Предизвикателствата да си млад родител

• 1 617
  • 5
  •   1
Отговори
Мъжът и жената се намират, заобичват се и в един момент от техния съвместен живот се появява детето. Детето – плод на тяхната споделена любов. Те се грижат за него, радват му се и го възпитават по най-правилният за тях начин. Тази идеалистична представа се върти в главата на всеки човек, които си се представя като родител. Предполагам и при някои от вас това се е случвало – да има такива или сходни мисли за приказно семейство. Никой в нея обаче не разказва, че има роли, отговорности, трудности, моменти на притеснение и хиляди въпроси без ясен отговор.

В тази връзка искам да благодаря на La Roche Posay и на BG-Mamma за поканата и за отправеното предизвикателсвто да участвам в проекта „Татко – моят герой“.

И аз като родител на 6 месечно бебе, преминало през всички онези ранни перипети - раждане, ужасни колики, рефлукс, неспане, кърмене, режим на спане, никнещи зъбки и куп други неща, но за капак и проблеми с кожата. Все си мислех, че след коликите и рефлуска нищо няма да ни събори, но уви още във втория месец на дневен ред беше проблема с кожата. Нещо, на което дори не обръщах толкова сериозно внимание. След консултация с детски дерматолог започнахме използването на продукти от серията La Roche Posay Lipikar и продуктите от серията Lipikar не са съвсем безизвестни за мен. След този момент се убедих, че грижата за бебешката е изключително важна, което означава, че не само полагането на грижи са важни, но и това да намерим подходящи и ефикасни продукти.

От опита до момента бих оценила продуктите на La Roche Posay по следния начин:

PushpinИзмиващото олио Lipikar AР+ - любим продукт не само на бебето, но и на нас родителите. Продуктът е подходящ през зимите месеци, когато кожата изсъхва и е подложена на повече раздразнения. След употребата му кожата на бебето става гладка, мека и нежна. Измиващото олио е част от нашата вечерна рутина, като таткото е главен герой в банята и определено тези функции са изцяло негови. Давам на  продукта най-високата възможна оценка - 5 точки.

PushpinИзмиващият крем Lipikar Syndet AP+ - измиващият крем е с много нежна формула и е прекрасен за измиване на косата. Не съдържа сапун и парабени, а това което най-много ми хареса е, че е без аромат. Бебешката кожа е много податлива на надраскване, но с този продукт скалпа и кожатае се успокояват веднага и се укрепва кожната бариера. Оценка: 5 от 5 точки.

PushpinБалсамът Lipikar Baume AP+M - балсамът от своя страна успокоява сухата бебешка кожа и облекчава сърбежа веднага след нанасяне. Много бързо попива и след намазване кожата е дълбоко подхранена. Балсамът не омазнява и не залепва по дрехите, което го прави още по-приятен за използване. И на този продукт поставям оценка 5.

Бих обобщила с това, че всички продукти от серията са страхотни и съветвам всички родители да обръщат повече внимание, както на бебешката кожа, така и на своята.

И като за финал дали ще е проблем с кожата, или нещо друго - целият свят на двама млади родители се променя на 360 градуса и всеки един от тях има нужда от другия, защото няма значение от какъв пол е детето ви, то има нужда от своите двама герои – мама и татко.

Да бъдеш родител е изключително отговорно, но и най-голямото щастие на света. Както се изрази един мой приятел – „Същността на живота е в ръцете ти!“

Ролята на родителя е доживотна и той трябва да бъде готов за всички предизвикателства.

И като казах предизвикателства, кое беше вашето най-голямо предизвикателство в първите шест месеца от живота на вашето дете?

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 11:56 от RiTi7

# 1
Определено безсънието.
Както и не намирането на време за себе си.

# 2
Определено безсънието.
Както и не намирането на време за себе си.

И аз бих определила безсънието като най-големият проблем Confused

# 3
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Осъзнаването, че вече не си и никога повече няма да бъдеш господар на живота си. Винаги ще има по-важен човек, винаги те, децата ти, ще са най-отпред.

# 4
Това, че вече никога - НИКОГА - няма да имам почивен ден. Събота, неделя, сряда - всеки ден и нощ, винаги ще имам ангажимент. Това откритие доста ме впечатли. Simple Smile

# 5
Най-голямото предизвикателство през първите 6 месеца след раждането беше да убедим каката, че тя все още е важна за нас и я обичаме, колкото и преда да се роди бебето.

Общи условия

Активация на акаунт