"Селски" номера и пинизи

• 5 184 865
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 330
От моя гледна точка, напълно достатъчно е при помолване, да отстъпят място, стига да не се чувстват зле. Хм, блеенето не е нещо лошо, нито пък четенето на книга. За разлика от поведението на майки, когато заради нежеланието си да се помолят за място, страдат децата им. Молбата не е нещо унизително, въобще недоумявам какъв е проблемът за човек да помоли и поблагодари за добрината.

# 6 331
Ако си седнал на неподходящо за теб място, имам предвид за бременни, а не си бременна, на място за майки с деца, а не си такава, за възрастни и болни хора, а не си такъв, си ДЛЪЖЕН ДА СЕ ОГЛЕЖДАШ и ЗАБЕЛЯЗВАШ  такива хора, защото ти си заел отреденото за тях място, ти си в нарушение и натрапник.
Хората съм забелязала много обичат да се правят на приятно разсеяни и много заети в градския транспорт, за да си опазят скъпоценното заето място.
 С първата бременност пътувах в градския транспорт, правих си експерименти, стоях си права, не МОЛЕХ да ми отстъпват място, исках да разбера колко и какви са хората......повечето все не виждаха огромния ми корем, а съм 1.60 с корем, нали ви е ясно,  че бях като топче Mr. Green......не са ме мислили за природно дебела, личеше ми, че съм бременна Sunglasses една жена веднъж какъв театър разигра, че я боли глава.....защото друга се развика как не ме виждали, какви били станали хората, и изведнъж се оказа, че всички много хубаво ме бяха видели, но си имаха оправдания, които започнаха гузно да изброяват......направиха ми място де Mr. Green

# 6 332
Нещото, което ме изважда извън кожата ми са таксиметрови шофьори, които се правят на интересни. Особено любим етюд ми е репликата "Нямам да ви върна". Веднъж с един такъв момък ни се получи много интересно. Прибирам се в малките часове, сметката беше 12-13 лева. Давам му банкнота от 20 (нямах по-дребни). Онзи я гледа като натровен и измънка "Нямам дребни". Поех дълбоко въздух и му сервирах любимата на мнозина реплика "И к'во правим сега?". Плазмодият предложи да сме отишли до най-близката бензиностанция (минимум 5 минути по моя преценка). Аз му казвам, че не искам да ходя до никаква бензиностанция. Онзи пак гледа като натровен. Взе да се върти и да рови из джобове и сенници. Аз загубих търпение и му казах "Имаш 30 секунди да намериш ресто, в противен случай си 13 лева назад от този курс". Идиотът явно се засегна и взе да ми обяснява как съм била длъжна да имам дребни. Тук вече съвсем дадох на късо, направих го на две стотинки. Накрая заплаших, че ще отнеса случая до когото трябва за да си загуби лиценза и онзи млъкна. Слязох и се прибрах.

# 6 333
Ако си седнал на неподходящо за теб място, имам предвид за бременни, а не си бременна, на място за майки с деца, а не си такава, за възрастни и болни хора, а не си такъв, си ДЛЪЖЕН ДА СЕ ОГЛЕЖДАШ и ЗАБЕЛЯЗВАШ  такива хора, защото ти си заел отреденото за тях място, ти си в нарушение и натрапник.

Да, разбира се, това е извън всякакво съмнение.

В метрото има ли места, означени специално за бременни, възрастни хора и майки с деца? Отдавна не съм пътувала с него.

ПС - използването на главни букви означава викане и не е много учтиво.

Между другото, в английските влакове има прекрасна система, уреждаща отстъпването на място. Всеки, който счита, че може да му се наложи да се помоли за място, кандидатства на сайта на железниците за карта, удостоверяваща предимството му. Основанията могат да са различни, например бременност, инвалидност, пътуване с дете, хронични състояния и заболявания, включително мигрени и ниско кръвно, ако са документирани от лекар (от последните две страдам, затова проверих). Съответно във всеки вагон има 8 места за такива пътници, които могат да се ползват от всеки, но ако влезе човек с карта и пожелае да седне, заелият мястото е длъжен да го освободи (стига и той самият няма такава карта, разбира се). Картите са универсални и не конкретизират причината за нужда от място, има само име и снимка на тях. Предимството важи само за тези 8 места, които са близо до изходите, по-широки и комфортни са и т.н. Та така е чудесно - хем никой няма задължение да следи кой влиза и дали жената е бременна или просто дебела, хем който има нужда си има място.

# 6 334
 . Аз загубих търпение и му казах "Имаш 30 секунди да намериш ресто, в противен случай си 13 лева назад от този курс". Идиотът явно се засегна и взе да ми обяснява как съм била длъжна да имам дребни. Тук вече съвсем дадох на късо, направих го на две стотинки.
 ...Накрая заплаших, че ще отнеса случая до когото трябва за да си загуби лиценза и онзи млъкна. Слязох и се прибрах.

Типична селска проява ... Wink

# 6 335
 . Аз загубих търпение и му казах "Имаш 30 секунди да намериш ресто, в противен случай си 13 лева назад от този курс". Идиотът явно се засегна и взе да ми обяснява как съм била длъжна да имам дребни. Тук вече съвсем дадох на късо, направих го на две стотинки.
 ...Накрая заплаших, че ще отнеса случая до когото трябва за да си загуби лиценза и онзи млъкна. Слязох и се прибрах.

Именно. Подобни дребнави номера от страна на таксиджиите не трябва да се толерират.

# 6 336
А как се процедира с бременни, на които до 5-6 месец не им личи изобщо, хората как да знаят, че са бременни и трябва да им отстъпват места  Thinking

# 6 337
Да носят отличителни значки, дрехи. Wink

# 6 338

Именно. Подобни дребнави номера от страна на таксиджиите не трябва да се толерират.
Не и с селския маниер, който описваш!

# 6 339
Аз съм в седмия и не ми личи, до сега никой нищо не ми е отстъпвал, поне не, защото съм бременна, но ако имам нужда вероятно бих помолила. Simple Smile Ако и другите го правят, вместо да чакат някой да се сети, със сигурност ще има по-малко нерви. Поне според мен

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 08:53 от Burmette

# 6 340
Хм, ако приемем, че никой не е длъжен да се оглежда, бди и т.н., все пак, ако няма проблеми със зрението или мозъка, човек все ще види малкото дете, застанало право точно до или пред него. В този случай, ако приемем, че майката на това дете не се е погрижила за опазването му, означава ли това, че сме ОК с идеята детето да се нарани, при условие, че можем да го предотвратим. Или правилото е:"Майката на това дете е патка. Вярно, че сега то може да си счупи главата, ама кво ми пука? Като не ме молят, няма да стана, пък то да се троши там." И как да му даде сърцето на човек да помоли за място на дете? То ГТ е пълен с изтощени след работа или тренировки лели.

# 6 341
Пф, аз съм в седмия и не ми личи, до сега никой нищо не ми е отстъпвал, поне не, защото съм бременна, но ако имам нужда вероятно бих помолила. Ако и другите го правят, вместо да чакат някой да се сети, със сигурност ще има по-малко нерви. Поне според мен
Имайки предвид какво се изписа по темата - и сега да бях с малко дете в автобуса, не бих молила. Щяха да ме направят на пестил разни по-заслужили от мен да седнат особи. Още след първия ми пост ми обясниха, че децата в транспорта нямат предимство.......както и че на никой за никого не му пука. Жалко. Ами....на тези мога да кажа да не се чудят, като станат пенсионери и не ги държат краката как няма да им отстъпват място в авобуса, а ще ги блъскат и мачкат тези мачкани деца в днешно време. Освен ако не помолят учтиво и младежите не са в настроение за благотворителност .....

# 6 342
Не се засягай и едва ли някой би искал дететто ти да бъде наранено . Понякога не трябва да разчиташ на ''будната'' съвест на някои индивиди и просто трябва да им кажеш, да осигурят място на детето ти.

# 6 343

Не и с селския маниер, който описваш!

Ти как би постъпила на мое място?

# 6 344
О, не мога постоянно да се оглеждам за бременни, хора с деца, възрастни и уморени. Обикновено на спирката, от която се качвам като глист на ламарина се набират млади момичета на средна възраст 22, добре облечени мъже на средна възраст 30. Забелязвам, държат да седнат и тийновете. Защо аз да се чувствам длъжна да отстъпвам място, която в мотрисата има поне 30 души, които имат повече право  Sunglasses да станат от мен?

Общи условия

Активация на акаунт