"Селски" номера и пинизи

• 5 183 969
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 245
Съвсем прясна селяния - простотия. Трябваше да дойдат двама монтажисти и реших да звънна на мебелната фирма, за да разбера кога да ги очаквам. Казаха следобяд - и аз почти сигурна, че става дума за късните часове, около 16 часа, все пак трябва да са наясно кога се правят монтажни дейности в жилищен блок. Ами! Точно в 14.00 часа се обадиха, че чакат долу. Влезнаха с обувки - единия по гуменки, другия по джапанки Crazy и през цялото време ми говориха на ''ти''. Добре, че поне приключиха неочаквано бързо.

# 7 246
Да, бе, тя отива на пикник сигурно.
Хубаво е човек да осъзнае, че не само неговата болка е най-важна.
Тогава няма да ги има тия препирни и излишни простащини.

Джули, аз на такива им върчвам калцуни.

# 7 247
  • Ямбол
Това винаги ми е било много грозно и отвратително - да използваш нечия мъка, за да си оправдаеш селската проява. Щом не може да се разминат две коли, значи не спираш там. Колко трябва да си нагъл, за да накараш някой да се съобразява с теб, само защото ти се реве и си решил да паркираш като селянин. Точно за да не ти прекъсват сълзите, паркираш някъде, където никой няма да те безпокои и отиваш да си ревеш на спокойствие.

# 7 248
Аз пък не мога да разбера, освен ако не става въпрос за болни или трудноподвижни хора, шофирането до места, където спокойно може да се изминат няколко крачки пеша и да не се създават пречки на околните - било на гробища, на хижи, паркирането точно пред входа на училища, магазини и прочее. Никой няма да се преумори от това да повърви няколко метра.

А по разказаната по-горе случка не мисля, че е редно да запушиш алея с колата си и да се сърдиш, че са те накарали да я отместиш, дори и с по-рязък тон. На гробищата всеки е с мъката си, не е отишъл просто да убие време.

# 7 249
Никога не съм разбирала влечението да си стигнеш с колата до гроба, на който отиваш. Дори и когато съм носила подавки, пак съм си спирала на паркинга преди бариерата и съм вървяла. Особено на връщане имам нужда от тази разходка, за да си събера мислите и да се стегна преди да седна в колата. Според мен в рамките на гробищния парк място имат само автомобилите на гробищния парк. Всички други - преди бариерата.

(Да, знам колко са големи гробищата и колко ходене се налага. И да, наясно съм, че често в такива случаи има и трудно подвижни хора.  И въпреки това, гробищата са място за покой, а не мол, че да си паркираш точно където ти е удобно.)

Та във въпросната ситуация мисля, че и двете страни са подходили егоистично. Щом алеята е недостатъчна за да се разминат две коли, на нея не следва да се паркира. Така тя се запушва и ангажира само за мъката на тези конкретни хора. А тя не е лична. От една страна, ако е толкова наложително да паркирате наблизо, можехте да паркирате на съседна по-широка алея. От друга, ако имаш нужда от спокойствие, правиш необходимото да не създаваш предпоставки то да бъде нарушавано. И ако след това вече някой го наруши - да тогава е селско. Така мисля аз.

# 7 250
Жената ви каза, че не я е запушила, а който е ходил по софийските гробища, знае, че са цели квартали! И дори и на средата да е спряла, по никакъв начин не можете да оправдаете шофьорката, която в крайна сметка, даже не е минала от там, за където "и се е пречело". Айде стига сте се заяждали... Селско е!

# 7 251
Харесвам мненията на Лиляна, ZinaSt и Tallulah.

# 7 252
Жената ви каза, че не я е запушила, а който е ходил по софийските гробища, знае, че са цели квартали! И дори и на средата да е спряла, по никакъв начин не можете да оправдаете шофьорката, която в крайна сметка, даже не е минала от там, за където "и се е пречело". Айде стига сте се заяждали... Селско е!

Не, не се заяждаме. Жената изрично обясни, че там няма място за две коли и след като тя е паркирала, не е имало място да мине друга кола.
Да, големи са централните гробища, но има широки алеи, на които може да се спре, без да се пречи на останалите. Не е нужно да се завреш точно в малките алеи между парцелите. Ще походиш малко и какво?
А иначе, според мен ти не си прочела внимателно. Шофьорката е минала точно оттам. Просто след това била завила, а не продължила по същата алея и не била за съседното място. Което явно е недопустимо.

Да не говорим, че има наредба за гробищните паркове. В рамките на гробищния парк си има обособени места за паркиране. И това, че е разрешено да стигнеш с колата до гроба, изобщо не означава, че е разрешено и да паркираш там. И съжалявам, но всеки ходи там с мъката си. Това е единственото място, на което няма по-прав.

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 11:44 от ZinaSt

# 7 253
... И съжалявам, но всеки ходи там с мъката си. Това е единственото място, на което няма по-прав.
Това и аз имах предвид!  Peace

# 7 254
А иначе, според мен ти не си прочела внимателно. Шофьорката е минала точно оттам. Просто след това била завила, а не продължила по същата алея и не била за съседното място. Което явно е недопустимо.

За недопустимо - не знам, но със сигурност е било несъобразително и леко нахалничко. А какво щеше да ѝ коства да заобиколи по друга алея? Никой не е отишъл там на разходка, не виждам чак толкова належаща причина да притеснява скърбящи хора, за да мине, пък било то и за да отиде на съседния гроб, а не просто, защото е решила, че трябва да мине точно оттам.
А ако имаше не помен, а погребение? Пак ли щеше да даде зор да освободят алеята - да разкарат ковчега, венците, хората, за да мине Нейно височество?
Малко повече съобразителност в такива ситуации не пречи. Не само на гробищата, на всяко друго място, където има много хора в тясно пространство.
Например в супермаркет. Спрели се хора, разглеждат нещо, избират, сравняват цени, а някой дойде и започне да ги побутва с количката, защото му пречат да мине. За да не заобиколи малко той, трябва другите да зарежат стоката, да излязат с тяхната количка на по-широко място, за да сторят път на принца или принцесата, и пак да се върнат обратно до стелажа, който им трябва.
Имаме сериозни проблеми у нас с търпението, изчакването и изобщо - със съобразяването с околните.

# 7 255
Изкл. селска проява от снощи.
Седнали сме само двама души вътре на бара в заведение, всички други отвън на терасата. Чат- пат се вясваше някой от персонала да ни нагледа. В един момент влязоха едни девойки от моминско парти със стрийптизьор. Започна да танцува момчето и като се накачули тоя ми ти персонал зад бара да зяпа- девет парчета, мъже и жени. То не беше подвикване, снимане, пляскане, все едно за тях танцува момчето и невиждали поразсъблечен мъж. Много ми стана тъпо за младежа.

# 7 256
  • Ямбол
Аз не можах да разбера нито каква е драмата, нито кое му е селското. Или стриптийзът вече не е за показване и за зрелище, а е някакъв интимен акт на внимание само?

# 7 257
  • в рока
Не бих я нарекла селска проява , а непрофесионална по-скоро.

Сийка е права, в последно време има много хора, които бързат, изнервени са, няма съобразяване, съчувствие, такт. Не мога да отсъдя кой е прав и кой е крив в споделеното за гробищата. Обаче причината за случката е в  мнението на Сийка

Лиле, проблемът е , че персоналът е гледал и явно е забравил обслужването на клиентите. Поне аз така разбрах

# 7 258
Ами тъпо е- да станеш от работното си място на терасата и да се наредиш вътре да гледаш нещо, което не е предназначено за теб. Айде, аз съм била вътре, като клиент, метнах и аз едно око, но нито съм дюдюкала, нито съм снимала като горепосочените. Crossing Arms

# 7 259
  • в рока
Тъпо е , защото са били на работното си място. Иначе, ако не бяха , в дюдюканията не виждам нищо селско

Общи условия

Активация на акаунт