"Селски" номера и пинизи

• 5 176 917
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 345
 Да не се наложи бус да купуваш Simple Smile

# 18 346
  • Пловдив

Разбира се, че е така. Само е нужно още малко мозък и такт да се организират нещата, така че поканените да не се засичат с непоканените и всичко е ОК.
Много точно казано,подкрепям с две ръце.Аз лично не съм се почувствала засегната,с въпросната майка сме били само на здравей здрасти,но пак казвам,че се получи много конфузно за всички.Включително и на поканените им стана неудобно,а и на мен,че трябва да участвам в такава селска сценка.Синът ми е бил на много рождени дни на другарчета от детската градина къде с родители,къде без родители и никъде не е имало такива изпълнения.

# 18 347
 А на другите рождени дни с родители как е било организирано това незасичане? В отделно заведение ли?

# 18 348
Съвсем възпитано и тактично е поканил едните, а др не е поканил.
Това, че някой се е почувствал пренебрегнат си е лично негов проблем а коментар от рода на:
Ти съвсем точно всичко обясни, безкрайна простотия и нетактичност от страна на родителите на рожденника.Как така едни родители ще каниш, други-не. ooooh! Щом могат да си позволят рожден ден в детски център, явно не е затруднение по едно кафе за поканените и парче торта.
си е на 100% селяндурски. Родителите решават къде да правят рожденния ден на детето си, кого и как да поканят. Дали могат или не могат да си позволят нещо не влиза в работата на никого.
Очевидно различните хора имат различни представи за такт и добро възпитание. Да, родителите решават къде, как и с кого да празнуват рождения ден на детето си, но абсолютно всеки има право да харесва или не въпросната организация, стига да не натрапва мнението си. Не видях авторката на оплакването да е отишла лично при родителите, за да ги уведоми за своето неодобрение. Следователно, тя не се е набъркала в тяхното решение. Тя просто сподели своето мнение по въпроса. Да имаш мнение за неща, които не те засягат пряко, без да го натрапваш, не е селско, а нормално. Ти самата с постовете си тук също изразяваш мнение по неща, които не те засягат пряко.

# 18 349
  • Пловдив
А на другите рождени дни с родители как е било организирано това незасичане? В отделно заведение ли?
Ами примерно минават по къщите и взимат децата направо те.Или Р.Д.е в къщи и влизат само децата.
Но няма смисъл да задълбаваме повече темата,определено очаквах отговори от типа на"не е длъжна да кани всички"и това е ясно.Но въпреки това ситуацията беше от типа селски номер и ако бяхте там може би и вие щяхте да я определите като такава.

# 18 350
Аз по принцип бих процедирала малко по-различно. Или викам всички родители с децата, или само децата,  а с близките ми родители, бих си спретнала още едно рд, например в къщи. По-вероятно е второто, защото така поне контролираш "поръчките" и черпиш само хората, с които си близък и искаш да празнуваш!  Wink

# 18 351
Това, че детето ми е приятел със съученик не ме прави приятелка на майка му, баща му.
Съответно да събирам и възрастните на трапеза.
Предпочитам детето ми да покани повече другарчета. За родителите това са едни свободни 2-3 часа, което не е малко.
Но пък конкретни лица, с които сме близки ще поканя да си правим компания докато дребните се забавляват. Като домакин така или иначе съм там.
Типа покана изяснявам предварително. Обяснявам и как ще протече мероприятието за децата, какво е менюто, в случай, че родителят не желае да се предлага нещо.
Не изпитвам нужда от демонстрации с РД тип соц.банкет. Не съдя тези, които го правят. Лайф стайл Wink

# 18 352
По повод рожденните дни, винаги ми е било малко странно, като ходят и майката и бащата. Може би, съдя по моя мъж, него хич не си го представям по такива сбирки.
На един наш рожден ден, който беше в ресторант с детски кът навън, отиваме ние пет минути преди часа. А на украсените маси се бяха настанили въпросните семейства, поръчани бири, цации..

# 18 353
  • Пловдив
Аз по принцип бих процедирала малко по-различно. Или викам всички родители с децата, или само децата,  а с близките ми родители, бих си спретнала още едно рд, например в къщи. По-вероятно е второто, защото така поне контролираш "поръчките" и черпиш само хората, с които си близък и искаш да празнуваш!  Wink
Аз бих поканила всички деца с родителите ако се познаваме,както беше примерно в детската градина.Сега обаче синът ми е в I клас и се познавам само с 1-2 майки и мисля  за Р.Д.да поканя само децата.

# 18 354
Аз пък не смятам да правя 2 рожденни дни, за да не се засегне някой. РД има детето и там трябва да присъстват неговите приятелчета.  А аз бих поканила близки до мен майки, с които да си правим компания и евентуално да помогнат в случай на нужда.
Изобщо не си представям да каня майки, които познавам бегло. Нито бих присъствала на такъв РД.
П.п. На един от РД, на съученичка на дъщеря ми ме поканиха да остана. Учтиво отказах, най-малкото защото аз не бих се чувствала комфортно в почти непозната компания. 

# 18 355
Когато децата не са ученици, предпочитам да дойдат с майките си. Така съм по-спокойна, защото не мога да поемам ангажимент за чуждите деца - едно не харесва аниматор, друго паднало и плаче неутешимо, трето било обидено от нещо и решило да си ходи и пр. При по-големи деца родителите могат да пропуснат, въпреки че на единствения рожден ден на сина ми без родители се уморих  от дрязгите между децата и претенциите им и въпреки аниматорката трябваше да вляза в ролята на клоун и душеприказчик. Затова тази година просто заведе много тесен кръг приятелчета на кино и лека почерпка, отделно почерпи в училище.

# 18 356
Даа, бе, хората ще правят по 3 рождени дни, за да са доволни всички  Stop
Ако съм разбрала правилно, първо наемаш клуб само за децата, второ правиш парти вкъщи за родителите, които са ти близки и със сигурност едно за роднините  Mr. Green

Сигурно някой с много свободно време и средства ще може да си го позволи  Wink

# 18 357
Затова тази година просто заведе много тесен кръг приятелчета на кино и лека почерпка, отделно почерпи в училище.
Тази година и аз мисля да процедирам така на рождения ден на дъщеря ми.
Докато децата бяха на градина на всички рождени дни са се канили и родители, точно за спокойствие и безопасност.
На един 7ми рожден ден освен майката с поканеното дете дойдоха и бащата, 14 годишния им син и 5 годишната им дъщеричка. Реших, че са поканени, тъй като са близки с майката. Но въпросното семейство в пълен състав се натресе и на още 3-4 рождени дни, на хора с които изобщо не са близки.

# 18 358
Почти се отказах да организирам каквито и да е рождени дни като ви чета. Егати претенциите.

# 18 359
Толкова ли е трудно просто масата с поканените родители да не е на входа на клуба, а по-навътре? Така идва някой, който не е поканен, оставя детето на входа и  си тръгва. Няма досег с другите поканени родители, не се поздравяват и всички са доволни. Мисля, че това имаш предвид Жижи. 

Общи условия

Активация на акаунт