"Селски" номера и пинизи

• 5 183 824
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 170
Редовно има нарушители, които знаейки, че са в нарушение минават с мръсна газ. В една друга тема потребителка ми обясни, че така се пестяло бензин.

Как се пести бензин? Като минеш с мръсна газ ли?

Като не спираш и потегляш пак предполагам.
И аз не успях да го калкулирам колко точно се пести, но така казват. Simple Smile За мен се пести само здрав разум, особено на оживени улици.

Кога спираш и потегляш? Като обикаляш ли?

# 7 171
  • Пловдив
Руски паметник, нали?
Не, в Пловдив едно кръстовище - на бул. "Васил Априлов", който е с предимство, и "Любен Каравелов", който е без.
Като карах курса, този, който ни водеше теорията, го нарече "противозаконно" (то не е такова, естествено).

# 7 172
Редовно има нарушители, които знаейки, че са в нарушение минават с мръсна газ. В една друга тема потребителка ми обясни, че така се пестяло бензин.

Как се пести бензин? Като минеш с мръсна газ ли?

Като не спираш и потегляш пак предполагам.
И аз не успях да го калкулирам колко точно се пести, но така казват. Simple Smile За мен се пести само здрав разум, особено на оживени улици.

Кога спираш и потегляш? Като обикаляш ли?

И представа си нямам колко се пести, но съм чувала. В София обаче ми се струва невъзможно, то самото чакане и спиране-потегляне по светофарите е неизбежно.  Та колко печелиш ако минеш в нарушение с риск да отнемеш живот на някой. Остави че така или иначе си е безумие.
Между другото, наскоро видяхме едно чисто ново BMW, на един светофар, спирайки на червено мотора му угасна. Мъжът ми ми обясни че най-новите модели са така, гаси се мотора автоматично като спреш, нз можеби за определено време и после само подаваш газ и стартира веднага.  Аз лично не бях запозната  Blush

# 7 173
Хибридните автомобили мисля са така.

В интерес на истина, от паркинга на нашите и аз правя нарушение за о/о 2 м, но там просто няма как да излезеш, абсурд е да завиеш надясно (както би следвало, за да спазиш посоката на улицата, на изхода на паркинга няма знак), дори и да няма спрял автомобил. Някаква недомилица е там от  страна на общината.

Да не говорим, че редовно има по някой паркирал на изхода и така или иначе е абсурд да излезеш по принцип Simple Smile)).

# 7 174
  • София

Между другото, наскоро видяхме едно чисто ново BMW, на един светофар, спирайки на червено мотора му угасна. Мъжът ми ми обясни че най-новите модели са така, гаси се мотора автоматично като спреш, нз можеби за определено време и после само подаваш газ и стартира веднага.  Аз лично не бях запозната  Blush

И стартера заминава доста бързо. Иначе наистина така се пести гориво, както и се намаляват вредните емисии. Има и такива мотори и скутери.

# 7 175
И стартера заминава доста бързо. Иначе наистина така се пести гориво, както и се намаляват вредните емисии. Има и такива мотори и скутери.

Да де, ама това е различно от т.нар. пестене на гориво, преминавайки през пешеходната пътека с мръсна газ, крилата мисъл на съфорумка, която цитираше Aludra *: "Редовно има нарушители, които знаейки, че са в нарушение минават с мръсна газ. В една друга тема потребителка ми обясни, че така се пестяло бензин".

# 7 176
  • София
Хибридните автомобили мисля са така.

В интерес на истина, от паркинга на нашите и аз правя нарушение за о/о 2 м, но там просто няма как да излезеш, абсурд е да завиеш надясно (както би следвало, за да спазиш посоката на улицата, на изхода на паркинга няма знак), дори и да няма спрял автомобил. Някаква недомилица е там от  страна на общината.

Да не говорим, че редовно има по някой паркирал на изхода и така или иначе е абсурд да излезеш по принцип Simple Smile)).

не само хибридните. Моята не е хибрид, но е точно по този начин. Аз обаче я махам тази екстра, освен в случаите, когато не ме чака истинско задръстване Simple Smile

# 7 177
Откакто на кръговото в Люлин един караше срещу мен, се обръщам на всички страни по 3 пъти. Айде на еднопосочна улица има видимост, ако някой е в нарушение ще го видиш, не е проблем. Ако има място ще се разминете, ако няма - да връща назад. Ама на кръгово, където няма никаква видимост ... Уникални идиоти има по пътищата  #2gunfire
После за още няколко такива случаи са ми казвали.
А тези в насрещното по магистралите не искам да ги коментирам. Трябва да им вземат книжките завинаги.
А веднъж съм на червен светофар и чакам. Светва зелено, аз тръгвам и след 30 метра има пешеходна пътека. Виждам, че човек чака да пресече и аз намалям. След мен една госпожица като ме удари .. После се оказа, че се загледала в радиото и не ме видяла, че спирам. Добре, че човекът не беше тръгнал да пресича  Praynig

# 7 178
... В една друга тема потребителка ми обясни, че така се пестяло бензин.

Мизерия, та дрънка!  Stop

# 7 179
На кръговото в Л#лин карат с минимум 50, някои го минават с поне 80. Объркалите се, също карат с такава скорост. Да не говорим, че някои блейки тръгват към Перник и след това връщат назад ..

Една от най-тъпите ситуации, в които съм попадала е - наближавам пешеходна пътека, от другата страна рейс. Виждам под рейса, че човек пресича и спирам, за да пресече точно навреме. Колата отзад, по принцип караше плътно зад мен, много му се искаше на шофьора да ме прескочи. Спря, излезе от колата и започна да ми крещи защо съм спряла. Аз го попитах 'Не видяхте ли пешеходеца?', очевидно не го видял, започна да крещи, че не се спирало така рязко пред пешеходна пътека. Simple Smile))) По принцип без причина не се спира рязко. Ама аз нито спрях рязко, нито спрях без причина.

# 7 180

Шофьор съм над 10 години, пешеходец съм през по-голямата част от времето си, поне напоследък, както и се возя, ама смятам за голям идиотизъм да пресичаш/минаваш на червено, да излизаш на пешеходна пътека без да се огледаш или да не забързаш ход, да сечеш пътя на коли, мотори, мислейки си, че си сам на пътя. Или си убиец, или си самоубиец. Направо ми се повръща от олигофрени. Sick  #Cussing out

Някои съвременни коли гасят мотора при спиране на 10сек., мисля newsm78

Селски тарикатлък е да пътуваш гратис в ГТ, ами карай на автостоп, Жожоба! Кради от магазина, защото надценката е твърде висока...

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 18:37 от goddess

# 7 181

По този повод се сетих - имам книжка от началото на тази година. Като съвсем нов шофьор, още несвикнала, реагирах късно и спрях на много малко разстояние (метър, да речем, не сантиметри) от кола, движеща се по напречната улица - с предимство, грешката беше моя, но спрях все пак, не я ударих. Става дума за едно особено регулирано кръгово кръстовище, в което аз съм вътре, но нямам предимство - знам си го, че е особено, но тогава сбърках.
Другата кола също спря пред мен, блокирайки както моя път, така и пътя на тия след нея, вратата се отвори и една кака се развика: "Ти нормална ли си? Нормална ли си?". Аз и правя знаци с ръка да се маха (кво да и кажа - нито от "да", ще е доволна, нито от "не", предполагам Wink), тя продължава да настоява да и отговоря нормална ли съм, накрая се наложи да и кресна и аз: "Ама я се разкарай, ма!", за да може да тръгнем и аз, и тези след нея.

Няма прилика с твоя случай, просто се сетих, че някои хора явно си държат на конското.

Извинявай, обаче твоето поведение е много по-селско. Да се извиниш не ти ли хрумна?

# 7 182
магазините не са държавна собственост,защо да го правя?

# 7 183
магазините не са държавна собственост,защо да го правя?

Градският транспорт също не е държавна собственост.

# 7 184
Не е точно селско, но ми е изключително неприятно когато непознати жени се обръщат към мен с "мила". Ако са ми близки, роднини или стари приятели, добре. Но от устата на напълно непознати или хора, с които само се поздравяваме, ми е много лицемерно и фалшиво.

Общи условия

Активация на акаунт