"Селски" номера и пинизи

• 5 184 028
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 260
Аз на друго се дразня в супермаркет.
Застанал си по-далече от реда със стоките и гледаш, търсиш нещо. Но така че да има достатъчно място между щанда и теб за тези, които само преминават. Т.е. хем да има достатъчно място да минат пред теб, не зад гърба ти, хем ако някой иска да гледа някоя стока, може да застане спокойно до теб и да няма скрита видимост.
И идва някой, застава с гръб точно пред теб и започва да си избира от щанда, като че ли ти не гледаш там.

# 7 261
А иначе, според мен ти не си прочела внимателно. Шофьорката е минала точно оттам. Просто след това била завила, а не продължила по същата алея и не била за съседното място. Което явно е недопустимо.

За недопустимо - не знам, но със сигурност е било несъобразително и леко нахалничко. А какво щеше да ѝ коства да заобиколи по друга алея? Никой не е отишъл там на разходка, не виждам чак толкова належаща причина да притеснява скърбящи хора, за да мине, пък било то и за да отиде на съседния гроб, а не просто, защото е решила, че трябва да мине точно оттам.
А ако имаше не помен, а погребение? Пак ли щеше да даде зор да освободят алеята - да разкарат ковчега, венците, хората, за да мине Нейно височество?
Малко повече съобразителност в такива ситуации не пречи. Не само на гробищата, на всяко друго място, където има много хора в тясно пространство.
Например в супермаркет. Спрели се хора, разглеждат нещо, избират, сравняват цени, а някой дойде и започне да ги побутва с количката, защото му пречат да мине. За да не заобиколи малко той, трябва другите да зарежат стоката, да излязат с тяхната количка на по-широко място, за да сторят път на принца или принцесата, и пак да се върнат обратно до стелажа, който им трябва.
Имаме сериозни проблеми у нас с търпението, изчакването и изобщо - със съобразяването с околните.

Именно, и аз това казвам. Необходима е съобразителност. Която за мен значи, да не пречиш на останалите. И да не запушваш цяла алея в гробищен парк, само защото искаш да си паркираш до гроба, който посещаваш. Алеята е за всички и всички имат право да минават по нея по всяко време, когато гробищния парк е отворен. И никой няма право да си я прави само за него си, а после да обвинява другите, че са селяни или принцеси, защото искали да минат.

За дамата това може да третата алея, която е била запушена по подобен начин. И за трети път да е трябвало да се върне и да пробва следващата алея. Естествено, че ще и прикипи. Дори ми се струва много вероятно, щом е завила към друга алея. Провала е по нейната алея - кола. Върнала е, пробвала е по съседната - пак кола. В третата - пак кола...Е и така докъде?

(Това и в магазин ми се е случвало. Обиколих всички алеи, докато успея да се измъкна. А какво пречи, да си гледат хората, но да са застанали близко до регала и да са си прибрали количката успоредно. Не, количката е напречно или в средата на алеята, а те са от двете и страни. Така че да запушат отвсякъде. Гледай си колкото и каквото искаш, но ако може, без да пречиш на останалите да се придвижват свободно. )

# 7 262
Добре де, не съм присъствала на стриптийз- не е ли само за бъдещата булка и те да си дюдюкат само. Съгласна съм ако е шоу на заведението, за всички, но в случая си е само за момичетата.
Хвърляш по едно око ако си в заварено положение и толкова, а не всички вкупом да се изсипят вътре специално за това. Те хората ако искаха публика и на терасата щяха да си го направят.
Не съм в час явно.

# 7 263
Дари, сеир им дай на хората.
Като им е скучен живота, то чуждите лигавщини поне ще го разнообразят малко.

# 7 264
  • в рока
Нали проблемът е , че хората от персонала дюдюкат?  Ако други клиенти го правят , не виждам какво толкова е станало. Ами подпили хора. Все пак е заведение, не библиотека.

# 7 265
Аз на друго се дразня в супермаркет.
Застанал си по-далече от реда със стоките и гледаш, търсиш нещо. Но така че да има достатъчно място между щанда и теб за тези, които само преминават. Т.е. хем да има достатъчно място да минат пред теб, не зад гърба ти, хем ако някой иска да гледа някоя стока, може да застане спокойно до теб и да няма скрита видимост.
И идва някой, застава с гръб точно пред теб и започва да си избира от щанда, като че ли ти не гледаш там.

Изобщо темата със съобразителността ми е малко странна в контекста на коментарите тук.
И това което казваш, е още един пример за подобно поведение.

Не разбирам гледната точка на Сийка. Да, имаш право да си избираш колкото си искаш. Но защо твоето право да избираш на спокойствие, е за сметка на правото на друг пазаруващ да премине? И защо, ако някой е спрял да избира и е запушил цялата алея, друг искащ да премине се счита за селянин? Той няма право да мине. Той трябва да изчака, защото иначе ще смути избиращите си.

За мен лично, основното правило е да си вършиш каквото ти е необходимо, без да пречиш на другите да вършат това, което на тях им е необходимо. Ако искаш да избираш - прави го. Но си остави количката така, че да не пречи на минаващите и застани така, че и ти да не пречиш на останалите и готово. Да запречиш всичко и да обвиняваш другите в несъобразителност и липса на толерантност....Точно колкото един има право да си избира грах половин час, така и друг има право да премине покрай регала с консервите, дори и без да вземе нищо от там. Толерантност е и двамата да го направят така, че да не си пречат. А не единия да изчака другия.

# 7 266
Много ме кефи, коато такива, дето си избират и си зяпат, си зарежат количката, където им падне. Ама това да я завъртиш, да дръпнеш встрани... Няма такива работи! Нещо в стил "Паркирал си като идиот", но с пазарски колички. И другото е, вместо да ми кажат да се мръдна, да ме бутат с количките си. А най-ми е приятно на опашката на касата да си бутат количката в... седалката ми, айде да не съм по-груба. И като направиш забележка, "Ауууу, амъ извиньете, аз бьез да искъм..."
Всеки си прави, каквото си иска!

# 7 267
  • sf
Аз пък откачам ,когато някой пред мен на касата се мотае и вече маркират моите продукти, а този отпред още се тутка, едва-едва си прибира парите, изважда торбичка, лекичко почва да ги слага вътре, аууууууу побърквам се  #Crazy

# 7 268
... За мен лично, основното правило е да си вършиш каквото ти е необходимо, без да пречиш на другите да вършат това, което на тях им е необходимо. ...
Точно!
Това също е част от възпитанието и началните, встъпителни години на един индивид и живота му в общество, а не в пустошта.

# 7 269

Не разбирам гледната точка на Сийка.

Обяснявам, ако трябва и ще нарисувам.
В много от нашите магазини на пътеката между стелажите има сложени палети със стоки така, че от двете им страни са оставени съвсем тесни проходчета, колкото да мине сам човек с количка. И ако ти трябва нещо, което се намира на стелажа в съседство, няма как да не препречиш пътеката. Ако някой иска да мине, може да го направи, като просто заобиколи палета със стоките, които са по средата, и да мине по другия проход. Даже и по съвсем друг коридор. Или да изчака, ако вече се е наврял и го мързи да се върне. Може дори да помоли учтиво да му направят път да мине, а не да блъска хората с количката, като че ли са овце.
Има го и обратното, пак резултат на същата наглост и несъобразителност - да има място да се разминат спокойно две колички, но някой така да препречи своята, че да запуши трафика и в двете посоки. На всеки може да се случи, разбира се, съвсем неволно, но като забележиш, че пречиш, просто си придърпваш количката и се извиняваш на околните, не скачаш да се разправяш или пък още по-лошо, да се правиш, че не забелязваш изчакващите те хора и опашката, която си образувал.

# 7 270
Бях канена на рожден ден в един клуб. Бяхме 14 човека,всички по двойки. Рожденика поръчва една бутилка уиски, което върви с 4 ред бул-а подарък и поръчва 14 коли. Като дойдоха ред булите двама от гостите (гаджета) си взеха два за тях. Стана ми много смешно, защото дори не си направиха труда да попитат някой друг ще иска ли - един за момичето и един за момчето. Можеше поне да попитат с някой да го разделят или двамата да пият от един .. Имаше и фъстъци към уискито, които си похапваха само те :d Това са хора, които винаги ядат и двамата едно основно, една салата,един десерт. А като е на аванта - давай, взимай, докато има :d

# 7 271
Бях канена на рожден ден в един клуб. Бяхме 14 човека,всички по двойки. Рожденика поръчва една бутилка уиски, което върви с 4 ред бул-а подарък и поръчва 14 коли. Като дойдоха ред булите двама от гостите (гаджета) си взеха два за тях. Стана ми много смешно, защото дори не си направиха труда да попитат някой друг ще иска ли - един за момичето и един за момчето. Можеше поне да попитат с някой да го разделят или двамата да пият от един .. Имаше и фъстъци към уискито, които си похапваха само те :d Това са хора, които винаги ядат и двамата едно основно, една салата,един десерт. А като е на аванта - давай, взимай, докато има :d

Sick Ужас!
Четири редбула за четиринадесет човека, като двама веднага се пресягат и грабват два.Останалите дванадесет души да си разделят другите два, както си решат  Joy То е ясно, че няма да стигнат почти за никого, но поне да попитат преди това  Rolling Eyes

# 7 272
Никога не бих го направила така.
Обикновено, когато не стига за всички, гледам да не си вземам. В краен случай да си поделя с някого въпросното нещо.
Ако толкова ми се яде, пие от същото, ще си поръчам.
Ако нямам пари - ще изчакам момент, в който имам и тогава ще си взема.
Не разбирам хората, които цял живот търсят авантата.
Едно е да пестиш, избирайки как разумно да харчиш парите си, съвсем друго е да налиташ все на чуждото с цел, да спестиш от своето.

# 7 273

Не разбирам гледната точка на Сийка.

Обяснявам, ако трябва и ще нарисувам.
В много от нашите магазини на пътеката между стелажите има сложени палети със стоки така, че от двете им страни са оставени съвсем тесни проходчета, колкото да мине сам човек с количка. И ако ти трябва нещо, което се намира на стелажа в съседство, няма как да не препречиш пътеката. Ако някой иска да мине, може да го направи, като просто заобиколи палета със стоките, които са по средата, и да мине по другия проход. Даже и по съвсем друг коридор. Или да изчака, ако вече се е наврял и го мързи да се върне. Може дори да помоли учтиво да му направят път да мине, а не да блъска хората с количката, като че ли са овце.
Има го и обратното, пак резултат на същата наглост и несъобразителност - да има място да се разминат спокойно две колички, но някой така да препречи своята, че да запуши трафика и в двете посоки. На всеки може да се случи, разбира се, съвсем неволно, но като забележиш, че пречиш, просто си придърпваш количката и се извиняваш на околните, не скачаш да се разправяш или пък още по-лошо, да се правиш, че не забелязваш изчакващите те хора и опашката, която си образувал.

Е, значи за едно и също говорим.  Peace

Аз лично, в такива случаи просто оставям количката в началото на алеята и отивам да си избирам. Но ми се е случвало като се върна, да видя завещани съвсем други покупки и да видя как моите се отдалечават, бутани от някой друг. Но това е забавно, не ме изнервя.  Sunglasses

# 7 274
А рожденикът защо не попита първо кой  ще пие ред бул и кой кола, аз  така бих постъпила и съответно поръчала коли и ред бул допълнително в зависимост от това кой какво предпочита. Въпросната двойка и да не беше взела двата ред була, пак съм в чуденка как бихте ги поделили 4 на 14  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт