"Селски" номера и пинизи

• 5 184 887
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 300
Два пъти съм припадала, когато съм стояла права в автобус и вече имам страх от това. Гледам да съм седнала повечето пъти, особено, ако е претъпкан. Случвало ми се е да вървя 15-20 мин. в обратната посока, за да мога да се кача на първа спирка и да седна.
Ако усещам, че ми прилошава, съм молила хора да ми отстъпят място и никога не са ми отказвали.
Не знам от къде ги намерихте тези, които дори да ги помолиш, отказват.
Както и ако помоля някого да се разминем, не съм срещала отрицание. Никой обаче не ми е предлагал да мина навътре, без да съм пожелала. Малко нелогично ми звучи. Ако искаш нещо си казваш, защо да чакаш другите да се сетят.
Да буташ дете, където и да е, е откровена тъпотия. Аз съм си пропускала спирката, защото до мен беше майка със спящо дете в ръце, с торби, чанти, дрехи и играчки и просто нямаше как да стане, за да мина и да сляза аз. Повървях 10 мин. повече и нищо не ми стана ..

# 6 301
Сещам се за една доста добре изглеждаща дама на средна възраст (около 42-45), която най-нагло си седеше на седалчица в силно претъпкан автобус и когато дойде контрола, отново така нагло и нахално гледаше, защото я питат къде й е билетчето. Оправданието беше, че не й се занимавало с глупости рано сутрин!  Flutter

# 6 302
Добре, как някой да ти предложи да минеш навътре, когато човекът не чете мисли и не знае точно кога смяташ ти да слизаш - след 1 спирка, след 2 или след 12.
Нали се сещате, че хората по-често не ползват ГТ, за да си убиват времето, а защото отиват на работа или по задачи и някак умовете им са заети с техни лични работи, а не с наблюдение на околните и отгатване на техните нужди

# 6 303
Нищо не оправдава блъскането на детето.  И на вратата да е стояла, онази жена сляпа ли е била, та не е видяла детето и го е бутнала? Ей така от кеф го е блъснала, че й пречи, че майка му й е препречила пътя.
Аз много често, като ми наближава спирката, питам хората пред мен или до вратата слизат ли и може ли да се разминем. Peace

# 6 304
  • Ямбол
Лиляна, явно държиш на пълни подробности в описанията. Следващият път ще опиша и дрехите, грим, прическа, че току виж си задоволена. Явно, че по други показатели не си.
Не, Мирама, интересно ми е, че само при твоите описания се получават такива нагласени истории. Не съм забравила колко допълнителни детайла намести в случката ти с черпенето на вашите близки. Там беше повече от подробна, а се оказа, че е било излишно, понеже уж не си очаквала да те черпят. Сега пропусна да кажеш, че хората били с торби и че жената е питала за помощ, защото кой знае дали е било така в действителност.
Не разбираш ли, че колкото повече се дообясняваш, толкова повече олеква историята ти и не ти вярвам, предполагам , не го виждам само аз.

# 6 305
Като видях  темата се сещам някой неща.
Това е така да се каже- "болна тема".
Ще споделя два случая.
Пътувам в автобус, тъкмо бях си свалила гипса на крака след счупване, дори не знам как успях да седна на мястото си.  Възрастна жена стои права и тъй като бях най- младата в автобуса, реши мен да подкара. Без дори да се обърне човешки, взе да ми се кара- как съм нямала срам- тя била стара, болелия краката, такива сме били младите.. Станах и и казах- " И мен ме боли, дори повече от вас вероятно, но се настанете удобно." Хората в автобуса я спогледаха укорително и един мъж ми отстъпи мястото си, тъй като видя че едвам се държа.
В следващия случай бях седнала по погрешка на мястото на една жена и тя помоли да се преместя. Разбира се, казах аз и взех да си събирам нещата. А тя нашата взе да ми дърпа чантата, взе да ме дърпа за якето и да крещи " Айде по- бързо де, автобуса тръгна".
Избеснях, дори не можах да и кажа нещо от бяс, защото щеше да е нещо много неприлично.
Отвратила съм се от пътуването с всякакъв вид обществен транспорт.

# 6 306
Лиляна, твърде много фантазия имаш, за да си въобразяваш че съм седнала да си измислям разни случки.
Не знам ти какво забелязваш, но предполагам и достатъчно други потребители са забелязали твоите заяждания и разчепквания само по написаното от мен. То е и очеизвадно, няма как да го пропуснат.

# 6 307
  • София
Да, вярно.
Лиляна се засяга от снизходителното "селска учителка", но се държи като точно такава.
Лиле, рядко чета, но често засичам синтаксис на мираминото поведение. Нещо лично ли е или така по принцип драпаш?

# 6 308
Като изключа елемента на блъскането и размяната на реплики, не виждам какво в горната случка е нередно. Не мога да се сетя защо трябва да се отстъпва място на тригодишно дете. И понеже тук се каза, че е много селско да не се отстъпва място в ГТ, аз пък да си кажа, че не съм видяла в чужбина някой да го прави. Стояла съм в автобус с неходещо дете в едната ръка и сгъната количка в другата и никой никога не ми е отстъпвал място. Усмихват се на детето, радват му се, но място никой не отстъпва. Нито пък помага като си качваш количката. Става дума за хора от всякакви националности, предимно западни. Тук главно чужденци има в ГТ. И в банки много пъти съм чакала дълго време на опашка, детето се тръшка, реве, не се трае. Най-много охраната да ме пита дали да ми дадат вода или да помогнат с нещо. Ред да отстъпи някой - никога. Егати селяните значи. Еми и аз се чудех, но свикнах, че не го правят и толкова.

Не казваш за "коя чужбина" иде реч, но в тази чужбина, където живея винаги са ми правили място, отстъпвали ред и др подобни.... Може и да е имало пропуски, но моя син е на 5 год. По летищата обаче никога не чакаме! Понякога ми става неудобно, щото не е никакъв проблем за детето, но служител излиза пред гишето и ни подканя.

# 6 309
Еее, как пък само един се сети, че след като някой стои до вратата и  пречи, може да го попита дали ще слиза. От девет кладенеца вода докарахте.

# 6 310
Майката седна до детето си и изобщо не и направи впечатление, че аз седя права!
Седя или стоя права?
А на бремена жена винаги отстъпвам, защото при внезапно спиране на превозното средство може да загуби равновесие, да падне и да последват куп беди. Даже съм молила седящи пътници дето се правят, че не я виждат да й отстъпят място.

# 6 311
Да наистина, защо да отстъпваме място на три годишни? Лейдитата са били на работа, медитират след 10 километров маратон и голям праз, че един такъв три годишен пред очите ми заби чело в дръжката при рязкото спиране на неособено натъпкания тролей. Голям праз, че младежът беше с очилца и вадихме стъкла от окото в Пирогов. Важното е изрично да помолиш лейдито, защото откъде капка мозък да се сети, че това дете не може да се държи стабилно и може да пострада. "Лейди" ли казах? Да, бе, да! Лейди, как пък не!

# 6 312
  • Ямбол
Искаш да кажеш, че виновна е някоя, която не се е сетила да стане, а не майката на тригодишното, която е чакала някой да се сети да опази детето ѝ, вместо тя да потърси безопасно място?

# 6 313
А къде е била майката, за да държи здраво детето си за ръка?
То така лятото в Бургас вратата на автобуса щеше да премаже ръката на едно по-голямо дете. Дядо му каза няколко пъти да не си пъха ръцете там, ама то си знаеше неговата.
Разпищя се, ръката се заклещи, но нищо нямаше.
Обаче после шофьорът щеше да е виновен.

# 6 314
О, със сигурност е виновна, че не се е сетила с влизането в превозното средство да оповести:"Уважаеми пътници, моля, бихте ли направили място на това три годишно дете с очилца?" Тук се предполага, че уважаемите пътници са или кьорави, или тъпи, или и двете, че се налага да им се напомнят елементарни неща.

Общи условия

Активация на акаунт