"Селски" номера и пинизи

• 5 184 320
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 825
Искаш да кажеш, да отида в другия край на магазина, за да ти се извиня и да излеза навън да си проведа разговора ?? хахахаха
Извинявам се ако телефона ми позвъни, ако съм с някой и говорим и според зависи ще отговоря или не, обаче да се извиня за това, че телефона ми позвънял докато съм в магазина, докато разглеждам стоката - съжалявам няма как да стане  Laughing

+1
Бих се извинила ако докато ме обслужват или консултират, тел ми позвъни. Винаги поздравявам продавачките на влизане и излизане. Приятно когато има любезност от двете страни
И извинявайте, ама да не се говори изобщо в магазина по тел е безумие. Мъж ми всеки път като отиде в магазина ми звънни да ме питам дали искам нещо или се ако се чуди какво да купува.

# 6 826
  • София
Не мога да разбера аз ли не съм наред. Ако си говоря с продавача и тя/той ме разпитвт нещо и ми позвъни телефона, за мен е най нормално да кажа: "извинете, но трябва да отговоря на това обаждане" и да се оттегля. За вас не е ли? Или той/тя трябва да стоят и да ви изчакат докато приключите?
Ако повикването не ми е спешно, не отговарям, докато съм въвлечена в какъвто и да е разговор.
Това е съвсем различно от обсъжданото  Peace
marianna се дразни, че в магазина влизат разни хора, които докато се разхождат и оглеждат стоката си говорят по телефона

# 6 827
Не мога да разбера аз ли не съм наред. Ако си говоря с продавача и тя/той ме разпитвт нещо и ми позвъни телефона, за мен е най нормално да кажа: "извинете, но трябва да отговоря на това обаждане" и да се оттегля. За вас не е ли? Или той/тя трябва да стоят и да ви изчакат докато приключите?
Ако повикването не ми е спешно, не отговарям, докато съм въвлечена в какъвто и да е разговор.

Сигурно си наред, но не четеш.

Прясна случка от преди две минути ме провокира да пиша. Работя в магазин. Не е голяма верига, не е на самообслужване. Уточнявам, защото през повечето време съм само аз и клиента. Дразня се когато се влиза с телефон на ухото(или пък току-що е звъннал), при което аз съм очевидно невидима и се започва едно обикаляне и говорене кой какво е закусил/обядвал/вечерял, къде е ходил през последните часове, с кой се е видял и т.н. Не знам дали е селско, но се дразня.

# 6 828
Никъде не съм казала, че някой е длъжен да го направи. Казвам, че лично за мен е неприемливо.
По ред причини съм си сбъркала професията, права си. Но се старая да я върша добре. А пък ако съумея да съм малко повече непукист и да не се впечатлявам от такива дреболии, животът ми би бил една идея по-светъл Simple Smile
Хората са различни. Това, което за едни е проява на селяния, за други не е проблем. Тук прочетох много неща, които лично мен не биха ме подразнили. Но пък ето, че моето недоумение не е проблем за други. Така, че селските прояви до голяма степен са субективно понятие, нали?

# 6 829
  • Ямбол
Аз не обичам да говоря по телефона в присъствието на други хора. Затова, ако ми звънне телефона в магазин и трябва да се обяснявам по-дълго излизам или отлагам разговора за по-късно.
И да, селско е някой да води разговор на висок глас и дори на нормален да е, пак е неприятно и дразнещо. Особено неприятно е, когато се случва в затворено помещение - магазин, автобус, офис.
Забелязала съм, че и колегите ми така се държат, не правят никой от нас съучастник в разговора си. Излизат или се свиват в някой ъгъл на учителската и разговарят тихо.

# 6 830
Това е съвсем различно от обсъжданото  Peace
marianna се дразни, че в магазина влизат разни хора, които докато се разхождат и оглеждат стоката си говорят по телефона
[/quote]
Мариана вече не се дразни от нищо Simple SmileМина й Peace

Лилянa, ти ме разбра най-правилно Hug

# 6 831
Моят съпруг е с телефон на ухото, докато пазарува. Аз съм навигатор и му диктувам какво да купува. Става въпрос за храна и препарати. Той ме информира колко са скапани доматите или нещо друго.Laughing Това се случва, когато не сме двамата заедно. Тогава бута количката и товари в колата.

# 6 832
Ами ако аз вече говоря по телефона си не бих влязла, докато не приключа. Не е толкова сложно, а ако вали и имам нужда да се скрия, ще помоля, човека на телефона да постои на линия, ще влязя и поздравя, ще се извиня, че имам разговор и така....

# 6 833
Е, то ако е за въпрос аз във фризьорския салон на какви сценки с телефон съм свидетел.....разказват си житието-битието, обсъждат кого ли не, па сделки - продавай, купувай, след малко съм еди къде си. Ми такива са си хората, говорят сега. Не е много приятно, ама като съм с намазана с боя коса седя и ги слушам, какво да правя

# 6 834
cordelia Аз му правя списък, ако е за голям магазин Simple Smile Пробвай, по-лесно е Simple Smile После на място с тел се доуточняваме. Даже и снимки ми праща, ако се налага  Heart Eyes

# 6 835
Значи, ако пазарувам в голям търговски обект и просто минавам между рафтовете, то няма проблем да приема телефонно обаждане. Ако е сериозно такова и изисква концентрация, но не е спешно, моля да се чуем по-късно. Личен разговор също бих провела.

Обаче аз съм от хората, които не обичат да говорят много-много по телефона - ползвам го служебно, за да решавам и уточнявам ситуации, както и лично, за да се разбера нещо  конкретен човек.

Но много са ми смешни хората, които с едно такова самочувствие говорят и с един такъв висок глас, разказвайки си някакви супер лични истории  Rolling Eyes Това е като да си развееш чаршафите пред непознати за мен. В ГТ се случва всички пътуващи да станем свидетели на любовни драми, сексуални покани и т.н., предадани с особена гордост в гласа.
За мен това са невъзпитани хора без чувство за такт

# 6 836
  • където ми харесва
Like_Smoke огледах се, не видях такъв. Попитах-отговора беше "нема го". Няма да тръгна да им ровя по касата, за да го намеря. В крайна сметка, успях да се разбера с другата продавачка, докато тази ми чупеше стойки и ми говореше на "БЕ".
Бих проявила разбиране, ако говори с шефа си, да речем, бих проявила разбиране и ако разговорът не търпи отлагане. Принципно най-логично за мен би било или да не говори изобщо, или да влезе в склада, примерно. При всички положения бях готова съвсем търпеливо да си изчакам колкото е необходимо, ядосах се, че злоупотреби и с търпението и с учтивостта ми.
Рядко се паля. Аз дори не съм я замерила с обувките, хвърлих ги на касата, те паднаха върху нея. Но, се чувствам гузно, че си изпуснах нервите пред такива хора.

# 6 837
Adellle, аз не бих се чувствала гузно.
Преди време в Ремедиум на Графа така си останах зяпнала и сега съжалявам, че не реагирах по никакъв начин. Бяхме с приятелка на щанда с козметика. Разглеждахме глосовете и търсехме един определен. Пробвахме ТЕСТЕРИТЕ. И изведнъж на половин метър от нас едната консултантка се провиква към колежката си в другия край на аптеката:"Ела тук, че тези отварят нещо, цапат" #Crazy. в първия момент не разбрах, че има предвид нас. Но ми стана крайно неприятно.

# 6 838
Преди години работех като сервитьорка, най-противно ми беше да замитам отрязани нокти  Sick

# 6 839
Те не са ли задължени да имат изписан МОЛ и телефон на видно място - най-често още на входната врата или витрина до нея? Мисля, че това е задължително заедно с информация за работното време.

Общи условия

Активация на акаунт