"Селски" номера и пинизи

• 5 184 122
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 960
Аз да се върна на ГТ в София, селянията и софиянци.
Е от темата ясно се видя, че София е в това дередже не заради пришълците-селяни, ами заради "кореняк софиянци", които считат, че да пътуваш гратис не е селски номер, а голям келепир. Това да "зарадваш някого с билетче", е голяма ценност, ама транспортната фирма не е ощетена, защото видиш ли той автобусът все си върви 5 или 25 спирки и е все едно дали е платено едно, две или 5 билетчета, или са платени билети на целия клиентопоток. И хората го одобрявали. Тя селянията ходи по хората де. Права е Лиляна- гратисчиите са само в София.
 После "селяните" ви разваляли Софията. Крадецът вика дръжте крадеца.

А и да добавя:
Това да возиш детето си гратис, щото нали въртележката все се върти има и друг плюс-няма да му пълниш гушата на тоя мискинин дето сложил въртележката. Тя сама се поддържа и си плаща данъците, консумативите.  Ние сме обаче в мир със себе си.
 Ей това е селско мислене за мене.

Извинявай много, може ли да ти задам 2 въпроса по двата казуса? Как точно стигна до извода че само "кореняк софиянци" се возят безплатно в софийския ГТ, при условие че тука живеят толкова много хора, половината от които не "кореняци"? От 1 потребителка въс форума?

И второ, защото тогава по тази логика на въртележката има 3 кончета, а не едно, което предполага возене на 3 деца? Едно возене струва 1 левче примерно, но има капацитет за 3 деца. Ако вече е платено, дали ще плати по 1/3 всеки родител, или 1 за всички за собственика няма никакво значение. Говоря за конкретния случай, който се обсъждаше, не са въртележки за 1 дете.Ако може, искам да чуя и твоето обяснение.
А друг вече подкара въпроса Simple Smile

# 6 961
  • Добрич
Ясно, аз си мислех, че се заплаща за място във въртележката.,  но някои минават гратис.

# 6 962
Ясно, аз си мислех, че се заплаща за място във въртележката.,  но някои минават гратис.

Няма гратис. Въртележката тръгва с едно левче. Няма значение дали на нея има едно, три или осем кончета.

# 6 963
  • Добрич
Е от темата ясно се видя, че София е в това дередже не заради пришълците-селяни, ами заради "кореняк софиянци", които считат, че да пътуваш гратис не е селски номер, а голям келепир. Това да "зарадваш някого с билетче", е голяма ценност, ама транспортната фирма не е ощетена, защото видиш ли той автобусът все си върви 5 или 25 спирки и е все едно дали е платено едно, две или 5 билетчета, или са платени билети на целия клиентопоток. И хората го одобрявали. Тя селянията ходи по хората де. Права е Лиляна- гратисчиите са само в София.

А и да добавя:
Това да возиш детето си гратис, щото нали въртележката все се върти има и друг плюс-няма да му пълниш гушата на тоя мискинин дето сложил въртележката. Тя сама се поддържа и си плаща данъците, консумативите.  Ние сме обаче в мир със себе си.
 Ей това е селско мислене за мене.

Извинявай много, може ли да ти задам 2 въпроса по двата казуса? Как точно стигна до извода че само "кореняк софиянци" се возят безплатно в софийския ГТ, при условие че тука живеят толкова много хора, половината от които не "кореняци"? От 1 потребителка въс форума?

И второ, защото тогава по тази логика на въртележката има 3 кончета, а не едно, което предполага возене на 3 деца? Едно возене струва 1 левче примерно, но има капацитет за 3 деца. Ако вече е платено, дали ще плати по 1/3 всеки родител, или 1 за всички за собственика няма никакво значение. Говоря за конкретния случай, който се обсъждаше, не са въртележки за 1 дете.Ако може, искам да чуя и твоето обяснение.
А друг вече подкара въпроса Simple Smile
И на двата въпроса вече отговорих

# 6 964
  • Оптимист по принуда
В Пловдив няма гратисчии.Не може и да има.Кондукторът зорко следи кой се качва и веднага отива да му даде билет.Може би ако е някакъв много натъпкан автобус /това е рядкост/, е възможно някой да се направи на разсеян, ако кондукторът не го е забелязал.

Не е така, всички джебчийки и други братя и сестри си се возят безплатно. Кондукторът се прави на разсеян. Peace

# 6 965
  • София
Те братята и сестрите винаги се возят безплатно. Нарича се толерантност  Wink

# 6 966
  • Оптимист по принуда
Те братята и сестрите винаги се возят безплатно. Нарича се толерантност  Wink
Йес!

# 6 967
В Пловдив няма гратисчии.Не може и да има.Кондукторът зорко следи кой се качва и веднага отива да му даде билет.Може би ако е някакъв много натъпкан автобус /това е рядкост/, е възможно някой да се направи на разсеян, ако кондукторът не го е забелязал.

Не е така, всички джебчийки и други братя и сестри си се возят безплатно. Кондукторът се прави на разсеян. Peace

+ 1
Била съм личен свидетел.

# 6 968

Голям келепир не е, но ако в Добрич или Ямбол от точка А до произволна точка стигаш с едно превозно средство, то в София може да се наложи да смениш и 3.  Wink Ако ще си изряден платец, то може да се окаже по-добре направо такси да си хванеш. Само обяснявам. ГТ не ползвам. Само метро понякога.
Щерката, обаче, като учаща в чужбина, май нямала право на ученическа карта и си пътува с билетчета всяко лято. Това лято поне 3 пъти шофьори на автобуси (!!!) и "услужват" с дупчено билетче.  Laughing

# 6 969

Голям келепир не е, но ако в Добрич или Ямбол от точка А до произволна точка стигаш с едно превозно средство, то в София може да се наложи да смениш и 3.  Wink Ако ще си изряден платец, то може да се окаже по-добре направо такси да си хванеш. Само обяснявам. ГТ не ползвам. Само метро понякога.
Щерката, обаче, като учаща в чужбина, май нямала право на ученическа карта и си пътува с билетчета всяко лято. Това лято поне 3 пъти шофьори на автобуси (!!!) и "услужват" с дупчено билетче.  Laughing

Права си, но това не е оправдание. И аз може да искам да отида до Париж, ама ще си платя билет. В София, разходите са доста по-големи от др. градове. Мисля че, заплатите също. Не е лесно да живееш в голям град, има плюсове и минуси.

# 6 970
И синът ми е в същото положение като на Гарга, пък си плаща билетите през ваканциите. Досега не сме обеднели. Също така ми е много интересно как пък шофьорът ще забележи кой няма билет и ще му го предлага....направо невероятно ми се струва.

# 6 971

В София, разходите са доста по-големи от др. градове. Мисля че, заплатите също. Не е лесно да живееш в голям град, има плюсове и минуси.

Преди седмица се оказа че не е точно така , заговорихме се за разходи за градски ранспорт в София и Бургас и остана  Shocked близката ми като чу колко е карта за градски транспорт в Бургас .
Ами аз като икономист ще ти кажа, че печалбата идва не от завъртанията на въртележката, а от оборота от клиенти. И ако всеки път въртележката се върти само с едно левче, то в един момент става нерентабилно и скоро може и да няма въртележка.

Ти и да искаш не можеш да пуснеш повече от едно левче.
Селско е да я имаш тази въртележка ( не в парк ,а в  заведение) и да не я поддържаш  Crossing Arms Веднъж поиска детето ми и си остана с желанието, сега вече и дума не казва за парички.

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 11:58 от J_M_M

# 6 972
  • Добрич

Не разбрах какво ми казваш-ако се возиш по-голямо разстояние от мен в Добрич или Лиляна в Ямбол, трябва една част от разстоянието да не го заплащаш/да си без билетче ли? .......Ако трябва вземи си такси.
И за дъщеря ти също не разбрах какво ми казваш. Шофьора е дал билетче втора употреба, защото някой го е "зарадвал" като си оставил билета на слизане. Ей за това казвам, че за мен е селско мислене и поведение. Всеки трябва да си плаща за всичко , което ползва...

# 6 973
И синът ми е в същото положение като на Гарга, пък си плаща билетите през ваканциите. Досега не сме обеднели. Също така ми е много интересно как пък шофьорът ще забележи кой няма билет и ще му го предлага....направо невероятно ми се струва.

Дъщеря ми също си купува билетчета винаги. От шофьора.
Много ми е интересно как все бързате да поучавате, без дори да сте прочели какво е написано.

# 6 974
  • Ямбол
Те братята и сестрите винаги се возят безплатно. Нарича се толерантност  Wink
Винаги, но само в софия. Тук си плащат като попове или не се возят. В Пловдив съм живяла 6 години и съм пътувала точно с 4, било е единичен случай. Там също всеки си плаща, както е тук.

Общи условия

Активация на акаунт