"Селски" номера и пинизи

• 5 177 258
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 915
  • HH
Катя, не зная дали е дискриминация, но е пълна простотия.

А може би просто селяния  newsm78

Наистина ли стигнахме до там, че да оправдаваме говорещите с акцент?

Представям си как обяснява на пътниците: затигнйети коланити  Laughing

Абе все си е по-друго да ти говорят глупости с правилна дикция. Лютви Местан примерно. И ако не работи в български авиопревозвач е много вероятно въобще да не говори на български по време на работа.

# 12 916
  • out of space
В Бългерия Еър работи  Simple Smile
Къде пък се сети за Местан точно  Laughing

# 12 917
  • HH
Е нали искаш да ти говорят правилно. Той говори по-правилно от доста от останалите 239, качеството обаче е друга тема  Wink

# 12 918
Чак пък постна грешка не е! Къде е и-то на клавиатурата, къде е е-то Simple Smile. Написала си го така, защото така го произнасяш.
И о да, имаме ниско самочувствие защото не сме родени в София. От кога месторождението определя интелекта на хората?
На БДС е-то и и-то са точно едно до друго. Мисля, че тази информация ще ти е полезна.
. Изключително полезна информация Simple Smile. Явно че всички софиянци пишат да БДС,  а прЕшълците само на фонетична Simple Smile.
И няма нищо общо с БДС, просто това е характерна грешка за много хора от този край, както и характерното преминаване на Е в И в източна България .

# 12 919
Сега се обърках. Аз не съм софиянка, но пиша на БДС  newsm78 Трябва ли да спра?

# 12 920
Какво сте се захванали с говорещите на "меко". Точно толкова излагащо е, като говорещите на диалект от Западна България или шоплука. Наистина, особено при определени професии диалектът е недопустим. И Лютфи Местан говори брилянтен български, което не го прави свестен политик и човек, това са две различни неща.

# 12 921
  • out of space
Е нали искаш да ти говорят правилно. Той говори по-правилно от доста от останалите 239, качеството обаче е друга тема  Wink

Искам, по-приятно ми е.  Simple Smile
Както и да е, никой не може да ме убеди, че е в реда на нещата стюардеса да говори на брутален диалект.  Simple Smile

# 12 922

Веднага ! Освен ако не пишеш прЕшълец и не си кореняк софиянка от поне 100 години. Също така трябва да можеш да говориш глупости с възможно най- правилният български.

# 12 923
  • sofia
Явно сте си близки с потребителката, щом имаш информация за произхода й.

# 12 924
  • София
kikamora -освен да се заяждаш,явно друго не умееш. Нямам намерение да се обяснявам за допусната правописна грешка,но като те гледам възможностите ти стигат до там да търсиш само на другите грешките и да им натриваш сол. Какво успяваш да докажеш с това?
Та на кой край това е характерна грешка?
В много от мекащите райони хората слагат по-правилно ударенията на думите, от тези по шопския край.
Никой не се опита да вникне в смисълът на цялото на написано от мен,а се хванахте на отделни думи.Толкова ли е трудно да прочетеш нещо,да го обмислиш,а не на първата издразнила ви реплика, да нападате като орлици бранещи гнездото си.

# 12 925
Е нали искаш да ти говорят правилно. Той говори по-правилно от доста от останалите 239, качеството обаче е друга тема  Wink

Искам, по-приятно ми е.  Simple Smile
Както и да е, никой не може да ме убеди, че е в реда на нещата стюардеса да говори на брутален диалект.  Simple Smile
Важно е съдържанието, а не опаковката ! Не ми дреме кой как говори, стига да може да говори свързано.

# 12 926

Веднага ! Освен ако не пишеш прЕшълец и не си кореняк софиянка от поне 100 години. Също така трябва да можеш да говориш глупости с възможно най- правилният български.

Мисля, че дамата с прЕшълеца не е кореняк софиянка от поне 100 години. На няколко пъти избегна отговора на въпроса от къде са родителите и, което навежда на мисълта, че и те са прЕшълци.
Оффффф, какво ще кажете да пишем на Сигърни Уийвър за главна роля в "ПрЕшълеца" ню едишън?

# 12 927
  • София
thewishmaster - никой не ми е задал конкретен въпрос. Ако това е жизнено важно за спора, ще дам и конкретен отговор. Половината от рода ми е кореняк,другата не е.  И сега в коя графа ще ме сложите?
Напънете се и прочетете по-внимателно всички ми постове за този спор и като вземете, и го направите,ще видите,че първо сигналните ви реакции са много грешни.

# 12 928
Е нали искаш да ти говорят правилно. Той говори по-правилно от доста от останалите 239, качеството обаче е друга тема  Wink

Искам, по-приятно ми е.  Simple Smile
Както и да е, никой не може да ме убеди, че е в реда на нещата стюардеса да говори на брутален диалект.  Simple Smile
Важно е съдържанието, а не опаковката ! Не ми дреме кой как говори, стига да може да говори свързано.
Тогава какво скачаш като T9 на телефон да поправяш тогава?Като ти е важно съдържанието?

Ех тази София!Само в България е висша мечта човек да иде да живее там.В Европа за повечето си е живо наказание да трябва да живеят в столиците,обаче много специализирани професии могат да бъдат реализирани само там.Друг е въпросът ,че в България хора с такова специализирано образование почти няма - но пък е препълнено с икономисти и юристи,за които уж трябва да има работа навсякъде? newsm78 За един квантов физик едва ли може въобще да се намери работа в България,ако все пак има - съгласна съм,само в София ще е.

# 12 929

Искам, по-приятно ми е.  Simple Smile
Както и да е, никой не може да ме убеди, че е в реда на нещата стюардеса да говори на брутален диалект.  Simple Smile
Тогава какво скачаш като T9 на телефон да поправяш тогава?Като ти е важно съдържанието?

Ех тази София!Само в България е висша мечта човек да иде да живее там.В Европа за повечето си е живо наказание да трябва да живеят в столиците,обаче много специализирани професии могат да бъдат реализирани само там.Друг е въпросът ,че в България хора с такова специализирано образование почти няма - но пък е препълнено с икономисти и юристи,за които уж трябва да има работа навсякъде? newsm78 За един квантов физик едва ли може въобще да се намери работа в България,ако все пак има - съгласна съм,само в София ще е.

Ти честно ли си мислиш, че на всички София им е мечта  Mr. Green Ето запознай се с мен, най-лошият ми кошмар е да отида да живея в София.

Общи условия

Активация на акаунт