Начинът на каране е друга тема. Съгласна съм, че джигитското каране няма гражданство, но аз говоря за друго. Като сме на тази тема, мога да допълня, че без значение на адресната регистрация, ме дразнят и някои пешеходци. Не може да минаваш през пешеходна пътека като мокър вестник. По Закона за движение по пътищата, пешеходец и колоездач, (който бута колелото!!!), са с предимство, ама това им предимство, следва да го осъзнават, не включва ядене на сладолед и провлачване по пътеката, нито говорене по телефон и по средата на пътеката спиране, за да се прегъне в малоумен кикот.
В този контекст се ужасявам от възрастни хора които тръгват да пресичат пешеходна пътека без изобщо да погледнат наляво и надясно.
Че са бавни ок, нормално, ама да не се обърнеш в нито една посока все едно булеварда е твой...Една възрастна дама така си беше покрила лицето с вестник от едната страна- от където минавахме ние, явно и пречеше слънцето. Ма грам не погледна кола има ли, няма ли. Незнам дали са изкуфяли, някои сигурно са но понякога ми се струва че го правят напук.Винаги намалям и се оглеждам, защото ме е страх да не отнеса някой