"Селски" номера и пинизи

• 5 176 956
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 885
  • HH
Първо беше написала само "не, не трябва".

Одри знае какво работя. Единственото иронично в поста й е "300лв". Сигурно и това няма да получавам Wink

# 12 886
  • София
Първо беше написала само "не, не трябва".

Одри знае какво работя. Единственото иронично в поста й е "300лв". Сигурно и това няма да получавам Wink
Да бе, Кате, не трябва /да си безработна/. Това съм написала, това потвърдих в отговора си и сега пак.
Не, не трябва. Къде другаде да се "върнеш"?
Не трябва да съм безработна или не трябва да работя това , което искам и мога ? Казах ти вече, не живея в България и че това което работя не мога да работя навсякъде.
Ти си написала, че трябва да си безработна, "за да ми е спокойно". Аз съм ти отговорила, че не трябва /да си безработна/, подминала съм поредното иронично "за да ми е спокойно" и съм дописала "Къде другаде да се върнеш", /освен там, където ти е домът/
Мисля, че съвсем ясно съм отговорила на конкретния ти въпрос.
Трябва да съм безработна - ти
Не, не трябва - аз.

# 12 887
Ирина,сега осъзнаваш ли защо хората идват да работят в София. Защото такива като Катя не са единичен случай. Просто работата, която са си избрали има почва за развитие само в София.

# 12 888
И като дойде Катя да работи в неустоимата ни столица да речем, и вземат, че я оценят и и дават заплатата която заслужава, тогава ще четем мнения "тая па не стига, че дойде да се бута, ами и по-голяма заплата от мен взима, а аз съм софиянка" .Тук следва тропане с краче.

# 12 889
  • HH
Стига де, темата не е за моята заплата и за моята работа. Нито за бъдещите ми творчески планове. Просто се опитах да обясня, че не всички имат възможност да се реализират в родния си край.

# 12 890
  • София
Ирина,сега осъзнаваш ли защо хората идват да работят в София. Защото такива като Катя не са единичен случай. Просто работата, която са си избрали има почва за развитие само в София.
Тя се връща, а не идва. Ако реши.
Каквото и да си говорим, тенденцията става все по-сериозна и не може да продължава вечно, защото ще стане страшно. Дано не съм лош пророк.
И като дойде Катя да работи в неустоимата ни столица да речем, и вземат, че я оценят и и дават заплатата която заслужава, тогава ще четем мнения "тая па не стига, че дойде да се бута, ами и по-голяма заплата от мен взима, а аз съм софиянка" .Тук следва тропане с краче.
Никъде не съм споделила такива възгледи. Дори по-нагоре в темата се споменаваше точно обратното - за подбиване на цената на труда, но беше спеделено от друг.
Стига де, темата не е за моята заплата и за моята работа. Нито за бъдещите ми творчески планове. Просто се опитах да обясня, че не всички имат възможност да се реализират в родния си край.
Така е, но така всеки се спасява поединично, но другият проблем се задълбочава.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 03:09 от *Ирина*

# 12 891
Ирина не го научаваш от мен, но хората не живеят по 300 години, така че един идва друг си отива /по какъвто и да е начин/. Освен знаеш сама колко хора отиват в чужбина, спокойно никой няма да те изгони от безценната ти София.

# 12 892
Кое ще му е страшното само не разбрах? И защо някой трябва да се примири с оцеляване в някой затънтен край на БГ? Защото ти не си ок с това ли? Да си зареже човека развитието, за да не пречи на някоя си Ирина. Сериозно ли го твърдиш това?

# 12 893
  • София
Кое ще му е страшното само не разбрах? И защо някой трябва да се примири с оцеляване в някой затънтен край на БГ? Защото ти не си ок с това ли? Да си зареже човека развитието, за да не пречи на някоя си Ирина. Сериозно ли го твърдиш това?
Пренаселването е страшно. Няма да си зареже човекът развитието, разбира се. Дето се вика, има още място между блоковете за нови.
Ирина не го научаваш от мен, но хората не живеят по 300 години, така че един идва друг си отива /по какъвто и да е начин/. Освен знаеш сама колко хора отиват в чужбина, спокойно никой няма да те изгони от безценната ти София.
И това се спомена по едно време - аз да отида някъде, където паралелките са малки и населеното място се минава за час пеша разстояние. По повод тово и едно подобно изказване го написах, че остава да се "редуваме" някак.

# 12 894
Искам само да ми кажеш - къде точно Белла спомена за строежа на нови блокове? Обясни ми как по-точно ще те изгонят от София и как по-точно ти пречат хората освен, че има задръствания. Само да те информирам, че София не е единственото място на в България, че и на света където има задръствания, проблеми с паркирането и т.н.

# 12 895
  • София
Искам само да ми кажеш - къде точно Белла спомена за строежа на нови блокове? Обясни ми как по-точно ще те изгонят от София и как по-точно ти пречат хората освен, че има задръствания. Само да те информирам, че София не е единственото място на в България, че и на света където има задръствания, проблеми с паркирането и т.н.
Някой спомена, че градът се разтяга, като се строят нови блокове. Не ми се търси кой.
На втория въпрос отговорих току-що. Някой предложи като не ми харесва, да напусна.
Това, че София не е единственото място със задръсвания и пренаселване, не го прави по-малко неприятно.
Лека нощ, дами.

# 12 896
  • Ямбол
Бутат се И, защото им е тясно.
Съвсем по последната тема - на мен чистосърдечно прекалено ми идва миграцията към София.
Всеки втори говори наполедък на меко, демек придошъл в последните години. Преди нямаше такова нещо. Докога наистина ще се пълни София?  Crossing Arms
О, този израз съм го чувала само от селяни - на меко, на село, на София.

Всеки се установява там, където си иска и няма никакво значение как говори, на меко или на твърдо.

Ако на някого му пречи бутането, говоренето на меко и ходенето на работа за час, е свободен да си намери място според претенциите си, никой не го е вързал с пъпна връв за мястото, където е роден.

# 12 897
Безкрайно селско е да се плюят хората от провинцията, дошли в София, защото в родните си места са обречени на мизерстване. Точно толкова селско е да се плюе "гадната София", която осигурява препитание  на тези хора.

# 12 898
  • Sofia, Bulgaria
С последния пост съм съгласна на 100 %. За съжаление и двата варианта са мноооого разпространени.

# 12 899
Според мен, проблемът е, че мнозинството хора са/сме много прости и ограничени. Пренаселването е втори проблем, който ескалира заради първия проблем.
/Не визирам никого, но се огледайте по улиците, в трафика, в магазина, прочетете темата  Mr. Green. Пълна липса на елементарно възпитание./

Надявам се икономиката да се подобри и да има поминък и извън големите градове, не за да не 'идват', а за да може който иска и да 'ходи'.

Общи условия

Активация на акаунт