"Селски" номера и пинизи

• 5 177 029
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 240
  • sofia
Включвам се с класиката, "Маникюр в градският".
В трамвая чувам току до ухото си "хрр хррр хрр", обръщам се и що да видя: жена с перхидролеста външност, си пили ноктите, почти във врата ми...Поглднах я лошо, а тя мен страшно и продьлжи процедурата, поне още 20 минути...
Бях с детето, та нямаше как да стана, или да я възпитавам...

# 18 241
На нашите редутски улици движението сутрин и вечер е много изнервящо - тесни улици, паркирали от двете страни автомобили, двупосочно движение, скандали постоянно между завиващи във всякакви посоки шофьори. От два дена - Алелуя! - има въведено вече еднопосочно движение! Радостта ми, обаче, беше кратка. Днес всички коли си се движеха както преди - във всички посоки и никой не спазваше знаците за забранено преминаване... Tired
Как се спазва на други места, а при нас не, не знам.

# 18 242
  • На брега на реката
При нас пък настана ужас като затвориха най-възловото кръстовище в града заради ремонт. Преструктурираха еднопосочните улички в района, а те не могат да поемат огромния поток от автомобили. И селенията е налице - задръствания, завиващи без мигач, никой ни дава път на другия, свиркане, инциденти, същински кошмар. Как ще изтикаме до 20ти декември...
Мисълта ми е, че сами си го правим, елементарно възпитание липсва в голяма част от шофЕрите. Пък законите е най- лесно да не ги спазваме.

# 18 243
Редутските улици не ги направиха еднопосочни преди около месец или два?
Много е неудобно, минавах няколко пъти, обикаляш 2-3 пъти квартала докато стигнеш за където си тръгнал /ако спазваш ограниченията на знаците/, а живеещите отдавна там изобщо не забелязват нововъведенията, защото имат дългогодишни навици, т. е. за мен не е селско, въпрос на научаване е.

# 18 244
Нашата я направиха онзи ден. Дано да е въпрос на научаване и просто да не забелязват нововъведенията.
Скрит текст:
Интересно как пък ние с мъжа ми веднага ги забелязахме, хем беше посред нощ и се връщахме уморени от летището... Забелязват ги, ама не им изнася да ги забелязват "ОН че ми каже на мене откъде шъ мина, кът отукъ съм си минавАл цел жувот"

# 18 245
След няколко месеца ще се светнат, че е по-лесно да спазват ограниченията. При нас оставиха само една улица двупосочна с разрешено паркиране и е голяма мъка.
За задръстванията, стремежът трябва да е да се извади трафика от града, а не да се вкара в него, както е в София. Като строиш големи булеварди и пътни възли, логично ще има и повече автомобили.

# 18 246
След няколко месеца ще се светнат, че е по-лесно да спазват ограниченията. При нас оставиха само една улица двупосочна с разрешено паркиране и е голяма мъка.
И мъжът ми твърди, че е въпрос на време да свикнат, след като ги скъсат от клаксони, псувни и след като им се наложи да въртят наобратно /трудна задача/ по няколко пъти и да се връщат.
Аз все си мисля, че е по-лесно да обикаляш квартала по еднопосочни улици /след като ги научиш, разбира се/, отколкото да стават тапи и блокади и да не може ни напред, ни назад, бибитки, разправии и т.н. Това поне е вариант някакъв пред алтернативата да се разкарат всички паркирали автомобили.
Скрит текст:
Рекордът ни на Калиманци е 15 минути чакане, за да можем да излезем от улицата и да тръгнем по пътя си. Едни не можеха пред нас да се разберат кой е в правото си и кой трябва да отстъпи и блокираха още 20 автомобила във всички посоки. Много неприятно.

# 18 247
  • София
На нашите редутски улици движението сутрин и вечер е много изнервящо - тесни улици, паркирали от двете страни автомобили, двупосочно движение, скандали постоянно между завиващи във всякакви посоки шофьори.
Не зная как с моите 4 години шофьорски стаж изобщо бих се вредила да паркирам из вашия квартал. Всъщност районът около църквата на Коперник и парка Гео Милев Редута ли е, защото моят скромен опит е от там.
Но това си е нормално

# 18 248

Не зная как с моите 4 години шофьорски стаж изобщо бих се вредила да паркирам из вашия квартал. Всъщност районът около църквата на Коперник и парка Гео Милев Редута ли е, защото моят скромен опит е от там.
Но това си е нормално

Не, това си е Гео Милев.

# 18 249
И Изток и Редута и Гео Милев, май се пукат по шевовете. Идея нямам защо толкова малко паркоместа има свободни при положение, че сградите са ниски.

# 18 250
Ами повечето къщи имат гаражи и дворове, но масово не си паркират колите там. Новите кооперации са длъжни да имат по проект подземни гаражи или външни паркинги с места за всички домакинства. Може би не са им удобни на хората и за по-лесно, не знам. Или пък имат по няколко коли. Нашата кола се паркира в гараж.
Не знам какво би могло да се направи, пък и няма никаква воля да се направи каквото и да било. Еднопосочното движение се надявам поне да въведе някакъв минимален ред.

# 18 251
  • София
И Изток и Редута и Гео Милев, май се пукат по шевовете. Идея нямам защо толкова малко паркоместа има свободни при положение, че сградите са ниски.
Ниски, но бяха построени на мястото на къщи с дворове. На мястото на...да кажем 3 къщи, е вдигната кооперация с колко жилища? На всяко жилище средно по 2 коли. А подземните гаражи не са без пари. Но строителя малко го вълнува къде ще се паркира.

# 18 252
Миналата седмица се уплаших и изпищях, домоуправителката на секундата се появи от въздуха, за да ми се скара как руша ред и спокойствие в блока. От два дни същата прави ремонт от 6 до 18, който тресе целия блок без да предупреди никой или да се съобразява дали тя не руши реда и спокойствието.

# 18 253
Заяц, твоето нищо не е Mr. Green
Ти гледай какво става тук, брутална цензура! И то по повод нечия наранена душичка.

# 18 254
В неделя, с дъщеря ми, която е на почти 10 години се прибираме от парка "Заимов" с тролейбус № 2, имаше доста хора, но слязоха на спирката, освободиха се две места и ние двете седнахме. Подчертавам, че видимо нямаше желаещи да седнат. Идва една леля на около 60, която ми се скара под формата на въпрос "Ау, ама вие и двете места ли ще заемете?". Отговарям и положително, а тя продължава да говори на висок тон, че аз трябвало да взема детето си /почти 30 кг. е/ в себе си и и след като отказах да го сторя тя каза, че това в крайна сметка е въпрос на възпитание Simple Smile Един господин възмутено й рече да спре да мърмори и да говори глупости, а тя отвърна, че било пълно с невъзпитани хора в целия тролейбус!  Laughing
Тя искаше всички хора да се почувстват виновни, че си имат места, а тя трябва права да си пише в телефона!

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 10:14 от Rosita

Общи условия

Активация на акаунт