"Селски" номера и пинизи

• 5 184 775
  • 49 908
  •   3
Отговори
# 6 390
Годес има и друг вариант, който макар и малко вероятен е все пак вероятен Simple Smile ако буса е претъпкан и на мен ми се наложи да сляза мъкнейки пазарски торби и видя майка с малко дете на вратата, възможно е и аз да се подразня и да си помисля, тази пък какво прави на вратата в тази тъпканицата с малко дете? В смисъл, че защо не е седнала някъде на безопасно за детето и място ...та така ... Вината си е изцяло на майката май Wink

# 6 391
  • Варна/Лондон
Не разбирам защо дете, на което му се полага да се вози безплатно, да седи в майка си? Тя си е платила мястото, неговото мсто е едно от малкото безплатни неща, които му се полагат да ползва. Пенсионерите с безплатните дали сядат един в друг?

# 6 392
Годес има и друг вариант, който макар и малко вероятен е все пак вероятен Simple Smile ако буса е претъпкан и на мен ми се наложи да сляза мъкнейки пазарски торби и видя майка с малко дете на вратата, възможно е и аз да се подразня и да си помисля, тази пък какво прави на вратата в тази тъпканицата с малко дете? В смисъл, че защо не е седнала някъде на безопасно за детето и място ...та така ... Вината си е изцяло на майката май Wink
Да бе, направо майката е за затвор и отнемане на родителските права, пък нервната госпожа с грамота за гражданска доблест. Браво на ССФ, ама подозирам, че ако бяхте на мястото на майката, тоест на моето, перушина щеше да хвърчи щом ви блъснат детето, ама нали е за друг - карай да върви, майката виновна ИЗЦЯЛО!  Joy Приемам и се засрамвам  Simple Smile

# 6 393
Слънчо, ще реша на момента, дали да предложа мястото си.
Най-вероятно ще го направя, но има един малък процент, в който вероятно ще предпочета да остана седнала  Peace

Пълно е с мъже, които са седящи - защо винаги жените трябва да ставаме?

Света, мисля, че децата се возят безплатно, така че е логично да седне при майка си, когато автобусът е пълен.

Съгласна съм, все пък не сте толкова крайни, въпреки някои изказвания  Heart Eyes
А това с мъжете, ми същото което писах на Касита. Не гледайте другите как се държат, а гледайте вие как се държите, ако искате да помогнете. Тези мъже са си.....няма да използвам нецензурни думи. Само сега да не почне някой темата, защо мъжете трябва да стават на жените  Mr. Green Добре че тука само жени пишем  Grinning

Детето би трябвало да е в скута на майка си, за да може да седне друг. Да, те са без билети, но не само за това, така е редно, за да има място и за другите.

И да, разбира се че ще си поискате ако някой не се сети. Не става въпрос за това че ще позволиш детето ти да бъде смачкано в автобуса или пък гладно. Въпроса е за етика, морал, възпитание, хуманност... бе научна фантастика е това  Heart Eyes
Имам въпрос към Янечек и Лиляна. За казуса с питката... и вие ли така бихте постъпили? Смисъл, взимате си питката, слагате си я в скута и давате само на вашите деца. Не се заяждам, просто питам

# 6 394
Според мен отдавна излязохме извън конкретиката на разказаната случка. Иначе да, в онзи случай блъскащата е трябвало да помоли да й направят място да слезе, естествено, че начинът не е с блъскане.

Но и оплакването, че останалите хора не са се сетили да направят място на майка с дете да минат навътре или да седнат, ми се струва неоснователно, предвид че беше описано как детето е ниско, на нивото на дръжките, т.е. в претъпкано превозно средство няма начин да го видиш, освен ако не дебнеш внимателно. Съответно оттам тръгнаха съветите, че ако хората не виждат или са се замислили, е редно да се помоли/съобщи за присъствието на дете или неразположен възрастен, вместо да им се вменява отговорност за здравето на всички присъстващи деца.

# 6 395
Не разбирам защо дете, на което му се полага да се вози безплатно, да седи в майка си? Тя си е платила мястото, неговото мсто е едно от малкото безплатни неща, които му се полагат да ползва. Пенсионерите с безплатните дали сядат един в друг?

Къде пише, че безплатното возене включва безплатно място?

# 6 396

Къде пише, че безплатното возене включва безплатно място?

Аз щях да питам къде пише, че детето ако е седнало и майка му задължително трябва да седи. Да кажем то е неспособно да се задържи на краката си и някой му прави място, но това означава ли, че трябва две места да се освободят за да седне и майка му? Цената няма нищо общо. Доколкото ми е известно закупуването на билет за градския транспорт не осигурява седалка.

# 6 397
Когато децата ми са били малки и се били в заведение на сватба, кръщене или нещо друго, на мен в главата ми е било първо да се грижа за тях и второ за своето приятно прекарване. В този смисъл съм изисквала от сервитьорите да им се сервира първо на тях, поръчвала съм извън менюто, питала съм домакините дали мога да взема за децата си общи неща - питка или нещо друго. Но не съм се чувствала длъжна да се грижа за другите деца на масата. Те са там с родителите си. Не може някой да се мята на дансинга и аз да се занимавам с детето му. Да не би някой да има мисъл за моите деца?

# 6 398
Ох, защо издребнявате. Децата са с предимство пред бабички и всичко. Поне за мен е така. Някои неща не е нужно да са написани, просто човешки.
Не мога да си представя майка, която води полузаспало детенце сутрин  на градина, да го вдигне от седалката за да седне бабата, която станала в зори да се могка по Женски пазар.

# 6 399
....
И пак да ви върна там откъдето се започна. Блъскащата дете сливи ли имаше в устата, че не е могла да попита майката ще слизат ли или някак да се разминат? Вие така ли блъскате направо, когато някой ви пречи?
Ти къде прочете в темата някой да е оправдал блъскащата и да е казал, че е необходим да се блъска?
Защо задаваш излишни въпроси?
Не бе, защото се коментира, че майката имала сливи в устата, пък останах с впечатление, че най-много я е ядосало блъскането. Така или иначе никой не се сети, че е било редно слизащата да попита и да се разминат.
Много страници назад писах, че винаги питам тези пред мен дали ще слизат и може ли да се разминем.  Въпросната жена това е трябвало да пита, а не да гази напред през детето. 
Някои от коментарите са си откровено арогантни, но хората са различни и щом ви носи удовлетвореност, дерзайте.

# 6 400
Tier, отдавна не ми се налага да се возя в ГТ, но по времето, когато го правех е имало моменти, когато се качваш и си на вратата. Автобусът тръгва и ми е трудно да се придвижа по-навътре. Шофьори, трафик, газ, спирачка. Изчаквам до следващата спирка и тогава влизам по-навътре. И да възможно е да се подразня, ако някой стои на вратата, когато искам да сляза, но вариантите са два: ще го попитам ще слиза ли, да се разминем или ще го заобиколя, ако е възможно.
Чудя се, защо сливите все в устата на майката ги бутате?

svetlina*, ми и аз това писах, че от цял форум, само един се сети за тази възможност. Малко по-назад.

# 6 401
Да бе, направо майката е за затвор и отнемане на родителските права, пък нервната госпожа с грамота за гражданска доблест. Браво на ССФ, ама подозирам, че ако бяхте на мястото на майката, тоест на моето, перушина щеше да хвърчи щом ви блъснат детето, ама нали е за друг - карай да върви, майката виновна ИЗЦЯЛО!  Joy Приемам и се засрамвам  Simple Smile

По назад го казах, че пенсионери и майки с деца са най нахалните Simple Smile честно казано ненавиждам майки, които си мислят че са центъра на вселената с техните деца и възрастни които си мислят, че им дължим всичко! Много често виждам майки с колички в едната ръка и друго дете в другата ръка и повярвай ми иде ми да крещя като ги видя в шопинг центъра и не можеш да се разминеш от тях. Обикновено вървят като булдозери и изобщо не забелязват, че освен тях има и други хора...та същата работа и в бусовете - хората си седят и не виждат нито теб, нито детето ти, така че ти си тази която трябва да ги помоли.

# 6 402
Тея  майки -булдозерите е трудно да се разминаваш, защото са дебели и наистина заемат алея в магазина, просто трябва да ги изчакаш.

# 6 403
Аз ще попитам за четвърти път - къде е проблемът човек да помоли за място?

Чудя се, защо сливите все в устата на майката ги бутате?

Защото не коментираме тази случка само и единствено. По-горе една потребителка си прави социален експеримент дали и кой ще й отстъпи място в ГТ, но се ядосва, ако хората се правят, че не я забелязват (аз не разбирам друг как познава кой се прави и кой се е замислил нещо), а друга как понеже хората не отстъпили място на дете, то паднало и си счупило очилата, но пък майката не било нужно да моли за място, за да предотврати падането, това било задължение на околните да следят.

# 6 404
Добре, де, а не е ли нахално да застанеш точно на вратата, но и да откажеш да слизаш на спирката, за да направиш място на хората, които трябва да слязат? Как точно да минат те?
Ясно, че гледате само собствения си комфорт, но приемете, че и другите така.

Общи условия

Активация на акаунт