"Селски" номера и пинизи

• 5 175 664
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 330
На мен ми се случи преди известно време следната ситуация:детето ми,тогава все още в детска градина,е поканено на Р.Д. от дете от групата в детски център .До последно не се знаеше Р.Д. с родители ли ще бъде или не.Каква беше изненадата ми когато отивайки да заведа детето в детския център,видях че половината родители са поканени,а другата не.Получи се доста конфузно защото всички се познаваме и оставяйки децата трябваше да минем покрай масата с поканените,поздравяваме се и след няма и 30 сек.си казваме чао.Получи се неудобно и за едните и другите.Не знам дали обясних както трябва ситуацията,но за мен това си е типичен пример за селски номер.

Ти съвсем точно всичко обясни, безкрайна простотия и нетактичност от страна на родителите на рожденника.Как така едни родители ще каниш, други-не. ooooh! Щом могат да си позволят рожден ден в детски център, явно не е затруднение по едно кафе за поканените и парче торта.
Ако пък си решил да е без родителите-заявяваш категорично, че е само детски рожден ден.
Много ми е интересно мисленето на подобни хора, по-точно липсата на такова.... Whistling

# 18 331
Скрит текст:
На мен ми се случи преди известно време следната ситуация:детето ми,тогава все още в детска градина,е поканено на Р.Д. от дете от групата в детски център .До последно не се знаеше Р.Д. с родители ли ще бъде или не.Каква беше изненадата ми когато отивайки да заведа детето в детския център,видях че половината родители са поканени,а другата не.Получи се доста конфузно защото всички се познаваме и оставяйки децата трябваше да минем покрай масата с поканените,поздравяваме се и след няма и 30 сек.си казваме чао.Получи се неудобно и за едните и другите.Не знам дали обясних както трябва ситуацията,но за мен това си е типичен пример за селски номер.
Ти съвсем точно всичко обясни, безкрайна простотия и нетактичност от страна на родителите на рожденника.Как така едни родители ще каниш, други-не. ooooh! Щом могат да си позволят рожден ден в детски център, явно не е затруднение по едно кафе за поканените и парче торта.
Ако пък си решил да е без родителите-заявяваш категорично, че е само детски рожден ден.
Много ми е интересно мисленето на подобни хора, по-точно липсата на такова.... Whistling
[/quote]

На мен пък не ми се вижда толкова странно, защо майката да е длъжна да кани всички родители? Да кажем, че с 5-ма поддържа приятелски отношения, а другите не са й в графата "приятели", то е поканила тези с които й е приятно да общува. Нали е детски рожден ден! Може и моето мнение да е много объркано, защото нямам деца и не съм запозната с порядките. Близо до нас има детски център и родителите там изобщо не пият по кафе с торта, а са едни бутилки, филета, ядки ... ясно ви е.
Случката с близнаците е коренно различна и още повече, че става дума за деца.

# 18 332
Pure_nature, майката наистина не е длъжна да кани всички родители. Всъщност, не е длъжна изобщо да кани каквито и да било родители. Но, доброто възпитание изисква да покани или да не покани тактично, а не да действа по гореописания профански начин.

# 18 333
 Аз не намирам за селско поканените родители на рождения ден. Може да си е близка с тях, на никого не дължи обяснение.
 За децата близнаци, ако са малки не мисля, че е уместно да канят само единия. Вече като по големи, когато имат различни приятелчета и компании не знам как би трябвало да се процедира, имала съм съученички близначки и в прогимназия и в гимназия. Тези от прогимназията навсякъде бяха комплект. От гимназията си имаха различни приятели и компании.

# 18 334
Ако си близък с 3 семейства/родители, нормално е да ги поканиш да останат, но не виждам никаква причина да се канят и родителите на останалите 10 деца, примерно, с които си на Здравей-Здрасти.

# 18 335
  • Оптимист по принуда
Не е ли по-важно, че детенцето е поканено? Това е детски рд, не сватба. Едно е 10 деца и 3ма родители, друго е 20 човека. Ако съм близка само с някои родители, ще поканя тях.

# 18 336
Ако си близък с 3 семейства/родители, нормално е да ги поканиш да останат, но не виждам никаква причина да се канят и родителите на останалите 10 деца, примерно, с които си на Здравей-Здрасти.
Разбира се, че е така. Само е нужно още малко мозък и такт да се организират нещата, така че поканените да не се засичат с непоканените и всичко е ОК.

# 18 337
  • Оптимист по принуда
Разбира се, че е така. Само е нужно още малко мозък и такт да се организират нещата, така че поканените да не се засичат с непоканените и всичко е ОК.
И да, и не. Ако са от един клас децата, родителите всички до един ли са си толкова близки, че да се канят по рождени дни? Не мисля. И да се засекат, какво толкова, не бива да се преиграва. Ако въпросната майка-организатор ми е приятелка или близка, тогава може и да се засегна леко, но пак няма да се впечатля особено.

# 18 338
О, изобщо не става въпрос за впечатляване и засягане, а за такт и добри обноски.

# 18 339
О, изобщо не става въпрос за впечатляване и засягане, а за такт и добри обноски.
Как предлагаш да стане? Вие, поканените ще дойдете в 11, а непоканените в 10.30. А ако някой непоканен закъснее?
На РД на дете от класа водя малката и после я взимам. Имаме си малка компания, която се каним майка с дете. Но сме заедно от 4- 5 години и ни е приятно заедно.

# 18 340
Защо? Родителя решава кого да покани и кого не. по тази логика едва ли не всичко трябва да се прави тайно. Ами що не покани и всички хора, които познава...щото видиш ли някой може да се засече с поканен и да не се чувствал неудобно

# 18 341
Защо? Родителя решава кого да покани и кого не. по тази логика едва ли не всичко трябва да се прави тайно. Ами що не покани и всички хора, които познава...щото видиш ли някой може да се засече с поканен и да не се чувствал неудобно
Не, не тайно, а възпитано и тактично. Има съществена разлика. Да, вече написах, че родителят решава кого и дали изобщо ще кани някого.

# 18 342
Съвсем възпитано и тактично е поканил едните, а др не е поканил.
Това, че някой се е почувствал пренебрегнат си е лично негов проблем а коментар от рода на:
си е на 100% селяндурски. Родителите решават къде да правят рожденния ден на детето си, кого и как да поканят. Дали могат или не могат да си позволят нещо не влиза в работата на никого.

# 18 343
  • Пловдив
И родителите не минават само с едно парче торта и едно кафе. Понякога направо съм се чудела на нетактичността да поръчват всичко, което им дойде на акъла.

Ние бяхме на рожден ден на съученик на дъщеря ми, който беше поканил само единият близнак от класа - момчето. Казал, че не иска момичето, само момчето и на рожденния ден бяха майката и момчето. Всеки идваше , питаше майката къде е момичето и тя на всеки отговаряше - ами не е поканена, затова сме само с другия.

# 18 344
  • Cavan, Ireland
Още не знам как ми стоят нещата с карането на тия хлапета.
Не ме разбирайте погрешно не съм дребнав човек, ако мога да помогна на някого с нещо, не ми тежи.
Няма значение дали ще карам едно две или три деца, дразни ме липсата на комуникация. Не сме животни, ще се разберем. Ако ми се беше обадил човека на който правя услуга (сърбин, женен за ирландка, добро семейство, имат още две дечица малки и ги разбирам, че им е трудно, особено пък всеки ден както вали...целогодишно) и да ме попита или дори само да ме информира, че има още две деца, въобще нямаше да се подразня. Майката на другите две деца пък няма да я коментирам въобще. Ще седна на някой непознат в колата, една дума няма да обеля и ще му връча децата от утре ейтака. Не, че не го правят хората, тук е практика някой да си има две, три, пет деца да кара на училище, защото няма градски транспорт, но да се седне и да се покомуникира малко...ще се изяснят нещата....ако ли не аз ще им ги изяснявам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт