"Селски" номера и пинизи

• 5 183 989
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 140
Бе да ти кажа, селски номера по неграмотно и джигитско шофиране съм наблюдавала и от автомобили със софийска регистрация. То като няма нищо на втория етаж, няма значение регистрацията.

Начинът на каране е друга тема. Съгласна съм, че джигитското каране няма гражданство, но аз говоря за друго. Като сме на тази тема, мога да допълня, че без значение на адресната регистрация, ме дразнят и някои пешеходци. Не може да минаваш през пешеходна пътека като мокър вестник. По Закона за движение по пътищата, пешеходец и колоездач, (който бута колелото!!!), са с предимство, ама това им предимство, следва да го осъзнават, не включва ядене на сладолед и провлачване по пътеката, нито говорене по телефон и по средата на пътеката спиране, за да се прегъне в малоумен кикот.

В този контекст се ужасявам от възрастни хора които тръгват да пресичат пешеходна пътека без изобщо да погледнат наляво и надясно.  ooooh! Че са бавни ок, нормално, ама да не се обърнеш в нито една посока все едно булеварда е твой...Една възрастна дама така си беше покрила лицето с вестник от едната страна- от където минавахме ние, явно и пречеше слънцето. Ма грам не погледна кола има ли, няма ли. Незнам дали са изкуфяли, някои сигурно са но понякога ми се струва че го правят напук.
Винаги намалям и се оглеждам, защото ме е страх да не отнеса някой  Tired

# 7 141
  • Бургас
Мотото на неправилно пресичащите пенсионери е "Ако не виждам колата, тя не съществува".
На мен са ми много странни като пресичат еднопосочна улица и се оглеждат на обратната на движението посока. Все едно от там се очаква да дойде автомобил.

# 7 142
Скрит текст:
Много ми е селско - караш си автомобила в едната лента, но не пускаш и другота. Застъпваш съвсем малко колкото да не мога да мина. Наближим ли светофар започва едно мятане от лента в лента.
Стой си в лентата, като решиш какво искаш, подай си мигача и се престрой.

О, тази тема е моя, бАш навреме ми е! Тарикатското селско каране на автомобили с номера, започващи с букви от сорта РК, Е, М, ВН и т.н. по булевардите в София. Нямам против, намерил си препитание в "гадната" столица, ама дръж се нормално. Тия селянии да се возят по 5+ в малолитражни коли, да спират като маршрутки по спирките, преди светофара и то когато е зелено, плащат когато вече са слязли, с което допълнително бавят трафика. На път за вкъщи отново се събират по невероятни места, тъпчат се като сардели. Е** ти селските номера, честно!

Не само в София е така... май в четирите най-големи града е по този начин.  Rolling Eyes
Нямам нищо против хората, които идват в по-големите градове за работа (аз се преместих от един такъв, в друг). Обаче някои карат толкова тарикатски, че яд ме хваща! Как може да запушиш лента със секция и да се опитваш да се престроиш след 2-ра кола на кръстовището, в чиято колона има около 10... За малко да станем на калъп 4 коли, барабар с неговата РК...  #Cussing out
Не казвам, че само от по-малките градове карат така - в никакъв случай! Просто най-често ми се е случвало абсурдна ситуация с такива коли.
Абе като цяло по пътищата си е страшна селяния...  ooooh!

Едит: Относно пешеходците - оня ден шофирам и спирам ПРЕД пешеходна пътека, след завой. Една майка, напред с количка, тръгва да пресича, ама върви към моята врата на колата - т.е. не е на пешеходната пътека. Пътеката се освобождава и аз тръгвам да потеглям, за да й направя място да мине, защото тя е вече на няма и метър от вратата ми. В тоя момент, тая луда жена, реши, че трябва да тръгне пред колата. Изтръпнах!!! Хубаво, аз съм на пешеходна пътека, знам, че си с предимство, спирам за да ти направя път, разбира се... ама реши къде ще вървиш! Най-малкото си с детенце в количка!!! Че и количката смело напред без да се поколебае! Полудях... Ако за мен нямаше кола, щях да изляза и да й дръпна едно конско.

# 7 143
В този контекст се ужасявам от възрастни хора които тръгват да пресичат пешеходна пътека без изобщо да погледнат наляво и надясно.  ooooh! Че са бавни ок, нормално, ама да не се обърнеш в нито една посока все едно булеварда е твой...Една възрастна дама така си беше покрила лицето с вестник от едната страна- от където минавахме ние, явно и пречеше слънцето. Ма грам не погледна кола има ли, няма ли. Незнам дали са изкуфяли, някои сигурно са но понякога ми се струва че го правят напук.
Винаги намалям и се оглеждам, защото ме е страх да не отнеса някой  Tired

Ооооо, да! Обичайна гледка! Като им направиш забележка, гледат виновно, но не спират да рискуват своя живот и живота на другите. Истински настръхвам като видя възрастен мъж или жена да влачи малко дете и да пресича като че ли са сами на булеварда. Обясненията им обикновено са толкова тъпи, че  Shocked подлезът бил далече, краката ги болят и не могат да слизат по стълбите, светофарът или пешеходната пътека са еееееей там чак, все неща, които могат да ме извадят от равновесие.

# 7 144
По-опасни от ходещите бавно по пешеходна пътека са майките и бабите с детски колички, велосипедчета, пресичащи, където им скимне.

# 7 145
Мотото на неправилно пресичащите пенсионери е "Ако не виждам колата, тя не съществува".
На мен са ми много странни като пресичат еднопосочна улица и се оглеждат на обратната на движението посока. Все едно от там се очаква да дойде автомобил.
А, не, мотото им е "Да ме пази", без да отчита факта, че това е кола, може спирачки да откажат, може някоя блейка да те надъни отзад, ама не...

# 7 146
По-опасни от ходещите бавно по пешеходна пътека са майките и бабите с детски колички, велосипедчета, пресичащи, където им скимне.
Бута детска количка, а на 1-2 метра от нея подтичва и реве по-голямото, едвам проходило дете. Безумие!!!

# 7 147

Да, като че ли някои хора нямат никакви инстинкти за самосъхранение. И то точно майки с деца. И на мене ми е странно.

# 7 148
  • Бургас

Да ти кажа и на еднопосочна е желателно да се огледаш и на двете страни.Преди няма и месец една кака с джип едва не ме отнесе.И то на пешеходна пътека,еднопосочна улица....

# 7 149
Другото безумие е, когато по тротоара върви баба /най-често/ с внуче и то е от страната на автомобилите. В повечето случаи тя едва го държи за ръка, а то си подскача, обикаля дърветата...Пък понякога се спре с друга подобна и въобще забравят децата. Изтръпвам като ги видя такива.

# 7 150
Нямам нищо против хората, които идват в по-големите градове за работа (аз се преместих от един такъв, в друг). Обаче някои карат толкова тарикатски, че яд ме хваща! Как може да запушиш лента със секция и да се опитваш да се престроиш след 2-ра кола на кръстовището, в чиято колона има около 10... За малко да станем на калъп 4 коли, барабар с неговата РК...  #Cussing out
Не казвам, че само от по-малките градове карат така - в никакъв случай! Просто най-често ми се е случвало абсурдна ситуация с такива коли.
Абе като цяло по пътищата си е страшна селяния...  ooooh!
Абсолютно нищо против нямам тези хора, всеки трябва да яде и ще работи там, където има работа. Против съм да прехвърлят навиците си, придобити в малките населени места. Ако там има една улица и по нея се движи безпрепятствено и няма на кого да пречи, sorry, в големия град е логично да се съобразяваш с останалите участници в движението, още повече, че трафикът е натоварен. Съжалявам да дам отново пример с шофьори от Перник, Кюстендил, Благоевград и др. от този край на България, но те основно карат като че ли няма други. Засичат, правят трета лента, тарикатеят безмозъчно, колите им обикновено са толкова смешно тунинговани. Имам чувството, че много от тях са камикадзета, няма логично обяснение за редица техни реакции на пътя..

# 7 151
Другото безумие е, когато по тротоара върви баба /най-често/ с внуче и то е от страната на автомобилите. В повечето случаи тя едва го държи за ръка, а то си подскача, обикаля дърветата...Пък понякога се спре с друга подобна и въобще забравят децата. Изтръпвам като ги видя такива.
+1

# 7 152
Преди няколко дни ми се случи следното. Пресичам на пешеходна пътека на едно от най-натоварените кръстовища в града. Първата кола е спряла, до нея другата също спира / винаги преди да пресека гледам дали този от зад и този отстрани спират/, но един таксиджия що да спре? Обиколи и двете спрели коли, мина в насрещното, видя , че има хора на пътеката и продължи. Даже и по телефона си говореше. Запомних му номера на колата, но не успях да видя фирмата.

# 7 153
Преди няколко дни ми се случи следното. Пресичам на пешеходна пътека на едно от най-натоварените кръстовища в града. Първата кола е спряла, до нея другата също спира / винаги преди да пресека гледам дали този от зад и този отстрани спират/, но един таксиджия що да спре? Обиколи и двете спрели коли, мина в насрещното, видя , че има хора на пътеката и продължи. Даже и по телефона си говореше. Запомних му номера на колата, но не успях да видя фирмата.

Ох, тях не ги закачай те са отделна категория участници в движението  Mr. Green

# 7 154
  • София
хайде давайте ,налейте ми още БГ МАМИ.Забравих,че вие сте перфектни във всяко едно отношение.Само толкова ли ще ми сипнете?

Заети сме да го "нач_кваме" на системата и по цял ден сме по градския транспорт

Общи условия

Активация на акаунт