"Селски" номера и пинизи

• 5 184 079
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 990
  • Ямбол
....
Творчеството ти продължава. От кога София се пише с малка буква? За разлика от Пловдив?
И второ-возила съм се в ГТ и във Варна, и в Пловдив, дори и в Ямбол, явно не само в София не си плащат братята сигани....
Хайде, престанете с този хейт към София. Нито някой ви кара да идвате тук на тълпи, нито имат софиянци някакви претенции към вас.
София не се пише с малка буква. Грешката е моя, не съм обърнала внимание, че шифтът не ми е хванал. Обикновено поправям, сега съм пропуснала. Признавам - сгрешила съм и не ме боли да си призная.
За Ямбол обаче лъжеш. Циганите тук си плащат до един. Има такива, които опитват да не плащат, но бързо ги свалят.
Движението на хората в страната е свободно и ти си никоя да определяш колко хора ще отидат в София, а за претенциите четем много от такива като теб.

# 6 991
Как в други градове гратисчиите са сведени до минимум, а в София от години това не може да се случи?.
Няма желание и от двете страни да има промяна. Накрая ще направят 5лв. билета и няма да остане кой да се вози. Не може да избиваш пари и за гратисчиите със скъп билет.

# 6 992
  • Оптимист по принуда
Цял живот съм живяла в Пловдив и в 99,9% от случаите ромите в автобуса не са си плащали - в 4ка,в 12,в 29,в 11, в 20 и т.н. Да не говорим,че джебчийските групички всички ги познават,особено пък на работещите в ГТ са им до болка ясни кои са, но  вместо да ги свалят, дори не ги и таксуват..Само веднъж ми се е случвало, като се качваше 'тумбата' от една
спирка,кондукторът да подвикне 'дръжте чантите': )

# 6 993

За Ямбол обаче лъжеш. Циганите тук си плащат до един. Има такива, които опитват да не плащат, но бързо ги свалят.
Движението на хората в страната е свободно и ти си никоя да определяш колко хора ще отидат в София, а за претенциите четем много от такива като теб.

Аз на Лилето й вярвам, а и за другото е права.

# 6 994
  • Бургас
Как в други градове гратисчиите са сведени до минимум, а в София от години това не може да се случи?.
Няма желание и от двете страни да има промяна. Накрая ще направят 5лв. билета и няма да остане кой да се вози. Не може да избиваш пари и за гратисчиите със скъп билет.

В Бургас например си купувач билетче от кондуктор. Във всеки автобус има такъв, така че няма как да минеш гратис или да ползваш чужд билет. В мига, в който се качиш идва при теб и ти продава билет.

# 6 995
  • в рока

В Бургас например си купувач билетче от кондуктор. Във всеки автобус има такъв, така че няма как да минеш гратис или да ползваш чужд билет. В мига, в който се качиш идва при теб и ти продава билет.

И в моя град е така, и във Велико Търново. И съм се 4удела, в претъпкан автобус , пак кондукторките не пропускат никого

# 6 996
По вашата логика аз съм селянка на годината,защото в 99 % от случаите се возя гратис,случвало се е на ден да сменя по 3-4 транспорта само в едната посока и не ми дреме на **** какво ще кажете вие и как ще ме нападнете.Съгласна съм да си плащам билета ако не се возя в разпадащ се мъртвец - лятото с 2 прозореца отварящи се умираш от жега,зимата навънка сигурно е по-топло от колкото в рейса.И с какво са повече циганието от мен,че те могат да не плащат ,а аз да плащам и за тях?!?Докато има балъци,ще има и тарикати !

# 6 997
А ако се качиш в хубав автобус, ще си продупчиш ли билета?

# 6 998
Ами интересното е, че гратисчиите са гратисчии и в най-новите трамваи, а не само в старите автобуси, така че това оправдание издиша. Съжалявам, но определено ми е селско изказването: "Докато има балъци, ще има и тарикати!" Докато всеки е тарикат на дребно, ще сме в това положение. Защото всеки гледа да не се мине и излиза с тази реплика и когато си хвърля боклуците на земята, защото видиш ли, имало и други боклуци и той не бил балък да си ги носи до кошчето, същото и за пътуването гратис.

# 6 999
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Карта за цялата градска мрежа за София е под 60 лева, относно "ромите", миналата година пътувах инцидентно с градския, имаше тумба такива, мина контрола, по-бледите пътници вдигнахме "въстание" и те бяха свалени... Е отнесохме псувни и благословии на странен език, но не е болка за умиране!

# 7 000
Карта за цялата градска мрежа за София е под 60 лева, относно "ромите", миналата година пътувах инцидентно с градския, имаше тумба такива, мина контрола, по-бледите пътници вдигнахме "въстание" и те бяха свалени... Е отнесохме псувни и благословии на странен език, но не е болка за умиране!
Значи има надежда за "бледоликите", само трябва да сме малко по-съпричастни с контролата ,не да ги хулим като си вършат работата  Grinning. Не съм забелязала например някой да се възмущава в Германия като проверяват билетите, плащаш си глобичката от 25 евро мисля беше тогава и гък не казваш, щото иначе ще се озовеш в полицията.

# 7 001
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Интересно преживяване е, вдига се адреналина, когато ти се кокорят и зверят такива образци на човешкия род, но след като автобуса беше спрян и проверяващите тръгнаха да викат полиция, слязоха сами...

# 7 002
Скрит текст:

И в моя град е така, и във Велико Търново. И съм се 4удела, в претъпкан автобус , пак кондукторките не пропускат никого

Ако последващият контрол установи, че има пътници без билети, наказва контрольорите.

# 7 003
Всеки, който ползва дадена услуга, трябва да си плаща. Така има шанс услугата да се подобри.
Съгласна съм с твърдението, чр това е проблем по-скоро на София, но София е голям град. Във всички големи градове го има, къде повече, къде по-малко. Разчита се на по-голямият пътникопоток. Не е реалистични да си представим, че във всеки автобус може да има контрольор, продаващ билетчета.
В Ямбол, Пазарджик, Габрово, Стара Загора и груги градове от подобен размер е възможно и е супер и да - те ще имат винаги по-чист и по добър транспорт вероятно.
В София и в други столици е невъзможно. В метрото се разчита на електронна система, а в останалия транспорт на спорадична проверка (мен за една година само веднъж ме провериха).
Разчита се и на съзнанието на ползващите, които би следвало да се замислят, че плащат за собственато си удобство.

# 7 004
По вашата логика аз съм селянка на годината,защото в 99 % от случаите се возя гратис,случвало се е на ден да сменя по 3-4 транспорта само в едната посока и не ми дреме на **** какво ще кажете вие и как ще ме нападнете.Съгласна съм да си плащам билета ако не се возя в разпадащ се мъртвец - лятото с 2 прозореца отварящи се умираш от жега,зимата навънка сигурно е по-топло от колкото в рейса.И с какво са повече циганието от мен,че те могат да не плащат ,а аз да плащам и за тях?!?Докато има балъци,ще има и тарикати !

Мене пък ми е интересна твоята логика. Не те нападам, любопитно ми е.
Съгласна съм че ГТ е в ужасно състояние. Съотношението цена/качество също.
НО, като не ви изняся подобна услуга, просто не я ползвайте. Като отида в магазина и не ми хареса сиренето щото е гадно,  не претендирам да ми до дадат без пари, а си купувам друго или изобщо не купувам.
Да ползваш дадена услуга, при което си нясно точно каква е и да не платиш си е кажи речи вид кражба.
И ми е интересно какъв е отговора на въпроса на svetlina*

Общи условия

Активация на акаунт