"Селски" номера и пинизи

• 5 177 606
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 5 235
Те всичките са там !!!!  Съседите по вили, роднини + тези на ММ - абе, едно голямо село !
Само си представи от сутрин до вечер, че масата не се вдига и това е вече трета година.
Аз съм от хората, които не отдават значение на този ден, обичам да съм неангажираща
и несервираща, а освен това е винаги горещо ! Решението е да не съм там, което обърква
плановете на ММ.
Най-неприятното е, че не мога да празнувам с тези, които искам.

# 5 236
  • Варна
Белла, а какво ти пречи да не сервираш? Кафе, вода + сладки от магазина. Макар че и това е излишно, но хайде, нека сме добри.
Аз бих си взела чантичката, обувките и най-добрата приятелка и бих изчезнала за целия ден. Все пак празникът си е мой.

# 5 237
Веднага отговарям Богиня - там, това е ТРАДИЦИЯ !  Съседите/виладжиите/ са приятни хора
и по "традиция" вечер или ще ни поканят при тях , или идват  при нас. Няма огради между местата,
познават близките ни, както и ние тяхните и в един момент не се знае кой, на кого е гост.
Това е част от пасторалния пейзаж, който съм приела, както и мястото на което не ми тежи
да домакинствам.Ако тази ситуация е постоянна - не бих издържала, а и не ми допада, но за там
се вписва. На всички РД не са през летния период, само моя, а не искам да бъде така - натоварва ме,
това е моят ден и искам да съм свободна. От дете винаги август сме били на море с родителите ми и
РД минаваше с група възрастни в ресторант и баща ми черпеше за повода. Истински РД с деца не съм
имала и от тези софри ми е байгън ! Хората , с които бих искала да съм не мога да поканя, защото
имат планирани отпуски и пак по ТРАДИЦИЯ през август ! Та в този ред на мисли - колкото и да се
чувстваш близък с даден човек - зачитай личните му моменти. Така мисля.

# 5 238
  • Варна
Какво значи традиция? Щом ме натоварва, не я спазвам Mr. Green

# 5 239
Веднага отговарям Богиня - там, това е ТРАДИЦИЯ !  Съседите/виладжиите/ са приятни хора
и по "традиция" вечер или ще ни поканят при тях , или идват  при нас. Няма огради между местата,
познават близките ни, както и ние тяхните и в един момент не се знае кой, на кого е гост.
Това е част от пасторалния пейзаж, който съм приела, както и мястото на което не ми тежи
да домакинствам.Ако тази ситуация е постоянна - не бих издържала, а и не ми допада, но за там
се вписва. На всички РД не са през летния период, само моя, а не искам да бъде така - натоварва ме,
това е моят ден и искам да съм свободна. От дете винаги август сме били на море с родителите ми и
РД минаваше с група възрастни в ресторант и баща ми черпеше за повода. Истински РД с деца не съм
имала и от тези софри ми е байгън ! Хората , с които бих искала да съм не мога да поканя, защото
имат планирани отпуски и пак по ТРАДИЦИЯ през август ! Та в този ред на мисли - колкото и да се
чувстваш близък с даден човек - зачитай личните му моменти. Така мисля.
Аз няколко години вече отивам точно на моя РД на една хубава екскурзия в чужбина. Подарявам си няколко дни хубави преживявания, а на желаещите за трапези и почерпки....сори, в чужбина съм. Че и в службата избягвам изтощителните почерпки и още по-притеснителните събирания на пари от колеги за подарък. Както ти вече писа, този ден си е мой и искам да си го прекарам както ми харесва, а не да съм организираща и сервираща рожденичка.

# 5 240
  • София
Не знам за тази тема или тази за муните , а може би за нова:"Дебилщини на които сме станали свидетели", но :
Пиков час, към  9 сутринта, бул."Йерусалим" в средата на дясното платно, в лентите за насрещно движение невъзмутимо си караше велосипедистка на възраст 20+ , с каска и наколенки  обаче.

# 5 241
Какво значи традиция? Щом ме натоварва, не я спазвам Mr. Green
Така е ! Спазвам само моите и една от тях е празнуването на личен празник.
ММ е на същото мнение и сега ме изненада с резервация за Гърция за моя РД.
Видя последната седмица два пъти как домакинствах, казах му, че това няма да
направя и на РД , а той както прецени.Преценил е правилно !
Няма нищо по-хубаво от екскурзия в чужбина за РД, но преди месец се върнахме
от почивка в Турция, е и за два дни става !

# 5 242
Не знам за тази тема или тази за муните , а може би за нова:"Дебилщини на които сме станали свидетели", но :
Пиков час, към  9 сутринта, бул."Йерусалим" в средата на дясното платно, в лентите за насрещно движение невъзмутимо си караше велосипедистка на възраст 20+ , с каска и наколенки  обаче.
Това не противоречи на закона за движение по пътищата. Според същият този закон велосипедистите са участници в движението и трябва да спазват правилата.
Интересно къде е дебилщината?

# 5 243
  • София
Това не противоречи на закона за движение по пътищата. Според същият този закон велосипедистите са участници в движението и трябва да спазват правилата.
Най-вероятно, че момичето е карало насрещно в насрещното движение  Mr. Green
Както вика един колега - само в БГ може да караш в насрещното и.... да те ударят ОТЗАД  Joy

# 5 244

Е как да не противоречи? Минимум две нарушения видях аз ей така набързо. Първо, велосипедистите са длъжни да карат максимално вдясно, а не по средата на платното. И второ, са длъжни да карат по посока на движението, а не срещу него.

# 5 245
За движението в насрещното движение съм съгласна, за другото - и да са максимално в дшсно, това какво помага за трафика, те си заемат същото място.

# 5 246
  • София
Караше в лентата за насрещно движение. Ние бяхме първа кола на светофара и съпруга ми караше в лявата лента/ на следващия светофар след 500 м, има отделна мисля секция за десен завой/,аи мацката си караше в дясната лента, празна пред нас, но колко и какви коли зад нас е имало не се сетих в  "сащисването си" да погледна.
Надявам се, че съм обяснила по-ясно този път.

# 5 247
  • София
Скрит текст:
Най-вероятно, че момичето е карало насрещно в насрещното движение  Mr. Green
Както вика един колега - само в БГ може да караш в насрещното и.... да те ударят ОТЗАД  Joy

Е, това вече "изби рибата". Joy Joy Joy
ама си е вярно.

# 5 248
 Laughing Тази велосипедистка я зная.

Вчера на пешеходния светофар на бул. Сахаров, с/у Райфайзен банк си седя на островчето /то бая континентче/ между двете платна и усещам първо мирис на бензин, второ как някой ме побутва леко. До мен огромен пистов мотор. Светва зелено за пешеходците. Тръгват да пресичат такива и в двете посоки, нашият даде яко газ, опуши ни всички, отделно, че ни уплаши и отпраши сред облак прах и разбягали се хора. В същото време, в тълпата се врязва един тъпанар, който отишел да купи пипер и доматито за вечеря и дава назад трошляка си върху пешеходната пътека.  ooooh! Една баба се размина за секунди да бъде смачкана. А милинкият такъв шут изяде но задната броня .... Обаче се усети и той с мръсна газ се изнесе.

# 5 249
Като говорим за неадекватни велосипедисти..... миналата седмица гледам една кола спряла на червен светофар, отдясно на нея двама велосипедисти, а отляво на колата, т.е. по средата на пътното платно отново две неадекватни лелки-велосипедистки, при това една до друга. ooooh! ooooh!. Такава гледка бяха  Shocked, че след секунди избухнах в неконтролиран смях.

Общи условия

Активация на акаунт