"Селски" номера и пинизи

• 5 183 848
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 230
В Лагера живеехме, на около 300 м. от Цар Борис и от 5 сутринта го имаше това бучене.
И повярвай ми, няма толкова кресливи пилци в България  Grinning. Но се свиква де, сега си спя, нищо че около 50 папагала се карат пред прозореца на спалнята ми  Simple Smile.

# 7 231
  • Ямбол
"Мари Стано, бяла Стано,
кога расна, мари, та порасна?
..."
Това слушам в момента от съседката под нас.
И понеже я знам, че не само народно обича, след малко като мине на чалгата, ще си затворя прозореца и ще си пусна климатика.
Няма да си тупам завивките, ако ми досажда, а ще звънна на органите на реда. Лесно е и не е селско като тупането.

# 7 232
  • Mediterraneo
Децата заспаха преди около час и комшията пусна резачката,понеже му докараха дърва.Ами селско е,но понеже съм на село,ще го намеря за нормално. А и се случва веднъж в годината някой от някъде да ми шуми  Simple Smile

# 7 233
Извинявай, обаче твоето поведение е много по-селско. Да се извиниш не ти ли хрумна?
Че аз съм си селянка, да не съм изтънчена ССФ като теб... Wink Примера не съм го давала като такъв за "селско" поведение, но да отговоря за извинението: когато някой крещейки ме пита дали съм нормална - и не само крещейки, но и пречейки на движението - само защото съм допуснала грешка, при това без вреди, по непредпазливост, някак не ми идва отвътре да го моля смирено за извинение. Селяните сме така.

Когато създадеш конфликтна ситуация на пътя (независимо дали си причинила материални щети или не), ти създаваш предпоставка за ПТП. Никак не е приятно да си караш, знаейки че си с предимство, да видиш че колата която трябва да ти осигури това предимство е достатъчно далеч, за да реагира адекватно и в следващия момент да установиш, че тя тази кола продължава да си върви в посока предната ти врата. Да, ти си спряла, но за един момент жената в другата страна е виждала как я блъскаш странично. Тя не знае ти какво си мислиш и какво ще направиш. Тя е преживяла стрес. Което до голяма степен обяснява нейната реакция.

Толерантното шофиране изисква спазване на правилата. Материалните щети не са единствените вреди от грешките "от непредпазливост". Уплахата е не по-малко щета. А ти си я уплашила. (Била съм в точно такава ситуация. След това трябваше да отбия, защото треперех.)

Но най-важното е, независимо дали си причинила щети или не, когато допуснеш грешка, да се извиниш. Най-малкото, така много по-бързо щеше да се освободи движението. Да, разбирам че не ти идва от вътре. Но така правят възпитаните шофьори (и хора изобщо). Не е задължително да си убила човек или да си размазала 2-3 коли, за да кажеш "извинявай". И е добре да си помислиш върху това, докато си млад шофьор. Защото едно, че иначе ще станеш от онези, които лежат на клаксона за щяло и нещяло и псуват хамалски всеки, който е дръзнал да съществува на същия път. Но и второ, независимо че си жена, с подобно арогантно поведение и бой ще ядеш вероятно.

Защото да сбъркаш, да засечеш другата кола и отговора ти към потърпевшата да е "АМА разкарай се, МА!", това е свръх арогантност, която за съжаление все по-често наблюдавам сред младите шофьори. Не знам защо така, но са страшно самоуверени и нагли (не визирам теб конкретно. Масово явление е.)

(Извинявам се за дългия пост, обаче подобни нагли "шофьорки" наистина ме вадят от обувките. Щом няма очукани ламарини, всичко е наред.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 15:44 от ZinaSt

# 7 234
"АМА разкарай се, МА!"- ми е любимо във всякакви ситуации или пък когато си набил спирачки и едва не си огънал ламирините и пластмасите, стреса едно на ръка, виновният шофьор да ти направи жест с ръце: Какво толкова", вместо "Извинявай". Вчера, заради един такъв, който си мислеше, че е сам на пътя, едва не се утрепахме, остана ми само уплахата. #Cussing out Rolling Eyes

Някъде из темите четох, че една така отнемала предимство, ама когато смятала, че не е заплаха. Ти смяташ, ама другите дали така мислят и каква е гаранцията, че ще успеят да реагират адекватно!? newsm78

# 7 235
  • Бургас
Днес пътуваме с колата и завиваме по една еднопосочна и много натоварена улица, при което някакъв мъж си върви спокойно, говори си по телефона и гледа на другата страна /от където не идват и няма как да дойдат коли/. Мъжът ми наду клаксона и му извика, че така не се пресича, при което онзи започна да крещи как бил пешеходец и ние да сме внимавали как караме и тръгна да го псува. Не стига, че пресича неправилно, ами и устата му много знае. Мъжът ми избесня, спря колата и тръгна да излиза да се разправя, но го спрях.

Друга случка от днес, случила се час преди горната. Отново натоварена улица, от двете страни по тротоарите наспрени коли. Изведнъж зад един микробус изскача баба с количка /естествено количката беше първа на платното/. Бабата невъзмутимо си пресече. Чудя се как ли щяха да реагират родителите на това дете, виждайки бабата-камикадзе какво прави с отрочето им.

Относно часовете за почивка смятам, че е селско да вдигаш шум рано сутрин, по обяд и късно вечерта, но има действия, които са еднакво селски през цялото денонощие.

# 7 236
... Мъжът ми избесня, спря колата и тръгна да излиза да се разправя ...

Ето това е типична проява за къра, но не и за едно цивилизовано общество.
В България независимо кой крив, кой прав, всеки ти скача за нещо на бой.
Няма органи на реда, няма закони, няма глоби, няма ред, важното е да се мерим мускули и да се млатим.
Да покажем на тия хора кой е повече мъж...  Flutter
Съвсем скоро очаквам да станем като оная държава (не мога да се сетя коя точно беше, съфорумка я беше споменала някъде из темите), където и само ако погледнеш някой по-лошо, можеш да отнесеш куршум в главата.

П.П. Принципно за всички такива случаи говоря и горният цитат дойде точно навреме.  Peace

# 7 237
  • Бургас
... Мъжът ми избесня, спря колата и тръгна да излиза да се разправя ...

Да покажем на тия хора кой е повече мъж...  Flutter

Да, и аз това му казах. Той по принцип е много спокоен и неагресивен човек, но сега му изкипя. По принцип наистина е дразнещо някой, който не стига, че е виновен, ами и ти крещи и обижда, но това не е начина.

# 7 238
  • София
Днес на централни гробища в София,сме спряли колата на една от тясните алеи,стоим до гроба,пристига кола и въпреки,че ни вижда,че сме на гроба,настоява да се качи шофьора(в случая аз ) и да изведе колата,за да може тя да мине.Подчертава Тя,защото се ококорих на постъпката й. Винаги съм правела маневри,за да не притеснявам хората,давала съм назад,обикаляла съм,както съм виждала и другите така да правят. За мен си е селска постъпка. Изобщо не беше за тази алея,зави си след това,да кажеш, че са били за съседно място.

# 7 239
  • sf
А не е ли по-селско колата ви да препречва алеята ? И защо въобще пускат коли там  newsm78

# 7 240
  • София
А не е ли по-селско колата ви да препречва алеята ? И защо въобще пускат коли там  newsm78
Някой от алеите не позволяват разминаването на 2 коли и са тесни, така че не може даже при добро паркиране да се разминат 2 коли. И щом е разрешен достъпа на коли ,ти реши,че е селко,че влизаме с кола ли? Или ще предложиш да метна колата почти върху някой гроб,за да може някой мързеливец да не прави маневри и аз да не изглеждам селянка препречвайки разминаването.

# 7 241
А ако не може да направи маневрите хубаво, по-добре ли ще е да те одраска, бутне, да направи някоя поразия?
Ще настоява, след като алеята е тясна и има място само за една кола.
Не само вие, тя също е отивала на гробища.
Аз наистина не разбирам кое е проблем тук.

# 7 242
  • София
Винаги съм правела маневри,за да не притеснявам хората,давала съм назад,обикаляла съм,както съм виждала и другите така да правят
Не мисля,че трябва да обяснявам още по-подробно какво е било състоянието на хората около гроба.Не сме седели до колата на лафче.
Елементарното възпитание би било да отвори,да се извини,ако има проблем с карането назад,да помоли да се премести колата,а не да стои и да се държи като такава, на която всички са длъжни и въпреки ревяшите лица,да се скочи да й се направи път на нея.
Спирам да коментирам.

# 7 243
Там е работата, че всички на гробищата са като всички, които отиват в болница.
Всеки със своя проблем и мъка.
Това, че някой е бил по-изнервен от друг, не трябва чак толкова да сме строги.
Вярно, до възпитание е, но не е голяма драма.
Просто не знаеш каква психика има онзи отсреща. Може да е много по-лабилен, може да е всичко.

# 7 244
Наистина това с колата не е селско. Просташко и вулгарно е! Само че taffi, ти си знаеш защо, няма да го коментраме, не си я сложила на място, и тая овца ще продължи да наглее не само от колата си, а навсякъде, където премине. В България всеки си прави, каквото си иска.Няма правила, няма норми, няма ред...

Общи условия

Активация на акаунт