили единия близнак. Поне нещо друго за обяснение да бяха спретнали - направо бях бясна, как да обясня на другото дете защо не го искат?

# 18 268
  • София
Чудя се, селски номер или предприемчивост насърчена от родител/и е, дете да продава на съучениците си рекламни химикалки /с логото на банка/, по левче за брой?

# 18 269
Отивам вчера да взема децата /близнаци са/ от училище. И те ми казват, че са ги поканили сега за рожден ден сега. Празненството се очакваше да започне в следващите 40 минути. На въпроса ми къде, в колко часа - ми показаха 1/4 верно скъсано лепящо листче, написано от възрастен почерк с молив часа и мястото. Ноо, единият не можело да отиде. Питам защо? Не е проблем да ходят отделно, даже ги поощрявам всеки да си има приятели и да се разделят. Но, отговорът ме изуми - родителката била казала, че са платили само за 10 деца и нямало да доплащат за близнака. Не, че не се познават, че не играят заедно.
Казах им, че на такъв рожден ден в последната секунда няма проблем да отидем, все ще се подготвим и с подарък. Случвало се е да не се открием с родителите на рожденника и да научим в последния момент, но това тук не беше така.
Имах чувството, че родителите са купили ваучер за 10 деца и в последния момент гостите са били 9, та поканили единия близнак. Поне нещо друго за обяснение да бяха спретнали - направо бях бясна, как да обясня на другото дете защо не го искат?
Не ми казвай, че си завела едното дете на рождения ден Rolling Eyes
daniabc, това е селски тарикатлък.

Общи условия

Активация на акаунт