"Селски" номера и пинизи

• 5 184 377
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 855
Хайде още една любима ситуация-работното ми време е до 19.30. В 19.55-20.00 съм на врата с ключове в ръка, чанта през рамо и т.н. Точно тогава се появява дама. Пита:''Затваряте ли?". Аз:''Да, но заповядайте все пак". След което тя влиза и ми казва, че има среща наблизо и е подранила, та да убие малко време Shocked. Ами сега, честно, да се изпъна ли като струна? newsm78

# 6 856
  • София
Аз така разбирам нещата и така ги правя. Щом на теб не ти е проблем да си говориш, е ок. аз, ако съм в ситуацията на продавача, бих се почувствала кофти.

Хахаха стига бе, това си е сега 100% превземка Simple Smile искаш да кажеш ако съм влязла в някой голям магазин, трябва да обикалям и да търся всички продавачки за да им се извиня ??  

Ахахаха. Днес беше обвинена, че си Troy. Обаче тя не е толкова забавна Simple Smile

# 6 857
  • На края на вселената!
Разговор по телефон в магазин (всякакъв) избягвам. Ако ми се случи все пак, независимо дали влизам или съм вече вътре, ще се извиня и ще приключа бързо. Ако продавачката е далече, няма да я търся, ако тя ме намери, пак бих се извинила, че говоря.

Ето и една случка в съседен до офиса магазин. Магазинът е за цветя, с климатик, затворена врата, лятото. На оживена шумна софийска улица е. Продавачката е сама, седнала на столче зад работната маса правеща "нищо"  Grinning. Влиза наконтена жена, продавачката става права и поздравява с "Добър ден". В същия момент забелязва, че жената говори по телефон и я изчаква, а жената в този момент вдига пръст пред устните си, в знак да запази тишина. Следва разговор повече от 10 мин. Продавачката стой мирно и чакаща. Свършва разговорът и жената излиза, смотолевила, че навън е много шумно. Нищо не е купила, не е питала. Е, не можа ли поне да даде знак, дума, че не е клиент, да не й стои момичето на крак? Малко съобразяване и уважение към отсрещния човек, нали и той е човек...  Разбираемо е, че навън е шумно и искала жената на тихо в магазина, на затворена врата да си свърши разговора, но да я остави да й стои права?

Хайде още една любима ситуация-работното ми време е до 19.30. В 19.55-20.00 съм на врата с ключове в ръка, чанта през рамо и т.н. Точно тогава се появява дама. Пита:''Затваряте ли?". Аз:''Да, но заповядайте все пак". След което тя влиза и ми казва, че има среща наблизо и е подранила, та да убие малко време Shocked. Ами сега, честно, да се изпъна ли като струна? newsm78
#Cussing out А, шамари, де

# 6 858
Аз така разбирам нещата и така ги правя. Щом на теб не ти е проблем да си говориш, е ок. аз, ако съм в ситуацията на продавача, бих се почувствала кофти.

Хахаха стига бе, това си е сега 100% превземка Simple Smile искаш да кажеш ако съм влязла в някой голям магазин, трябва да обикалям и да търся всички продавачки за да им се извиня ??  
Не разбрах да става въпрос за голям магазин, където почти няма продавачи. В такива и аз си влизам говорейки си по мобилния.
Аз говоря за малък магазин с един продавач, в който влизам, за да си разглеждам, купя или обстдя нещо. В Метро (само тази верига помня) и аз бих си говорила при влизане по телефона, но ако ме приближи някое девойче или младеж ще прекъсна телефонния си разговор.

# 6 859
На вратата на пощата пише:
Работно време от 08-19 часа. Обаче, ако имаш неблагоразумието да влезеш между 13-13:30 или след 18 часа, ще отнесеш луд скандал. Приключвали, сменяли се, що им идваш по това време Simple Smile

Обръщение към клиент: 'ИЗЛЕЗ, БЕ!'. На дядо с бастунче, обаче.

# 6 860

Не разбрах да става въпрос за голям магазин, където почти няма продавачи. В такива и аз си влизам говорейки си по мобилния.
Аз говоря за малък магазин с един продавач, в който влизам, за да си разглеждам, купя или обстдя нещо. В Метро (само тази верига помня) и аз бих си говорила при влизане по телефона, но ако ме приближи някое девойче или младеж ще прекъсна телефонния си разговор.

Девойчето или младежа, ако са съобразителни, няма да те занимават докато си на телефона, а ще изчакат. Елементарно правило е, че като видиш някой на телефона, не го безпокоиш, а го изчакаваш да свърши разговора си.
За малък 5кв. м. магазин естествено, че няма да говоря, но и няма да отида да се извинявам, че телефона ми позвънял ... еле пък ако съм с гръб към магазинерката и разглеждам нещо.  Peace

# 6 861
В духа на темата, която сте подхванали да споделя и аз...
Преди много години беше, но още го помня. Бременна съм с големия. С мъжа ми искаме да си изберем електроуред (май беше пералня). Уговаряме си среща след работа, защото и двамата трябва да разгледаме електроуредите и да си зададем евентуално въпросите. В 18 : 45 ч влизаме в един магазин от веригите магазини, предлагащи такива стоки. Те работят до 19 ч. Консултант-продавачът любезно ни подхваща и започва да ни обяснява как е при различните модели. През това време чистачката пуфти и пуска стрели с очите си и понеже не си тръгваме веднага започва от време - навреме да ме ръга с дръжката на парцала си. Много се обидих, а и ме заболя. По онова време всеки можеше да ми се качи на главата, за това след малко си издърпах мъжа и от вън му казах, че електроуред от тук няма да си купим, ако ще на друго място да няма. Всичко на всичко пак си бяхме на вън преди 19 ч, но и да не бяха ме ръчкали сме от хората, които се съобразяват. И ако имахме желание пак щяхме да дойдем и друг ден за да си продължим консултацията ако имаме какво още да питаме - евентуално да направим покупка.  Та май-  май постъпката на чистачката спокойно може да се окачестви постъпка от селски вид, макар че и гражданите могат да са толкова груби и неприятни.

# 6 862
Любимото ми пазаруване е от продавачки, които пушат навън, като ме видят с досада оставят цигарата и влизат вътре, нетърпеливо чакат да избера или попитам нещо, още по-нетърпеливо ми заявяват, че това, което търся те не го продават и ме гледат злобно като си изляза без покупка....Явно са на заплата и то ниска, или са без контрол. Наказвам ги, като не влизам отново в магазина им.

Ох, много се забавлявам как изглеждат отстрани като излязат вкупом да пушат - обикновено се облягат на стената и единият крак е свит в коляното и също е подпрян. При което страстно дърпат от цигарите. Изглеждат точно като труженички на любовта - да не говоря за безумният им стайлинг и грим - допълват картинката  hahaha

А такива, чието работно време е до 20 ч., но те не пускат хора от 19,30, защото са измили пода и са приключили касовия апарат  Rolling Eyes Извинявай, но това не го приемам

# 6 863
Признавам без бой-аз също пуша отвън Embarassed. Ама не си вдигам крака Naughty Mr. Green.А за стайлинга не знам. Имаме фирмени тениски, не са кич в никакъв случай.Дано не съм потресла някой изискан клиент.

# 6 864
За работното време - като не ми е удобно, въобще не ги посещавам. Така преди време си купих автомобил от един дистрибутор, а не от друг, защото вторият имал работно време до 18,00 часа, ама можел да ме поизчака евентуално.....Като си представих само потропването и бързането, се ориентирах към този, чието редовно работно време си беше докъм 19,30-20,00 часа. Да мислят като си организират работата.

# 6 865
Нашата кухня не я купихме от една конкретна верига, защото проекти не правели през почивните дни (нищо, че за тях са работни и персоналът, който е квалифициран е налице). Да сме отишли през седмицата.
Отговорих им, че аз от отпуската си за глупости не давам и си взехме кухнята от друго място.

# 6 866
Любимото ми пазаруване е от продавачки, които пушат навън, като ме видят с досада оставят цигарата и влизат вътре, нетърпеливо чакат да избера или попитам нещо, още по-нетърпеливо ми заявяват, че това, което търся те не го продават и ме гледат злобно като си изляза без покупка....Явно са на заплата и то ниска, или са без контрол. Наказвам ги, като не влизам отново в магазина им.

Ох, много се забавлявам как изглеждат отстрани като излязат вкупом да пушат - обикновено се облягат на стената и единият крак е свит в коляното и също е подпрян. При което страстно дърпат от цигарите. Изглеждат точно като труженички на любовта - да не говоря за безумният им стайлинг и грим - допълват картинката  hahaha

А такива, чието работно време е до 20 ч., но те не пускат хора от 19,30, защото са измили пода и са приключили касовия апарат  Rolling Eyes Извинявай, но това не го приемам
Какво следва от твоя пост - че всички продавачки са еднакви, така ли? Идва ми в повече високомерието на моменти.

# 6 867
Светлина,

да съм казала някъде нещо подобно?
Ами, това ми е направило впечатление, това съм коментирала. Не съм си го измислила, представи си, фантазията ми не е чак толкова богата  Peace

# 6 868
  • Оптимист по принуда
Нашият шеф не позволяваше пушенето пред магазина.Имахме само една колежка пушачка,ходеше на отсрещния тротоар момичето и не е изглеждала безумно пушейки.

# 6 869

Ахахаха. Днес беше обвинена, че си Troy. Обаче тя не е толкова забавна Simple Smile

Tier, ти Troy ли си наистина? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт