"Селски" номера и пинизи

• 5 184 850
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 225
Помагам умерено, защото не мога да вдигам повече от 5 кг. Мога да помогна с друго, но само не и с това.
Бебе с количка тежи ужасно много. Това си е чисто мъжка работа или за човек с голяма физическа сила.
Винаги любезно отказвам, когато ме помоли майка с количка да й помагам.
Егоистично или не, моето здраве ми е някак си по-ценно от нечия количка, при положение, че има куп здрави и силни мъже наоколо, които могат да помогнат. Пък дори и да няма...
На възрастни хора или хора с някакъв недъг им помагам редовно да се качат - я с подадена ръка или да им взема торбичка, нещо, което не тежи толкова много.

# 6 226
Аз отказвам да ми помагат с количката, когато има рампа, но понякога, ако предложат помощ,само тогава, моля да дадат ръка на 3 годишното, че може да изхвърчи пред някоя кола или да падне по стълбите, защото ръцете са пълни с играчки. В противен случай свалям количката с едната ръка, с другата държа средното, а с цяло гърло крещя на голямото да стои до мен  Joy .

# 6 227
  • out of space
Абсолютно никога не съм се качвала на автобус с количка. Абсолютно непонятно ми е защо е нужно. Честно.
Сори, Касита! Моят глас го имаш.

# 6 228
Е, не. Децата нямат място в ресторант, на ескалатор, в автобус и т.н., а после били диваци Simple Smile.

Аз няма да повторя най-вероятно тази офанзива, но не всеки живее на разумно разстояние от парк, лекар, магазин и т.н.. или има книжка и кола на разположение.

На мен ми беше селско, когато една жена на средна+ възраст зад мен ме ръчкаше да мина най-отпред на опашката в магазина, но когато ни дойде реда, ловко скочи пред мен и ме изпревари.

# 6 229
Нужно е да се качиш в автобус с количка, след като имаш работа, мястото, до което искаш да стигнеш, е далече, нямаш кола, нямаш пари за такси и май все още не е забранено да ползваш автобус.

# 6 230
  • out of space
А, не, без изопачения моля  Laughing Разбира се, че децата имат място в ГТ. Нито на тях, нито на себе си бих го причинила да ги мотам с количка по автобусите, за да идем до парка.  Wink

svetlina* Всичко това е пределно ясно, не ми е ясно каква ще е тази важна и неотложна работа, която трябва да свърша, за да завирам бебе при бацили, един тон народ, стълби, блъсканица, трафик и т.н.

Трябва да е ясно, че ни най-малко не се заяждам, просто искам да науча чуждите гледни точки.
Спирам де, да не изпия някоя ледена кофа от Касита, че няма как да й го върна  Heart Eyes

# 6 231
Goddess, ако ти кажа, че имаш проблем със запетайките, ти как ще реагираш? Не е ли вече банално това с поправянето? Разбирам, че някои хора ги дразни, но на мен ми става досадно. Има си тема за правопис.
И за да няма не разбрали подчертавам селски ми са не грешките, а реакцията след поправка.
Goddess, и аз да ти кажа, че "не разбрали" е неправилно,
пише се слято  - неразбрали

# 6 232

svetlina* Всичко това е пределно ясно, не ми е ясно каква ще е тази важна и неотложна работа, която трябва да свърша, за да завирам бебе при бацили, един тон народ, стълби, блъсканица, трафик и т.н.

Ако наистина не се заяждаш, ти отговарям - трябва да заведеш детето на консултация, нямаш финансова възможност да ползваш такси; искаш да се разходиш с други майки в парка, който изобщо не е близо и ти е невъзможно да стигнеш пеша дотам; трябва да отидеш до болницата да занесеш храна на мъжа си, защото е след операция там и няма на кого да оставиш детето... И да, знам, че ССФ няма финансови проблеми, но някои хора в паралелна реалност не могат да си позволят по 10 лв. дневно за таксита, защото с тези 10 лв. ще пазаруват храна...

# 6 233

Goddess, и аз да ти кажа, че "не разбрали" е неправилно,
пише се слято  - неразбрали
Да, вярно, само при глаголите се пише отделно или поне основно.
http://otricatelnata-chastica-ne.ezikova-kultura.tutmanik.com/

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 17:08 от goddess

# 6 234
От една страна си права, на всеки ще му стане жал като гледа човек да се мъчи, независимо дали е майка с количка или някой трудноподвижен . Тук пък, като част от обучението в един магазин ни казваха да не помагаме на никого без да са ни помолили за това ( хора в инвалидни колички, например). Един вид така се накърнява достойнството им.
 Не зная дали става въпрос за накърняване на достойнство.... По-скоро си мисля, че това е вид терапия /малките победи над трудностите/ по пътя към самостоятелност. Различните хора имат различни нужди и възможности. За това, когато ви помолят за помощ, не се притеснявайте да задавате уточняващи въпроси.
          Аз, например, щях да направя беля, когато опитах да помогна на майка с бебешка количка да слезе от автобуса. Тръгнах да хващам оста между предните колела, а тя се оказа сгъваема. Хвана ме яд на майката, защото първоначално се съгласи да й помогна, а после, на самите стъпала взе да вика да я оставя. Какво да оставям, то количката беше започнала да се сгъва! Хвърлих си чантите на земята, за да оправям положението, а майката мълчи и сумти. Ами кажи ми бре жено! Хвани тук, а не там! Това моето беше недодялана помощ, но пък си мисля - при толкова модели бебешки колички дали и въпросното майче би се справило от раз с друга, с различен механизъм. Ако се питате дали чух "благодаря", поне от куртоазия... не, не чух. Начинът, по който се отдалечи, мърморейки, ме кара да си мисля, че направо ме е "благославяла"...  Embarassed Laughing Laughing

# 6 235
Аз затова помагам само, когато ме помолят  Peace

# 6 236
Моя колежка в София не може да шофира, а мъжът й е временно в чужбина.  С бебето на 6м си водеше детето -голямото на 5г,  на детска градина. Мислеше да го спира, но момченцето си искаше да си ходи. С бебето ходеше и до банката, до работата ни да си оправя документи и т.н
Аз живея в малък град в момента и не ми е проблем да взима такси до поликлиниката, като е време за консултация, защото ми струва 2лв.
 В София, ако бяхме, можеше и да не мога всеки път да давам.
А догодина, когато си отидем в Бургас (другият ми роден град Crazy) с поотрасналото ми бебе, смятам, че с автобус ще ходим до центъра и на плажа. Разстоянието е доста голямо за пешеходна разходка.

# 6 237
Аз питам "Имате ли нужда от помощ" . Ако ми кажат да - помагам, ако ли пък не, се оттеглям Simple Smile По скоро съм на принципа " Не прави непоискано добро" Simple Smile

# 6 238
  • Ямбол
Самоиронията и хумора ѝ ми допаднаха.

Кое ти е допаднало? Wink
Хуморът. А де, аз нямам бебе, което да ми пречи. Понякога и това правя, греша.  Blush

Кас, обещавам да включа тази тема в номинациите си, но не обещавам, че ще гласувам за нея.
А, ето че се появиха и торби от пазара, които да подсилят разказа, на който намерихме слаба част.

В кое точно си намерила слаба част Лиляна?
....
Точно там, където добави торбите, след като ти казах, че не всеки може да вдига тежко.

# 6 239
Напомнихте ми една случка от преди много години. В претъпкан рейс си качвам детето на три години, взимам го от детска градина и го водя в къщи. Никой разбира се не се помръдва и не става, ние стоим до вратата.  В един момент една ТЪПА  простачка /не се срамувам след толкова години така да я окачествя/ ми вдига скандал, че седя на вратата, а не слизам и вместо да направи път да минем навътре ми блъска детето, което едва не си удари главата в дръжката....побеснях и и казах, че ако някой ми беше отстъпил място поне да мина навътре нямаше да преча на вратата. Сконфузен един господин се сети, че е кавалер и ми отстъпи място на мен и на детето, а една баба на седалката ми направи забележка, че "много говоря". Минаха много години, но още ми е пред очите тази случка. То вярно, че сме оскотяли, ама и дете да блъскаш в автобуса, понеже видиш ли трябва да минеш.....И как никой не и направи забележка че ми блъска детето, пък бабата беше възмутена, че аз съм била възмутена и съм го изразила на глас. Що за народ сме....още се питам. И да, нямах пари за такси всяка вечер да си прибирам детето и ползвах ГТ. Все си мисля, че някой отгоре гледа и като се направиш на простак после ти го връща по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт