"Селски" номера и пинизи

• 5 184 074
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 7 065
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, така е, проверяващите предпочитат да ги прескочат, но ако двадесет човека настояват да бъдат проверени пет, им се налага да поработят! Не е лесно и приятно, но има резултат!

# 7 066
  • където ми харесва
....
Творчеството ти продължава. От кога София се пише с малка буква? За разлика от Пловдив?
И второ-возила съм се в ГТ и във Варна, и в Пловдив, дори и в Ямбол, явно не само в София не си плащат братята сигани....
Хайде, престанете с този хейт към София. Нито някой ви кара да идвате тук на тълпи, нито имат софиянци някакви претенции към вас.
София не се пише с малка буква. Грешката е моя, не съм обърнала внимание, че шифтът не ми е хванал. Обикновено поправям, сега съм пропуснала. Признавам - сгрешила съм и не ме боли да си призная.
За Ямбол обаче лъжеш. Циганите тук си плащат до един. Има такива, които опитват да не плащат, но бързо ги свалят.
Движението на хората в страната е свободно и ти си никоя да определяш колко хора ще отидат в София, а за претенциите четем много от такива като теб.
Не, не лъжа, Лиляна.
Факт е, че съм се возила само два пъти в ГТ в Ямбол и е факт, че беше преди повече от 5 години. И тогава ми направи впечатление, че  кондукторите подминават циганите, все едно не са там.
А и не виждам причина да лъжа. АКо се засягаш, защото говоря за твоя град-недей. В София е хиляди пъти по-зле. Тук циганите са нагли и се карат с контрольорите, и ги заплашват, че и на побой съм присъствала (от цигани над контрольори).

# 7 067
Ощетила съм градския сигурно с милион - от 14 годишна се возя ,сега съм на 24.Случвало се е да се кача в 8 различни транспорта за един ден и да не дам и стотинка.И ми е гот! Един път и аз да го нач*кам на системата,не само тя на мен !
В живота всичко се плаща и връща, ти го цакаш с едно, той ти го начуква с друго...

# 7 068
Една карта за транспорта за месец, за голям човек, за всички линии и видове транспорт струва 50 лв.
А ако я купиш за няколко месеца, ти идва и с отстъпка. И това, ако е много...  Tired
Но важното е да има аванта явно.
Какво да кажа... На такива им е зачукано още от родилния дом нещо. Само не е ясно къде точно.  Flutter

# 7 069
  • Ямбол
.... И тогава ми направи впечатление, че  кондукторите подминават циганите, все едно не са там.
А и не виждам причина да лъжа. АКо се засягаш, защото говоря за твоя град-недей. В София е хиляди пъти по-зле....
Не се засягам, защото аз не съм виждала нито веднъж да бъде подминат циганин, а пътувам по линия, която се ползва и от цигани.
Тук няма контрольори, а само продавачи на билети. Като ти дадат веднъж билет, после те подминават естествено.Дотук не ти вярвам категорично - или не си видяла, ако някой е купил билети за всички, или лъжеш, или е било инцидентен случай.

# 7 070
Nikol * Аз съм на на същото мнение. Карма

Оставете вече девойката, тя беше наясно какво ще последва след нейния пост. Даже и си го написа още в първия пост. Но съм почти сигурна че въпреки всичко и е станало поне малко неудобно след всичко което се изписа след нея. Не очаквам самопризнание или непризнание или отговор jojoba , ти най-добре си знаеш за себе си.

# 7 071
Аз съм се изразила грешно. Не са контрольори, а кондуктори в градския транспорт. Така ги наричат в сайта.

# 7 072
Една карта за транспорта за месец, за голям човек, за всички линии и видове транспорт струва 50 лв.
А ако я купиш за няколко месеца, ти идва и с отстъпка. И това, ако е много...  Tired
Какво да кажа... На такива им е зачукано още от родилния дом нещо. Само не е ясно къде точно.  Flutter
Ами с 550 лв. малко трудно,за сам човек,плащащ наем + сметки,остават колкото да се купува що годе свястна храза за месеца..Значи аз да си включа и този разход в бюджета,а циганието да си се вози фрий и на всичкото отгоре да им дават и пари всеки месец.Ми няма да стане,щом държавата предпочита хлебарките пред хората,когато имам възможност да я прецакам,го правя.

# 7 073
  • София
Жожоба, докато всеки втори българин разсъждава, че държавата е нещо отвъд и различно от него, все ще сме на този хал.

Иначе съм съгласна с теб за ''циганието''.

# 7 074
Жожоба, докато всеки втори българин разсъждава, че държавата е нещо отвъд и различно от него, все ще сме на този хал.

Иначе съм съгласна с теб за ''циганието''.

Това със циганите е така, ама ако всички гледат тях и постъпват като тях,  държавата да е потънала отдавна барабар с хората. Има един много известен цитат на Кенеди, сигурно сте го чували. Цитирам оригинала

And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country
—John F.Kennedy, inauguration address, January 1961

# 7 075
  • край голямата локва
А ако я купиш за няколко месеца, ти идва и с отстъпка. И това, ако е много...  Tired
Какво да кажа... На такива им е зачукано още от родилния дом нещо. Само не е ясно къде точно.  Flutter

А дано- ама надали.  Mr. Green Картата за всички линии е 85 лв и то само за едната фирма. Ако искаш да ползваш и другата- нова карта.  Whistling 55.20  са ученическите. И какви отстъпки за няколко месеца, в наше село ги няма тези  благинки.  
 България не е София /все още/.
  И авантаджии няма - ако си бледолик плащаш си като поп. Ако не си - често си невидим. И за това не е нужно да си част от голяма тумба, достатъчно е да си по- мръсен и опърпан. И не, не ги таксуват отделно - многократно съм била съм свидетел как подминават събратята дето са се качили с мен. Политика му викат , а пък за мен си е селски номер от страна на държавата.

# 7 076
За съжаление Жожобата барабар с още мноого жожоби не се е замисляла какво тя може да направи. Въобще - мисленето на подобни хора е единствено в посока, че държавата им е длъжна с нещо и трябва да ги хрантути. За циганите - ясно, нищо повече няма да напиша, че бана ми е в кърпа вързан, ама що-годе нормалният човек следва да изпитва и някакви задължения към държавата. И да не е в тежест на останалите. Щото, Жожоба, нали се сещаш, че безплатен обяд няма и все някой без да иска, със своите данъци плаща и твоите билети  Wink
Хората го наричат гражданско общество. Ние сме в по-голяма степен в селско такова  Sunglasses

# 7 077
# 7 078
Стана ми интересно къде карта за всички линии е 85 лв Shocked

# 7 079
  • край голямата локва
Стана ми интересно къде карта за всички линии е 85 лв Shocked

В доскоро най- хубавият град за живеене.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт