"Селски" номера и пинизи

• 5 185 183
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 090
Ти пак добре- кафенца. Моя майстор за банята почваше от сутринта в едно кафе с бири, после аз поддържах биреното парти докато работи, но поне свърши бързо и качествено работата, а и беше с добри препоръки.

# 6 091
На тема майстори с помощта на съпруга си и неговите работници мога да напиша роман-одисея.
Те дори имат албум със снимки на оакани апартаменти, дворове и пр., които им се е налагало да преправят или къртят и правят отново.
Нееднократно съм давала съвети на хора във форума- никога не се доверявайте на майстор, който а/ от всичко разбира; б/ не сте видели как работи или поне крайната му продукция; в/ няма порт-фолио, с което да ви се представи.
Цената също е определяща, но нито прекомерно ниската, нито прекомерно високата носят нещо добро.
Внимавайте и с капарото и слушайте внимателно точно за какво се пазарите, за какви цени и какви точно неща са включени в цената.
Не искайте работата да стане бързо-бързо, защото вероятността да ви претупат е повече от сигурна.

Пример: идват група работници и казват, че този покрив ще струва 2 000 лева- работа и материали. Обаче! в цената става ясно, че не влизало поставянето на водостоци, поставянето на някаква си подложка нам си къде и цената отива на едни приятни 3 500-4 000 лева.
Да не говорим, че редовен селски номер е да вземе парите и да бега.

От друга страна, като се предложи договор на заинтересованата страна, тя обикновено гледа така  Shocked и реагира така  Stop Защо?

# 6 092
Светле,
неудобно му е на мъжа ми, защото можело да се наложи някой път нещо да се пренесе да се разруши и др. подобни. Аз търпя от възпитание и заради ММ. Чудя се на майка ми - какво е това възпитание и защо ми е, когато с него ме правят на балама, будала и магаре хора, които са нискоинтелигентни и глупави. Последното - извън контекста на ремонта и майстора.

Да се самономинирам за селска пинизчийка: от зор съм надула ТВ в една от стаите, да не чува когато минавам по коридора до тоалетна или по работа.  Sad Трябва ми твърдост май, а не такива постъпки.

# 6 093
  • София
В такъв случай не разбирам, от какво се оплаквате. Хем така, хем онака.
За да може да ви хамалува някои друг път, вие му търпите отношението и му плащате за това, че не може да свърши нищо като хората.
Пълно безумие.

# 6 094
Не знам човек да ви съжалява или да ви се смее
Аз такъв не бих го изтърпяла и той още на третия ден щеше да го разбере
Родителите на моя скоро измазваха къщата на село и попаднаха на подобен тип майстор
все нещо си просеше-кафе ,обяд,цигари ,бира и др.без това да е влизало в предварителната уговорка
стигна до там :моя понеже е монтьор да му погледне колата ,а пък той щял да приспадне от цената при следващо повикване за ремонтна дейност
Техните едва дочакаха да приключи въпросният майстор,но без да му угаждат на капризите

# 6 095
Прави сте всичките. Като нямам смелост да си кажа, кой ми е крив - ще търпя. Не мога да се скарам и да му кажа, че според мен нищо не разбира и ни мотае. Не смея.
Това, че не смея не е основание той да се цани за нещо, което не може да свърши, да се мотае за пари и да нахалства. Исках да съм коректна и да е коректен: плащам - получавам и чао. Това беше причината да пиша, не се оплаквам, споделям селски пиниз.

# 6 096
Затова аз майстори самозванци не ползвам.
Намирам си фирма за ремонти, правят ми оферта хората, правим си един договор за стойността на услугата и срок на извършване и действаме.
Писнало ми е от Ганчовци, които не стига, че работят мърляво, но и се почват от сутринта с бирите и до обяд вече нивелирът им сочи млечния път

# 6 097
Ние имахме следния случай, спазаряваме се за покрив, само работата беше над 3000 лв. Един от майсторите идва с нас до близкия магазин, за да изберем материали. Купуваме материалите и ни ги доставят. Според майстора, нищо не дължим, понеже ще работи в последствие, това, от него да е ссигурен, че пазаруваме правилно.
Ние си изхарчваме всичките пари кеш, за материали, понеже нищо не дължим. (Имаше варианти)
Решаваме, че ще дадем някакви пари на човека от благодарност, нищо, че не ги иска. Даваме му 20 (толкова имах) лв, а той като викна, такъв скандал направи, само толкова ли, той си бил отделил от времето от друг обект и т.н. Взех назаем от съседката и му дадох колкото поиска, но ми се видя голяма простотия. Като те питат колко ще струва и имаш идея, ами кажи си!

# 6 098
Като говорите за майстори ме върнахте 3 години назад. Правим ремонт на банята и тоалетната и понеже имаме и други жилища си събираме най- необходимите вещи и се изнасяме от апартамента. И един хубав ден аз откривам, че са изпили домашната ракия на ММ и да си отваряли няколко буркана с разни туршии. Ама късно беше вече, няколко дни след края на ремонта и след плащането.

# 6 099
Е, поне не са ви изкъртили вратите от масивна дървесина с резба докато ремонтират банята. Изкъртените врати НЕ БЯХА на банята, а на останалите помещения в къщата и никой не беше оторизирал "майстора" да пипа някъде другаде освен в поверената му за ремонт баня. Умникът се оправда, че искал да ни направи услуга-да махне тези стари врати, за да си сложим нови от ПВЦ. Съвсем случайно препоръча фирмата, която е на брат му. Та така, направил милият оглед на къщата и започнал да действа. Мдам, точно намерил старинни врати с дърворезба и в отлично състояние на дървесината (само лакът е за освежаване) и си е направил сметката да изкара нещо от тях, че и да го представи като услуга за нас. Е, като подпалих, летя като молец около лампата. #2gunfire

# 6 100
Спасихте ли вратите или ги беше направил на подпалки?

# 6 101
Една не успяхме да спасим, беше я продал. Не му беше за подпалки-това са дъбови врати по 5 сантиметра дебели и с ръчна дърворезба. Сега струват скъпо и посмъртно не бих могла да платя такива. Излъга, че таман я бил занесъл до контейнера и минаващи цигани я взели. За останалите проблемът беше, че беше изкъртил и касите, та се наложи да възстановява и замазва, при което в стаите стана мазало. Пада ми се като се доверявам на препоръки на познати, макар и близки.

# 6 102
thewishmaster, искрено ти съчувствам.

# 6 103
  • Бургас
Днес сутринта нямаше още 8ч. съседа вършееше из двора с един багер. Като разстояние от багера до леглото ми са около 2 метра  Crazy Хайде през делнични дни е що годе ок, защото повечето хора са вече станали да ходят за работа. Но това се беше случило и една събота пак преди 8 часа. Разбирам, че човека има работа за вършене в двора си, но поне да изчака до към 8,30-9ч. Дай целия квартал да трябва да се събужда, щото съседа решил да си кара багер в двора. За справка - живеем в квартал, който е много гъсто населен и един като вдига повече шум, го слушат кооперациите и къщите на три пресечки. Освен това има едно Чихуахуа, което постоянно лае и е доста пискливо /с мъжа ми му измислихме име - Нервакът, защото все лае  Laughing/ и на което не му се прави забележка /аз съм имала куче и разлае ли се веднага го усмирявах/. Добре, че обожавам кучета и съм имала такова и не ми прави толкова впечатление и не ме дразни. Съседката пък от другия двор мете всяка сутрин в 7ч., дрънчи с някакви тенджери и тигани /печката й е на двора/ и ако съседа с багера е също по това време на двора, си приказва с него. Вчера си водеха разговори на 3м. от терасата ми в 23,45ч.

# 6 104
Е, как може, бе, такива низки хора! Да ви изкърти вратите, че да сте сложели ПВЦ! "Вкус другар нема!", откъде-накъде ще се бърка в нещо, което не му е работа! Гадове!

Одруса ли го хубаво и разбра ли какъв е мизерник?

Общи условия

Активация на акаунт