"Селски" номера и пинизи

• 5 183 981
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 035
  • Оптимист по принуда
Много е простичко - отварят се вратите само на шофьора, плаща се при него, той ти поглежда картата. Това е. Не е голяма философия. Ще има опашка, но какво от това,поне гратисчии няма да има.

# 7 036
Татко Мецан, а представи си в Германия - такава голяма държава има 1360 евро минимална работна заплата! Значи веднагически в България дето сме само осем милиона души тя трябва да стане същата ли? "Икономиката" ти кърти мивки, честно. Значи в Истанбул не можело да се влезе без да се плати, така ли? Е така трябва и тука, ама докато ти и останалите тарикати се возите гратис, няма да стане тая работа, да знаеш.

Ужасни глупости си писала, напълно неуместен паралел, освен това не можеш да четеш, тъй като съвсем ясно съм написал, че аз никога не се возя гратис. Оттам и изводът ти за моята "икономика" - на същото ниво като другото.

Down Under, дълбоко се съмнявам, че би те разбрала. Ами то и синът ми дето е на 2 годинки не би казал такава нелепица като Милитана;)
Ами какво общо има Истанбул бе, Мецане с бюджета на София извинявай, че ми сравняваш цени? Ти много уместен паралел ли правиш? Икономиста златен той! Глупомерът ми се чупи като те прочета, честно! И другите момичета ти го написаха, ама нали ти можеш да четеш, си го пропуснал това.....

# 7 037
Ти го каза - в трамвая. Както и аз казах - в метрото. Подобни комуникации са по-лесни за електронно регулиране. Няма как да оградиш автобусната и тролейната спирка на Петте кюшета напр.
В нито един голям град не се разчита на 100% контрол, а на съвестта на ползващите го. И да, на всякъде по света има гратисчии, но не и в подобен размер.
Добра практика е билетите да са с време - за час, два, ден, седмица. Така, купуващия избира най-изгодния за неговото потребление вариант и вероятността да го "забрави" на седалката се намалява.
[/quote]

Напълно си права, аз там в Истанбул май веднъж се качих на автобус и автобусните спирки не бяха оградени, купих си билет от шофьора. Не помня точно, май 60 стотинки беше, но съм сигурен, че нямаше 1 лира, а 1 лира е 1 лев, т.е. почти двойно е по-евтино от тук. А доходите им са по-високи от нашите. Просто очевидно мениджмънта им е много по-добър, а тук и 5 кинта да направят билета, пак ще са на загуба.

# 7 038
Ощетила съм градския сигурно с милион - от 14 годишна се возя ,сега съм на 24.Случвало се е да се кача в 8 различни транспорта за един ден и да не дам и стотинка.И ми е гот! Един път и аз да го нач*кам на системата,не само тя на мен !

# 7 039
Аз не съм съгласна заради тарикати на дребно да слизам и се качвам 30 мин в автобуса. И, да, наистина си е до самосъзнание.

# 7 040
И мен са ме глобявали, след като не съм се сетила (или прочела), че се дупчело билетче и за сака ми с багаж. Не знаех  Rolling Eyes

# 7 041

Ами какво общо има Истанбул бе, Мецане с бюджета на София извинявай, че ми сравняваш цени? Икономиста златен той! Глупомерът ми се чупи като те прочета, честно! И другите момичета ти го написаха, ама нали ти можеш да четеш, си го пропуснал това.....

С невежи хора дискусии не водя. Най-малкото бюджета на София няма нищо общо с бюджетите на транспортните компании, които дори и да са общински фирми, са фирми, със собствен бюджет и финансовите им резултати зависят от тяхната си работа, а не от бюджета на града. Това, че са общински, означава, че собственик на капитала им е общината и това няма нищо, ама нищо общо с общинския бюджет.

Тя не знае таблицата за умножение, а седнала да обяснява интеграли на професор по математика.

# 7 042
  • Оптимист по принуда
Аз не съм съгласна заради тарикати на дребно да слизам и се качвам 30 мин в автобуса. И, да, наистина си е до самосъзнание.

Тъпо ми е да споменавам чужбината, ама тука е така и даже е супер спокойно - влизаш, плащаш си стотинките на шофьора, дава ти билет, и да има хора, да се забави макс. 2-3 мин. Работи. То пък все едно не се чака, докато се нафрашка до пръсване и тогава да тръгне.

# 7 043

Ами какво общо има Истанбул бе, Мецане с бюджета на София извинявай, че ми сравняваш цени? Икономиста златен той! Глупомерът ми се чупи като те прочета, честно! И другите момичета ти го написаха, ама нали ти можеш да четеш, си го пропуснал това.....

С невежи хора дискусии не водя. Най-малкото бюджета на София няма нищо общо с бюджетите на транспортните компании, които дори и да са общински фирми, са фирми, със собствен бюджет и финансовите им резултати зависят от тяхната си работа, а не от бюджета на града.

Тя не знае таблицата за умножение, а седнала да обяснява интеграли на професор по математика.
Уау! Дали случайно "професорът по математика" не знае, че Столична община е принципал на въпросната общинска фирма? Ако не знаеш какво е принципал - ето малко да се образоваш, "професоре" http://www.mediapool.bg/sofiya-plashta-parvite-20-novi-avtobusi- … t-news219660.html

# 7 044
Ощетила съм градския сигурно с милион - от 14 годишна се возя ,сега съм на 24.Случвало се е да се кача в 8 различни транспорта за един ден и да не дам и стотинка.И ми е гот! Един път и аз да го нач*кам на системата,не само тя на мен !
Да ти кажа, май ти е простено. След като майката-природа те е ощетила теб, имаш право да си го изкараш на някой  Grinning

Мецане, спри се, ставаш смешен  ooooh!

# 7 045
demmy26, не е тъпо споменаването на чужбината, която и да е тя. Обаче тук виждаш/четеш какъв е манталитетът, ако не те блъскат, се блъскаш, иначе не ти се осмисля денят! Ако не пре*раш някого, значи пак си си пропилял денят. Жалко е, но някои даже се гордеят!
Раличка, по-тактична съм от теб, не го написах, просто си го помислих!

# 7 046
Да ти кажа, май ти е простено. След като майката-природа те е ощетила теб, имаш право да си го изкараш на някой  Grinning

Мецане, спри се, ставаш смешен  ooooh!
Моля ти се, той имаше супер компетентно мнение и относно кърменето преди време. Не зная колко деца е откърмил, обаче много категоричен беше и тогава. Експерт!

# 7 047
  • Бургас
Едно събитие от преди малко. То е по-скоро смешно.
Влиза един в кантората и пита за шефката, обаче нея я няма. Личи си, че този не го слуша главата, обаче той продължава: "Има ли адвокати тука". Колежката му казва "Кажете за какво става дума", при което този започва да се нерви и да повишава тон: "Ама аз питам дали има адвокати тука, не да ми викате Кажете. Адвокати, адвокати има ли. Има ли?". Колегата се подразни и му казва "Да, аз съм адвокат. Кажете". Онзи все едно не го чу и продължава да се репчи на колежката и да й вика "Аз питам дали има адвокат. Вие тука си бършете бюрата и ми викате Кажете". Колегата пак се представя, а онзи си потрети тирадата, ядоса се и излезе. Явно не му допадна колегата и си държеше да пита дали колежката не е адвокат. Откачена работа  Laughing

# 7 048
хайде давайте ,налейте ми още БГ МАМИ.Забравих,че вие сте перфектни във всяко едно отношение.Само толкова ли ще ми сипнете?

# 7 049
  • София
Пиле, отиди да си сипеш една студена бира, че днес слънцето беше силничко и май те е хванало.
Иначе смятам, че родителите ти са поспестили малко от възпитанието ти. За жалост.

Общи условия

Активация на акаунт