"Селски" номера и пинизи

• 5 184 089
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 975
И синът ми е в същото положение като на Гарга, пък си плаща билетите през ваканциите. Досега не сме обеднели. Също така ми е много интересно как пък шофьорът ще забележи кой няма билет и ще му го предлага....направо невероятно ми се струва.

Е, вероятно е отишло да си купи момичето от шофьора и направо са я почерпили с продупчен билет.

J_M_M една карта за ГТ не е "всичко". В Сф разстоянията са по-големи, съответно разходите за бензин за мн. повече, наемите са други, цените в магазините, дълга и широка.

# 6 976
Те братята и сестрите винаги се возят безплатно. Нарича се толерантност  Wink
Винаги, но само в софия. Тук си плащат като попове или не се возят. В Пловдив съм живяла 6 години и съм пътувала точно с 4, било е единичен случай. Там също всеки си плаща, както е тук.
Ми не знам, ама точно в Ямбол братята и сестрите бяха обезкостили цял осеметажен блок, та едва ли "ромското включване" е по-успешно във вашия град. За ГТ не зная, обаче факт, чак филм по HBO даваха за ромите в Ямбол. Гледките бяха потресающи. Прославихме се международно така да се каже.

# 6 977
Не разбрах какво ми казваш-ако се возиш по-голямо разстояние от мен в Добрич или Лиляна в Ямбол, трябва една част от разстоянието да не го заплащаш/да си без билетче ли? .......Ако трябва вземи си такси.
И за дъщеря ти също не разбрах какво ми казваш. Шофьора е дал билетче втора употреба, защото някой го е "зарадвал" като си оставил билета на слизане. Ей за това казвам, че за мен е селско мислене и поведение. Всеки трябва да си плаща за всичко , което ползва...

Не, изобщо не говоря за различни разстояния, а за различни маршрути с еднакви разстояния.
За дъщеря ми конкретно на теб нищо не казвам. Дишай дълбоко.

# 6 978
Винаги, но само в софия. Тук си плащат като попове или не се возят. В Пловдив съм живяла 6 години и съм пътувала точно с 4, било е единичен случай. Там също всеки си плаща, както е тук.

И аз съм живяла там, ама циганин не съм виждала да плаща за билет. И други разсеяни съм виждала, по-рядко.

# 6 979
  • София
Ми не знам, ама точно в Ямбол братята и сестрите бяха обезкостили цял осеметажен блок, та едва ли "ромското включване" е по-успешно във вашия град. За ГТ не зная, обаче факт, чак филм по HBO даваха за ромите в Ямбол. Гледките бяха потресающи. Прославихме се международно така да се каже.

Във Велинград съм виждала как кондукторката ги пропуска. Имам познати от Пазарджик, и там е същата работа. Та не е само в София..де да беше  Tired

# 6 980
Хем във Велинград транспортът е частен. Щом и там са вдигнали ръце......Добре че сме ние редовните, за да съществуват гратисчиите и авантаджиите  Mr. Green

# 6 981
  • където ми харесва
Творчеството ти продължава. От кога София се пише с малка буква? За разлика от Пловдив?
И второ-возила съм се в ГТ и във Варна, и в Пловдив, дори и в Ямбол, явно не само в София не си плащат братята сигани....
Хайде, престанете с този хейт към София. Нито някой ви кара да идвате тук на тълпи, нито имат софиянци някакви претенции към вас.

# 6 982
  • в рока
Моля ви наистина да не почваме вечната тема " София срещу провинцията" Rolling Eyes

# 6 983
  • Добрич

Хайде, престанете с този хейт към София. Нито някой ви кара да идвате тук на тълпи, нито имат софиянци някакви претенции към вас.
Това хейт към всички извън София ли е?
Ние сме си добре тук, вие /софиянците/ се оплаквате от града си.

# 6 984

Това хейт към всички извън София ли е?
Ние сме си добре тук, вие /софиянците/ се оплаквате от града си.

Точно така, стойте си там, много е лошо в София.

# 6 985
За въртележките и кончетата - силно се надявам да станат икономически нерентабилни и да ги махнат, защото смятам парите, дадени там, за напълно излишен разход. Затова и не давам на моите деца да се возят - возени са няколко пъти от баща си или когато сме излизали със семейни приятели. Да, предлагам им тогава да делим разходите или пък аз плащам сметката за всички деца, ако сме седнали на заведение, но ако имаше как, въобще нямаше да се навъртам около такива левчесъбирачки.
Много се дразня, че са ги сложили навсякъде и постоянно трябва да водя разговори с малкия ми син какво може и какво не може.
Билетче за ГТ не бих оставила на други, бих купила.

# 6 986
[quote author=Магдена
Какво да значи - значи да ощетиш транспортната компания, ама нека и, тя заслужава.  Mr. Green
Утре транспортът, поради липса на пари, да е в по-лошо състояние (стари автобуси, разписание по-нарядко и пр.) и недоволниците да обясняват с още повече плам, че ще се возят гратис, щото не получават качествена услуга (ама я ползват иначе).
Като искаш да зарадваш някого - ми плати му отделен билет, бе. Другото е непочтено. А, да - хората го одобрявали, значи няма проблем. Wink

Транспортната компания не е ощетена, спокойно! Транспортът не е в това състояние от това, че някой е ползвал билет за 1-2 спирки и го е оставил на седалката и някой друг да го ползва. И аз го правя и ще продължавам да го правя. Мога и да се замисля, ако автобусите бяха чисти, прозорците не текат при по-силен дъжд, седалките не миришат и т.н. Дотогава никой не може да ме спре да си преотстъпвам билета и никак не ми е съвестно.
Колкото за почтеността, процесът е двупосочен и тук и дума не може да става за това. Иначе съм радвала доста хора, повярвай ми. Купувала съм на финансово затруднени хора дребни неща, неща от първа необходимост, когато наистина имат нужда. В случай, че се наложи и билет ще купя на някого.

[/quote]

Напълно одобрявам всеки, който пътува без билет. Аз много рядко ползвам ГТ, винаги си дупча билет, защото не ми се разправя, но с най-голямо удоволствие го давам, като слизам дори и без да ми го искат. Колкото повече хора прекарат шибания градски транспорт, толкова по-добре. Той не заслужава никакви пари, камо ли цял лев. Има хора, които работят за ниски заплати и е безумно да си дават 1/5 от дохода примерно за транспорт. Единственият транспорт, който си заслужава парите, е метрото, ама и там трудно някой ще влезе гратис.

# 6 987
Категорично съм против пътуването гратис. Без значение дали става въпрос за една спирка, за две спирки, за социално слаби хора и т.н. Градският транспорт е услуга и като такава следва да се заплаща. Който не може, да използва краката си. Защото голяма част от тези, които не могат да дават 2 лева за ГТ дневно, дават по 5 за цигари и/или алкохол.

# 6 988
Ми ще дават ами, пушачът без цигари не може, а ГТ да си оправят мениджмънта, а не да имат борд на директорите с 5 цифрени заплати и абсолютно неефективно управление. Билетът може да бъде поне двойно по-евтин и да са на печалба при добро управление, а те въпреки кожодерската си цена са на загуба.
Освен това, като има гратисчии, това си е пак техен проблем, така си управляват предприятието, че позволяват това да се случва. Не е луд който яде зелника.
Аз лично никога не пътувам гратис, ама се качвам в адския транспорт вероятно три пъти годишно, иначе или с кола, или пеш.
Лично аз смятам, че адският транспорт трябва да ми плаща на мен, задето съм се качил в гадните им автобуси!!!

И ако билетчето е 50 стотинки, гратисчиите ще намалеят най-малко наполовина, а ако е 20 стотинки, само братята роми ще се возят гратис. Чак за 20 стинки не знам дали би могло, но съм напълно сигурен, че може спокойно да бъде 50 стинки и да са на печалба, и автобусите да са чисти и приветливи. Може, ама не и в България.

# 6 989
Ако ще и 10 ст. да стане, пак ще има много тарикати, които ще си ги спестяват!

Общи условия

Активация на акаунт