"Селски" номера и пинизи

• 5 177 230
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 5 175
И аз не тупам нищо през терасата, намирам го също за хм........
на масите нямам покривки, само подложки за хранене, събирам трохите и в кошчето за боклук, по-едрите хранителни отпадаци, в кофички кисело мляко, че свекъра има куче и котки.
 Завивки и чаршафи пера често, т.е. не се налага тупане.

Не казвай, че сервираш и на гостите си на подложки.

Ех, като почнете да се превземате, девойки...Ами тупам си покривката от трохите, разбира се. И, да ви кажа, не виждам как точно ще свърша тази работа в тоалетната, нито пък смятам, че четката почиства всички трохи от една ленена покривка с текстура, примерно.
И двамата с ММ не обичаме гости, т.е. много, много рядко ни се случва да поканим някой в къщи, има заведения, когато искаш да се видиш с някой. И да, и на гостите сервирам на подложки, в къщи имаме само коледна покривка, но тя не бива  изтърсвана през терасата. Ако ми се наложи изтърсване, понякога на детското столче за кола, го правя във ваната, и после пускам душа Mr. Greenима си начини Wink.

Въобще цитата от " Пипи дългото чорапче'' не отговаря на моите разбирания......това , че дадена книга се приема за класика, не значи , че написаните в нея неща са закон...продължава да твърдя, че намирането/ автоматично си става твое/ си е основно бгманталитет

# 5 176

Въобще цитата от " Пипи дългото чорапче'' не отговаря на моите разбирания......това , че дадена книга се приема за класика, не значи , че написаните в нея неща са закон...продължава да твърдя, че намирането/ автоматично си става твое/ си е основно бгманталитет

Щом е описано подобно явление в небългарска книга, значи съществува и по други земи. Никой не казва, че написаното в нея е закон. Затова е и реакцията на децата, че това не е правилно.

# 5 177
То може да съществува, но е рядко срещано явление, в Бг си е начин на живот и част от действителността.

Слувало ми се е в магазин/ големите хипермаркети/ купувам малко неща, плащам, но не вземам покупките, ами никой не ми казва: Госпожо, забравихте си покупките'', мълчат, ако се сетя и се върна, това поне 2 пъти.....ама аз съм си виновна, като имам 100неща на главата и съм разсеяна......честност какви са тези утопии

# 5 178
  • София
Аз също не ползвам покривки,нито тупам чаршафи.Каня често гости,сервирам директно на хубавата ми маса,приборите върху салфетки.След това минавам с парцала,и....трохите в мивката.

# 5 179

П.П Тези,които не си тупате покривките,как ги почиствате?С такава четка ли,мнооого пипкаво ми се вижда.

Почиствам трохите с подобно:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/811230/P11130202/Prahosmuk … OVER-PRSJ4000DWB6
Не изтърсвам трохи през терасата и го считам за изключително селска проява, независимо по кое време на денонощието се случва. Грозно и невъзпитано е, особено при положение, че мини прахосмукачки има и на смешни цени и са изключително практични. Естествено, тази ми е само за масата и за нищо друго. Не считам, че е особено хигиенично да мина пода с нея и после да замета и масата, на която се храним.

# 5 180
  • София
Мисля си, че някои хора нямат чувство за хумор и тези с тиквичките и тази с бананите едва ли са били сериозни.
За покривките да кажа, че след като си тупате трохите през терасата, не би било зле от време на време да ходите и да миете на комшиите изпражненията от гълъби по терасите/первазите, които им се налага да търпят, заради чистници като вас.

# 5 181
Мисля си, че някои хора нямат чувство за хумор и тези с тиквичките и тази с бананите едва ли са били сериозни.

И аз това си помислих, че им се разминават понятията за хумор.

# 5 182
  • София

Какво хумуристично има в това да видиш как изпада торбичка с банани от майка с 2 деца и вместо да я настигнеш и да и ги дадеш, да се скатаваш с надеждата тя да не забележи и да изядеш бананите, които е купила за децата си и за нея. Ако ги беше взела пък, не знам как щяха да и се усладят знаейки, че яде банан на детенце, което най-вероятно се тръшка и реве за бананите си /децата обикновено като знаят, че има нещо за тях и си го искат на момента, не че майка им няма да им купи пак, ама не е същото/. А и щом се е оплакала по телефона, че са се върнали и са си взели бананите, нзачи ги е видяла и е знаела на кого са, но не е имала намерение да им ги дава, ако не се усетят. Чак се чудя как не е казала че са си нейни.

# 5 183
  • София
Аз по същия начин взех детско яке, което видях как пада от количка. Говорейки по телефона и преценявайки отстоянието на майката и моето, прецених, че ще ходя леко ускорено и ще я настигна /беше неудобно да се провикна, разговорът не беше от лично естество/. След 100-тина метра, майката се усети, че якето го няма и го затърси с поглед. Тогава фокусира, че аз в далечината съм вдигнала ръка към нея - заряза дете, количка и хукна към мен, като буквално изтръгна якето от ръцете ми. Врътна се и тръгна обратно. Е, аз се почувствах като крадла, баси.... Tired

# 5 184
  • UK
Аз по същия начин взех детско яке, което видях как пада от количка. Говорейки по телефона и преценявайки отстоянието на майката и моето, прецених, че ще ходя леко ускорено и ще я настигна /беше неудобно да се провикна, разговорът не беше от лично естество/. След 100-тина метра, майката се усети, че якето го няма и го затърси с поглед. Тогава фокусира, че аз в далечината съм вдигнала ръка към нея - заряза дете, количка и хукна към мен, като буквално изтръгна якето от ръцете ми. Врътна се и тръгна обратно. Е, аз се почувствах като крадла, баси.... Tired

Много се подценява в България огромното значение и разлика, която прави думата "благодаря". Като че ли пари струва да се каже. Като че ли всеки е длъжен някому.

# 5 185
Днес останах без думи...

Градски парк, деца, родители...пълно.
Тъкмо съм пуснала децата и съм седнала на една пейка.
Срещу мен се разиграва следната сцена.
Две деца на възраст 4 и 5години клякат до пейката....и се изпишкват.
Майката, бабата и дядото гордо и невъзмутимо стоят на пейката. Майката подава салфетки да се избършат.
На 20метра има заведение с чиста и безплатна тоалетна.
На 2метра има храсти, които могат да скрият децата, ако толкова вече не могат да издържат.
Но, не....те се изпикаха почти на алеята.
Като знам, че понякога сина ми кляка непосредствено до пейката и си къса трева.....останах безмълвна.

Случка 2.
Влизам в Лидл да купя някои неща. На касата пред мен мъж на 50-55г. с пластмасова количка от тези, които остават  в магазина.
Напълнил я догоре и иска да излезе от магазина с нея, при което охраната и касиера обясняват любезно, че не може.
Вдига скандал и заявява, че ще излезе с нея....и повече нямало да стъпи в магазина им. Simple Smile
Накрая се върна и взе една чанта.

# 5 186

Какво хумуристично има в това да видиш как изпада торбичка с банани от майка с 2 деца и вместо да я настигнеш и да и ги дадеш, да се скатаваш с надеждата тя да не забележи и да изядеш бананите, които е купила за децата си и за нея. Ако ги беше взела пък, не знам как щяха да и се усладят знаейки, че яде банан на детенце, което най-вероятно се тръшка и реве за бананите си /децата обикновено като знаят, че има нещо за тях и си го искат на момента, не че майка им няма да им купи пак, ама не е същото/. А и щом се е оплакала по телефона, че са се върнали и са си взели бананите, нзачи ги е видяла и е знаела на кого са, но не е имала намерение да им ги дава, ако не се усетят. Чак се чудя как не е казала че са си нейни.

Ох, цял сценарий написа! И аз имам сценарий. Жената си говори по телефона и не гледа около себе си. Изведнъж се спъва в торба с банани. Взема ги, и ги държи. Майката се връща и си ги взема. Жената се шегува.

# 5 187
  • София
От гореописана ситуация по нищо не личи, че се е шегувала. Ако се е шегувала не би следвало да се оплаква жално по телефона, че са се появили "собствениците" на бананите и да се готви да пресича улицата.  А ако не е имала намерение да ги взима за себе си , а просто да гледа сеир дали майката ще се усети, че и намаляват покупките по пътя пак си е селско, но не ми се вярва да е това.

Селско е да паркираш, на доста пълен паркинг пред хипермаркет, малка кола /пък и голяма да е/ по начин по който да заемеш място за 3 коли Twisted Evil Като не могат да паркират да вземат да се поупражняват малко, не да отнемат на другите правото да си паркират.

# 5 188
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ Peace

sophiemmaspencer, описах го подробно, за да се разбере за какво иде реч, Афродита ме е разбрала, ти не. Трябваше да видиш и чуеш жената по телефона, тя си беше коментирала за бананните явно преди това, защото на отсрещната страна каза, след като се върнах за тях: Ех, върнаха се и си ги взеха"

# 5 189
Купувам на децата кроасани от топлата витрина на Пикадили. Касиерката при вземането на пакета от лентата, на която се нареждат стоките, изтърси единия върху нея. Таман да кажа, че няма проблем и едно детско краче, обуто в кално сандалче, поне 27-ми номер стъпи върху него. Аз, преди да добия този вид  #Cussing out , явно съм изглеждала така  Shocked, защото касиерката ме попита добре ли съм, хващайки кроасана и опитвайки се да го набута отново в хартиената ми торбичка, докато едно весело момченце тропкаше хорце между кутията сладолед, хляба и бирата на майка си.

Общи условия

Активация на акаунт