"Селски" номера и пинизи

• 5 184 858
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 6 480
Детски празник в ДГ. Всички (почти) родители носят по нещо да почерпят децата. Децата седнаха на масите и започнаха да си хапват лакомства. По едно време една от майките извади едно сгънато найлоново пликче, изтупа го, разтвори го и взе да обръща чиниите в чантата. Някой от родителите, който успя своевременно да си затвори ченето промрънка: 'Ама какво правиш, това е за децата'. А тя отговори, ама за децата де, нали имам деца. Човекът хълцайки добави, 'Ама това е за децата от групата', а тя: 'Ами, Пенко е от групата и той ще яде'  Joy

# 6 481
Е айде стига вече с това размахване на пръст къде им е мястото на децата! Да ги вържем вкъщи най-добре.

# 6 482
Е айде стига вече с това размахване на пръст къде им е мястото на децата! Да ги вържем вкъщи най-добре.
Joy  Joy  Joy

# 6 483
  • out of space

Просто им измислете подходящи занимания.

# 6 484
Очаквам с нетърпение Лиляна  Laughing

# 6 485
Каква е тази питка за гостите, че ми стана интересно?
Ако се има предвид традиционната питка, която младоженците разчупват на входа на ресторанта, за първи път чувам, че била за гостите. За младоженците си е. Ако решат – могат да почерпят с нея околните или децата, но могат да си я ядат на тяхната маса с близките.
Всъщност, тази питка изпросена ли е била от майката-селянка, или тя си е отмъкнала тайно едното парче за децата и затова я е скрила на пейката?  Mr. Green
Сега, ако дойде и булката да се оплаче от селския номер да ти откраднат питката на сватбата, ще ви призная!  Joy
Точно, същата питка, тя си е за младоженците. Не се черпи с нея. Както поясних имаше 15 деца на сватбата, само за децата нямаше да стигне.
Да поясня, за неразбралите: Жената от нашата  маса също с две деца/ преди това я питах, мога ли да дам на голямото и дете бисквита с овесени ядки, не съм му предлагала директно/. Жената отиде някъде и се върна с огромно парче погача в чинията, сложи го на тяхната пейка/ресторанта беше в стар стил, маси с пейки от двете страни/ и започнаха да си хапват и храни нейните деца. Може да е скрила питката, за да не видят всички гости, защото няма да има за всички, но тогава беше възпитано, най-малкото да предложи по хапка и на моите деца, но тя я скри от наси си ядяха тайно. От количеството отчупена погача, съдя, че го е отчупила сама, защото едва ли щяха да и отчупят подобно огромно парче, отишла е, поискала си е, казали са и да си вземе, и тя си е взела......Ако всички родители с деца отидоха и отчупеха подобно количество за наличните деца, трябваше да има поне 2-3 погачи на сватбата....какво остава за останалите сватбари......за мен, е груба селска проява, да заведеш невръстните си деца на сватба и да разчиташ да ги храниш с наличната храна или с погачата на младоженците, да вземеш от нея, и тайно да си храниш децата, при наличие на други деца

# 6 486
Joy  Joy  Joy
Да, от много постове и други теми, разбрахме че децата нямат място:
- в градския транспорт- трябва да возите децата само с такси или кола
- в заведения/ няма се предвид барове и дискотеки/ Нищо че много заведения предлагат детски менюта, книжки за рисуване и  пр.
- на ескалатори
- на сватби, макар и за някой час и др....

# 6 487
Ако може и в шопинг центровете да се забранят майки с колички и деца  Heart Eyes Mr. Green

# 6 488
И в метрото и в парковете, категорично на детските площадки..

# 6 489
  • София
.....за мен, е груба селска проява, да заведеш невръстните си деца на сватба и да разчиташ да ги храниш с наличната храна или с погачата на младоженците, да вземеш от нея, и тайно да си храниш децата, при наличие на други деца
Защо? Обикновено когато ни канят се уточнява дали е ок да присъстват деца или те не са включени в поканата. Съответно щом ще присъстват се предвижда, че ще има и храна за тях..... нямам предвид пет-степенно меню, а детски менюта някакви. Не знаех, че трябва да си нося 2-3 буркана супа от вкъщи за да нахраня децата.

# 6 490
  • Бургас
Детски празник в ДГ. Всички (почти) родители носят по нещо да почерпят децата. Децата седнаха на масите и започнаха да си хапват лакомства. По едно време една от майките извади едно сгънато найлоново пликче, изтупа го, разтвори го и взе да обръща чиниите в чантата. Някой от родителите, който успя своевременно да си затвори ченето промрънка: 'Ама какво правиш, това е за децата'. А тя отговори, ама за децата де, нали имам деца. Човекът хълцайки добави, 'Ама това е за децата от групата', а тя: 'Ами, Пенко е от групата и той ще яде'  Joy

Joy Тая си я представям като някакъв анти Дядо Коледа, който обикаля сред децата с един чувал и им дърпа от ръцете вафлите и шоколадите с думите "Ай стига си ял, бе момче. Устъй го тоз шоколад. Виж се как си се нагънал като гъсеница", "Ти момиченце, привърши ли с вафлата. Дай, дай я насам", "Не го яж това. Щи изпокапят зъбите. Мушкай го в чувала". И като си напълни чувала хваща детето си за ръката и му вика "Айди Пенку, давай по-бързо да си ходим, чи ши ми загУри боба".

# 6 491
Незнам.За мен не е селска проява.Може да е навъзпитана проява, защото от куртоазия не е предложила и на твоите деца, но чак пък селска не мисля  Thinking
Отишла е, отчупила си е и е донесла за децата си.Ами отиди и ти, и отчупи за твоите.Защо тя трябва да мисли и за чуждите деца?
За мен по-скоро селското в цялата история е, че е отчупила твърде голямо парче предвид, че една питка няма как да стигне за всички гости, камоли ако чупят по толкова много  Peace

# 6 492
Joy  Joy  Joy
Да, от много постове и други теми, разбрахме че децата нямат място:
- в градския транспорт- трябва да возите децата само с такси или кола
- в заведения/ няма се предвид барове и дискотеки/ Нищо че много заведения предлагат детски менюта, книжки за рисуване и  пр.
- на ескалатори
- на сватби, макар и за някой час и др....

А, пропуснахте и детските центрове в моловете, нали едно детенце беше избягало от там и беше паднало на ескалатора. Тук направиха родителите на пестил, че и една велика многодетна майка на първо място плюеше по тях, като че ли е много странно и невъзможно да си оставиш детето за час-два докато свършиш някаква работа.

# 6 493
  • София
За мен по-скоро селското в цялата история е, че е отчупила твърде голямо парче предвид, че една питка няма как да стигне за всички гости, камоли ако чупят по толкова много  Peace
Аз пък съм почти убедена, че не си я е отчупила сама, а са ѝ отчупили. Въпреки че се жених преди ехееее години още помня питата, която се чудех какво да правя при толкова друга храна на масата. Цялата бих дала на някой само да ми беше поискал

# 6 494
Незнам.За мен не е селска проява.Може да е навъзпитана проява, защото от куртоазия не е предложила и на твоите деца, но чак пък селска не мисля  Thinking
Отишла е, отчупила си е и е донесла за децата си.Ами отиди и ти, и отчупи за твоите.Защо тя трябва да мисли и за чуждите деца?
Погачата си е за младоженците, не за черпене на гостите. Тя за почерпка на всички деца не би стигнала, камо ли за всички гости. Няма как да отида да поискам от погачата, защото по традиция си е за младоженците, ок? Не го намирам за редно...
Onna-bugeisha, имаше  порция за децата, но не е подходящо за 1г. 4м./  малката, обича да яде само обща храна/ и не е нужно да се носят бурканчета супа, може и пюрета, банан, някое пакетче бисквити с овесени ядки, винаги има начин. Не може да очакваш на 200 души сватба да ти осигуряват и подходяща храна за 1-2г. деца.
Погачата е символ. И какво ще стане, ако всички отидат да си поискат от нея, бой за погача.......айде, моля ви се.....има си писани и неписани правила
Погачите на децата/ от 40 дни, кръщенета, прощапулници/ не съм раздавала, черпи се на масата стоящите, не се изнася

Общи условия

Активация на акаунт