"Селски" номера и пинизи

• 5 183 761
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 215
Селско ми е да ми бръмчиш с косачката точно под прозореца в 8.20 в събота. Аз пък, щото съм същата селяндурка, си изтупах юрганите отгоре... Разговора за косенето на драгоценната моравка съм го водила 21651464 пъти и все се обещава, че ще спазват часовете, в които следва да се спазва тишина (който го интересува - Наредбата на Столична община). Следващият път, ако има такъв, ще си изтупам килима! А, иначе, огледа се тъпака с поглед "wtf???" изключи си косачката и се прибра. А не, че нещо, ама тая моравка се коси всееееки божи ден...

# 7 216
  • Варна
Морава, косене... поне звучи чисто и красиво. Не съм чела наредбата, какви са часовите интервали? Едно време бяха от 22 до 6 и от 14 до 16 ч. newsm78
А разните "шофьори", които денонощно и особено "нощно" демонстрират колко силен звук могат да произведат превозните им средства? Някакво безумие е по булевардите. Вероятно много от вас страдат от това. Според познат полицай, единственият начин бил да им записвам номерата и да ги докладвам. #Crazy Повечето мотористи крият номерата под седалките. Така и камерите не ги ловят. А не си се представям с тефтер в ръка...
Скрит текст:
Преди месец пиехме кафе от другата страна на същия булевард. Мина група от около двайсет мотора, с чужди регистрации - хубави, мощни машини. Хората се подредиха на светофара в две колони, изчакаха си прилично и продължиха. През цялото време нито за миг не си позволиха да форсират машините и не произведоха дори толкова шум, колкото един мотор от редовните.

# 7 217
Морава, косене... поне звучи чисто и красиво. Не съм чела наредбата, какви са часовите интервали? Едно време бяха от 22 до 6 и от 14 до 16 ч. newsm78

Заповядай на гости, да видиш колко е красиво... Особено звука, който ти пили мозъка, докато ти блажено спинкаш! В летния сезон е от 23.00 за нощни тишини, но има и наредба за дневните тишини - до 10.00 в почивни дни.

# 7 218
  • Варна
Джуди, не одобрявам, разбира се. Не си ме разбрала. Дори и без наредба, трябва да се помисли доколко е удачно в това време да вършиш дейности, създаващи силен шум.
Не съм гледала за дневните, а за вечерните, по повод моторите, наистина гледах, че е до 23 ч. Само че те именно тогава се развихрят.
И аз се дразня, че стълбището ни се мие в неделя в 7 сутринта. А го прави един от съседите, на когото плащаме. Т.е. живее тук и може по всяко време да го направи. Спалнята ни, освен че е над булеварда, граничи със стълбището. Като удря с четката или подочистачката по ъглите, ме буди. Мълча, защото е добронамерен и единствен се грижи да ни е чисто и спретнато, но понякога се ядосвам много.

# 7 219
Ооо това е все едно моя случай пиша. В събота около 8-8.30 се пуска косачка и то специална фирма идва. Косачът е със слушалки и някой път трябва и аз да му поискам. То не се чува вкъщи като си говорим, камо ли да спи някой. Още не съм им правила забележка. Миналата седмица качваха матрак с въжета до втория етаж, такова крещене падна, че се чудих кой бият :" Дръж тука! Бутай! Хвани въжето! Аре бе тъпанар! Ти за какво си тука,бе?!" И други неща от род. Действието се развива в събота в 8 часа, не успяха да го вкарат сутринта и в 15.00 пак дойдоха :d

# 7 220
  • Ямбол
С хубава дограма и добра изолация, въпросът с външните шумове се решава.
Е, лишаваш се от отворения прозорец, ама на когото не му се спи, се буди, значи се е наспал.
Моят тийн още спи в неговата стая, а не е като да сме му пазили тишина сутринта.

# 7 221
В двора на съседите половин година работеха багер и камион. Не знам какво правеха, но (знаете как звучи двигател на багер и двигател на камион в тиха селска идилийка) по 24 часа. Децата спяха, ние също, не сме се оплаквали.

# 7 222
Отдавна не съм тийн и не спя така дълбоко, както в тази възраст, нито не съм длъжна да ги търпя. И така, като не става с добро... Тупаме юргани Grinning Макар, че един тийн, ако му падне пердето може би ще лисне една кофа вода отгоре, хи-хи. Това е в кръга на шегата.

# 7 223
То и ние не сме тийнове, децата също са малки, ама мъжът ми работи по много часове, аз бях бременна тогава и реално ги усещах само, когато ставах по бременни въпроси нощем. Странно, че от околните къщи не са се оплакали, но явно и те спят дълбоко. Всички сме бегълци от София и сме тренирани за дълго време напред да спим на всякакъв шум. Simple Smile)

# 7 224
  • Варна
Няма как да спре шума напълно дограмата. Не и този. А и да стоя на затворени прозорци заради тях... През деня не мога да чуя телевизора, не се чуваме понякога какво говорим, ако в момента някой се "изпърдява"  (с извинение) долу.
Дали аз трябва да си направя изолация или да се вземат мерки срещу тези, които тероризират градовете. По всяко време. Това, че булевардът е прав и с хубава настилка не им дава право да го ползват за писта. А тийновете са друго нещо.  Wink
Няма никакво значение къде живееш - в голям, малък град или село. Има норми, които трябва да се спазват.
Но иначе демонстративно направиха акция за шума от заведенията на плажната ивица. Нищо, че те пречат на единици, живеещи в Морската градина. На метри от входа й този шум не се чува.

# 7 225
Тези шумове са много дразнещи. Ние като се преместихме птиците ни будеха в 4-5 сутринта. В София е шумно, но е едно постоянно бучене, на което явно бяхме свикнали. Тук такъв градски шум няма, но "гадните" пернати започват да закусват към 4 и се надвикват до безобразие. Първите няколко месеца бяха ад. Както съм животнолюб, така се замислях за пушка  Embarassed.
А проблемът с косенето и други подобни при нас е нерешим. Тук си се будят най-късно в 6 и се започва. А и наредбата е да се пази тишина до 6. Доста време ми отне да се нагодя по този режим, но сега и аз ходя в 7-7:30 на работа.

# 7 226
Тези шумове са много дразнещи. Ние като се преместихме птиците ни будеха в 4-5 сутринта. В София е шумно, но е едно постоянно бучене, на което явно бяхме свикнали.
Е, в цяла София пък няма бучене, поне аз където живея също ме будят птички, но не е дразнещо. Косачките започват малко по-късно, от 10 да кажем в почивните дни и не ме дразнят.

# 7 227
  • Варна
Има много тихи улици, дори и в централната част тук, а вероятно и в София. Някъде може да е само постоянно бучене. Но когато то е примесено с резки и изключително силни шумове, вече е нетърпимо. Не очаквам в града да е тихо, но това е отвратително. И не се свиква.

# 7 228
Мене пък тук ме дразнят камбаните на църквите и гърмежите по повод безкрайните им църковни празници. 

# 7 229
Лятото малко трудно ще си легна на затворен прозорец, а пък сутринта кога ще започнат, няма как да знам.
Поне сега им го връщам - имам малки кученца, които в момента се опитват да лаят и сигурно и тях ги дразни, но все още не са правили проблем.

Общи условия

Активация на акаунт