"Селски" номера и пинизи

• 5 184 004
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 020
  • София
Душко, дай два левЪ, всичко ще ти позная.Ти, момичИ, щи имаш много пари, в късмет щи съ къпИш. От две места те искЪт за жена. Ауууу, магия имаш, зли женски очи са те уроасали. Дай още 10 левЪ да ти я разваля.
Подсети ме нещо.... преди седмица-две вися с колата в задръстване в района на Петте кьошета и зяпам хората наоколо..... Момиче - младо, прилично облечено даде 50 лв. на циганка, която нещо ѝ баеше на ръката и сигурно ѝ разваляше магия с листо от мушкато  ooooh! Идеше ми да сляза от колата и да ѝ плесна 2 шамара. На момичето, не на циганката!

# 7 021
Вас просто ви е яд,че не ви стиска да се возите гратис и си плащате чинно ,признайте си Simple Smile))))))))))
Хахах, определено ме е яд. Какво ще правя не знам  Crossing Arms
Ти би ли си научила и детето да минава гратис? А ток и вода плащаш ли, или и там трябва да ме е яд, че не моА се уредя  Rolling Eyes

Селско е да се ползват обръщения, като "душа", "душко", "душице". Чувствам се като спряна на улицата от циганка, която иска да ми "гледа".
Това ми напомни една селска история от днес - вървя си по тротоара, срещам една "душа" и се започва - "Душата, дай някой лев, Богородица е днеска, да ми помогнеш, та и тя да ти помогне..." и още дъра-бъра в подобен стил. Аз мълчаливо я подминавам и тя започва вече да се изнервя като апогеят беше "Ха! Като не помагаш на нас, и тя да не ти помага  Naughty". Обърнах се и я попитах дали не иска да й лепна един  Confused Честно, ядосах се, въпреки, че не вярвам в клетви и тем подобни, но от кълнящи циганки сякаш изпитвам някакво подобно чувство  Rolling Eyes А да оставим настрана това дали точно днес е Богородица  newsm78

# 7 022
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ха, пък на една приятелка, пред "Света Неделя", една ромлянка ни преследваше да ни "гледа", и накрая заключи, че и е направена магия за напълняване.... Смях се до сълзи!

# 7 023
Единствения път, когато са ми гледали на ръка, ми бяха казали,
че половината си живот вече съм го изживяла...
БоШке, бях на 18 години тогава. Та, като чуя за гледане на ръка,
знаеш ли какъв юмрук приготвям, не ръка да подам  Mr. Green
Критичната година я минах, жива съм още.

# 7 024
Ми не ми идва от вътре да минавам гратис, противно на разбиранията ми е! Няма за какво да ме е яд, след като ти успяваш, сигурно и аз ще успя, но не искам.

# 7 025
Всеки, който ползва дадена услуга, трябва да си плаща. Така има шанс услугата да се подобри.
Съгласна съм с твърдението, чр това е проблем по-скоро на София, но София е голям град. Във всички големи градове го има, къде повече, къде по-малко. Разчита се на по-голямият пътникопоток. Не е реалистични да си представим, че във всеки автобус може да има контрольор, продаващ билетчета.
В Ямбол, Пазарджик, Габрово, Стара Загора и груги градове от подобен размер е възможно и е супер и да - те ще имат винаги по-чист и по добър транспорт вероятно.
В София и в други столици е невъзможно. В метрото се разчита на електронна система, а в останалия транспорт на спорадична проверка (мен за една година само веднъж ме провериха).
Разчита се и на съзнанието на ползващите, които би следвало да се замислят, че плащат за собственато си удобство.

Не си права, че не може. Истанбул знаеш ли колко милиона е? Всяка спирка на трамвая е оградена и вътре в пространството на спирката, откъдето можеш да се качиш, се влиза през устройва както в метрото - трябва да пуснеш 30 куруша, за да влезеш. И е невъзможно да се качи някой, без да си плати. Без контрольори, без нищо. (С парите от гратисчиите само за 1 месец могат да се оградят всички спирки и в София.)

А знаеш ли колко са 30 куруша? 30 стотинки. Значи може в мегаполис като Истанбул билетът да е 30 стинки и трамваите да са чисти, с РАБОТЕЩ КЛИМАТИК вътре, а в София не може? и при 1 лв цена пак са на загуба!

# 7 026
Абе хора, каквото искате си правете, не плащайте и в магазина, ако това ще ви направи щастливи, обаче не го плокрамирайте като правилно и като съвет към останалите. Приемете, че е селско и толкова  Grinning Всеки сам избира дали да се държи като такъв, оставете ни това право  Wink

# 7 027
Татко Мецан, а представи си в Германия - такава голяма държава има 1360 евро минимална работна заплата! Значи веднагически в България дето сме само осем милиона души тя трябва да стане същата ли? "Икономиката" ти кърти мивки, честно. Значи в Истанбул не можело да се влезе без да се плати, така ли? Е така трябва и тука, ама докато ти и останалите тарикати се возите гратис, няма да стане тая работа, да знаеш.

# 7 028
Ужас! Току що писах, че не се дразня във форума, но жожоба, ми доказа противното.
Хайде като пишеш подобни "мъдри" изказвания си направи труда да провериш как се формира държавен (а и не само) бюджет.
Градският транспорт е търговско предприятие, също като на леля Пенка бутката за слънчоглед. Издържа се от приходите си. Приходите идват от закупилите си билети, а се разходват за заплати, поддръжка, гориво и пр. Като приходът ти е по-малък от разхода няма как да инвестираш. Държавата дотира, но и тя няма от къде да ги вземе тези пари. Данъците, които се плащат се разпределят по пера. ( И да, съгласна съм, че издръжката на самата държава като организация е голяма, но без такава не става).
Същото важи за всяка услуга, която общината или държавата предлага. Крайно време е да се спре мисленето, че обществените услуги ни се предлагат безплатно.

# 7 029
Тъй като не може да се разчита на културата, възпитанието и самосъзнанието, решението е в постоянен контрол и солидни глоби. Ама глоби, баш глоби и да няма измъкване, не просто да те свалят, предупредят итн. Същото важи и за паркирането на забранени места, превишена скорост и всички останали правила за движение. А и за изхвърляне на боклуци и каквото друго се сетите. Като отиде на някой заплатата за 2-3 глоби, ще видим дали ще посмее пак.

# 7 030
Тъй като не може да се разчита на културата, възпитанието и самосъзнанието, решението е в постоянен контрол и солидни глоби. Ама глоби, баш глоби и да няма измъкване, не просто да те свалят, предупредят итн. Същото важи и за паркирането на забранени места, превишена скорост и всички останали правила за движение. А и за изхвърляне на боклуци и каквото друго се сетите. Като отиде на някой заплатата за 2-3 глоби, ще видим дали ще посмее пак.
+1

# 7 031
Преди години отивам в София по работа. Не ми се случваше толкова често, да речем на 3-4месеца веднъж.
Качвам се в трамвай, имам си билети от предишният път, а може и от по-преден.
Дупча си го чинно....минава контрола и хоп...оказва се, че билета ми стар, смени ли ги вече.
Умрях от срам, контролата си ме глоби съответно.
Гратисчиите определено явно не им пука дали ще ги хванат, или не, щом си пътуват така свободно.

# 7 032
Татко Мецан, а представи си в Германия - такава голяма държава има 1360 евро минимална работна заплата! Значи веднагически в България дето сме само осем милиона души тя трябва да стане същата ли? "Икономиката" ти кърти мивки, честно. Значи в Истанбул не можело да се влезе без да се плати, така ли? Е така трябва и тука, ама докато ти и останалите тарикати се возите гратис, няма да стане тая работа, да знаеш.

Ужасни глупости си писала, напълно неуместен паралел, освен това не можеш да четеш, тъй като съвсем ясно съм написал, че аз никога не се возя гратис. Оттам и изводът ти за моята "икономика" - на същото ниво като другото.

Down Under, дълбоко се съмнявам, че би те разбрала. Ами то и синът ми дето е на 2 годинки не би казал такава нелепица като Милитана;)

# 7 033

[/quote]
Ти го каза - в трамвая. Както и аз казах - в метрото. Подобни комуникации са по-лесни за електронно регулиране. Няма как да оградиш автобусната и тролейната спирка на Петте кюшета напр.
В нито един голям град не се разчита на 100% контрол, а на съвестта на ползващите го. И да, на всякъде по света има гратисчии, но не и в подобен размер.
Добра практика е билетите да са с време - за час, два, ден, седмица. Така, купуващия избира най-изгодния за неговото потребление вариант и вероятността да го "забрави" на седалката се намалява.

# 7 034
ааХААХАХХаХ смут

Общи условия

Активация на акаунт