"Селски" номера и пинизи

• 5 184 874
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 210
А, ето че се появиха и торби от пазара, които да подсилят разказа, на който намерихме слаба част.

В кое точно си намерила слаба част Лиляна?
Или ти търсиш под вола теле, за нещо съвсем просто и ясно казано?
Да ми обясниш от какъв интерес точно го правиш? Не изглеждаш по-велика, нито по-умна.
Това можеш да го пробваш сред учениците си и ако толкова ти е домъчняло да изглеждаш авторитетно, съвсем скоро започва учебната година и ще имаш тази възможност.

# 6 211
Четете ме бавно, няма да повтарям: адски селско е, че ще ми развалите хубавата тема, която е достойна за тема на Година, а аз да бъда короняса за Автор на година! Пулицър като журналист не успях да грабна, не бъдете гадни и ме оставете това да направя поне тук.  Heart Eyes   bouquet  Hug

# 6 212
Самоиронията и хумора ѝ ми допаднаха.

Кое ти е допаднало? Wink

# 6 213

tier, т.е. искаш да ми обясниш, че от 4ма човека всичките се оказаха с проблеми също? и не можеха да вдигнат нищо от порядъка на 3-4кг? Но пък мъкнеха без проблем собствените си торби от пазара. Simple Smile

Ами ето, сама си отговаряш на въпроса защо не са помогнали Simple Smile Ако аз мъкна пазарски торби, също не бих помогнала  Peace
Снощи отидох до магазина за сладолед и по пътя едно момиче с колело и няколко пазарски чанти, беше си изпуснало едната чанта и се мъчеше да си събере продуктите. Предложих и да и държа колелото, а тя да си събере нещата...та ако е нещо от сорта нямам нищо против, но не ме търси за колички и други подобни.

# 6 214
Веднага слагам два пиниза Simple Smile

В отдел намалени стоки на магазин от световна верига се оказва, че електроуредите са без гаранция. В други магазини на фирмата (по света) тези продукти са си с гаранция мин 2 години.

Тъкмо да се възмутя, забелязвам едни хора с масички от по 10 лв в промишлено количество и фирмени тениски на мебелен магазин. Дотук, ОК. Влизаш от любопитство в сайта на фирмата и забелязваш, че същите масички се продават под друго име за по 70 лв. Това, второто на мен ми клони към измама.

# 6 215
  • out of space
Абе ако, та ако... в случката няма нищо селско, просто е егоистична. Какви са подбудите- само може да се гадае.
Самата аз съм била в подобна ситуация. Преди доста години решаваме с две приятелки да идем на екскурзия във Венеция. Еййй, няколко месеца събирах пари от заплатата си, чаках с нетърпение заминаването. Още в рейса приятелките ми се запознаха с младо момиче, болно от детски паралич. Скарала се с родителите си и решила да се разходи до Венеция. През цялата почивка приятелките ми я водеха за ръчичка, момичето ходеше много бавно. Почти нищо не видях!
Нека съм егоист, селянка, лош човек и т.н., но дундуркането на непознат човек не го бях предвидила.  Crossing Arms

# 6 216
Ери, свалянето на количката на жената ми отне точно 40сек., но трябваше да оставя моята с бебето долу и да се върна обратно. 
Както и да е....видях че и тук, нито един от писалите няма да помогне.

# 6 217
Maryse , на мен ми е интересно, младото трудноподвижно момиче помоли ли всъщност за помощ?

# 6 218
Принципно, никой не е длъжен да помага (и това не дава никаква индикация за стойността му като човек), но е много мило и благородно да ти подадат едно рамо, когато ти трябва.

# 6 219
  • out of space
Ери, свалянето на количката на жената ми отне точно 40сек., но трябваше да оставя моята с бебето долу и да се върна обратно. 
Както и да е....видях че и тук, нито един от писалите няма да помогне.

Еми хубаво, явно си добър човек, но на другите постъпката не е селска, а егоистична.

# 6 220
Maryse, било е много мило от твоя страна да помогнеш на тази жена, въпреки че си била с бебешка количка. Помагам винаги, когато някой се нуждае в градския транспорт и хората ме гледат сякаш съм извънземно. Затова не ме учудва реакцията на поста ти.

# 6 221
Намирам за неприемливо да се съди една постъпка "селска" ли е, или не по това кой я е описал.
Да не помогнеш на някого с количка в ГТ да слезе, въпреки че виждаш, че този някой се мъчи, за мен е най-напред нечовешко. Иначе не е селска, градска простотия е. Щото нали в градски транспорт се случва.

# 6 222
На майки с бебешки колички не се помага, защото 'не сме им длъжни, да мислят къде ходят', на хора със затруднения и инвалиди не се помага....поради същата причина....на възрастни...пак същото.
Дано на някоя от вас не и се случи инцидент както си върви....да не се чуди защо няма кой да помогне.

Освен че е егоистично е и селско за мен и издава липса на възпитание,  но човек може да си успокои съвестта както му е изгодно.

# 6 223
  • Canada
 От една страна си права, на всеки ще му стане жал като гледа човек да се мъчи, независимо дали е майка с количка или някой трудноподвижен . Тук пък, като част от обучението в един магазин ни казваха да не помагаме на никого без да са ни помолили за това ( хора в инвалидни колички, например). Един вид така се накърнява достойнството им.

# 6 224
Определено не е по темата,но във връзка с горния пост.
Много пъти съм си предлагала услугите на възрастни хора да помогна с носене на пазарска чанта или при качване в автобус,но те категорично отказват.
Може би се страхуват да не забегна с нея или пък им е обидно някак си.Знам ли,доста съм си мислила по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт