"Селски" номера и пинизи

• 5 180 658
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 4 905
  • sf
Ако тези хора/кумовете/ по принцип не се държат така, може нещо моментно да е било и за това така да се е получило  Rolling Eyes

# 4 906
Дари П., е това си е селско нахалство и натрапване.
Но ние далеч не сме се натрапвали, цялата случка се разиграва за не повече от 1-2минути.
Ама знам ли вече....може и подаряването на подарък да се счита за натрапване. Силно ще се замисля вече...
Иначе същите тези хора не пропускат да разпитат поне 2-3седмици по-рано, къде и как ще празнуваме РД на щерката, какъв подарък да купят и т.н.

Не сте се натрапили изобщо. Поне така мисля. Ама сме меки Марии, виж хората какво правят. Аз от неудобство вдигам, ще разберат къде съм сигурно...

# 4 907
Лиляна, леко си се объркала и си пишеш каквото ти дойде.
Не съм очаквала да ме черпят, или да си връщат "почерпките". Това не знам от къде си го изсмука от пръстите.
Аз лично ще се почувствам неудобно, човек да дойде при мен да поднесе поздрави и да не го поканя да седне. Ако ще на пейка, или на празна маса да е.
Но със селски манталитет, толкова си разбрала.

# 4 908
Ако на мен ми се случи това, бих приела, че са имали нещо да говорят с другите хора. На майка ми ако и се случи такава случка, ще сътвори страшна драма, с поне 5 сценария, защо са ѝ се разсърдили, как са я пренебрегнали, тя какво е правила за тях и т.н. Различни хора, различни характери, различно възприемане на нещата.

# 4 909
  • Ямбол
Лиляна, леко си се объркала .....
Но със селски манталитет, толкова си разбрала.
Кое не съм разбрала? Защо тогава поясняваш как си ги черпила всичките в клуба, след като си очаквала да доведат само детето?
Защо беше тази вметка? Освен за да се изтъкнеш, как ти черпиш за рожден ден и очакваш същото от тях, че даже и настояваш да им се натресеш без да са те поканили дори.
....
Миналата година дори попитах кой от тях ще доведе дъщерята на рождения ден на моята...
Но те дойдоха в клуба цялото семейство. ..

# 4 910
Лиляна, никъде не съм казвала, че съм ги черпила всичките. Simple Smile казах, че дойдоха всички.
Не съм се натрисала на никого, уговорката беше да се видим.

# 4 911
  • Ямбол
....уговорката беше да се видим.

Но си очаквала да те поканят, защото както сама каза, било проява на лош вкус, че не са те почерпили.
Защо е проява на лош вкус, след като уговорката ви е била само да се видите?

# 4 912
Хора, вие няма ли да се почувствате зле на нейно място? Все пак заради уважението и жеста са могли от елементарно възпитание да поканят ако не сега, то друг път кумовете си. Защо пренебрегвате факта, че жената се е постарала и дори критикувате, че е очаквала почерпка? Напълно нормално е поне да и се отдели внимание за благодарност. Peace

# 4 913
От страни наистина е неловко, но само вие си знаете отношенията.
Възможно е да са се съобразили с предпочитанията ти да не сядаш в заведение с малко дете, особено ако си го заявила.  На тази възраст на детето за мен също най-кошмарното нещо беше някой да ми каже да седнем в заведение, защото това означаваше аз да не седна и за минута на масата Peace. Още повече те са били приключили с консумацията и са се приготвяли да стават.
А разборът за присъствието им на вашия РД беше дребнав. Аз дори не бих си помислила да попитам кой от двамата родители ще доведе детето( подразбира се , че при близки отношения са поканени и двамата). Да не говорим след това да отбелязвам как са дошли и двамата!

# 4 914
  • Ямбол
Хора, вие няма ли да се почувствате зле на нейно място?....
Аз изобщо нямаше да стигна до там, че да се чувствам зле или неудобно, ако бях на нейно място.
Хората имат уговорка с други хора и тя го е знаела преди това. тогава има и друго време, в което да уважа малкото дете, на което съм избрала подарък, за да го зарадвам, не за да ме черпят родителите му.

# 4 915
  • София
Ако някой не ме кани на РД, аз не бих му звъняла, за да давам подаръци./т.е. само се обаждам да поздравя, не настоявам да идвам и не питам нищо/. Когато ме потърсят, тогава. Ако не, значи не им трябва моята компания и подаръци.

# 4 916
Не ставаше въпрос изобщо да ме черпят, или не.
Когато правя подарък, не очаквам насреща да ми се слага софра за 3дни.

Циндил-Пиндил, ако не се обадим, то следват сръдни и драми....а и това го правя от уважение към децата. Те не са виновни за това какви родители имат.

# 4 917
  • София
Не, не, ти се обаждаш, за да поздравиш, питаш как са и т.н, но не бих инициирала тези срещи, особено за празници, точно за да не се чувста никой длъжен да ме черпи. Peace

# 4 918
  • София
Хора, вие няма ли да се почувствате зле на нейно място?....
Аз изобщо нямаше да стигна до там, че да се чувствам зле или неудобно, ако бях на нейно място.
Хората имат уговорка с други хора и тя го е знаела преди това. тогава има и друго време, в което да уважа малкото дете, на което съм избрала подарък, за да го зарадвам, не за да ме черпят родителите му.
Лиляна, стига с това черпене. Naughty 10 пъти момичето каза, че не е очаквала черпене , а отношение. На всеки ще му стане криво от такова отношение!

# 4 919
Детето става на година - как няма да почерпят за негово здраве,
или поне да си направят устата?
Подаръка не е да те кара да се чувстваш задължен,
но е жест на внимание и си е прието да се почерпи.

Общи условия

Активация на акаунт